Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przesyłam namiar na kontakt do lokalnej firmy z Tarczyna, ktora dość prężnie działa w tym regionie. Nie jestem pewnien czy Złotokłos też wchodzi w ich zasięg działania ale warto sprawdzić bo oferta jest przyzwoita cenowo/prędkościowo. Jest to internet "radiowy" i przyznam szczerze że spodziwałem się słabego sygnału i kiszki ale się myliłem. Znam kilku odbiorców ich interentu i wszyscy chwalą. Na początku firma wiele czasu poświęca na synchronizację anten i to trwa jakiś czas bo można sprawdzić to tylko "w praniu" ale jak już właściwie wszystko ustawią to śmiga że hej.

Oto numer: 888142420

W Złotokłosie internet WiFi można mieć od Arkomu i Konstancin Net. Iplus ma zasięg tylko edge :-?

Jezier,

Arkom to ta firma od zabudów pojazdów na Mokrej, prawda ? Oni udostępniają internet ? Na stronie cisza na ten temat.

To ta firma. W biurze można się wszystkiego dowiedzieć. Ja mam od nich net bo tylko od nich jest zasięg.

U nas zaczęli się pojawiać na etapie parteru - przyjeżdżali kolejni przedstawiciele i przekonywali, że ich agencje są najlepsze na świecie, bo "proszę popatrzeć, tu są same nasze tablice". I... zastawiali swoją tabliczkę, że niby obiekt chroniony przez nich, żebyśmy się oswoili z myślą, że tylko oni... Najlepszy był Solid - przyjechał człowiek w lakierkach i chciał rysować projekt instalacji alarmowej nie wchodząc zbyt głęboko na budowę, bo by się pobrudził.

Wiadomo, że i tak żaden patrol nie będzie ochraniał placu budowy, chyba że ktoś ich sobie kupi na wyłączność. Dlatego to ma sens, kiedy można już położyć instalację i zamyka się dom.

My ostatecznie wybraliśmy opcję z Centrum Monitorowania Alarmów - uruchomiliśmy podstawową wersję instalacji po zamknięciu budynku. I teraz - przynajmniej częściowo - mam podgląd w to, co psuje ekipa hydraulików. Zdarzyło im się przeciąć jakiś kabel, wyłączali zasilanie i natychmiast przyszedł sygnał o przełączeniu instalacji na zasilanie awaryjne :-)

Dzięki za odp.

Czy możecie powiedzieć jak to wygląda kosztowo i instalacyjnie ?

Czasem widzi się ,że instalacja gratis ale pewnie odbijają to w abonamencie. Chyba taniej jest zrobić okablowanie pod instalację ,a oni podłączają tylko centralkę i reszte?

Pozdr.

A apropos internetu - czy ktoś wie, jak to wygląda "od drugiej strony Łosia", czyli Piskórka, Krupia Wólka, Uwieliny - podobno gdzieś w te okolice dociera z kolei jakaś radiowa sieć z Góry Kalwarii. Ale nic więcej nie wiem

Ale może ktoś wie?

Jezier, dzięki z podpowiedź - wygląda na to, że bardzo duży teren powiatu kryje Konstancin.Net (dla zainteresowanych: http://www.knc.pl) - na stronie są odrębne cenniki na internet i telefon radiowy, z przepustowością obiecywaną do 2M, więc całkiem nieźle. Nowe pytanie brzmi: czy ktoś z nich korzysta i wie, czy to obiecanki, czy prawdziwa prawda?

[...]Czasem widzi się ,że instalacja gratis ale pewnie odbijają to w abonamencie. Chyba taniej jest zrobić okablowanie pod instalację ,a oni podłączają tylko centralkę i reszte?

Widziałam "promocyjną" ofertę Solidu na system alarmowy. Według mnie jest cieniutka. Adamie, system alarmowy zrób "kimś innym" a firma ochroniarska niech sobie ustawi to co koniecznie do podpisania umowy.

[...]Czasem widzi się ,że instalacja gratis ale pewnie odbijają to w abonamencie. Chyba taniej jest zrobić okablowanie pod instalację ,a oni podłączają tylko centralkę i reszte?

Widziałam "promocyjną" ofertę Solidu na system alarmowy. Według mnie jest cieniutka. Adamie, system alarmowy zrób "kimś innym" a firma ochroniarska niech sobie ustawi to co koniecznie do podpisania umowy.

Dzięki ms. Tak własnie myślałem, żeby zrobic.Serdeczne dzięki. :lol:

Witam serdecznie :D

Jestem tu nowa :D razem z mężem w kwietniu ruszamy z budową domu wg projektu muratora Faworyt wariant I.

Dom budujemy w powiecie Piaseczyńskim ale bardziej od strony Nadarzyna :D

Mam pytanie odnośnie toalet przenośnych na plac budowy. Narazie dzwoniłam do WC Chatki i tam wypożyczenie toalety na miesiąc kosztuje 220 zł brutto. Czy można gdzieś taniej wypożyczyć taką toaletę?

Mam pytanie odnośnie toalet przenośnych na plac budowy. Narazie dzwoniłam do WC Chatki i tam wypożyczenie toalety na miesiąc kosztuje 220 zł brutto. Czy można gdzieś taniej wypożyczyć taką toaletę?

Najtaniej jest zrobić samemu. My robiliśmy rozeznanie i chyba wc chatka była najtańsza. inne firmy są droższe.

swoją drogą zaczynacie na bogato. mnożąc dwieścieileśtam złotych za miesiąc razy ilość miesięcy to troszkę wychodzi, takie pieniążki przydadzą się później.

Witajcie nowaki2

My wypożyczyliśmy toaletę z toi toi na trzy miesiące, kiedy było najwięcej ludzi na placu budowy przy stanie surowym - ale wyszło to drogo, bo oni liczyli wynajem za dzień plus kaźdorazowo za serwis plus jeszcze za coś - w sumie ponad 250 zeta miesięcznie. WC Chatka jest ponoć najtańsza.

A teraz liczymy dni do podłączenia pierwszej prawie prawdziwej prowizorycznej toalety - ale będzie :-).

Powodzenia

Jakoś nie wyobrażam sobie żeby ktoś "załatwiał swoje potrzeby" na mojej działce :oops: i stąd pomysł na wynajem WC chatki. Spróbuję ponegocjować z nimi jeszcze cenę, może się uda coś taniej.

Jesienią dom będzie już w stanie deweloperskim (przynajmniej tak twierdzi wykonawca) więc napewno pierwsze pomieszczenie jakie zostanie zrobione to będzie toaleta :D

nowaki2

Nie wiem, jak jest w WC chatce, ale pamiętajcie, żeby zapewnić sobie odpowiednią częstotliwość serwisu, który przyjeżdża czyścić to ustrojstwo. W ToiToi przyjmowali, że jak korzysta do 4 chłopa, to sewis powinien przyjeżdżać co dwa tygodnie, a jak więcejj, to co tydzień. A kaźda wizyta serwisu bodaj 60 zeta.

A jak czyszczą za rzadko, to cała zabawa nie ma sensu.