sa 23.10.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Czy ktos z Was korzystal ze stolarni w Drew-Met w Lazach (ul. Kwiatowa 13a) ? Zastanawiam sie nad drzwiami drewnianymi wykonanymi wlasnie u nich. Dzieki i pozdrawiam,S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LKJ 24.10.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 poniat i polinka dzięki za kontakty, juz jakos podolalem.. P.S. No i sie pochwale w tym tygodniu lejemy ławy Jezus ile ja na te chwile czekałem, trzymajcie kciuki.. Plis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LKJ 24.10.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Szuka inspiracji do balustrady jako pół scianka z GK. Może macie jakieś zdjęcia. Interesują mnie też koszty w porównaniu do balustrad z drewna lub metalu i drewna. Czy koszty te liczy sie jakoś na mb? Pozdrawiam Betsi PS: Jesli komuś potrzeba to moge polecic ekipe od budowania i wykończeń ( poddasza, GK, tynki wew i zew. malowania i wiele inyych) Ekipa też zrobiła mi tez odwodnienia od rynin ze studnia chłonna oraz opaske drenazowa wokól domu Czesc Betsi Ile placiłas za opaske drenazowa w okol domu? ( rozumiem Ze mówiłaś o drenazu przy fundamentach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LKJ 24.10.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Szukam dobrego sprawdzonego hydraulika Do zrobienia kanalizacji Pod hudziak.. I pytanie ile za takie usługi sie placi ? Z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sosiki 25.10.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Szukam dobrego sprawdzonego hydraulika Do zrobienia kanalizacji Pod hudziak.. I pytanie ile za takie usługi sie placi ? Z góry dzieki Ale się pozmieniało na tym forum! Od jakiegoś czasu ja zajmuje sie takimi rzeczami.Zrobiłem kilka takich kanalizacji pod chudziakiem i wszystkie działają Jakby Cię interesowało to napisz na priv. I bardzo ważne jest to, że ja pracuję w weekendy, bądź późnymi popołudniami, ale ze względu na światło, popołudnia obecnie raczej odpadają. Zaczynam zawsze w piątek po południu (bo wcześniej wychodzę z pracy), a kończę w sobotę, bądź w niedzielę - w zależności od stopnia komplikacji instalacji kanalizacyjnej. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 28.10.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 WitamSzukam sprawdzonego geodety który jest w stanie dokonać podziału dużej działki na kilka mniejszych w okolicach Prażmowa. Niestety polecany przez forumowiczów Pan Włodzimierz Ptaszyński z Zalesia ma wolne przebiegi na takie zlecenie dopiero w styczeniu/lutym co mi zupełnie nie odpowiada. Prosze i info na priv pzdrzbigor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 29.10.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 LKJ Pytales o cene opsaki drenażowej wokół fundamentów domu - niestety nie moge odpowiedzieć na to pytanie bo mój cudowny plik gdzie miałam wszystko zapisane zginął z komputera przy awarii. A bardzo szkoda bo było tam wiele cennych info Pamietam tylko ze drogo nie było. Kupowalismy takie żółte rury z dziurkami osłoniete czyms na wierzchu ( żeby się te dziury nie zamulały), pod wyjscia z rynien mamy pomarańczowe grube rury hydrauliczne ( takie karbowane), do tego gruby żwir, piach i kregi betonowe ( 3 lub 4na studnie zbiorczą). Odnośnie mojego pytania wczesniej o balustrady do schodów to moze możecie polecić jakiegoś stolarza, muszę też zrobic ( poza balustradą) kilka drewnianych drobiazgów w domu np próg w drzwiach wejściowych, przyciąc i przykleić kilka listew i inne drobne, poprawić schody a w zasadzie łaczenie schodów ze ścianą ( drewno strasznie się zeschło i okropne dziury sie porobiły) - myslałam o ćwiećwałkach drewnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 02.11.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Sąsiedztwo kochani, szukam utalenowanego drewnodłubacza Pomysł jest taki, że nad kominkiem strzelimy sobie grubą drewnianą belkę frezowaną, trochę rzeźbioną. Znacie może jakiego dobrego stolarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poniat2010 04.11.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Hej, czy nikt nie poleca swojego kierownika budowy, a moze inspektor nadzoru. Podzielcie sie namiarami. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Set7x7 04.11.2010 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Hej, czy nikt nie poleca swojego kierownika budowy, a moze inspektor nadzoru. Podzielcie sie namiarami. Pozdrawiam, Bardzo polecam Pana Henryka Barcewicza 604215441 jest u mnie inspektorem i jestem b. zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimjam 06.11.2010 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Witam Mam wielką prośbę. Zamierzam zacząć budowę w okolicy ale nie mogę znalezc dzialki na moją kieszeń. Jeżeli ktoś wie coś na temat działek do sprzedania w okolicach Piaseczna w cenie poniżej 200 000 zł, to bardzo proszę o kontakt na [email protected]. Szukam i szukam i wszędzie 300 000 sobie życzą. Oczywiście nie interesuje mnie działka w szczerym polu ale blisko jakiejś cywilizacji;) Będę bardzo wdzięczna za każdy kontakt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 06.11.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Jeżeli ktoś potrzebowałby solidnej firmy do wykonania:- tynków (tradycyjnych cementowo-wapiennych i gipsowych)- elewacji, docieplenia budynku- docieplenia poddaszy i zabudów karton gipsowych- gładzi- innych prac budowlanychto serdecznie zapraszam.Referencje na forum muratora pod adresem: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?132483http://www.sain.plPozdrawiamHubert509-499-922 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poniat2010 08.11.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 SET7x7 Bardzo dziekuje za namiar. Napewno zadzwonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Otylka2007 08.11.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Witam szczególnie nowo budujących Plac uprzątnąć po budowie przyszedł czas. Sprzedam dwa paleto pojemniki każdy po 1000l. i stali troszkę zostało (ta nieżebrowana) a siatkę leśną (ok 25mb) za darmo oddam N Jestem zainteresowana siatką. A jaka jest jej wysokość. Podaj namiary do siebie na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziewam 08.11.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Witam wszystkich z okolic Piaseczna. My bedziemy się budować w Pracach Dużych, a jak na razie walczymy z wodą i prądem (na szczęście juz finiszujemy). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sosiki 09.11.2010 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Witam wszystkich z okolic Piaseczna. My bedziemy się budować w Pracach Dużych, a jak na razie walczymy z wodą i prądem (na szczęście juz finiszujemy). Pozdrawiam Witam serdecznie, No to będziemy sąsiadować. My też w Pracach, tyle, że Małych no i już na szczęście na zaawansowanym etapie budowania. Powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Novatino 09.11.2010 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Otylka2007 odpowiedz poszla na priv Pozbede sie:"Sprzedam dwa paleto pojemniki każdy po 1000l. i stali troszkę zostało (ta nieżebrowana) a siatkę leśną (ok 25mb) za darmo oddam" N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 10.11.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Drodzy Forumowicze, Z radością i podziwem obserwujemy, jak funkcjonuje Wasza Grupa Budująca na Forum. Chcemy na łamach "Muratora" opisać to unikalne zjawisko, jakim jest istnienie Grup Budujących. Prosimy o spotkanie z Wami. Zaproponujcie termin, przyjedziemy. Chcemy porozmawiać, jakie są Wasze relacje wzajemne i opinie. Czekamy na odzew! Liczymy na nieskomplikowane zorganizowanie takiego spotkania któregoś wieczoru lub w weekend. Prosimy o sygnał - najlepiej pisząc na: [email protected] Pozdrawiamy serdecznie Andrzej T. PaplińskiKierownik Działu Publicystykamiesięcznika "Murator"tel. (22) 59 05 358 -----------------------------------------------MURATOR miesięcznikul. Dęblińska 6, 04-187 Warszawatel. (22) 59 05 358 e-mail: [email protected] WWW: http://murator.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 10.11.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Miło Redakcjo te odzewy to mają być jako pojedyncze spotkania czy zebranie grupy w jakimś miejscu (miejscowości) ? Jak grupy to podejmę się zorganizowania w świetlicy w Gabryelinie, jest sporo budujących w gm. Prażmów, jednak muszą napisać czy chcą. Jednak jest teraz okres gorączki przed wyborami więc proponuję termin po 21 listopada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolikos 11.11.2010 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Witam, Budowę zaczynam wiosna/lato 2011 we wsi Głosków, obecnie jestem na etapie załatwiania mediów, hmm a raczej planowania co wybrać, Przy działce mam tylko prąd, będzie studnia głębinowa, planowałem również przydomową oczyszczalnie ścieków i tu pierwsze pytanie: Czy gmina piaseczno obecnie nie robi problemów, nie zabrania, realizacji POŚ? W wypisie z planu zagospodarowania mam napisane "Nakazuje się podłączenie istniejącej zabudowy do systemów kanalizacyjnego i wodociągowych po ich realizacji" , no i teraz mam wątpliwości czy wogóle warto inwestować w POŚ, koszt to ok 10tyś, czy nie lepiej kupić szczelne szambo za 4-5 tyś.W Głoskowie indywidualne podpięcie kanalizacji kosztuje 25tyś bo jest to nowoczesna kanalizacja podciśnieniowa, a podpięcie wody 6-8tyś,W związku z powyższym kolejne pytania: Czy miał ktoś sytuację w której był posiadaczem POŚ/szamba lub studni, po kilku latach gmina wybudowała kanalizę lub wodę i kazała się pod nią podpiąć, a jeśli tak jakie były koszty? Myślę że nie będzie aż tyle jak za indywidualne podpięcie ale na pewno cena idąca w tysiące zł, a nie każdy ma do wydania kilka tysięcy na coś co i tak już ma.Czy faktycznie jest to koniecznością, nie można odmówić i jakoś sensownie umotywować? PzdrRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts