Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Czy ktoś się z was orientuje ile może kosztować słup drewniany, taki do podciągnięcia prądu na działkę? A może komuś z was się zostały takie słupy?

Nie orientuje się, ale temat mnie zaciekawił. Wrzuciłem w google'a i dorwałem pierwszą lepszą stronę z ceną. Słup sosnowy 9mb 128 zł netto. Tyle, że w zachodniopomorskim :) ale nie przypuszczam, żeby cena u nas jakoś znacznie się różniła.

A przy okazji zapytam się czy macie może do polecenia jakiegoś dobrego i taniego rzeczoznawcę? Wycenę do banku zrobić muszę.

Z góry dziękuję i pozdrawiam środowo.

Adam

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie orientuje się, ale temat mnie zaciekawił. Wrzuciłem w google'a i dorwałem pierwszą lepszą stronę z ceną. Słup sosnowy 9mb 128 zł netto. Tyle, że w zachodniopomorskim :) ale nie przypuszczam, żeby cena u nas jakoś znacznie się różniła.

A przy okazji zapytam się czy macie może do polecenia jakiegoś dobrego i taniego rzeczoznawcę? Wycenę do banku zrobić muszę.

Z góry dziękuję i pozdrawiam środowo.

Adam

Poszło na PW

Przepraszam, że piszę post pod postem ale nie wiem czemu, po edytowaniu wcześniejszego posta i dopisaniu tego co poniżej, nie chce mi go wysłać. :(

Czy ktoś się z was orientuje ile może kosztować słup drewniany, taki do podciągnięcia prądu na działkę? A może komuś z was się zostały takie słupy?

Ewel mi został taki słup, porządny i wysoki, ktoś kto kupił Rb ode mnie miał odebrać ale chyba się rozmyślił także zapraszam (kawa wystarczy :yes:)

napisz na [email protected] wymienimy się kontaktem

Ja z zupełnie innej beczki .... wczoraj znalazłam nowo otwartą pralnię ekologiczną piorącą wszystko w wodzie, nie muszę już bać się o alergię. Odebrałam futerko moje - bajka i co najważniejsze - przyjemnie pachnie :) Jakby ktoś chciał sprawdzić - na Julianowskiej zaraz za światłami przy skręcie z obwodnicy, w stronę Warszawy, ten ostry skręt w lewo na Konstancin (z Chyliczkowskiej)

witam,

jestem na etapie wyboru okien. Chciałbym aby były na profilu SCHUCO (ale też niekoniecznie). Czy może ktoś zna jakieś polecane firmy z okolicy, które mają okna w dobrej cenie i przede wszystkim montażystów okien bardzo dobrych i polecanych. z góry dzięki za info

Ja zamówiłem okna Schuco w Warszawie, w firmie Oknotex (http://www.oknotex.pl). Mieli najlepsze ceny spośród kilku firm do których wysłałem zapytania. Niestety o jakości montażu nic nie mogą napisać bo okna jeszcze się robią... hehe.

Witam, powiem szczerze czym więcej czytam na temat tynków wewnętrznych tym jestem głupszy ;-) Muszę się zdecydować w ciągu miesiąca na jakiś rodzaj tynków dlatego pozwoliłem sobie zapytać Was jakie tynki zrobiliście u siebie i jak się one sprawdzają.Proszę napiszcie o swoich tynkach plusach i minusach....

Witam, powiem szczerze czym więcej czytam na temat tynków wewnętrznych tym jestem głupszy ;-) Muszę się zdecydować w ciągu miesiąca na jakiś rodzaj tynków dlatego pozwoliłem sobie zapytać Was jakie tynki zrobiliście u siebie i jak się one sprawdzają.Proszę napiszcie o swoich tynkach plusach i minusach....

Ja mam gipsowe, robione na Knauf MP do tego dokladna ekipa i dalo efekt szklanki. Nie trzeba nic na to klasc, mozna od razu malowac. Minusem jest oczywiscie to ze ciagna wilgoc. Troche nam sie wody dostalo od zewnatrz pod elewacje przez niezabezpieczony balkon i o razu wyszla piekna plama na scianie. Ni ewiem co prawda jak w takiej sytuacji zachowalby sie tynk cementwy bo tak czy inaczej gdzies ta woda musialaby wyjsc :).

Tynki gipsowe sa bardziej miekkie/delikatniejsze wiec latwiej je uszkodzic, ale plusem tez jest to ze mozesz to zalatac gipsem, zatrzec papierem i nie widac roznicy po malowaniu.

Podsumowujac - jak bym mial teraz wybierac zdecydowalbym sie na gipsowe jeszcze raz.

ja też mam cementowo- wapienne i jestem bardzo zadowolona. Kładzione ręcznie , z piaskiem kwarcowym. Są trwałe i moim zdaniem bardzo ładne. To co musisz wziąć pod uwagę przy takich tynkach, to czas- ręczne robi się długo ( u nas chyba ze 2 tygodnie) i potem muszą długo schnąć. A kwestię dziur np po haczykach itp. mój mąż nauczył się rozwiązywać- do masy gipsowej dodaje troszkę drobniutkiego piasku i nie widać różnicy z tynkiem na ścianie.

ja też mam cementowo- wapienne i jestem bardzo zadowolona. Kładzione ręcznie , z piaskiem kwarcowym. Są trwałe i moim zdaniem bardzo ładne. To co musisz wziąć pod uwagę przy takich tynkach, to czas- ręczne robi się długo ( u nas chyba ze 2 tygodnie) i potem muszą długo schnąć. A kwestię dziur np po haczykach itp. mój mąż nauczył się rozwiązywać- do masy gipsowej dodaje troszkę drobniutkiego piasku i nie widać różnicy z tynkiem na ścianie.

Tak,właśnie słyszałem że jest generealnie problem z naprawą tynków cementowo wapiennych.