Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Plan, jaki jest, każdy może sprawdzić.

Przyszedł nowy urzędnik, zaczął czytać plan, znalazł taki zapis i działa na jego podstawie. Nie chcę tutaj nikogo bronić ani oskarżać, mogę tylko opowiadać o naszym indywidualnym przypadku. W projekcie miałem kilka małych błędów (ale to wina architekta adaptującego), uwagi odnośnie szamba odrzuciłem w przedbiegach (powoływane przepisy nie odnosiły się do mojego przypadku, skończy się na dodatkowej uwadze w projekcie zagospodarowania lub wnioskach z oceny w-g), najciężej było ze studnią. Na szczęście udało się dogadać, uzyskać opinie innych urzędników i nie muszę robić wielkiego opracowania.

Wniosek o pozwolenie wycofałem, ale przy ponownym zgłoszeniu mam się na niego powołać - to przyspieszy rozpatrywanie go po raz drugi.

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Plan, jaki jest, każdy może sprawdzić.

Przyszedł nowy urzędnik, zaczął czytać plan, znalazł taki zapis i działa na jego podstawie. Nie chcę tutaj nikogo bronić ani oskarżać, mogę tylko opowiadać o naszym indywidualnym przypadku. W projekcie miałem kilka małych błędów (ale to wina architekta adaptującego), uwagi odnośnie szamba odrzuciłem w przedbiegach (powoływane przepisy nie odnosiły się do mojego przypadku, skończy się na dodatkowej uwadze w projekcie zagospodarowania lub wnioskach z oceny w-g), najciężej było ze studnią. Na szczęście udało się dogadać, uzyskać opinie innych urzędników i nie muszę robić wielkiego opracowania.

Wniosek o pozwolenie wycofałem, ale przy ponownym zgłoszeniu mam się na niego powołać - to przyspieszy rozpatrywanie go po raz drugi.

:o no cóż pozostaje współczuć, że Ci się tak trafiło niestety, bo to dodatkowa nerwówa

Witam

Jakie Macie okna(firma) i gdzie kupowaliście , czy możecie polecić jakąś konkretną firmę ?

Naczytałem się na innych wątkach o powyginanych oknach za 40tys

, o nieprawidłowym ich montowaniu itp.

Szczerze mówiąc trochę się wystraszyłem - myślałem że to pikuś.

[/b]

ja jestem na tym etapie właśnie

badałem temat kilka tygodni

kilka firm po drodze odpadło

jedni ze względu na cenę inni na komunikację a jeszcze inni na błędne podejście do klienta

Podpisałęm umowę z Mielczarkiem ze Zduńskiej Woli.

Okna mam na profilu Schuco z okuciami Winkhous AutoPilot,

2 kolory: z jednej strony orzech, a z drugiej złoty dąb,

Zestaw szybowy 3 szybowy o U=0,6

wewnątrz ciepła ramka Swisspacer

łacznie 18 okien i drzwi w tym jedne drzwi z łukiem

gwarancja na okna 10 lat - bez konieczności wykonywania corocznych płatnych przeglądów (ten szczegół jest bardzo ważny)

Oczywiście w cenie montaż i kilka innych szczegółów.

Cena za całość: 20k

Mają bardzo interesującą postać jako przedstawiciela handlowego, naprawde pomocny i sumienny człowiek. Tyle moge powiedzieć na dzień dzisiejszy.

Montaż mam w okolicach 26 października więc będę mógł powiedzieć więcej w temacie jakości itp.

Ja buduje koło Tarczyna więc jeśli będziesz zainteresowany to zapraszam na oględziny

Montaż mam w okolicach 26 października więc będę mógł powiedzieć więcej w temacie jakości itp.

Ja buduje koło Tarczyna więc jeśli będziesz zainteresowany to zapraszam na oględziny

Dzięki za odpowiedź , i zaproszenie myślę że skorzystam .

A co do drzwi to nie bardzo rozumiem drzwi też zamówiłeś 18 + wejściowe

w tej cenie?

Ale sprawe inaczej załatwcie.

Do pozwolenia na budowe dołączcie poprostu świstek z wodociągów (znajduje sie naprzeciwko gminy) że jest możliwość podłączenia Waszej dziąłki do sieci i tyle. Papierek wydawany od ręki. Z tym papierkiem złóżcie wniosek o pozwolenie i koniec. A studnie do 30 metrów zawsze mozecie wybudować...

Witam

Czy planując własną studnię musieliście dołączać do pozwolenia na budowę opracowanie hydrogeologiczne? Ja planuję budowę w gminie Prażmów i sprawa stanęła na takim papierku. Wiem, że na studnię o głębokości do 30 m nie trzeba zezwolenia, ale nowa Pani w gminie chce coś takiego...

Pozdrawiam przyszłych sąsiadów :)

Udajcie sie do wodociągów (na prost gminy) i weźcie papierek że jest możliwość podłączenia do sieci. Z tym papierkiem złóżcie pozwolenie na budowe. Jak coś więcej to na priv.

Z cyklu lokalne ogłoszenia drobne, mam do odsprzedania nówkę sztukę zlew Franke Rambla okrągły :

http://www.franke.pl/franke-4473-rax-610-38-n-ral-610-38-n.html

W zestawie oczywiście syfon, uszczelka itd.

Muszę odsprzedać bo budując moje meble kuchenne wyciołem zbyt duży otwór w blacie i nie pasuje (zamiast debil poczekać i wycinać pod szablon to wyciołem pod schemat z www, zemściło się).

Chcę pół ceny którą zapłaciłem, czyli 140 PLN. Kontak do mnie PW lub [email protected]

Pozdrawiam

Dawid

Witam serdecznie w grupie piaseczynskiej.

,

Dot .okien.Wybralismy bardzo drogie plastiki dwustronne ze wszelkimi drogimi cudami,ktoe polecaja.Sprawdzily sie jedynie cieple szyby.Okucia i cuda niewida to tylko kasa zas bez problemu dostalismy sie do domu przez uchylone okno.Klucze zostaly w drugm samochodzie.Nadplacilismy za super zabezpieczenia.Dzis wiem,ze nie warto.Zwykle okna =tansze ale z cepla szyba.I tylko w to warto inwestowac i na to wydac pieniadze.Pozdrawiam,

Ekhm.. Wiesz, okucia nie zabezpieczają uchylonych czy nawet rozszczelnionych okien, powie Ci to każdy sprzedawca... A jak nie powie, to tym gorzej dla niego. Okucia zabezpieczają przez wyważeniem okna itd. Nic nie dadzą, jeśli okno nie jest zamknięte :)

To tak jakby mówić, że się kupiło okna z klamką z kluczykiem, nie używać tego kluczyka po czym mieć pretensje, że złodziej wszedł do domu przekręcając w jakiś sposób klamkę. Bo przecież masz klamkę z kluczykiem :)

Czy kupowaliście już opał na zimę? Gdzie w naszej okolicy kupić dobry ekogroszek w przystępnej cenie?

Brałam z Prażmowa, jest niezły, na razie 2 tony i zobaczę co dalej, sami pakują w 33 kg worki więc jak taki się wsypie to potem popiołu że hoho. Cena niby podają na tony 780 zł ale potem twierdzą że na worki ale ceny na worki nie znam. Na 2 tony dostałam 60 worków i jestem teraz z facetem na stopie wojennej, bo u niego te brakujące 20 kg to tzw. tolerancja tyle ze zawsze na minus dla klienta

Czy te ceny drewna wszedzie kosmos? nie chcą taniej niż 170-180 zł, poza tym przywożą takie szerokie kloce (do sąsiadów ja nie brałam) jak to potem porąbać takie twarde drzewo jak się nie ma piły. Moze ktoś ma namiar w tej cenie ale na łupane porządnie w węższe szczapy.

Zazdrośnica,

looknij tutaj :

http://www.allegro.pl/item780436322_drewno_kominkowe_piaseczno_i_okolice.html

Wychodzi też po 180 PLN za Grab. To drewno można obejżeć w Starej Iwicznej ul. Słoneczna 16, podobno stoi tam "grzecznościowo" na terenie jakiejś hurtowni. Miałem sie wybrać ale jakoś mi ostatnio nie po drodze. Szczapy wyglądają OK, a grab suuuper długo się pali, miałem kilka klocków, nie ma porównania z brzozą.

Niestety dowóz dodatkowo płatny, do HU 20 PLN.