savee 27.05.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 To jest ta Ruda k/Tarczyna? Koło Prac Małych?Poguglałam i w Rudzie znalazłam coś takiego: Bąk Janusz Wyroby HutniczeRuda, ul. Piaseczyńska 22tel. 022 7278398 To to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeny77 27.05.2009 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Witam wszystkichJestem na etapie szalunków pod stropy , i poszukuję pilnie stempli .Może komuś już są niepotrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.05.2009 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 savee, interesuje Cię stal i styrodur - oznaczać to może tylko jedno: zaczynacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keramb 28.05.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Hej budowniczowie, podpowiedzcie proszę gdzie w szeroko pojetych okolicach Piaseczna zamówić mozna solidne belki stropowe? Przyłączam się do pytania Keramb'a. Interesuje mnie strop Teriva 1 i Teriva 1 Nova. Może znacie jakiś skład lub producenta, który ma obecnie jakąś promocję. Ja znalazłem w Raszynie-Puchałach, podobno rzetelny. Jest też jakaś promocja ( ale o to akurat w dzisiejszych czasach nie trudno ). Raszyn-Puchały za cmentarzem. tel. 22 720 16 44 Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savee 28.05.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 ms., no chyba rzeczywiście zaczynamy Z jakimś 3-miesięcznym opóźnieniem w stosunku do pierwotnych planów, ale co tam. Na razie wycięliśmy 3 drzewa (w tym brzozę, o której pisałam), a koparkowy zdjął humus. Działka z zarośniętej leśnej polanki zmieniła się w lądowisko helikopterów. Ciekawe wrażenie. Kopać ławy mają w pierwszym tygodniu czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.05.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 postawcie kibelek, bo trudno będzie się do niego wczołgiwać za potrzebą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keramb 29.05.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Zza zakrętu wyłania się problem więźby dachowej. Napiszcie proszę, jeśli znacie jakiś godny polecenia tartak. Ktoś kiedyś polecał skład drewna w Lesznowoli, maja tam podobno drewno z własnego tartaku. Czy ktoś może zna to miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 30.05.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Ile kosztuje teraz wywóz scieków - 10 m3 Okolo 200zł - zalezy od firmy Odnośnie zwalonych drzew na Jeziorce to okolice Bogatek są ciężkie do przepłyniecia. Pada okropnie a krzewuszki cudnie kwitną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 30.05.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Odnośnie zwalonych drzew na Jeziorce to okolice Bogatek są ciężkie do przepłyniecia. Pada okropnie a krzewuszki cudnie kwitną w kwietniu było tak - bobrza robota http://img406.imageshack.us/img406/6831/dsc0073i.jpg a wczoraj zobaczyłam to http://img39.imageshack.us/img39/6854/dzialka29052009miksokre.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qboos 01.06.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Zza zakrętu wyłania się problem więźby dachowej. Napiszcie proszę, jeśli znacie jakiś godny polecenia tartak. Ktoś kiedyś polecał skład drewna w Lesznowoli, maja tam podobno drewno z własnego tartaku. Czy ktoś może zna to miejsce? Ja bralem wiezbe z lesznowoli i byla ok, majster tez nie mial zarzutow. Ktos tam inny mowil ze deski bral od nich i byly zamalowane grzyby - widac zalezy jak trafisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 01.06.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Ile kosztuje teraz wywóz scieków - 10 m3 Ale jaki rejon, gmina Prażmów - najtaniej z Grójca 200 zł ale pytałam miesiąc temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 01.06.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Savve gratulejszyn witam w grupie kamikadze budowlanych Bobry szalały ostro, dużo zwalonych drzew jest (było bo część posprzątane) na terenie ośrodka Wisła po stronie kanałku. Więźbę brałam aż zza Radomia (nie polecam) szczegóły w dzienniku. Stal i grubsze materiały na budowę ze składu w Głoskowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturbo 01.06.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Drodzy Forumowicze, Jesteśmy z żoną na początku budowy i nękają mas problemy, o których zapewne wielu z Was zapomniało. Przeszliśmy już batalię z PNB Dziś odebrałem ostateczny dokument. Działkę mamy w Pilawie obok Zalesia Górnego. Planujemy budowę Rumcajsa. Teraz na topie jest prąd i wybór kierownika. Niestety po skrótowej lekturze forum nie udało mi się znaleźć polecanych kierowników z okolic Piaseczna. Mam nadzieję żonie uda się jutro załatwić coś w ZEWT, dziś niestety był dzień pracy wewnętrznej i nic nie udało mi się załatwić. Oczywiście warunki na prąd już mamy. Pozostaje jedynie podłączenie prowizorki. Orientujecie się ile to może zając? Problem mamy również z gazem, gazownia odmówiła podłączenia ze względu na nierentowność przyłącza, odwołaliśmy się do URE i czekamy na efekt. Mam do Was ogromną prośbę o przesłanie na priv namiarów na kierowników, którzy się u Was sprawdzili. Proszę również o kontakty do elektryków, którzy mogą pomóc w procesie załatwienia prowizorki. Teraz wracam do lektury forum. Pozdrawiam serdecznie Artur Bogucki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savee 01.06.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Zazdrośnica, dzięki arturbo, nie mam wielkich doświadczeń w przyłączaniu prowizorek, zwłaszcza, że ja tylko liznęłam temat (kupiliśmy działkę z niemal gotową prowizorką), ale tak jak czytam doświadczenia innych, to prąd budowlany jest na ogół sprawą prostą. Wiem, że ktoś tu na forum miał z tym problemy, ale tak poza tym jakoś to ludzie raczej bezproblemowo załatwiali. W siedzibie ZEWT wisi ponoć lista elektryków z nimi współpracujących, dostałam ją od osoby z tego forum, prześlę Ci mailem, mam nadzieję, że autor się nie obrazi za rozpowszechnianie Najszybciej wyjdzie zadzwonić do kogoś z tej listy i pogadać. Niekoniecznie najtaniej - mam wrażenie, że ceny są tu z góry ustalone, dzwoniliśmy do kilku osób z listy i wszystkie podawały magiczną cenę 2200. Kierbuda nie mogę Wam na razie polecić, no bo dopiero zaczynamy Sprawia dobre wrażenie, ale co z tego wyjdzie, to się dopiero okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savee 01.06.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 arturbo, sprawdż pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulinki 02.06.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 sprzedam steple budowlane ok 350 szt dlugosci 2,8do tego mam ok 328(4.20zł/szt.) pustakow keramzytowych teriwa i 22(4.70zł/szt.) zaslepione...jakby ktos potrzebowal to na priva pisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulinki 02.06.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 witam ma ktos namiary na "Starego" w sprawie okien prosilbym na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturbo 02.06.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Wielkie dzięki za wszystkie kontakty. Prowizorka już umówiona. Do przyszłej środy powinien popłynąć prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulinki 04.06.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Jeżeli jest ktos z okolicy kto jeszcze stoi przed wyborem projektu to chętnie pozbędę sie makulatury oczywiscie za free http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/va/sg/kr3r/7i9B3zetuqg5OQkOWB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dando 06.06.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Witajcie bulinki i inni Buduje Agnieszkę tak jak wy, ale wy macie widok lustrzany, a ja orginał Ja pozmieniałem: zrobiłem wyjscie z jadalni do ogrodu i na górze zmieniłem pokoj rodziców na ten naprzeciwko schodów i oczywiście podnisłem ściankę kolankową o jedną cegłe. Z wad jakie już zauważyłem to trochę za wąskie schody i budowlańcy skarżyli się na niedoróbki w projekcie i braki niektorych rzeczy. Jestem na etapie stan surowy zamknięty i położona elektryka. Jakbyście potrzebowali elektryka mogę swojego polecić bo jest naprawdę ok i pomocny przy wyborze miejsc oświetlenia i kontaktów. Poszukuje teraz ekipy do kładzenia gresu i płytek. Jeśli ktoś może kogoś polecić z okolic Piaseczna będe wdzięczny. AAAA budujemy dom w Siedliskach. Miłęgo dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts