niewczasik 23.09.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Bożenka030100 dzieki za info. Ja chyba nie potrzebuję łącza żeliwnego.Fakt że od wodociągu do mojego domu jest ok 70m ale po mojej działce. Mam nadzieję, że to będzie koszt nieco niższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bożena030100 23.09.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 jesli zwykla rura pcv to o niebo nizej a do tego jeszcze my mielismy przecisk pod ulica, ktory tez kosztuje niemalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niewczasik 23.09.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Rozmawiałam z wykonawcą(ewentualnym) tego łącza.Takie mi podał koszy:1. Wykop + materiał- 80 PLN/m2.wcinka w wodociąg 1000PLN3.zasuwa+ wodomierz 600 PLN4.geodezja 700PLN5. projekt w Elmarze 1000 PLNProszę o podpowiedź.Kontynuować rozmowy czy raczej poszukac innego wykonawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savee 24.09.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 A nas dziś pan Jeziorski z tartaku w Iłży wystawił. Boleśnie. Zamówiliśmy u niego więźbę - wraz z kontrłatami. Przyjechali, rozładowali, wszystko fajnie. Wczoraj się okazuje, że nie ma kontrłat - a dziś rano mają nam wchodzić dekarze! Dzwonimy więc do tartaku, gdzie są nasze kontrłaty. O, faktycznie, widocznie panowie zapomnieli zdjąć z ciężarówki. Dowieziemy. Jutro na 9 rano. Super. Dziś 8:45 (!!!) telefon od pana: jednak nie przywiezie nam kontrłat. Zapomniał uwzględnić je w zamówieniu, a teraz mu się nie opłaca ich nam z Iłży dowozić. Ręce opadają. I wszystko inne też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulinki 24.09.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 to i tak nic ...u mnie pan homa z losia zaczal 1 lipca robic wiezbe dachowa na agnieszce...robota zgodzona na wiezbe deskowanie papowanie laty kontrlaty i krycie dachowka...a do 5 wrzesnia udalo im sie zrobic 90 % wiezby i jakies 100 metrow deskowania...nie wspomne o takich drobiazgach jak krzywosci ...jakosc marna a terminowosc zerowa..takze przestrzegam przed panem :jerzy homa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Halszka 24.09.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Gdzie najlepiej kupować materiały budowlane typu: beton zwykły, bloczki ścienne betonowe, deski iglaste obrzynane, drewno na stemple, emulsja asfaltowa, klej do ociepleń uniwersalny biały Bolix US, klej do przyklejania styropianu Bolix Z, lepik asfaltowy, papa smołowa, piasek, płyty styropianowe PS-E FS 15 EPS 70 040 FASADA, roztwór asfaltowy, siatka z włókna szklanego, zaprawa? Jak się domyślacie, są to materiały na fundamenty - spisane z mojego projektu. Czy niektóre z tych materiałów można kupować bezpośrednio u producentów? Czy opłaca się kupować te materiały i składować na działce? Jeżeli tak, to jak je zabezpieczyć przed kradzieżą?Przy okazji - podzielcie się namiarami na wykonawcę porządnych fundamentów z naszego terenu. Pozdrawiam i dzięki za ewentualne odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 24.09.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Kochani poratujcie. W Baszkówce mam do podłączenia wodę...i jak na razie brak wykonawcy. Może macie kogoś do polecenia bo z Elmarem to chyba się nie da współpracować. ... Rozmawiałam z wykonawcą(ewentualnym) tego łącza.Takie mi podał koszy: 1. Wykop + materiał- 80 PLN/m 2.wcinka w wodociąg 1000PLN 3.zasuwa+ wodomierz 600 PLN 4.geodezja 700PLN 5. projekt w Elmarze 1000 PLN Proszę o podpowiedź.Kontynuować rozmowy czy raczej poszukac innego wykonawcy? Cena przyłącza wodociągowego wydaje sie rozsądna. Zależy jeszcze ile metrów trzeba kopać. Za wywiercenie studni głebinowej w Baszkówce (woda na ok 30m) trzeba liczyć ok 3500zł do tego pompa kręgi jakiś odżelaziacz więc koszty porównywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
falc0n 24.09.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, ale nie ma obowiązku posiadania okna wyłązowego, można włazić na dach po drabinie No tak, to rozwiązanie też rozważaliśmy Eh, a wszystko przez totalnie niekumatego pana w składzie dachowym. Zero pomysłów, sugestii, nic. No ale na razie wygląda, że mamy rozwiązanie. Procz dostepnych w sprzedazy law kominiarskich sa tez stopnie kominiarskie. Montuje sie je na dachu w taki sposob, aby po przystawieniu drabiny do krawedzi dachu (np. od przodu budynku) mozna bylo po nich kontynuowac podroz w strone komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 25.09.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Specjalnie dla Zazdrośnicy - choć nie tylko chciałam się pochwalić efektem naszej WŁASNOOSOBISTEJ pracy w zakresie ogrodzenia Jestem teraz bardzo dumna z moich chłopaków ! pozdrawiam serdecznie - nieustająco Anielsko. boszsz Anielico - teraz zajrzałam, jak dla mnie bomba !!!!! żałuję, ze my jesteśmy takimi leniami, niestety mało jest rzeczy, które robimy sami, wolimy w komputerach grzebać, no ja jeszcze w ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 25.09.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, ale nie ma obowiązku posiadania okna wyłązowego, można włazić na dach po drabinie No tak, to rozwiązanie też rozważaliśmy Eh, a wszystko przez totalnie niekumatego pana w składzie dachowym. Zero pomysłów, sugestii, nic. No ale na razie wygląda, że mamy rozwiązanie. Procz dostepnych w sprzedazy law kominiarskich sa tez stopnie kominiarskie. Montuje sie je na dachu w taki sposob, aby po przystawieniu drabiny do krawedzi dachu (np. od przodu budynku) mozna bylo po nich kontynuowac podroz w strone komina. Ja mam zwykłe okno FAKRO uchylno-obrotowe, wchodzi się z łazienki bo tam jest najniżej - ale kominiarz będzie sobie korzystał z drabiny, mam haki i ławy kominiarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 25.09.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Potrzebuję kupić drewno do kominka - dąb, buk aby suche, ma ktoś dobry namiar lub szuka żeby było więcej osób do kupna ze względu na dobrą cenę, potrzeba mi 3-4 m3.Pilne!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 25.09.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Zazdrośnica poszło ode mnie na priva ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inwestorka 11 25.09.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Witam serdecznie Mam pytanie odnośnie tynków cementowo -wapiennych a konkretnie chodzi mi o to ile wychodzi piasku kwarcowego na metr kwadratowy ściany? Nie wiem ile kupić tego piasku a niechcemy przesadzić żeby nie starcić kasy. Bardzo proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavulon 25.09.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Pilnie poszukiwany glazurnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Novatino 28.09.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Witam Poszukuje sprawdzonego stolarza ktory wykonalby niewielka drewniana balustrade na balkon (w stylu takich iksow) i jeszcze ja wlasciwie zamontowal. moze ktos z szanownych sasiadow zechce podzilic sie kontaktem? pozdrawiam i dlugiej zlotej jesieni zycze wszystkim budujacym N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dimitri 29.09.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Witam, Poszukuje sprawdzonego elektryka i hydraulika do rozprowadzenia przed wylewkami i tynkami. Jeśli macie jakieś namiary podeślijcie. Budowa okolice Ustanowa. PS: Jeśli macie kogoś sprawdzonego do tynków cementowo-wapiennych (agregatem) i wylewek mixokretem też chętnie poznam namiary Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Novatino 29.09.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Dimitri namiary na elektryka ktory u mnie robil masz na PW. Co do wylewek to slynny forumowy Eimund. robi szybko szybko i szybko wiec jesli interesuje Cie dokladnosc w polozeniu styro badz chociazby nie sypanie posadzki na pety (niedopalki papierosow) to nie wiem czy to najlepszy pomysl. N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dimitri 29.09.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Dzięki! To zostaje hydraulik i tynki do namierzenia, z wylewkami się jeszcze zastanowie... A propo zostało mi po budowie jakieś 350 stempli (tyle przynajmniej miesiac temu kupowałem ) Jakby ktos był chętny wiadomość na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 29.09.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Dimitri namiary na elektryka ktory u mnie robil masz na PW. Co do wylewek to slynny forumowy Eimund. robi szybko szybko i szybko wiec jesli interesuje Cie dokladnosc w polozeniu styro badz chociazby nie sypanie posadzki na pety (niedopalki papierosow) to nie wiem czy to najlepszy pomysl. N Ja akurat na eimunda nie narzekam - ghost, który będzie kładł podłogę obejrzał o orzekł, że jeśli chodzi o równość i jakość to są w górnych strefach stanów wysokich. Tylko nie wyszła mu zbytnio posadzka przemysłowa w garażu, to będę musiał poprawić. A styro było ułożone elegancko. Ale może nie zawsze wszystko się udaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dimitri 29.09.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Zawsze wszystko się udaje jak znasz się na rzeczy i masz czas żeby samemu zrobić, taka prawda. Dziś raczej ciężko o fachowca, który robiłby jak dla siebie Wylewki to mniejszy problem, szybko się je robi i terminy nie są tak odległe, gorzej tynki zamówić na już.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts