Halszka 14.10.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Podzielcie się namiarami na porządne ekipy od fundamentów, murowania, dachu, instalacji i kierownika budowy z naszych okolic. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 15.10.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Halszko my mamy kierownika do polecenia. Nazywa się Sieradzan, był dla nas bardzo pomocny i fachowy. Z jego polecenia mielismy murarzy, hydraulików i elektryka- wszyscy naprawde sie sprawdzili. Facet jest rzeczowy i życzliwy. Powołaj sie na nas- Jankowscy z Głoskowa.Murarzy Ci nie podam teraz, ale możesz poprosić Sierdzana o kontakt do murarzy Pana Stasia- są bardzo dobrzy w robocie i pracowici. Nie byli tez drodzy.Numer do Sieradzana: 602-764-133.Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savee 15.10.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 O, widzę magnolio, że mamy tego samego kierownika Zresztą nawet nie wiem, czy Ty właśnie nam go nie polecałaś. Potwierdzam, pan Sieradzan jest bardzo w porządku. Zna się na budowaniu, umie podpowiedzieć jak potrzeba, ale nie wtrąca się do wszystkiego na siłę. Z naszą ekipą bardzo dobrze się dogaduje. Wpada sobie czasem na budowę, żeby zobaczyć, jak idzie praca i pogadać z majstrem. Ogólnie - bardzo sensowny człowiek. Nie korzystaliśmy jeszcze z ludzi polecanych przez pana Sieradzana, na razie kończymy stan surowy, ale też słyszałam, że jakby co, to może kogoś polecić - dobrze wiedzieć, że polecane przez niego ekipy się sprawdzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 15.10.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Ja wszystkim polecam Sieradzana bo trwamy w wielkim zachwycie nad nim. Jak potrzeba Wam hydraulików to on ma takich, chyba zGrójca- sa sprytni i naprawdę tani. Tzn. solarów i innych nowosci nie zrobia bo to sa tacy zwykli , tradycujni ludzie, ale piec, kaloryfery, podłogówka, woda- euper.Musimy się wreszcie kiedyś poznać Głoskowianie. Pewnie będziecie świetować ziemniaka z Ms-ami? Nam się chyba nie uda bo babcia jakiś najazd nam szykuje rodzinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savee 15.10.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Nie, nas na święcie ziemniaka też nie będzie (choć jak słusznie ktoś napisał, w tę aurę sensowniej byłoby urządzić święto lepienia bałwana...). Niestety, musimy gdzieś wyjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johan 15.10.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 U nas także kierowniczył Sieradzan, a p. Stasia dostałem na budowę zaraz po zakończeniu u Magnolii. Oczywiście potwierdzam wszystkie poprzednie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 15.10.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Widze że sporo w okolicy domów made by Sieradzan i Staś. Jak mówił pan Staś patrząc na nasz dom- 'tego to nawet atom nie rozwali' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 15.10.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Grupo kochana, czy komuś z Was zostało trochę wełny mineralnej? Chciałabym owinąć nią 2 metry plastikowej rury (fi 10 cm) na nieogrzewanym poddaszu. Mamy pewne kłopoty z kasą i już nie mam siły kupować całej rolki, żeby trochę zużyć i martwić się co z resztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johan 15.10.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Wełny nie zostało , został styropian chyba 6cm , mogę dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savee 15.10.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Ms., jak tylko kupię wełnę na poddasze, to masz u mnie kawałek na ocieplenie rury. Niestety, na razie mamy pewne zamrożenie prac - czekamy na brakujących kilkanaście dachówek, czekamy na okna.. I dodatkowo pan Franciszek, z którym byliśmy umówieni na spotkanie i zaplanowanie prac ociepleniowych, rozpłynął się w powietrzu, a próba dodzwonienia się do niego kończy się od paru dni niezmiennie informacją, że wybrany numer jest nieprawidłowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.10.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Mam całą rolkę, trochę opakowanie rozwalone więc nie oddaliśmy i mamy paczkę wełny w płytach. Jak nikt nie zgłosi się, że ma resztkę rolki to poratuję Cię w biedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Halszka 16.10.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Dziękuję za odpowiedzi. Dobrze, że jesteście i że jest to forum. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 16.10.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 MS ja mam rozpakowaną 20-tkę ale leży na dworze jak Ci pasuje to bierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.10.2009 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 dzięki za odzew w sprawie wełny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 19.10.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 dzięki za odzew w sprawie wełny! i ?? bo na koniec października zamawiam śmieciarzy i zabiorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rotto 19.10.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Witam, Przymierzam sie do polozenia podlogi z bambusa (bambus prasowany, karmelowy). Czy jest ktoś z okolic Warszawy, Piaseczna, kto ma taką podłogę zrobioną i byłby tak miły i był skłonny pokazać mi taką podłogę? Pozdrawiam,Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rostan 19.10.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Witam, mam małe pytanko. Jakie są orientacyjne koszty posadzek. Interesuje mnie cena wraz z materiałem tj. izolacją oraz steropianem. Pozdrawiam i dziękuję Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Novatino 19.10.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 czy moge palic weglem??? oto jest pytanie... komin zbudowany jest z cegiel pelnych (ponad dachem klinkier dziurawka) a w srodku ma taka ceramika/klinkier/szamot nie wiem co (jest to koloru jasnozoltego) o wymiarach 20x20cm. obawiam sie ze odpowiedz uzależniona jest od tego co to jest to w srodku tylko nie wiem jak to sprawdzic docelowo do tego przewodu ma byc podlaczony kominek ale teraz potrzebuje pogrzac troche koza. pogrzac wiec wegiel. czy ktos z szanownych Forumowiczow sasiadow jest w stanie mi pomoc? N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 20.10.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Rotto o bambusie poszukaj we wnętrzach-w dziale wnetrza. Tam jest sporo wątków podłogowych, nawet czasem i zdjecia i są tam parkieciarze- możesz ich popytać.Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Halszka 21.10.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Grupo Kochana, Powiedzcie mi, jak wycenialiście koszty wybudowania waszych domów? Robiliście to sami, czy korzystaliście z pomocy? Jeżeli tak, to czyjej? Czy można poprosić o pomoc np. kierownika budowy? Mógłby przy okazji zaproponować zmiany w projekcie. Ile by za to wszystko wziął? Ile płacicie kierownikom budowy i ekipom budowlanym na naszym terenie? Gdyby się okazało, że za robociznę trzeba wydać więcej niż mam możliwość zapłacić z własnej kieszeni, to czy można te koszty sfinansować z kredytu? Dzięki za przeczytanie moich pytań i za wszystkie ewentualne odpowiedzi. Wiem, że niektóre z nich mogą wydawać się wam śmieszne, ale niestety - jestem sama z moim marzeniem o własnym domu. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts