rrmi 10.02.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Moze ktos jednak potrzebuje prowozorke elektr ? Posiada: - 2 gniazda 220 V, - 2 gniazda siłowe 16 i 32, - zabezpieczenie przeciwporażeniowe. Skrzynka jest zamykana na klucz, przeznaczona do postawienia na ziemi . Gdzies w ogloszeniach jest zdjecie , a nawet zdjecia Wyglada jak nowa , uzywana 2 miesiace . Naprawde mi zagraca , za darmo nie oddam , ale chce sie pozbyc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orion200 10.02.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Ja mam gipsowe, robione na Knauf MP do tego dokladna ekipa i dalo efekt szklanki. Nie trzeba nic na to klasc, mozna od razu malowac. Minusem jest oczywiscie to ze ciagna wilgoc. Troche nam sie wody dostalo od zewnatrz pod elewacje przez niezabezpieczony balkon i o razu wyszla piekna plama na scianie. Ni ewiem co prawda jak w takiej sytuacji zachowalby sie tynk cementwy bo tak czy inaczej gdzies ta woda musialaby wyjsc . Tynki gipsowe sa bardziej miekkie/delikatniejsze wiec latwiej je uszkodzic, ale plusem tez jest to ze mozesz to zalatac gipsem, zatrzec papierem i nie widac roznicy po malowaniu. Podsumowujac - jak bym mial teraz wybierac zdecydowalbym sie na gipsowe jeszcze raz. qboss-rozumiem że ekipe miałeś solidną....... jeśli tak proszę o namiar...chyba jednak zdecyduje się na tynki gipsowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E w e l 13.02.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Moze ktos jednak potrzebuje prowozorke elektr ? Posiada: - 2 gniazda 220 V, - 2 gniazda siłowe 16 i 32, - zabezpieczenie przeciwporażeniowe. Skrzynka jest zamykana na klucz, przeznaczona do postawienia na ziemi . Gdzies w ogloszeniach jest zdjecie , a nawet zdjecia Wyglada jak nowa , uzywana 2 miesiace . Naprawde mi zagraca , za darmo nie oddam , ale chce sie pozbyc . rrmi ja cały czas przymierzam się do tej Erbetki, jednak nie mogę znaleźć elektryka, który mi ją podepnie Polecicie mi kogoś kto podłączy mi moją Erbetkę a nie będzie kazał brać swojej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orion200 13.02.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 rrmi ja cały czas przymierzam się do tej Erbetki, jednak nie mogę znaleźć elektryka, który mi ją podepnie Polecicie mi kogoś kto podłączy mi moją Erbetkę a nie będzie kazał brać swojej? Telefon poszedł na priv.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E w e l 13.02.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 orion200 dziękuję Ci bardzo! Jutro dzwonimy do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzek_rodo6 16.02.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Ma ktos do odprzedania garaz blaszany po skonczonej budowie? Okolice Piaseczna,bylabym baaaardzo wdzieczna.Pozdrawiam tak, ja mam blaszak do sprzedania, Komorów Wieś, Tęczowa 9, zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 17.02.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Ewel a co ze słupem, nie potrzebujesz? - pytam, bo potem idzie pod piłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturbo 17.02.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Ku przestrodze - dla tych, którzy robią wykopy na działce.Dzisiaj, korzystając z mroźnej pogody i co za tym przewidywanego braku problemu z wodą i błotem, zamówiłem koparkę do wykopania dziury pod szambo (10m3). Pan zaczął kopać około południa. Na początku mówił, że nie da rady nic zrobić bo grunt na podjeździe jak skała, ale był uparty i coś tam podłubał. W którymś momencie zadzwonił i zapytał czy przypadkiem gdzieś w rejonie wykopu nie idą media, bo pokazuje się jakaś niebieska folia. Nie wiedział czy to znacznik wodociągu czy jakieś śmieci. Bez większego zastanowienia powiedziałem, że to pewnie śmieci, bo teren niwelowaliśmy różnymi tworami. Za jakąś godzinę znów zadzwonił i mówi że na głębokości 2 m pokazuje się woda. Zamarłem i kazałem żonie po powrocie do domu sprawdzić plany. No i okazuje się, że w rejonie wykopu idzie wodociąg do sąsiadów.Koparkowy się zestresował, pojechał do domu a ja zacząłem dumać. Jak się zjawiłem na działce popatrzyłem na dziurę i wodę i na szczęście wydaje się że to tylko woda gruntowa (oby), bo w dziurze na szczęście poziom wody się nie podnosi. Wydaje mi się, że jakby drasnął rurę fi90 z niemałym ciśnieniem miałbym fontannę.Mało zabrakło do nieszczęścia - zatem polecam wszystkim dużo zastanowienia przed pochopnym działaniem. PozdrawiamArtur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qboos 18.02.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 No masz pan farta! Ja bym tak nei bagatelizowal niebieskiej lub zoltej folii na glebokosci 2 metrow Panowie ktorzy klada rurociagi lub kabel z glowa pierw zasypuja warstwe ziemi a pozniej daja folie tak aby mozna byla szansa uniknac tragedii w takich wlasnie przypadkach. Ku przestrodze - dla tych, którzy robią wykopy na działce. Dzisiaj, korzystając z mroźnej pogody i co za tym przewidywanego braku problemu z wodą i błotem, zamówiłem koparkę do wykopania dziury pod szambo (10m3). Pan zaczął kopać około południa. Na początku mówił, że nie da rady nic zrobić bo grunt na podjeździe jak skała, ale był uparty i coś tam podłubał. W którymś momencie zadzwonił i zapytał czy przypadkiem gdzieś w rejonie wykopu nie idą media, bo pokazuje się jakaś niebieska folia. Nie wiedział czy to znacznik wodociągu czy jakieś śmieci. Bez większego zastanowienia powiedziałem, że to pewnie śmieci, bo teren niwelowaliśmy różnymi tworami. Za jakąś godzinę znów zadzwonił i mówi że na głębokości 2 m pokazuje się woda. Zamarłem i kazałem żonie po powrocie do domu sprawdzić plany. No i okazuje się, że w rejonie wykopu idzie wodociąg do sąsiadów. Koparkowy się zestresował, pojechał do domu a ja zacząłem dumać. Jak się zjawiłem na działce popatrzyłem na dziurę i wodę i na szczęście wydaje się że to tylko woda gruntowa (oby), bo w dziurze na szczęście poziom wody się nie podnosi. Wydaje mi się, że jakby drasnął rurę fi90 z niemałym ciśnieniem miałbym fontannę. Mało zabrakło do nieszczęścia - zatem polecam wszystkim dużo zastanowienia przed pochopnym działaniem. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 18.02.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 gmina Prażmów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturbo 18.02.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 No masz pan farta! Ja bym tak nei bagatelizowal niebieskiej lub zoltej folii na glebokosci 2 metrow Panowie ktorzy klada rurociagi lub kabel z glowa pierw zasypuja warstwe ziemi a pozniej daja folie tak aby mozna byla szansa uniknac tragedii w takich wlasnie przypadkach. Dziś chciałem dotrzeć do wodociągu w celu wybadania sytuacji. Niestety stan wody w wykopie podwyższył się o około 10 cm i pomimo chęci wypompowania nadmiaru wody i podziałania szpadelkiem, mróz skutecznie korkował wąż mojej pompy, co za tym idzie przekreślił moje plany. Teraz czekam na zasypanie „złego” terenu i nowy wykop. Niestety przy takiej pogodzie koparka się poddaje na moim ubitym podjeździe. Czekam na lekką odwilż. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturbo 18.02.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 gmina Prażmów ? Nie mam pewności czy to pytanie do mnie. Jeśli tak to nie Prażmów a prawie Zalesie Górne. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Are 21.02.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Witam, Szukam osób które mają studnię głębinową w Prażmowie lub bliskiej okolicy. Interesuje mnie na jakiej głębokości jest woda i jej jakość. Może ktoś ma też jakieś doświadczenia z legalizacją takiej studni w Urzędzie Gminy. PozdrawiamArek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikarat 21.02.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Witam, Szukam osób które mają studnię głębinową w Prażmowie lub bliskiej okolicy. Interesuje mnie na jakiej głębokości jest woda i jej jakość. Może ktoś ma też jakieś doświadczenia z legalizacją takiej studni w Urzędzie Gminy. Pozdrawiam Arek o to to , ja też przyłączam się do pytania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_los 21.02.2011 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Mam tylko informacje dotyczące Łosia, ale nie wiem co dla kogo jest blisko. W każdym razie informacja jest od Urgota. Woda w Łosiu jest na ok. 30 metrach i jest podobno b.dobrej jakości. Pozdrawiam,Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 22.02.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Pytanie do pań raczej: szycie zasłon. Czy możecie polecić jakąś firmę albo zdolną krawcową z okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 22.02.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Pytanie do pań raczej: szycie zasłon. Czy możecie polecić jakąś firmę albo zdolną krawcową z okolicy? Co prawda ja nie pani ale może pomogę. Mojego kumpla z pracy dziadek jest krawcem, niestety dokładnie po drugiej stronie Warszawy bo w Ząbkach. Jak będziesz w skrajnej desperacji to mogę zorganizować do niego namiar. Chyba nie jest drogi. Nie wiem czy potrafi doradzić w sprawie zasłon, bo to też chyba ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikarat 22.02.2011 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Mam tylko informacje dotyczące Łosia, ale nie wiem co dla kogo jest blisko. W każdym razie informacja jest od Urgota. Woda w Łosiu jest na ok. 30 metrach i jest podobno b.dobrej jakości. Pozdrawiam, Adam no ja jak najbardziej Łosianka......będę.... dzięki na info:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_los 22.02.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 no ja jak najbardziej Łosianka......będę.... dzięki na info:) pozdrawiam To się wie ja do tego Prażmowa piłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 23.02.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 (...) No ja wiedziałam, że na Ciebie mozna liczyć drogi sąsiedzie Obśmiałam się jak norka z tych Ząbek. Dzięki, kochany, ale ni ma szans... Za chwilę zostane mamą i poruszam się w pobliżu własnej chałupy- w razie jakby co... Ale, ale... wreszcie już mieszkamy i nie możemy się doczekać wiosny, żeby wreszcie z Wami zagrillować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts