Inwestorka 11 03.08.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Witam serdecznie Ponawiam swoje ogłoszenie na temat sempli budowlanych nadal mam do sprzedania około 150 sztuk o długości 2,7-3,0 m cena 4zł/sztuka. Miejscowośc Biały Ług. Pozdrwiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savee 03.08.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 No i dotarliśmy do momentu, kiedy czas rozejrzeć się za wieźbą. Wstępne przeszukanie naszego forum zrobiłam i już wiem, gdzie kupowali wieźbę dzabiij, Zazdrośnica, qboos, rrmi i ms. Wiem, kto kogo poleca, a kto kogo nie. Nic się nie ukryje W związku z tym mam do Was dwa pytania: jaką metodę impregnacji wybieraliście? Ja na początku nakręciłam się na impregnację ciśnieniową, ale potem poczytałam, że chyba w gruncie rzeczy zanurzeniowa całkowicie powinna dać radę... A co Wy sądzicie? Druga sprawa - czy ktoś z Was ma może fragmenty więźby widoczne? My mamy w projekcie widoczne elementy więźby na piętrze, nie ma tego dużo, no ale nie koniecznie chcemy, ale na tle naszych ładnych białych (zapewne) okien i ścian odznaczała się zielona więźba. Trochę tak mało naturalnie to wygląda No i wiem, że są preparaty, które impregnują bez koloryzowania - tyle że jest z tym trochę zabawy, bo albo tartakowi się nie chce w ten sposób impregnować trzech belek, albo mają wannę pełną zielonego impregnatu i nie będą na te trzy belki tego zmieniać, albo jeszcze inne marudzenia słyszymy. Na razie wstępnie tartak w Białce (za Radomiem) wyraził chęć takiej zabawy - kojarzycie może, żeby gdzieś bliżej można było też coś takiego załatwić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 03.08.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Z tego zielonego nic już nie zostało na wierzchu, utleniło się albo wsiąkło, teraz na zewnątrz wygląda jak drewno bez impregnacji, druga sprawa to ta, że drewno sobie pęka jak chce, szerzej lub węziej i z każdym rokiem inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEATKA J. 03.08.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Witam,Poszukuję solidnej a jednocześnie niedrogiej ekipy do zrobienia ogrodzenia z siatki na podmurówce, na działce 2 tyś m. Gmina PrażmówBędę wdzięczna za wszelkie namiary.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 05.08.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Zazdrośnico a takie elektryczno-automatyczne robótki też robicie? chodzi mi o podłączenie napędu do bramy i videobramofonu do furtki Juz nie mam nerwów do tego wszystkiego - rence mnie opadły i sobie je przydeptuje teraz - walcze z ogrodzeniem pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pauliszka 06.08.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam Wszystkich Sąsiadów,Lada chwila rozpoczniemy budowę w Pyrach.Na razie trwaja ostatnie prace przygotowawcze, w związku z którymi mam pytanie.Muszę zespawać bramę z furtką, żeby był szerszy wjazd na działkę.Czy ktoś może wie skąd wziąć spawacza??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 06.08.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witajcie, witajcie wszyscy. I ci którzy mnie kojarzą i Ci którzy widzą mnie po raz pierwszy. Oj długo mnie tu nie było, ale budowa, praca i dziecko nie pozwalają na zbyt dużo wolnego czasu.Widzę niektórzy już wybudowani, niektórzy dopiero zaczynają, a ja właśnie czekam na meble i pod koniec sierpnia się wprowadzam. Oczywiście nie wszystko jeszcze zrobione, ale są rzeczy, które można pozostawić sobie na później. No to tyle. Postaram się zaglądać częściej i dzielić swoimi nowymi doświadczeniami z wykańczania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 06.08.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 barozi, widzę że rozpoczynaliśmy podobnie i podobnie kończymy; wygląda na to że budowa domu trwa zazwyczaj ok. 2 lat i w tym czasie naprawdę jest co robić (to wskazówka dla nowo budujących). A ja mam pytanko odnośnie śmieci :- czy firmy które was obsługują zaopatrzyły was w pojemnik na śmieci czy musieliście kupic sami ? Ekostandard lansuje drugą opcję- gdzie w naszej okolicy można kupić pojemnik 120 litrów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 06.08.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Ludzieńkowie mili, dla znajomych potrzebuję na szybciora namiary na szambo ( pojemnik ok 9 m3 ) - gdzie najtaniej można kupić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sosiki 06.08.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witamy,właśnie stanęliśmy przed zadaniem zbudowania zjazdu z drogi na posesję. Rzecz niby banalna... Ale czasowo jesteśmy totalnie niewydolni i odpada samodzielne wykonanie tego dzieła. Dlatego szukamy człowieka solidnego, który nam taki zjazd zbuduje. Będziemy bardzo, bardzo wdzięczni za sprawdzone kontakty.pozdrawiamy,Sosiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 07.08.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 witaj barozi! kiedy ostatnio gościłeś na forum, miałam wrażenie że jesteś mocno zaawansowany z pracami. Byłam przekonana, że do dziś to już zamieszkałeś na dobre. A tu niespodzianka - może w międzyczasie wybudowałeś drugi dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 07.08.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Niestety nie zamieszkałem i nie wybudowałem też drugiego domu . Jako że z funduszami u mnie nie było (i nie jest) najlepiej, to wszystkie prace wykonywałem sam z pomocą teścia i ojca (przyjeżdżają raz w miesiącu na tydzień). A wiadomo jak to jest. Każdy z nas ma swoje życie i prywatne i zawodowe. Mnie urodziła się w międzyczasie córeczka. Poza tym ile można zrobić wracając o 17 z pracy i pracując na budowie do 21 - 22, bo dłużej się nie da. Tak jakoś powoli to wszystko się robiło. Ale mam satysfakcję, bo wszystkie prace poza elektryką wykonałem własnym sumptem (nawet kominek z czego jestem bardzo dumny) Niedawno położyliśmy podłogi a właśnie jestem w trakcie robienia schodów. Z przeprowadzką nam się spieszyło. Teraz rodzina znów ma mi się powiększyć i jednak żonka postanowiła przyspieszyć prace. Dlatego też chcemy się wprowadzić jak tylko zamontowana będzie kuchnia i sypialnia. Na resztę mebli możemy poczekać już tam mieszkając. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 07.08.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Ooooo! Barozi powrócił! I to widze, że nawet na praktycznie tym samym jesteśmy etapie - tez zaraz jadę na budowę robić szablony na schody My mamy nadzieję do końca miesiąca się przynajmniej częściowo wprowadzić i kończyć już będąc na miejscu. W związku ze związkiem mam prośbę o polecenie jakiegoś dobrego studniarza z okolicy. Oczywiście tez rozsądnego cenowo, bo jak wiadomo pod koniec budowy człowiek groszem nie śmierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 10.08.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Kochani !!! A możecie polecić kogoś solidnego sprawdzonego kto zbudowałby mi murowany śmietnik ? Sprawa dość pilna bo za chwilke dojedziemy do miejsca "przyszłego" śmietnika z ogrodzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac 10.08.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 A ja mam pytanko odnośnie śmieci : - czy firmy które was obsługują zaopatrzyły was w pojemnik na śmieci czy musieliście kupic sami ? Ekostandard lansuje drugą opcję - gdzie w naszej okolicy można kupić pojemnik 120 litrów ? Witam Właśnie przerabiałam ten temat w zeszłym tygodniu i między innymi dlatego nie wybrałam Ekostandartu. Pojemniki widziałam w Leroyu, no i allegro:) Ja właśnie kupuję takie stojaki na worki, bo wzięliśmy z sortowaniem. A ekostandart co prawda ma sortowane wszystkie do jednego wora, ale za to ponad 2 razy drożej niż większość - to drugi powód przeciw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AKISHA 11.08.2009 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 W związku ze związkiem mam prośbę o polecenie jakiegoś dobrego studniarza z okolicy. Oczywiście tez rozsądnego cenowo, bo jak wiadomo pod koniec budowy człowiek groszem nie śmierdzi Ja korzystałam z http://forum.muratordom.pl/wiercenie-studni-piaseczno-gora-kalwaria-okolice-warszawy,t99356.htm Według opinii moich sąsiadów są tani. Polecam. A ja mam pytanko odnośnie śmieci : - czy firmy które was obsługują zaopatrzyły was w pojemnik na śmieci czy musieliście kupic sami ? Ekostandard lansuje drugą opcję - gdzie w naszej okolicy można kupić pojemnik 120 litrów ? Pojemniki widziałam w OBI na Okęciu koszt 139-159 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 11.08.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Witam Właśnie przerabiałam ten temat w zeszłym tygodniu i między innymi dlatego nie wybrałam Ekostandartu. Pojemniki widziałam w Leroyu, no i allegro:) Ja właśnie kupuję takie stojaki na worki, bo wzięliśmy z sortowaniem. A ekostandart co prawda ma sortowane wszystkie do jednego wora, ale za to ponad 2 razy drożej niż większość - to drugi powód przeciw. Kogo ostatecznie wybrałaś i dlaczego (odbór sortu, co jeszcze) ? Ekostandard nie podoba mi się jeszcze z jednego powodu - strasznie trudno się do nich dodzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac 11.08.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Wybrałam czyścioszka. łatwo się dodzwonić, sortowane śmieci mają po 5,80zł, puszki i zlom za darmo. Niesortowane po 21, ale za to pojemnik dają i jest to 140l, a nie 120l. Odbiór min. raz na miesiąc, a nie obowiązkowo raz na tydzień. Zabierają jak się wystawi, a nie trzeba deklarować z góry z jaką częstotliwością mają przyjechać. Wydali mi się najbardziej ok. Na razie odbierali jeden raz więc wiele więcej nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 11.08.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Zazdrośnico a takie elektryczno-automatyczne robótki też robicie? chodzi mi o podłączenie napędu do bramy i videobramofonu do furtki Juz nie mam nerwów do tego wszystkiego - rence mnie opadły i sobie je przydeptuje teraz - walcze z ogrodzeniem pozdrawiam ! Anielico mamy przygotowane do podłączenia ale z powodów czysto finansowych odłożone na rok przyszły (chodzi o napęd do bramy) bo dzwonek będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 11.08.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Witajcie, witajcie wszyscy. I ci którzy mnie kojarzą i Ci którzy widzą mnie po raz pierwszy. Oj długo mnie tu nie było, ale budowa, praca i dziecko nie pozwalają na zbyt dużo wolnego czasu. Widzę niektórzy już wybudowani, niektórzy dopiero zaczynają, a ja właśnie czekam na meble i pod koniec sierpnia się wprowadzam. Oczywiście nie wszystko jeszcze zrobione, ale są rzeczy, które można pozostawić sobie na później. No to tyle. Postaram się zaglądać częściej i dzielić swoimi nowymi doświadczeniami z wykańczania. Barozi witaj ponownie kopę forumowych wątków Cię nie było chyba wprowadzimy się o jednym czasie jak widzę ooo i dziecia masz i drugie w drodze, no proszę, także zamieszkanie w domu to podstawa, a ja myślałam że Ty już tam rządzisz od dawna Dominika-Komarek też urodziła córeczkę w czerwcu a ja nie mam czasu nawet podjechać, teraz malowanie u mnie i ogólnie padam na nos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts