AgaiBartekJ 27.11.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Witam Czy mógłby ktoś podzielić się informacjami na temat umowy z wykonawcą SSO ?Być może ktoś z was ma wzór takiej umowy i mógłby się podzielić.Z góry dziękuje za wszelkie sugestie. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 28.11.2010 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 UWAGA UWAGA UWAGAUWAGA na firmę VICOM Zabezpieczenia ul. Górna 21, 05-870 Błonie jest to firma zakładająca alarmy. Do czasu zapłaty było wszystko ok ale już jak poczuli kaskę to się doprosić nie można od ponad dwóch miesięcy o naprawę i to w okresie "niby gwarancji" i to w dużym cudzysłowiu. Bo co to za gwarancja, jak olewają centralnie klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poniat2010 28.11.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Witam! Ja mam pytanie z innej beczki. Czy ktos nadawał nazwe ulicy, przy której miał zamieszkac. My zaczynac bedziemy budowe i chcielibysmy aby ulica, przy ktorej wkrotce stanie nasz dom, miala nazwe. Wiem, ze trzeba miec zgode wszystich wlascicieli a co jesli nie. Bo nie znamy wlascicieli dzielki nie mamy z nimi kontaktu. Moze ktos podpowie. Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poniat2010 28.11.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Witam Czy mógłby ktoś podzielić się informacjami na temat umowy z wykonawcą SSO ? Być może ktoś z was ma wzór takiej umowy i mógłby się podzielić. Z góry dziękuje za wszelkie sugestie. Pzdr Ja moge sie podzielic. Chociaz mamy podpisana umowe o stan deweloperski, ale o SSO tez posiadam. Podaj swoj adres email to Ci podesle wzor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pag-ciemne 28.11.2010 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 DLA BUDUJĄCYCH Witam nasza firma buduje na białołece i okolicach. (RADZYMIN WOŁOMIN SEROCK MARKI ZEGRZE ORAZ OKOLICE WARSZAWY)+ (Nadarzyn Piaseczno Góra Kalwaria itd) Wszelkie okolice w promieniu 100 kmBudujemy stany deweloperskie jak i pod kluczNasza Firma obecnie stawia dobudowe (kończymy) na ulicy AMBARAS oraz Nadarzynie STARA WIES na ul JEMIOŁOWEJ 2 budowy STANY POD KLUCZPonad to dodam ze cyklicznie wystawiamy sie na targach MURATOR EXPO MURATOR EXPO MURATOR EXPONa ostatnich targach 16-17 również wystawiliśmy nasze produkty i usługihttp://WWW.WYBUDUJDOM.COMZapraszamy do kontaktu inwestorów meil: [email protected]JESTESMY SPRAWDZONA FIRMA PRZEZ BUDUJąCYCH. budujemy w Nadarzynie i nie tylko Biuro MARKI ul Piłsudskiego 139 tel 697 555 835 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 29.11.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Witam! Ja mam pytanie z innej beczki. Czy ktos nadawał nazwe ulicy, przy której miał zamieszkac. My zaczynac bedziemy budowe i chcielibysmy aby ulica, przy ktorej wkrotce stanie nasz dom, miala nazwe. Wiem, ze trzeba miec zgode wszystich wlascicieli a co jesli nie. Bo nie znamy wlascicieli dzielki nie mamy z nimi kontaktu. Moze ktos podpowie. Dzieki. Ja miałam tak samo, pierwsza się budowałam i osiedlałam, wymyśliłam nazwę, wysłałam poleconym zawiadomienie do właścicieli (adresy z aktu notarialnego do drogi), brak sprzeciwu na piśmie, potem wniosek do gminy i już. jeśli nie masz na akcie to: 1. po nr. księgi wieczystej znajdziesz właścicieli w necie 2. idziesz do gminy z mapą i nr. działek przy drodze a jaką nazwę tak z ciekawości planujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj2010 29.11.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Po raz pierwszy mam przyjemność powitać Wszystkich Szanownych Użytkowników Grupy Piaseczyńskiej, co czynię z prawdziwą przyjemnością. Jako nowy pozwalam sobie powiedzieć, że planowana w 2011r. budowa będzie w Lesznowoli. Ponieważ prawie 13 788 postów wzbudziło mój respekt wypróbowałem wyszukiwarkę (a potem FAQ). Bez sukcesu. Wyszukiwarka forumowa wyrzuca mi za każdym razem całą grupę piaseczyńską. (i to zarówno Firefox jak i IE) . W związku z tym, czy ktoś może powiedzieć jak za jej pomocą znaleźć np. wpis użytkownika pag-ciemne (kilka postów dalej) używając wyszukiwarki i występującego w tym poście słowa "Piłsudskiego" ? pozdr. woj2010 ([email protected]) Udało mi się znaleźć odpowiedź. Należy :wybrać "wyszukiwanie zaawansowane"kliknąć na przycisk WYSZUKIWANIE obok przycisku WYSZUKIWANIE ROZSZERZONEw opcji przeszukaj wybrać "Wiadomości w grupach"wtedy niżej w "opcje rozszerzone" pojawia się okienko "Szukaj w Grupach"w okienku "Szukaj w Grupach" wybrać "Piaseczno i okolice"a na dole zaznaczyć "wiadomości" post zostawiam może będzie pomocny dla innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jedi 30.11.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Szanowni Forumowicze Może i poruszane kwestie pasowałyby do działu "psycholog dyżurny" ale mimo wszystko może nie zanudzę . Proszę o uczciwą refleksję i argumenty, które pozwolą mi przekonać moją szanowną małżonkę do budowy domu (i związania się kredytem ) w Marylce koło Złotokłosu. Są to standartowe dylematy, które większość uciekających z Wawy rozpatruje - moje słońce nie widzi w ogóle jak wszystko ogarnąć i zorganizować aby się nie zatyrać - praca w Wawie/dojazdy/szkoła dla 6 i 13 letnich synów/ jakieś zajęcia dodatkowe/ koleżanki i koledzy i spędzanie wolnego czasu. Jest racjonalna do bólu i ma sporo racji a ja doskonale zdaję sobie racji, że tzw. kawki na tarasie i śpiew ptaków to nie wszystko . Kupiliśmy działkę w Marylce za grosze i żal mi po prostu nie spróbować - dlatego też ciekaw jestem wszystkich refleksji, które pomogą nam osiągnąć porozumienie, bo jak na razie wszelkie rozmowy to zarzewie III wojny światowej. . Jaka jest proza życia na ul. Akacjowej , szkoła, zakupy i czy jesteście niewolnikami samochodu... Mam nadzieję, że nie zanudziłem, pozdrawiam całą grupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziewam 30.11.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Szanowni Forumowicze Może i poruszane kwestie pasowałyby do działu "psycholog dyżurny" ale mimo wszystko może nie zanudzę . Proszę o uczciwą refleksję i argumenty, które pozwolą mi przekonać moją szanowną małżonkę do budowy domu (i związania się kredytem ) w Marylce koło Złotokłosu. Są to standartowe dylematy, które większość uciekających z Wawy rozpatruje - moje słońce nie widzi w ogóle jak wszystko ogarnąć i zorganizować aby się nie zatyrać - praca w Wawie/dojazdy/szkoła dla 6 i 13 letnich synów/ jakieś zajęcia dodatkowe/ koleżanki i koledzy i spędzanie wolnego czasu. Jest racjonalna do bólu i ma sporo racji a ja doskonale zdaję sobie racji, że tzw. kawki na tarasie i śpiew ptaków to nie wszystko . Kupiliśmy działkę w Marylce za grosze i żal mi po prostu nie spróbować - dlatego też ciekaw jestem wszystkich refleksji, które pomogą nam osiągnąć porozumienie, bo jak na razie wszelkie rozmowy to zarzewie III wojny światowej. . Jaka jest proza życia na ul. Akacjowej , szkoła, zakupy i czy jesteście niewolnikami samochodu... Mam nadzieję, że nie zanudziłem, pozdrawiam całą grupę Ja myślę, że to poprostu trzeba chcieć bo nikogo nie zmusisz na siłę jeśli on wychodzi z założenia, że wszędzie daleko, niepodrodze i wogółe do d...y. My podjelismy decyzję razem, że jak człowiek nie spróbuje to sie nie przekona ( my chcielismy zawsze mieszkać z dala od zgiełku wielkiego miasta). Dodam,że mamy syna 14 lat i córkę 7 a oni się bardzo cieszą że bedziemy mieli własny dom, a ziemie kupilismy w Pracach Dużych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jedi 01.12.2010 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Dzięki za odpowiedź Ziewam, ano właśnie...do tanga trzeba dwojga i tą drogą szukam argumentów aby spróbować i nie odkładać wszystkiego na wieczne nigdy, budowa wtedy koło 50 na karku mnie nie urządza choć synkowie byliby już samodzielni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 01.12.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Jedi - u mnie było to samo, tyle że małżonek nie chciał, jednak ja jestem uparta i cierpliwa - udało się ale coś za coś, szukanie działki, wszystkie papiery, szukanie ekip budowlanych, nadzór, sprowadzanie materiału, wszelkie urzędy i banki - to wszystko było na mojej głowie aż do odebrania budynku, także powodzonka życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jedi 01.12.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Serdeczne dzięki Zazdrośnico za życzenia BTW a szanowny małżonek już się zaadaptował, nie marudzi/klnie na czym świat stoi jak trzeba gdzieś dojechać przez np. zaśnieżone drogi ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolikos 01.12.2010 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Jedi, i ja przez to przechodziłem, choć może łagodniej, Mi pomogli sąsiedzi, a jak, po prostu hałasując , Zarówno ja jak i moja połowa nie znosimy w mieszkaniu sąsiednich "hałasów" nocnych, hmm dziennych zresztą też nie, Na początku mieliśmy sąsiada pianistę, do 23ciej potrafił gamę ćwiczyć, później kilka grup studentów, a to nad sufitem a to pod podłogą, Za każdym razem jak było trochę spokoju sam zastanawiałem się czy może nie lepiej byłoby kupić większe mieszkanie, Urok Warszawy taki że mieszkania mają dużą rotację mieszkańców i nigdy nie wiadomo kto jutro, obok, u góry lub na dole, zamieszka, więc jak kolejna grupa studentów urządziła kolejną imprezę to wątpliwości momentalnie uciekały, na tyle skutecznie że latem 2011 roku zaczynamy budowę w Głoskowie. Mamy 3,5 letnią córkę i kolejne w planach, drogi dojazdowej na działkę w zasadzie nie ma - ok 100m polna droga lub przez czyjeś działki, jak pisze posta za oknem śnieżyca a mimo to nie mam wątpliwości, najwyżej kupimy terenówkę i quada , A rada, może załatw sobie hałaśliwych sąsiadów lub zorganizuj sąsiadom kilka imprez - zawsze to kolejny argument Pzdr Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 01.12.2010 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Szanowni Forumowicze Może i poruszane kwestie pasowałyby do działu "psycholog dyżurny" ale mimo wszystko może nie zanudzę . Proszę o uczciwą refleksję i argumenty, które pozwolą mi przekonać moją szanowną małżonkę do budowy domu (i związania się kredytem ) w Marylce koło Złotokłosu. Są to standartowe dylematy, które większość uciekających z Wawy rozpatruje - moje słońce nie widzi w ogóle jak wszystko ogarnąć i zorganizować aby się nie zatyrać - praca w Wawie/dojazdy/szkoła dla 6 i 13 letnich synów/ jakieś zajęcia dodatkowe/ koleżanki i koledzy i spędzanie wolnego czasu. Jest racjonalna do bólu i ma sporo racji a ja doskonale zdaję sobie racji, że tzw. kawki na tarasie i śpiew ptaków to nie wszystko . Kupiliśmy działkę w Marylce za grosze i żal mi po prostu nie spróbować - dlatego też ciekaw jestem wszystkich refleksji, które pomogą nam osiągnąć porozumienie, bo jak na razie wszelkie rozmowy to zarzewie III wojny światowej. . Jaka jest proza życia na ul. Akacjowej , szkoła, zakupy i czy jesteście niewolnikami samochodu... Mam nadzieję, że nie zanudziłem, pozdrawiam całą grupę Witaj Po pierwsze miejsce fantastyczne - lubię te strony(bywam) - niech żonka przemyśli czy nie będzie żałowała za jakiś czas Po drugie jeśli Twoja żona również pracuje w wawce i miałaby przechodzić z rańca przez nasze małe piekiełko związane z dojazdem do tejże Wawki to.....raczej nie widzę optymistycznych przesłanek dla Ciebie (czytaj- zima!) Zawsze będziesz winien...! Ktoś wcześniej pisał że jeśli nie ma chęci z dwóch stron do budowy wspólnego dobra lepiej tego diabła nie ruszać(znam to z autopsji) Sprawa budowy naszego domu była też jedną z kilku przyczyn naszego rozwodu zostałem spakowany i wygnany i od ok 1miecha czekam na papiery - choć w nicku mam stasiek&gośka to niestety został teraz już tylko stacho! (a propos może ktoś wie jak wykasować gośka ze stasiek&gośka) Tak więc chłopie najpierw musisz wyczuć zachowanie Twojej ślubnej (pogodzi się z tą myślą o własnym domu czy zawsze Ci będzie wypominać że to Ty jesteś winny) Moja nie mogła się dostosować aczkolwiek w mojej sytuacji dochodziły, również inne sprawy o których przykro pisać. Pozdrawiam P.S Za ile kupiłeś i ile metrów że mówisz że "za grosze" Jak byś jednak nie budował to kupię od Ciebie za parę złotych nawet:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jedi 02.12.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Serdeczne dzięki za refleksje - krolikos - numer z hałaśliwymi sąsiadami i imprezami nie przejdzie z racji tego, że mieszkam w samym sercu Pragi Północ, gdzie generalnie nikt z tego powodu afery nie robi a sam jestem praskim autochtonem - do szału za to doprowadza mnie dresiarska młodzież i zasikane przez psy przez dwa tygodnie windy; myslałem też o więkzym mieszkaniu ale w cenie 80-90 metrów mieszkania to będę miał dom. Stasiek - współczuję z powodu zawirowań sercowych, raczej nie powinno to u mnie się aż tak źle skończyć gdyż jestem zwolennikiem teorii, że nic tak nie wiąże jak długoterminowy kredyt hipoteczny :) - co do ceny - hmm.... sam nie wiem czy to tużo czy mało ale zakupiłem 1300 metrów za 60k PLN Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenkaBorys 06.12.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 PAG-BUD http://www.wybudujdom.com Budowa domówBUDOWY DOMÓW http://www.wybudujdom.com Stany surowe i deweloperskie Firma budowlana istniejąca od 5 lat na rynku.Jesteśmy nie wielka firma ale jak do tej pory radzimy sobie na rynku mazowieckim. Budujemy kompleksowo domy jedno i wielorodzinne w tradycyjnej technologii murowanej, w stanie surowym, deweloperskim oraz pod klucz.Nasza firma zajmuje się budową domów jednorodzinnych, w tym także gruncie należącym do klienta, wg dowolnego projektu budowlanego, w technologii murowanej. Budowa domów jednorodzinnych dzieli się na trzy etapy prac: stan surowy, stan developerski i domy pod klucz. Stan surowy obejmuje:[/glow]-wytyczenie geodezyjne budynku,-roboty ziemne,-ławy fundamentowe,-ściany fundamentowe,-podsypka piaskowa pod podłoże betonowe stanu zero,-kanalizacja stanu zero,-przepusty kanalizacyjne, wodne, energetyczne,-izolacje termiczne i p. wilgociowe stanu zero,-ściany nośne zewnętrzne i wewnętrzne,-ściany działowe,-stropy, słupy, podciągi, wieńce,-schody żelbetowe,-więźba dachowa,-pokrycie dachowe wraz z orynnowaniem,-kominy,-wykończenie kominów ponad dachem. Stan deweloperski obejmuje:-okna i drzwi zewnętrzne oraz brama garażowa,-rozprowadzenie instalacji ciepłej i zimnej wody oraz kanalizacji,-rozprowadzenie instalacji c.o., ogrzewanie podłogowe,-rozprowadzenie instalacji elektrycznej, alarmowej, TV, telefon,-elewacja z ociepleniem i cokołem,-podbitka dachowa,-parapety zewnętrzne,-tynki wewnętrzne,-szlichty betonowe z izolacjami,-ocieplenie dachu,-płyty kartonowo-gipsowe, Dom pod klucz obejmuje:-kompletną kotłownię z grzejnikami,-parapety wewnętrzne,-wykończenie ścian i podłóg (malowanie, prace glazurnicze),-montaż białego osprzętu (prysznica, wanny, umywalki, wc, baterii umywalkowej itp.),-obłożenie schodów wewnętrznych i zewnętrznych, tarasów,-położenie okładzin na płytach balkonowych, wykonanie balustrad,-drzwi wewnętrzne,-małą architekturę (podjazdy, podejścia, trawniki, zasadzenie zieleni),-ogrodzenie,-przyłącza (wodne, kanalizacyjne, energetyczne, gazowe) Służymy pomocą w całym procesie budowy od pierwszej łopaty, po adaptacje. Załatwiamy formalności aż po wykonanie - realizacje projektu. Ograniczamy do minimum stres inwestora związany z budową własnego domu. Posiadamy w naszej ofercie materiały budowlane wysokiej jakości potrzebne do wykonania powierzonej inwestycji. PAG-BUDMarki, ul. Piłsudzkiego 139http://www.wybudujdom.comhttp://www.pag-bud.com.pl[email protected]tel. : 697555835/697555672 WITAM.OPISAŁAM A RACZEJ WYPISAŁAM WSZYSTKO TO CZYM ZAJMUJE SIE FIRMA.WSZYSCY WYPISUJĄ O FIRMACH TO CO JEST ZŁE.NIKT NIE PISZE TO CO DOBRE BO PO CO..JA PODEJDĘ DO TEGO INACZEJ.FIRMA KTÓRA BUDOWAŁA MI DOM SPISAŁA SIĘ ŚWIETNIE.MOGĘ SPOKOJNIE PROMOWAĆ TĘ FIRMĘ.PO ROZMOWIE Z WYKONAWCĄ UŚWIADOMIŁAM SOBIE ZE FAKTEM JEST TO ZE WYPISUJĄ O BUDOWLAŃCACH SAME ZŁE OPINIE - I TU NIE PISZE O FIRMIE PAG-BUD.DLATEGO BĘDĘ PROMOWAŁA MOJEGO WYKONAWCĘDLATEGO BĘDĘ PROMOWAŁA MOJEGO WYKONAWCĘ WYKONAŁ U MNIE NA DZIAŁCE CAŁY DOM AŻ POD KLUCZ.Z TEGO CO ZAUWAŻYŁAM I WIEM TO FIRMA NIE JEST AŻ TAK DUŻA WIEM ŻE ZATRUDNIAJĄ 15 OSÓB. PLUS 2 KIEROWNIKÓW JEDEN Z NICH PROWADZIŁ MOJA BUDOWĘ. ROZMOWY Z KADRA BUDUJACĄ SĄ LOGICZNE, NIE SA TO LUDZIE NIE MYŚLĄ LECZ PRZECIWNIE.MOJA BUDOWA MIAŁA KIEROWNIKA 1 W TYGODNIU MAJSTRA BUDOWY 5 DNIBUDOWLAŃCÓW BYŁO 5- NORMALNYCH NIE JAKICHŚ TAM ZAMULACZY. NA SAMYM POCZĄTKU PO WEJŚCIU DO BIURA ZOSTAŁAM PRZYJEMNIE PRZYWITANA PRZEZ PANA PRZEMYSŁAWA, PRZEDSTAWIŁAM PROJEKT I TYGODNIU OTRZYMAŁAM WYCENĘ.P.PRZEMEK LOGICZNIE WYTŁUMACZYŁ MI TO CO BĘDZIE SIĘ DZIAŁO Z MOJA BUDOWA I ZARAZEM Z MOIMI PIENIĄŻKAMI.W BIURZE MIAŁAM MOŻLIWOŚĆ PORÓWNAĆ MATERIAŁY KTÓRE SĄ WYKORZYSTYWANE DO BUDOWY DOMU I TU POZNAŁAM ZNACZNE RÓŻNICE MIEDZY CERAMIKĄ A YTONGIEM MIEDZY WEŁNĄ A STYROPIANEM ITD.MIAŁAM MOŻLIWOŚĆ SAMA ZDECYDOWAĆ JAKIE MATERIAŁY WCHODZĄ W BUDOWĘ. PRZYSZEDŁ DZIEŃ BUDOWY.!!!PRZYJECHAŁAM NA PLAC I PIERWSZE CO MI SIĘ RZUCIŁO W OCZY I MIŁO ZASKOCZYŁO TO TO ŻE FIRMA PRZYJECHAŁA OKLEJONYM (ZNACZNĄ GRAFIKĄ) AUTEM DOSTAWCZYM.WYSIEDLI PANOWIE BARDZO MILI ZRESZTĄ I TU KOLEJNE ZASKOCZENIE UBRANI JEDNOLICIE W SZARO ŻÓŁTO NIEBIESKIE KOMBINEZONY Z ODBLASKAMI ORAZ LOGIEM NA KURTKACH.NASTĘPNIE WBILI 3 PALE I ROZWIESILI BANER TU (BUDUJE FIRMA http://WWW.WYBUDUJDOM.COM)aż mi się miło robiło zdjęcia.Majster budowy od razu Przejął pałeczke w rozstawianiu pracy.Jeszcze tego samego dnia wykonali wstępny zarys budynku sznurkami oraz koparka zdarła DARNINE.Kolejne dni to już wykopy fundament ściany strop dach okna elektryka tynki wylewki i prace pod klucz.STAN DEWELOPERSKI KOSZTOWAŁ MNIE 2100 ZŁ ZA METR W TYM MIAŁAM OCIEPLONE WEŁNĄ I DACHÓWKĘ CERAMICZNĄ. WYDAJE MI SIĘ, ŻE TO DOBRA CENA, ZA DOM WYBUDOWANY ZE SPOKOJEM A ZA RAZEM TAKI PROFESJONALIZM FIRMY. CHCIAŁA BYM OPISAĆ CAŁY PROCES BUDOWY BO NAPRAWDĘ WARTO Z TA FIRMA BUDOWAĆ ALE SZKODA MI WASZYCH OCZU DO CZYTANIA TEGO. Jednym słowem firma bardzo godna polecenia.Zapraszam do kontaktu ze mną.Będę promowała tę firmę bo są warci tego by tacy fachowcy byli promowani przez ludzi.Bardzo mili od szefa po majstra i samego murarza.A nie dopisałam że budowa była jak najbardziej zakrapiana alkoholem ale z tego co widziałam to w soboty.Ogólnie było Czysto na budowie bez wiekszych ekscesów. Wydane pieniążki były warte tego domu. POLECAM>>>>>polecam>>>>>>POLECAM>>>>>>undefinedJak najbardziej będę starała się wszędzie promować tę Firmę!undefined Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 06.12.2010 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Po raz pierwszy mam przyjemność powitać Wszystkich Szanownych Użytkowników Grupy Piaseczyńskiej, co czynię z prawdziwą przyjemnością. Jako nowy pozwalam sobie powiedzieć, że planowana w 2011r. budowa będzie w Lesznowoli. Ponieważ prawie 13 788 postów wzbudziło mój respekt wypróbowałem wyszukiwarkę (a potem FAQ). Bez sukcesu. Wyszukiwarka forumowa wyrzuca mi za każdym razem całą grupę piaseczyńską. (i to zarówno Firefox jak i IE) . W związku z tym, czy ktoś może powiedzieć jak za jej pomocą znaleźć np. wpis użytkownika pag-ciemne (kilka postów dalej) używając wyszukiwarki i występującego w tym poście słowa "Piłsudskiego" ? pozdr. woj2010 ([email protected]) Udało mi się znaleźć odpowiedź. Należy : wybrać "wyszukiwanie zaawansowane" kliknąć na przycisk WYSZUKIWANIE obok przycisku WYSZUKIWANIE ROZSZERZONE w opcji przeszukaj wybrać "Wiadomości w grupach" wtedy niżej w "opcje rozszerzone" pojawia się okienko "Szukaj w Grupach" w okienku "Szukaj w Grupach" wybrać "Piaseczno i okolice" a na dole zaznaczyć "wiadomości" post zostawiam może będzie pomocny dla innych. kliknij po prostu nick pag-ciemne a wyskoczą Ci jego posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 06.12.2010 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 PAG-BUD http://www.wybudujdom.com Budowa domów BUDOWY DOMÓW http://www.wybudujdom.com Stany surowe i deweloperskie Firma budowlana istniejąca od 5 lat na rynku. Jesteśmy nie wielka firma ale jak do tej pory radzimy sobie na rynku mazowieckim. Budujemy kompleksowo domy jedno i wielorodzinne w tradycyjnej technologii murowanej, w stanie surowym, deweloperskim oraz pod klucz.Nasza firma zajmuje się budową domów jednorodzinnych, w tym także gruncie należącym do klienta, wg dowolnego projektu budowlanego, w technologii murowanej. Budowa domów jednorodzinnych dzieli się na trzy etapy prac: stan surowy, stan developerski i domy pod klucz. Stan surowy obejmuje:[/glow] -wytyczenie geodezyjne budynku, -roboty ziemne, -ławy fundamentowe, -ściany fundamentowe, -podsypka piaskowa pod podłoże betonowe stanu zero, -kanalizacja stanu zero, -przepusty kanalizacyjne, wodne, energetyczne, -izolacje termiczne i p. wilgociowe stanu zero, -ściany nośne zewnętrzne i wewnętrzne, -ściany działowe, -stropy, słupy, podciągi, wieńce, -schody żelbetowe, -więźba dachowa, -pokrycie dachowe wraz z orynnowaniem, -kominy, -wykończenie kominów ponad dachem. Stan deweloperski obejmuje: -okna i drzwi zewnętrzne oraz brama garażowa, -rozprowadzenie instalacji ciepłej i zimnej wody oraz kanalizacji, -rozprowadzenie instalacji c.o., ogrzewanie podłogowe, -rozprowadzenie instalacji elektrycznej, alarmowej, TV, telefon, -elewacja z ociepleniem i cokołem, -podbitka dachowa, -parapety zewnętrzne, -tynki wewnętrzne, -szlichty betonowe z izolacjami, -ocieplenie dachu, -płyty kartonowo-gipsowe, Dom pod klucz obejmuje: -kompletną kotłownię z grzejnikami, -parapety wewnętrzne, -wykończenie ścian i podłóg (malowanie, prace glazurnicze), -montaż białego osprzętu (prysznica, wanny, umywalki, wc, baterii umywalkowej itp.), -obłożenie schodów wewnętrznych i zewnętrznych, tarasów, -położenie okładzin na płytach balkonowych, wykonanie balustrad, -drzwi wewnętrzne, -małą architekturę (podjazdy, podejścia, trawniki, zasadzenie zieleni), -ogrodzenie, -przyłącza (wodne, kanalizacyjne, energetyczne, gazowe) Służymy pomocą w całym procesie budowy od pierwszej łopaty, po adaptacje. Załatwiamy formalności aż po wykonanie - realizacje projektu. Ograniczamy do minimum stres inwestora związany z budową własnego domu. Posiadamy w naszej ofercie materiały budowlane wysokiej jakości potrzebne do wykonania powierzonej inwestycji. PAG-BUD Marki, ul. Piłsudzkiego 139 http://www.wybudujdom.com http://www.pag-bud.com.pl [email protected] tel. : 697555835/697555672 WITAM. OPISAŁAM A RACZEJ WYPISAŁAM WSZYSTKO TO CZYM ZAJMUJE SIE FIRMA. WSZYSCY WYPISUJĄ O FIRMACH TO CO JEST ZŁE. NIKT NIE PISZE TO CO DOBRE BO PO CO.. JA PODEJDĘ DO TEGO INACZEJ. FIRMA KTÓRA BUDOWAŁA MI DOM SPISAŁA SIĘ ŚWIETNIE. MOGĘ SPOKOJNIE PROMOWAĆ TĘ FIRMĘ. PO ROZMOWIE Z WYKONAWCĄ UŚWIADOMIŁAM SOBIE ZE FAKTEM JEST TO ZE WYPISUJĄ O BUDOWLAŃCACH SAME ZŁE OPINIE - I TU NIE PISZE O FIRMIE PAG-BUD. DLATEGO BĘDĘ PROMOWAŁA MOJEGO WYKONAWCĘ DLATEGO BĘDĘ PROMOWAŁA MOJEGO WYKONAWCĘ WYKONAŁ U MNIE NA DZIAŁCE CAŁY DOM AŻ POD KLUCZ. Z TEGO CO ZAUWAŻYŁAM I WIEM TO FIRMA NIE JEST AŻ TAK DUŻA WIEM ŻE ZATRUDNIAJĄ 15 OSÓB. PLUS 2 KIEROWNIKÓW JEDEN Z NICH PROWADZIŁ MOJA BUDOWĘ. ROZMOWY Z KADRA BUDUJACĄ SĄ LOGICZNE, NIE SA TO LUDZIE NIE MYŚLĄ LECZ PRZECIWNIE. MOJA BUDOWA MIAŁA KIEROWNIKA 1 W TYGODNIU MAJSTRA BUDOWY 5 DNI BUDOWLAŃCÓW BYŁO 5- NORMALNYCH NIE JAKICHŚ TAM ZAMULACZY. NA SAMYM POCZĄTKU PO WEJŚCIU DO BIURA ZOSTAŁAM PRZYJEMNIE PRZYWITANA PRZEZ PANA PRZEMYSŁAWA, PRZEDSTAWIŁAM PROJEKT I TYGODNIU OTRZYMAŁAM WYCENĘ. P.PRZEMEK LOGICZNIE WYTŁUMACZYŁ MI TO CO BĘDZIE SIĘ DZIAŁO Z MOJA BUDOWA I ZARAZEM Z MOIMI PIENIĄŻKAMI. W BIURZE MIAŁAM MOŻLIWOŚĆ PORÓWNAĆ MATERIAŁY KTÓRE SĄ WYKORZYSTYWANE DO BUDOWY DOMU I TU POZNAŁAM ZNACZNE RÓŻNICE MIEDZY CERAMIKĄ A YTONGIEM MIEDZY WEŁNĄ A STYROPIANEM ITD. MIAŁAM MOŻLIWOŚĆ SAMA ZDECYDOWAĆ JAKIE MATERIAŁY WCHODZĄ W BUDOWĘ. PRZYSZEDŁ DZIEŃ BUDOWY.!!! PRZYJECHAŁAM NA PLAC I PIERWSZE CO MI SIĘ RZUCIŁO W OCZY I MIŁO ZASKOCZYŁO TO TO ŻE FIRMA PRZYJECHAŁA OKLEJONYM (ZNACZNĄ GRAFIKĄ) AUTEM DOSTAWCZYM. WYSIEDLI PANOWIE BARDZO MILI ZRESZTĄ I TU KOLEJNE ZASKOCZENIE UBRANI JEDNOLICIE W SZARO ŻÓŁTO NIEBIESKIE KOMBINEZONY Z ODBLASKAMI ORAZ LOGIEM NA KURTKACH. NASTĘPNIE WBILI 3 PALE I ROZWIESILI BANER TU (BUDUJE FIRMA http://WWW.WYBUDUJDOM.COM) aż mi się miło robiło zdjęcia. Majster budowy od razu Przejął pałeczke w rozstawianiu pracy. Jeszcze tego samego dnia wykonali wstępny zarys budynku sznurkami oraz koparka zdarła DARNINE. Kolejne dni to już wykopy fundament ściany strop dach okna elektryka tynki wylewki i prace pod klucz. STAN DEWELOPERSKI KOSZTOWAŁ MNIE 2100 ZŁ ZA METR W TYM MIAŁAM OCIEPLONE WEŁNĄ I DACHÓWKĘ CERAMICZNĄ. WYDAJE MI SIĘ, ŻE TO DOBRA CENA, ZA DOM WYBUDOWANY ZE SPOKOJEM A ZA RAZEM TAKI PROFESJONALIZM FIRMY. CHCIAŁA BYM OPISAĆ CAŁY PROCES BUDOWY BO NAPRAWDĘ WARTO Z TA FIRMA BUDOWAĆ ALE SZKODA MI WASZYCH OCZU DO CZYTANIA TEGO. Jednym słowem firma bardzo godna polecenia. Zapraszam do kontaktu ze mną. Będę promowała tę firmę bo są warci tego by tacy fachowcy byli promowani przez ludzi. Bardzo mili od szefa po majstra i samego murarza. A nie dopisałam że budowa była jak najbardziej zakrapiana alkoholem ale z tego co widziałam to w soboty. Ogólnie było Czysto na budowie bez wiekszych ekscesów. Wydane pieniążki były warte tego domu. POLECAM>>>>>polecam>>>>>>POLECAM>>>>>>undefined Jak najbardziej będę starała się wszędzie promować tę Firmę!undefined HO HO HO ALE FIRMA TRZEBA BYŁO I DO TELEWIZJI CUSIK WYSŁAĆ Będziemy pamiętać że jest tak wspaniała firma nieopodal:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 06.12.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Jedi każda sprawa ma swój czas, nasz dom wymarzony z dala od blokowiska, przestrzeń, ogród, cisza. Ale znaliśmy to miejsce od 30 lat bo to nasza działka rekreacyjna. Gdy nadarzyła się okazja wybudowaliśmy dom. Będąc już dojrzałymi, mamy mniejsze wymagania, mieszkamy w niewykończonym domu, bez podłóg na górze, bez mebli. Cała masa nie wykończonych spraw. Do Warszawy na szczęście jeździmy 1-2 razy w tygodniu więc da się przeżyć, a dom mamy jakieś 30km bliżej Warszawy niż Marylka. Codzienne dojazdy i to w godzinach szczytu (szkoła, praca) wykańczają psychicznie młodych ludzi z małymi dziećmi. Mamy sąsiadów, którzy dom wybudowali, a teraz po kilku latach uciekają z dziećmi (tu urodzonymi) z powrotem do miasta bo wieś jeszcze nie dla nich. Zbyt wolno tu czas płynie. Co dla jednych zaletą, dla innych wadą się staje. A kredyt wcale nie cementuje związku, co najwyżej wiąże niechcianymi pętami Gdybyś budował za własne, powiedziałabym buduj - za parę lat dzieci dorosną i staną się samodzielne, jeśli masz wolny zawód też odległość nie gra roli. Ale sam nie będziesz ciągnął budowy.... bo druga połowa będzie mieć co najmniej pretensje o zaniedbywanie. Ty na budowie, a na nią spadną wszelkie obowiązki - praca, mieszkanie i dzieci. Od wiosny będą budować włączenie obwodnicy A4 na Puławskiej. Ruch będzie mocno utrudniony, świątek, piątek i niedziela - korki. A nie wiadomo na jak długo ograniczenia ruchu tam będą. To nie jest dobry czas. Z kolei gdy teraz podejmiesz budowę za parę lat będziesz mieć swoją przystań ... jeśli wytrzymasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 07.12.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Jedi my od bardzo dawna chcieliśmy mieszkać w domu. Udało się, od półtora roku mieszkamy w Głoskowie. Nie żałujemy, nawet o 6tej rano, jak robię sniadanie do samochodu dla dzieci, a mąż odsnieża zawzięcie. Zawsze największe wrażenie zanim się wybudowaliśmy robiły na nas wizyty w domach naszych znajomych- przy grilu, na tarasie, w pogodny dzień zimą itp. Każda taka wizyta to był argument 'za'. Także rozejrzyj się za znajomymi z ładnymi, wygodnymi domami i pogodnym usposobieniem. Niesety i dla mnie budowa to była mordega, choć nie powiem zeby nam zaszkodziła jako małżeńswu. Natomiast mojemu mężowi baaardzo się podobała. Teraz natomiast skutecznie relaksuje się rąbiąc drzewo na opał, albo odsnieżając w 'pracowycm' ubraniu. Acha- nie bardzo natomiast przekonywały nas wszeklie 'działki' z altankami, tylko prawdziwe domy, nawet te małe.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts