Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Witam

Skończyłam się budować, i zajełam się terenem wokół domu

jeśli ktoś jest też na tym etapie

chętnie podzielę się i doświadczeniami

mam kilka świetnych (sprawdzonych) namiarów...

a jeśli ktoś myśli o podlewaniu ogrodowym chętnie podpowiem

suuuuper sprawa

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

w zależności od tego jaką masz działkę i jakie planujesz nasadzenia

to polecam zrobić Ci w pierwszej kolejności (przed trawnikiem) podlewanie ogrodowe. Jest to naprawdę super rozwiązanie, na programatorze zapisujesz sobie godziny podlewania i czas, możesz mieć do tego pilota - pełen szpan

Namiary na sprawdzoną ekipę wysyłam na PW

Fajnym też rozwiązaniem przy spadzistym dachu jest odwodnienie

Pozdrawiam

w zależności od tego jaką masz działkę i jakie planujesz nasadzenia

to polecam zrobić Ci w pierwszej kolejności (przed trawnikiem) podlewanie ogrodowe. Jest to naprawdę super rozwiązanie, na programatorze zapisujesz sobie godziny podlewania i czas, możesz mieć do tego pilota - pełen szpan

Namiary na sprawdzoną ekipę wysyłam na PW

Fajnym też rozwiązaniem przy spadzistym dachu jest odwodnienie

Pozdrawiam

mimo szczerych chęci i wiary w ludzi, posty alicce1 wyglądają mi raczej na autoreklamę. Żadnego konkretu, okrągłe zdania i namawianie do zakontraktowania kolejnych usług.

:cry:

ms

Masz racje , to widac golym okiem , swoja droga czy sie takim ludziom wydaje , ze tu sami idioci siedza ?

Czy ktos z Was ma swojego "kogos" od ubezpieczen ?

Interesuje mnie ktos z PZU i dobrze gdyby byl dojezdzajacy do domu i wygadany :wink:

Jesli to nie problem podeslijcie namiary na pw .[/u]

Stara Wiara na forum,

Witam i pozdrawiam.Ja tez mam takie odczucie.Reklama....i reklama.A jak to sie sprawdza w realu?

Mnie zagospodrowal dzialke sprawdzony i z wizjami mlody czlowiek .Tak moge polecic.Pan Maciek czlowiek z otwRTA GLOWA I ZNAJACY SIE NA RZECZY.Dzis wiem,ze nie kazda rosline mozna posadzic na zalegajacj glinie.

Roslinki padaly.Koszty zakupu duzych roslin byly bardzo duze.Wiem ,ze warto korzystac z uslug profesjonalisty bo tym sposobem uratownych zotalo 200 egzemplarzy zimnozielonych.Polecam

A no właśnie, ile kosztuje mniej więcej projekt ogrodu wraz z doborem odpowiednich dla ziemi w ogrodzie i właściciela roślin ? W tym roku mnie nie stać to sobie zrobię z 50 m2 trawnika co by młody miał gdzie chasać, ale myślę że bez projektu w moim przypadku nie ma co startowac z ogrodem.

dzabij

Zapytaj Magnolie z naszej grupy .Zajmuje sie ogrodami , pracowala juz dla kilku osob z grupy .

Jak masz mlodego psa zapraszam na szkolenie w kwietniu , bedziesz mogl popatrzec jak robia to profesjonalisci i nauczyc sie czegos z pewnoscia . :D

Ale dlaczego nie polecić dalej...jak się samemu jest zadowolonym z wykonanych usług.

Dzisiaj na rynku jest duża konkurencja i duża rozpiętość cenowa takich usług.

A jak się kogoś polubi, to można mu w taki sposób pomóc no nie?????

Na innym nicku - jeszcze jak budowałam - plecałam swoją ekipę górali

Kilka osób z forum skorzystało i wiem, że są bardzo zadowoleni.

Więc czemu nie??????

Ale dlaczego nie polecić dalej...jak się samemu jest zadowolonym z wykonanych usług.

Więc czemu nie??????

nie denerwuj mnie.

Więc czemu nie??????

nie denerwuj mnie.

mnie też

dzabij, również polecam magnolię.

Projekt ogrodu daje duży komfort psychiczny - idę do szkółki po konkretne gatunki czy odmiany roślin. Nie kupuję oczami, tylko z zimną krwią.

Wiem gdzie posadzić, w jakim rozstawie.

Dlatego spokojnie sezon po sezonie (w miarę możliwości fianansowych) dokupuję kolejne rośliny. Kiedyś domknę całą kompozycję. :lol:

Johan, dzięki za dobre słowo i zrozumienie, cieplej mi się troszkę zrobiło :-)

Poczytałam ten wątek trochę wstecz i odkryłam, że naprawdę sąsiadujemy w realu (ja z Różanej). Byc może wiec masz ten sam kłopot, co ja teraz - woda na całej posesji, staw grozi wylaniem. Nie moge nawet wjechac na swoja działke, parkuję pod płotem sąsiada. Też tak masz? I chyba nie ma na to innej rady, niz czekać az opadnie poziom wód gruntowych, bo rowy melioracyjne pozatykane, pompowanie nie pomaga.

Dzabij

Mam młodego ..... syna W sumie takie szkolenie dla rodziców dzieci też pewnie by sie przydało ale jeszcze o takim nie słyszałem.

Ależ są takie szkolenia - nazywaja się zwykle warsztaty umiejętności wychowawczych dla rodziców lub podobnie, prowadzą je psycholodzy. Nie wiem, gdzie aktualnie w Warszawie lub okolicach, ale z pewnością w guglu da sie coś znaleźć. Moje dzieci już dorosłe, ale swego czasu bardzo mi dobrze zrobiła nawet sama lektura książek na takie tematy, np. seria "Wychowanie bez porażek" T. Gordona . Polecam gorąco, bo wychwywanie pociechy bywa tyleż cudowne, co frustrujące, wkurzające, obciążające - a w szkole nas nie uczyli, jak sobie z tym radzic.