ms. 15.04.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Jezier, western z Clintem Eastwoodem - dobrze obstawiałam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ralfi11 15.04.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Można też oczywiście powołać "milicję obywatelską" śledzącą kto i co wyrzuca, tylko czy o to chodzi. Urzędnikom z gminy pewnie byłoby to na rękę ale ludzie nie mieli by kiedy spać a i po m... może który by kiedy oberwał Jeśli ludzie nie przestrzegają prawa , to możne tylko takie coś pozostaje . W Baszkówce śmieci wszędzie w zagajnikach mnóstwo . O wylewaniu szamba przez miejscowych mieszkańców to już nawet szkoda mówić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mac310 15.04.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 A najdziwniejsze jest to że w Polsce nic się nie opłaca. Nie opłaca się zbierać plastiku, szkła , papieru itp.- gdzie np. w Niemczech jest to towar w większości przetwarzany. Mało tego na Bawarii spotkałem się z wielkimi koszami na pety w supermarketach - jak ktoś oddawał stare butelki ,pełne napoje kupował taniej. No właśnie, żeby ktoś coś robił to mu się musi opłacać albo przynajmniej nie być dodatkowym kłopotem. U nas jak obserwuję to ten kto chce być zgodny z prawem i utrzymywać porządek, segregować śmieci i odstawiać je do specjalnych kontenerów to ma dodatkowy kłopot i koszty. Co do szamba to taki człowiek ma wybór albo płacić haracz co miesiąc lub częściej (200-300 zł/beczkę 10m3) albo puścić bokiem. Tak jak kanalizacja rozwiązuje problem bo płaci się tak czy siak i wychodzi taniej niż wywóz szamba tak i podobna zasada powinna być przy śmieciach. Ryczałt i zabieramy jak leci. Moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groomek 15.04.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 ... i znowu musze Was poprosić o pomoc.Moja cudownie TANIA ekipa budowlana wystawiła mnie do wiatru.Po wykonaniu stanu zero pojechali na święta do domu i już nie wrócili i wrócić nie zamierzają bo podobno znaleźli lepiej płatne zajęcie.W każdym razie poszukuję godnej polecenia ekipy do stanu surowego (do więźby) Jakbyście mieli kogoś godnego polecenia to proszę o kontakt.Ponieważ do nie jest duży to nie musi być nie wiadomo jaka ekipa - w sumie to nawet wystarczyłby murarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mac310 15.04.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Nie gwarantuję, że będzie miał czas ale godny polecenia i jest na miejscu. Krzysztof Jaszczuk 606 481-356 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia_niedzwiedzia 15.04.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Proszę o sprawdzony kontakt na ekipę od kostki brukowej w rozsądnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mac310 15.04.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Ja korzystałem z Vega brukarstwo (http://www.vega-kostka.com.pl) z Lesznowoli. Robią naprawdę dobrze i cena nie była jakaś wygórowana. Ważne też, że wszystko sami robili i nie trzeba było im nic dowozić i pomagać. Nawet kawy nie chcieli bo mieli własny sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.04.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 mac310, swego czasu Vega brukarstwo zniechęcała nieprecyzyjną wyceną (przedstawiało się projekt, oni coś wyliczali, ale i tak nie wiedziałeś ile ostatecznie przyjdzie Ci zapłacić). Jak jest teraz?Czy brałeś usługę kompleksową od projektu do wykonawstwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 16.04.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Gdyby ktoś potrzebował namiar na ekipę od kostki granitowej, to mogę polecić, w zeszłym roku sąsiedzi płacili 150 PLN za metr z materiałem (brali dopłaty za duże "głazy" granitowe na kwietnik oraz za czarną kostkę, czerwona była w standardzie). Piękna robota według mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.04.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 U mnie dachówka betonowa, stolarka okienna i brama garażowa udaje złoty dąb, więc kostka betonowa jakoś nie będzie raziła. Ale to pieśń dalszej przyszłości. Dzabij, mieszkasz już może? (pytam, bo z pracami na koniec budowy byliśmy mniej więcej równo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 16.04.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 A gdzie tam, mieliśmy się przeprowadzać za dwa tygodnie ale na dziś będzie to raczej druga połowa/koniec maja. Dzisiaj idzie ostatnia warstwa lakieru na parkiet, przed nami jeszcze montaż gniazdek i pstryczków, malowanie, muszę sklecić jakąś kuchnię i szafę, dokończyć ogrodzenie, wydumać jakąś balustradę, przykleić jakieś płytki na balkonie i schodach wejsciowych, wymienić pękniętą szybę w salonie, posprzątać, przywieźć graty i mogę się przeprowadzać W pracy już zapowiedziałem dłuuuugi urlop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 16.04.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 A potem oczywiście jeszcze długa lista różnych niedoróbek do dokończenia, w tym kostka.... Ale przynajmiej narazie nudno nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mac310 16.04.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 mac310, swego czasu Vega brukarstwo zniechęcała nieprecyzyjną wyceną (przedstawiało się projekt, oni coś wyliczali, ale i tak nie wiedziałeś ile ostatecznie przyjdzie Ci zapłacić). Jak jest teraz? Czy brałeś usługę kompleksową od projektu do wykonawstwa? Do mnie przyjechał właściciel firmy, powiedziałem co sobie wyobrażam, on powiedzaił co by zmienił i tak w krótkich słowach ustaliliśmy jak ma być. Potem przyjechała ekipa bardzo sympatycznych panów i zrobiła wszystko jak trzeba. Od początku miałem powiedziane ile kosztuje m2 powierzchni i ile obrzeża więc sobie mogłem policzyć w miarę dokładnie. Meterów wyszło tyle ile położyli więc nie byłem zaskoczony. Generalnie byłem zadowolony choć widziałem, że ich szef to raczej nastawiony na wymyślne zadania (taki artysta bardziej) a u mnie to dość banalna robota była U sąsiada też robili i było OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mac310 16.04.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Czy stawka elektryka, 80 zł za punkt to drogo czy nie? Zakładając, że to z materiałem a w przypadku oświetlenia to jeden punkt oświetleniowy uwzględnia wypust pod lampę, puszkę rozgałęziającą i puszkę na przełącznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 16.04.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Czy stawka elektryka, 80 zł za punkt to drogo czy nie? Zakładając, że to z materiałem a w przypadku oświetlenia to jeden punkt oświetleniowy uwzględnia wypust pod lampę, puszkę rozgałęziającą i puszkę na przełącznik. My w zeszłym roku płaciliśmy 60 zł z materialem, a to było drożej niż przeciętnie bo elektryk nie lubił porothermu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bożena030100 17.04.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Czy stawka elektryka, 80 zł za punkt to drogo czy nie? Zakładając, że to z materiałem a w przypadku oświetlenia to jeden punkt oświetleniowy uwzględnia wypust pod lampę, puszkę rozgałęziającą i puszkę na przełącznik. My w zeszłym roku płaciliśmy 60 zł z materialem, a to było drożej niż przeciętnie bo elektryk nie lubił porothermu ja płacę 55 z materiałem i mam elektryka, którego polecali ludzie na Forum. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mac310 17.04.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 To poproszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAFAŁ.P 17.04.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Cześć i czołem obecnym! Czy może na naszym forum dotyczącym budujących/mieszkających w Piasecznie i okolicach znajdują się osoby, które są na początku trudnej drogi do własnego domu i które dodatkowo podzieliłbym się swoimi doświadczeniami z sąsiadem, który rusza właśnie z wyprowadzeniem fundamentu ponad poziom gruntu. Oferuję także, jeżeli tylko będę dysponował czasem na udzielanie się na forum, swoją pomoc w kwestiach w których będę miał coś do powiedzenia. Buduję się Magdalence wg projektu "Seweryna" pracowni Archipelag z Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bożena030100 17.04.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 elektryk wielokrotnie polecany na forum gdzie sama go znalazłam to Piotr Modzelewski 602 835 207. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groomek 17.04.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Cześć i czołem obecnym! Czy może na naszym forum dotyczącym budujących/mieszkających w Piasecznie i okolicach znajdują się osoby, które są na początku trudnej drogi do własnego domu i które dodatkowo podzieliłbym się swoimi doświadczeniami z sąsiadem, który rusza właśnie z wyprowadzeniem fundamentu ponad poziom gruntu. Oferuję także, jeżeli tylko będę dysponował czasem na udzielanie się na forum, swoją pomoc w kwestiach w których będę miał coś do powiedzenia. Buduję się Magdalence wg projektu "Seweryna" pracowni Archipelag z Wrocławia. Witaj ja zacząłem niecały miesiac temu - mam już ścinae fundamentowa a w ciagu tygodnia - dwóch bedę miał zamknięty stan zero. Buduje ORION III z pracowni Dobre Domy Technologia: ściana fundamentowa lana z betonu B20 ściany zewnętrzne - porotherm 25 strop terriva dach deskowany w całości + dachówka ceramiczna właśnie zakończyłem współpracę z pierwszą ekipą budowlana i poszukuję drugiej... jestem już "specjalista" od fundametów czyli betonu, stali, desek i wykonastwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts