Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Witajcie,

ja już tu mieszkam od pewnego czasu i postanowiłam zabrać się za porządki w ogrodzie.

Potrzebuję czarnej ziemi, żeby załatać dziury w trawniku. Jeśliby ktoś miał za dużo, byłabym wdzięczna za kontakt na maila.

Pozdrawiam, Marta

[email protected]

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

DESKI KUPIE - ostatnie zawołanie!!!

W poniedziałek wchodzi mi ekipa do fundamentów.

Jeśli ktoś ma na zbyciu deski calówki - używane ale w dobrym stanie - niech się odezwie. Ceny na składach to 500-550 za nowe - niemal prosto z lasu.

Także jak ktoś ma to proszę o sygnał do niedzieli wieczór. Jeśłi do poniedziałku rano bedzie cisza to zamawiam nówki.

[email protected]

No cóż, może nie wszystkie materiały zaczęły tanieć, ale beton jednak spuścił z tonu - wiosną zeszłą - o ile pamiętam - 260-270 zł to była całkiem niezgorsza cena. Oczywiście z dowozem i bez pompy. To jednak średnio 30-40 zeta taniej.

Szczęściarze :D

barranki, ja słyszałam ze od kwietnia beton ma zdrożeć. Nie wiem ile w tym prawdy ale takie info podali mi na składzie budowlanym.

Co do okien to już sama nie wiem jakie kupić, drewniane czy pcv :oops: oglądałam okna z pcv Mazowieckiej Fabryki Okien i Drzwi w okleinie drewnianej i bardzo mi się spodobały. Dają 1 rok gwarancji na montaż i 10 lat na kolor. Myślę ze rok gwarancji na montaż to chyba trochę mało. prawda?

Nam we wtorek geodeta wytyczał będzie budynek, mam nadzieję że jeszcze w tym tygodniu uda się wodę dociągnąć a od kwietnia ruszamy z budową pełną parą :lol: oby tylko ta zima już sobie poszła.

Witajcie,

ja już tu mieszkam od pewnego czasu i postanowiłam zabrać się za porządki w ogrodzie.

Potrzebuję czarnej ziemi, żeby załatać dziury w trawniku. Jeśliby ktoś miał za dużo, byłabym wdzięczna za kontakt na maila.

Pozdrawiam, Marta

[email protected]

jadąc z Warszawy do Piaseczna po prawej stronie tuż przed nasypem metra warszawskiego jest wielka tablica z numerem telefonu - czarnoziem sprzedam. Niwelują tam spory teren pod jakieś osiedle czy inną budowę

Niwelują tam spory teren pod jakieś osiedle czy inną budowę

Gosiek, nie pod osiedle, tylko pod węzeł z kawałkiem przyszłej obwodnicy - tam będą lada moment budować jakieś potężne skrzyżowanie, co to z jednej strony ma nas zawieść do nieistniejącego tunelu autostradowego pod Ursynowem, a w drugą do nieistniejącego początku autostrady A2 w Konotopie pod Ursusem. Ale za to wyjdzie im skrót do Marynarskiej, chociaż z zapowiedzi zwężenia Puławskiej w tym miejscu można sie spodziewać koszmaru.

Ale czarnoziem tam faktycznie sprzedaje Kruszer, jutro spiszemy telefon i wrzucimy na forum, chyba że ktoś będzie szybszy :wink:

Niwelują tam spory teren pod jakieś osiedle czy inną budowę

Gosiek, nie pod osiedle, tylko pod węzeł z kawałkiem przyszłej obwodnicy - tam będą lada moment budować jakieś potężne skrzyżowanie, co to z jednej strony ma nas zawieść do nieistniejącego tunelu autostradowego pod Ursynowem, a w drugą do nieistniejącego początku autostrady A2 w Konotopie pod Ursusem. Ale za to wyjdzie im skrót do Marynarskiej, chociaż z zapowiedzi zwężenia Puławskiej w tym miejscu można sie spodziewać koszmaru.

Ale czarnoziem tam faktycznie sprzedaje Kruszer, jutro spiszemy telefon i wrzucimy na forum, chyba że ktoś będzie szybszy :wink:

rany julek :roll: :o to zupełnie nie w kursie jestem, toż to koszmar będzie. Ani w Warszawie się nie będzie dawało jeździć ani za Warszawę wyjechać :o :-?

Nie do końca rozumiem motyw z brakiem miejsca na skrzynkę. Chodzi prawdopodobnie o to, że musisz po prostu czekać na swoja kolejkę do przyłaczenia do sieci, wtedy założą Ci też licznik. Z prądem budowlanym je4st inaczej, tzn. podlącza sie go w trybie uproszczonym np. z najbliżśzego słupa.

Oczywiście wcześniej należy podpisać umowę o prąd budowlany. Nie wdając się jednak w dalsze dywagacje mam dla Ciebie taka radę: znajdź sobie firmę do wykonania przyłącza elektrycznego a oni już sami najlepiej będą wiedzieli co i jak należy zrobić jesli idzie o "papierologię". Lista firm mogę Ci przesłac na e-mail.

Pozdrawiam,

Czy możesz napisać ile mniej więcej kosztuje taka usługa?

Witam,

potrzebuję wydzielić działkę w Konstancinie. Czy ktoś mógłby polecić sprawnego geodetę.

Szwagier trafił na króla miejscowych geodetów, wydzielanie działki trwało 3 lata, więc wolałbym jakiegoś innego ;) i sprawdzonego.

dziękuje za info

Kijek

Niestety, dzielił nam taki gagatek, że do dziś mnie złość ogarnia na samo wspomnienie, dzielił rok. Ale nie był królem miejscowych geodetów.

Więc jakby kto miał na dorzeczną osobę namiary to także proszę, bo przy pozwoleniu spory udział geodety jest potrzebny a już zaczęłam wychadzać papiery :-?