Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej budowniczowie, podpowiedzcie proszę gdzie w szeroko pojetych okolicach Piaseczna zamówić mozna solidne belki stropowe?

Przyłączam się do pytania Keramb'a.

Interesuje mnie strop Teriva 1 i Teriva 1 Nova. Może znacie jakiś skład lub producenta, który ma obecnie jakąś promocję.

Ja znalazłem w Raszynie-Puchałach, podobno rzetelny. Jest też jakaś promocja

( ale o to akurat w dzisiejszych czasach nie trudno :D ). Raszyn-Puchały za cmentarzem. tel. 22 720 16 44

Pozdrawiam,

ms., no chyba rzeczywiście zaczynamy :) Z jakimś 3-miesięcznym opóźnieniem w stosunku do pierwotnych planów, ale co tam.

Na razie wycięliśmy 3 drzewa (w tym brzozę, o której pisałam), a koparkowy zdjął humus. Działka z zarośniętej leśnej polanki zmieniła się w lądowisko helikopterów. Ciekawe wrażenie.

Kopać ławy mają w pierwszym tygodniu czerwca.

Odnośnie zwalonych drzew na Jeziorce to okolice Bogatek są ciężkie do przepłyniecia.

Pada okropnie a krzewuszki cudnie kwitną :lol:

w kwietniu było tak - bobrza robota

http://img406.imageshack.us/img406/6831/dsc0073i.jpg

a wczoraj zobaczyłam to :lol:

http://img39.imageshack.us/img39/6854/dzialka29052009miksokre.jpg

Zza zakrętu wyłania się problem więźby dachowej. Napiszcie proszę, jeśli znacie jakiś godny polecenia tartak. Ktoś kiedyś polecał skład drewna w Lesznowoli, maja tam podobno drewno z własnego tartaku. Czy ktoś może zna to miejsce?

Ja bralem wiezbe z lesznowoli i byla ok, majster tez nie mial zarzutow. Ktos tam inny mowil ze deski bral od nich i byly zamalowane grzyby - widac zalezy jak trafisz.

Savve gratulejszyn :D witam w grupie kamikadze budowlanych :p

Bobry szalały ostro, dużo zwalonych drzew jest (było bo część posprzątane) na terenie ośrodka Wisła po stronie kanałku.

Więźbę brałam aż zza Radomia (nie polecam) szczegóły w dzienniku. Stal i grubsze materiały na budowę ze składu w Głoskowie.

Drodzy Forumowicze,

Jesteśmy z żoną na początku budowy i nękają mas problemy, o których zapewne wielu z Was zapomniało. Przeszliśmy już batalię z PNB :D Dziś odebrałem ostateczny dokument. Działkę mamy w Pilawie obok Zalesia Górnego. Planujemy budowę Rumcajsa.

Teraz na topie jest prąd i wybór kierownika. Niestety po skrótowej lekturze forum nie udało mi się znaleźć polecanych kierowników z okolic Piaseczna. Mam nadzieję żonie uda się jutro załatwić coś w ZEWT, dziś niestety był dzień pracy wewnętrznej i nic nie udało mi się załatwić. Oczywiście warunki na prąd już mamy. Pozostaje jedynie podłączenie prowizorki. Orientujecie się ile to może zając?

Problem mamy również z gazem, gazownia odmówiła podłączenia ze względu na nierentowność przyłącza, odwołaliśmy się do URE i czekamy na efekt.

Mam do Was ogromną prośbę o przesłanie na priv namiarów na kierowników, którzy się u Was sprawdzili. Proszę również o kontakty do elektryków, którzy mogą pomóc w procesie załatwienia prowizorki.

Teraz wracam do lektury forum.

Pozdrawiam serdecznie

Artur Bogucki

Zazdrośnica, dzięki :)

arturbo, nie mam wielkich doświadczeń w przyłączaniu prowizorek, zwłaszcza, że ja tylko liznęłam temat (kupiliśmy działkę z niemal gotową prowizorką), ale tak jak czytam doświadczenia innych, to prąd budowlany jest na ogół sprawą prostą. Wiem, że ktoś tu na forum miał z tym problemy, ale tak poza tym jakoś to ludzie raczej bezproblemowo załatwiali.

W siedzibie ZEWT wisi ponoć lista elektryków z nimi współpracujących, dostałam ją od osoby z tego forum, prześlę Ci mailem, mam nadzieję, że autor się nie obrazi za rozpowszechnianie :) Najszybciej wyjdzie zadzwonić do kogoś z tej listy i pogadać. Niekoniecznie najtaniej - mam wrażenie, że ceny są tu z góry ustalone, dzwoniliśmy do kilku osób z listy i wszystkie podawały magiczną cenę 2200.

Kierbuda nie mogę Wam na razie polecić, no bo dopiero zaczynamy :) Sprawia dobre wrażenie, ale co z tego wyjdzie, to się dopiero okaże :)

Witajcie bulinki i inni :)

Buduje Agnieszkę tak jak wy, ale wy macie widok lustrzany, a ja orginał :)

Ja pozmieniałem: zrobiłem wyjscie z jadalni do ogrodu i na górze zmieniłem pokoj rodziców na ten naprzeciwko schodów i oczywiście podnisłem ściankę kolankową o jedną cegłe.

Z wad jakie już zauważyłem to trochę za wąskie schody i budowlańcy skarżyli się na niedoróbki w projekcie i braki niektorych rzeczy.

Jestem na etapie stan surowy zamknięty i położona elektryka. Jakbyście potrzebowali elektryka mogę swojego polecić bo jest naprawdę ok i pomocny przy wyborze miejsc oświetlenia i kontaktów.

Poszukuje teraz ekipy do kładzenia gresu i płytek. Jeśli ktoś może kogoś polecić z okolic Piaseczna będe wdzięczny.

AAAA budujemy dom w Siedliskach.

Miłęgo dnia