Jezier 12.03.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 W Złotokłosie internet WiFi można mieć od Arkomu i Konstancin Net. Iplus ma zasięg tylko edge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 12.03.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 W Złotokłosie internet WiFi można mieć od Arkomu i Konstancin Net. Iplus ma zasięg tylko edge Jezier, Arkom to ta firma od zabudów pojazdów na Mokrej, prawda ? Oni udostępniają internet ? Na stronie cisza na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groomek 12.03.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Przesyłam namiar na kontakt do lokalnej firmy z Tarczyna, ktora dość prężnie działa w tym regionie. Nie jestem pewnien czy Złotokłos też wchodzi w ich zasięg działania ale warto sprawdzić bo oferta jest przyzwoita cenowo/prędkościowo. Jest to internet "radiowy" i przyznam szczerze że spodziwałem się słabego sygnału i kiszki ale się myliłem. Znam kilku odbiorców ich interentu i wszyscy chwalą. Na początku firma wiele czasu poświęca na synchronizację anten i to trwa jakiś czas bo można sprawdzić to tylko "w praniu" ale jak już właściwie wszystko ustawią to śmiga że hej.Oto numer: 888142420 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 12.03.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 W Złotokłosie internet WiFi można mieć od Arkomu i Konstancin Net. Iplus ma zasięg tylko edge Jezier, Arkom to ta firma od zabudów pojazdów na Mokrej, prawda ? Oni udostępniają internet ? Na stronie cisza na ten temat. To ta firma. W biurze można się wszystkiego dowiedzieć. Ja mam od nich net bo tylko od nich jest zasięg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 12.03.2009 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 U nas zaczęli się pojawiać na etapie parteru - przyjeżdżali kolejni przedstawiciele i przekonywali, że ich agencje są najlepsze na świecie, bo "proszę popatrzeć, tu są same nasze tablice". I... zastawiali swoją tabliczkę, że niby obiekt chroniony przez nich, żebyśmy się oswoili z myślą, że tylko oni... Najlepszy był Solid - przyjechał człowiek w lakierkach i chciał rysować projekt instalacji alarmowej nie wchodząc zbyt głęboko na budowę, bo by się pobrudził. Wiadomo, że i tak żaden patrol nie będzie ochraniał placu budowy, chyba że ktoś ich sobie kupi na wyłączność. Dlatego to ma sens, kiedy można już położyć instalację i zamyka się dom. My ostatecznie wybraliśmy opcję z Centrum Monitorowania Alarmów - uruchomiliśmy podstawową wersję instalacji po zamknięciu budynku. I teraz - przynajmniej częściowo - mam podgląd w to, co psuje ekipa hydraulików. Zdarzyło im się przeciąć jakiś kabel, wyłączali zasilanie i natychmiast przyszedł sygnał o przełączeniu instalacji na zasilanie awaryjne Dzięki za odp. Czy możecie powiedzieć jak to wygląda kosztowo i instalacyjnie ? Czasem widzi się ,że instalacja gratis ale pewnie odbijają to w abonamencie. Chyba taniej jest zrobić okablowanie pod instalację ,a oni podłączają tylko centralkę i reszte? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzbietkask 12.03.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 witam z budowy w Lesznowoli co do zakładania instalacji alarmowej - my zakładamy jednocześnie z oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 12.03.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Adam 2007, wysłałem ci info na priva. A apropos internetu - czy ktoś wie, jak to wygląda "od drugiej strony Łosia", czyli Piskórka, Krupia Wólka, Uwieliny - podobno gdzieś w te okolice dociera z kolei jakaś radiowa sieć z Góry Kalwarii. Ale nic więcej nie wiemAle może ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 12.03.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 A apropos internetu - czy ktoś wie, jak to wygląda "od drugiej strony Łosia", czyli Piskórka, Krupia Wólka, Uwieliny - podobno gdzieś w te okolice dociera z kolei jakaś radiowa sieć z Góry Kalwarii. Ale nic więcej nie wiem Ale może ktoś wie? Jezier, dzięki z podpowiedź - wygląda na to, że bardzo duży teren powiatu kryje Konstancin.Net (dla zainteresowanych: http://www.knc.pl) - na stronie są odrębne cenniki na internet i telefon radiowy, z przepustowością obiecywaną do 2M, więc całkiem nieźle. Nowe pytanie brzmi: czy ktoś z nich korzysta i wie, czy to obiecanki, czy prawdziwa prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzelu 12.03.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Witam, Czy ktoś zlecał kompleksowy projekt instalacji ogrzewania domu jakiejś firmie z okolicy lub nie z okolicy (podłogówka, kaloryfery, kominek z pw spięty z piecem, podłączenie pieca, recyrkulacja powietrza, grzejniki kanałowe) i jest w stanie ją polecić? pozdrawiam St. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 12.03.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 barranki- kontakt na pana przedstawiaciela Stadlera =od schodów. Piotr Łęcki 603-870-456Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 12.03.2009 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 barranki- kontakt na pana przedstawiaciela Stadlera =od schodów. Piotr Łęcki 603-870-456 Pozdrawiam M. magnolia dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.03.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 [...]Czasem widzi się ,że instalacja gratis ale pewnie odbijają to w abonamencie. Chyba taniej jest zrobić okablowanie pod instalację ,a oni podłączają tylko centralkę i reszte? Widziałam "promocyjną" ofertę Solidu na system alarmowy. Według mnie jest cieniutka. Adamie, system alarmowy zrób "kimś innym" a firma ochroniarska niech sobie ustawi to co koniecznie do podpisania umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 13.03.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 [...]Czasem widzi się ,że instalacja gratis ale pewnie odbijają to w abonamencie. Chyba taniej jest zrobić okablowanie pod instalację ,a oni podłączają tylko centralkę i reszte? Widziałam "promocyjną" ofertę Solidu na system alarmowy. Według mnie jest cieniutka. Adamie, system alarmowy zrób "kimś innym" a firma ochroniarska niech sobie ustawi to co koniecznie do podpisania umowy. Dzięki ms. Tak własnie myślałem, żeby zrobic.Serdeczne dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaki2 13.03.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Witam serdecznie Jestem tu nowa razem z mężem w kwietniu ruszamy z budową domu wg projektu muratora Faworyt wariant I. Dom budujemy w powiecie Piaseczyńskim ale bardziej od strony Nadarzyna Mam pytanie odnośnie toalet przenośnych na plac budowy. Narazie dzwoniłam do WC Chatki i tam wypożyczenie toalety na miesiąc kosztuje 220 zł brutto. Czy można gdzieś taniej wypożyczyć taką toaletę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzelu 13.03.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Mam pytanie odnośnie toalet przenośnych na plac budowy. Narazie dzwoniłam do WC Chatki i tam wypożyczenie toalety na miesiąc kosztuje 220 zł brutto. Czy można gdzieś taniej wypożyczyć taką toaletę? Najtaniej jest zrobić samemu. My robiliśmy rozeznanie i chyba wc chatka była najtańsza. inne firmy są droższe. swoją drogą zaczynacie na bogato. mnożąc dwieścieileśtam złotych za miesiąc razy ilość miesięcy to troszkę wychodzi, takie pieniążki przydadzą się później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.03.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 nie ma jak tradycyjna sławojka na budowie. Toj-toje widuję tam, gdzie mało miejsca, albo działka obudowana domami. Pewnie przy wynajmie na dłuższy czas można coś ukręcić z miesięcznego "abonamentu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.03.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 O, przepraszam, najpierw powinnam się przywitać i dopiero przejść do prozy życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 13.03.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Witajcie nowaki2 My wypożyczyliśmy toaletę z toi toi na trzy miesiące, kiedy było najwięcej ludzi na placu budowy przy stanie surowym - ale wyszło to drogo, bo oni liczyli wynajem za dzień plus kaźdorazowo za serwis plus jeszcze za coś - w sumie ponad 250 zeta miesięcznie. WC Chatka jest ponoć najtańsza. A teraz liczymy dni do podłączenia pierwszej prawie prawdziwej prowizorycznej toalety - ale będzie . Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaki2 13.03.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Jakoś nie wyobrażam sobie żeby ktoś "załatwiał swoje potrzeby" na mojej działce i stąd pomysł na wynajem WC chatki. Spróbuję ponegocjować z nimi jeszcze cenę, może się uda coś taniej. Jesienią dom będzie już w stanie deweloperskim (przynajmniej tak twierdzi wykonawca) więc napewno pierwsze pomieszczenie jakie zostanie zrobione to będzie toaleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 13.03.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 nowaki2Nie wiem, jak jest w WC chatce, ale pamiętajcie, żeby zapewnić sobie odpowiednią częstotliwość serwisu, który przyjeżdża czyścić to ustrojstwo. W ToiToi przyjmowali, że jak korzysta do 4 chłopa, to sewis powinien przyjeżdżać co dwa tygodnie, a jak więcejj, to co tydzień. A kaźda wizyta serwisu bodaj 60 zeta. A jak czyszczą za rzadko, to cała zabawa nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts