dzabij 05.04.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Przy okazji podejmowania decyzji odnośnie koloru elewacji pojawia sie pierwszy problem - wybór producenta. Czy macie jakieś doświadczenia z silikatami od KABE lub WEBER? Macie jakieś opinie? A może jeszcze inna firma? Pozdrawiam arturbo Ja i sasiad mamy tynki silikonowe Ceresit. Ja 3 lata, sąsiad z 5. Jest ok, nie rosną glony i mech, nie brudzi się. Drugi sąsiad ma silikatowo-silikonowy WEBER'a, też ok, nie można złego słowa powiedzieć. Dwóch innych sąsiadow ma tynk ALPOL akrylowy i też wygląda ok. Kiedyś jak szukałem obiektów otynkowanych konkretnym kolorem to pani ze składu dała mi namiar na jedno z osiedli w Józefosławiu, tam był Ceresit akrylowy i niestety był dość brudny a osiedle tak na oko z 10 lat. Tak więc marka chyba mniej istotna a raczej rodzaj ma znaczenie. Górna półka to podobno STO, Dryvit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qboos 05.04.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Przy okazji podejmowania decyzji odnośnie koloru elewacji pojawia sie pierwszy problem - wybór producenta. Czy macie jakieś doświadczenia z silikatami od KABE lub WEBER? Macie jakieś opinie? A może jeszcze inna firma? Pozdrawiam arturbo Ja mam KABE silikatowo cos tam (czy silikonowy) w kazdym razie ten niby najlepszy z kabe. Cena atrakcyjna w porownaniu do webera, majster do tej pory robil w wiekszosci z webera i mowi ze tym kabe robi sie lepiej. Odnosnie trwalosci narazie ciezko powiedziec bo na domu jest rok ale nic sie nei dzieje i to co sie tam pobrudzilo fajnie sie zmywa woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturbo 05.04.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 dzabij, qboos dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość kwiatek6324 06.04.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Kontakty poleciały na priv. Pozdr. Ja tez poprosze. Pozdrawiam AK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość kwiatek6324 06.04.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 na pewno chcesz teraz wycinać? ja bym poczekała aż wszystko wyjdzie z ziemi i kosą spalinową poszarpać, raz nie wystarczy, ze 3-4 razy na okres wiosenno-letni trzeba, a gdzie te chwasty? nie używaj tylko roundup bo tam będziesz mieszkać Chce teraz zrobic troche porzadku, mimo ze budowa dopiero na wiosne za rok, bo musze troche drzew wyciac zeby nie osiagnely wieku podlegajacego pod zgode.. Z firmy chyba zrezygnuje poki co, kupie pile spalinowa, wytne co sie da a trawy to przed sama budowa wytne.. Pozdr AK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 06.04.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Nie musisz mieć zgody na drzewa owocowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pauliszka 06.04.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Mam pytanie czy korzystacie z firm ochroniarskich? Pytam, bo molestuje mnie ostatni facet z Solida i zastanawiam się czy macie jakieś doświadczenia z ta firmą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 07.04.2011 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Mam firmę Konsalnet, dawny Skorpion ale Solida widzę u nas najczęściej. Może bardziej obrotni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qboos 07.04.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Mam pytanie czy korzystacie z firm ochroniarskich? Pytam, bo molestuje mnie ostatni facet z Solida i zastanawiam się czy macie jakieś doświadczenia z ta firmą? Ja mam umowe z solid i jak narazie bez uwag, instalatorzy bezproblemowi, cena za abonament dobra, jak sie majstrom kiedys wlaczyl alarm to karki na miejsce dotarli szybko. Jak podpisywalem umowe to oni strasznie walczyli o klientow ze skorpionem chyba i zjezdzali z cenami masakrycznie i mozna bylo wynegocjowac niezle warunki na abonament i niezla cene na instalacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rraphal 07.04.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Podbijam... Witam wszystkich! Sezon się powoli rozkręca, ogłoszenia też Tanio sprzedam lub wynajmę szalunki systemowe: - podpory: 195szt - płyty (sklejka) 200x50: 128szt - trójnogi - 20szt - belki 20x390 - 104szt - belki 20x100/270 - 53szt - głowice: 60szt - ściągi kpl: 30szt Stan dobry. Idealne rozwiązanie aby mieć gładkie i równe stropy... Lokalizacja: okolice Nadarzyna, odbiór we własnym zakresie (pomogę coś załatwić). TANIO!! Rafał, 693-935-199 Kilka zdjęć z mojej budowy: http://skirzynski.com/img/szalunki/sz1_th.jpg http://skirzynski.com/img/szalunki/sz2_th.jpg http://skirzynski.com/img/szalunki/sz3_th.jpg http://skirzynski.com/img/szalunki/sz4_th.jpg W razie potrzeby podeślę zdjęcia w lepszej rozdzielczości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pauliszka 07.04.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Ja mam umowe z solid i jak narazie bez uwag, instalatorzy bezproblemowi, cena za abonament dobra, jak sie majstrom kiedys wlaczyl alarm to karki na miejsce dotarli szybko. Jak podpisywalem umowe to oni strasznie walczyli o klientow ze skorpionem chyba i zjezdzali z cenami masakrycznie i mozna bylo wynegocjowac niezle warunki na abonament i niezla cene na instalacje. Mam firmę Konsalnet, dawny Skorpion ale Solida widzę u nas najczęściej. Może bardziej obrotni dziękuję Wam za opinie czekam właśnie na ofertę z Konsalnetu i będę negocjować z Solidem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziewam 08.04.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Informacja dla wszystkich zainteresowanych na działkach o powierzchni powyzej nieco 1000m2 można miec przydomową oczyszczalnie ścieków ze studnią chłonną (nie chodzi o POŚ z drenażem rozsączkowym tylko POŚ ze złożem czynnym oczyszczona woda na poziomie 99% np. EKOPOL) Pozdrawiam ziewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 09.04.2011 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Witam. Dawno mnie tu nie było.Jeśli chodzi o monitoring to zainteresujcie się też Juwentusem, oni mają obowiązek kilka razy w tygodniu objazdu prewencyjnego podległych obiektów. P.S. Zazdrośnica co u ciebie? Zapraszam na Targi Budowlane "Dom i wnętrze" EXPO 2011 w dniach 8-10 kwietnia na Warszawskim Torwarze. Na stoisku N5 w hali namiotowej będę prezentował system zarządzania wężem ssącym Hide-a-Hose. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polina 10.04.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Cześć,proszę o namiary na sprawdzone i godne polecenia ekipy do SSO ewentualnie + wieźba dachowa.Dziekuje z gory pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orion200 12.04.2011 03:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Cześć, proszę o namiary na sprawdzone i godne polecenia ekipy do SSO ewentualnie + wieźba dachowa. Dziekuje z gory pozdrawiam, Witam Kontakt poleciał na priv. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl3434 12.04.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 A moze by tak na forum zareklamowac jakas dobra grupe budowlana? Tak wszystko na priva idzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 12.04.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Witam Was Widzę ze kilka osób szuka ekipy do SSO. Ja moge polecic moją ekipe, która budowała mój dom od 3/4 SSO do samego końca ( murowanie, tynkowanie, GK, farba) Jeżeli ktoś jest zainteresowany to wyślę numer tel na priv. W przyszłym tygodniu przyjeżdżają w nasze okolice bo mają jakąś wykończeniówkę, więc będzie okazja żeby sie spotkać osobiście. Natomiast ja poszukuję ludzi do wykończenia trawnika( niestety zrobiłam tylko połowę, reszta to chwasty i dzika trawa) Trzeba naiweść trochę ziemi i wyrównać, wszystko przejechać glebogryzarką oraz posiać trawę. Trzeba też ukształtować klomby, które już są. Nie zalezy mi na tym żeby była to droga i najlepsza firma Jakbyście kogoś mogli polecić to będe wdzięczna. Pozdrawiam Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolikos 12.04.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Informacja dla wszystkich zainteresowanych na działkach o powierzchni powyzej nieco 1000m2 można miec przydomową oczyszczalnie ścieków ze studnią chłonną (nie chodzi o POŚ z drenażem rozsączkowym tylko POŚ ze złożem czynnym oczyszczona woda na poziomie 99% np. EKOPOL) Pozdrawiam ziewam Ziewam, rozwiń proszę tą myśl, gdzie takowa informacja się pojawiła, skąd o tym wiesz, Ja mam działkę 1013m2, moi sąsiedzi też coś koło tego i nikomu nie dali pobudować POŚ, wczoraj złożyłem wniosek o pozwolenie ale mam wprojektowane szambo, może mógłbym to jeszcze zmienić zgłoszeniem czy jakoś tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziewam 12.04.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Ziewam, rozwiń proszę tą myśl, gdzie takowa informacja się pojawiła, skąd o tym wiesz, Ja mam działkę 1013m2, moi sąsiedzi też coś koło tego i nikomu nie dali pobudować POŚ, wczoraj złożyłem wniosek o pozwolenie ale mam wprojektowane szambo, może mógłbym to jeszcze zmienić zgłoszeniem czy jakoś tak? Moja działka podlega pod Tarczyn tam składałem wniosek o pozwolenie na budowę POŚ z zaznaczeniem że nie rozsączkowa tylko studnia chłonna (a co do samej oczyszczalni to wybrałem tą bo po weryfikacji najbardziej mi odpowiadała). Wraz z wnioskiem dołaczyłem informator jaki dostałem od producenta. Bardzo miły Pan który przyjmował wniosek powiedział mi że nastąpiły jakieś zmiany i te oczyszczalnie co czyszczą wode w 99% za złożem biologicznie czynnym przechodzą.Podaję link do producenta http://www.oczyszczalnia.net/view_document/Oczyszczalnie-biologiczne_12 na poczatku tz. przy zakupie nie jest to tanie porównujac z szambem ale po 2 latach wg. moich wiliczeń jesteś do przodu więc jesli nie planują w waszej okolicy kanalizacji to gra warta świeczki. W razie jakis pytań proszę o priv to dam dalsze namiery. Pozdrawiam ziewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hania123 14.04.2011 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Witam Was Widzę ze kilka osób szuka ekipy do SSO. Ja moge polecic moją ekipe, która budowała mój dom od 3/4 SSO do samego końca ( murowanie, tynkowanie, GK, farba) Jeżeli ktoś jest zainteresowany to wyślę numer tel na priv. W przyszłym tygodniu przyjeżdżają w nasze okolice bo mają jakąś wykończeniówkę, więc będzie okazja żeby sie spotkać osobiście. Natomiast ja poszukuję ludzi do wykończenia trawnika( niestety zrobiłam tylko połowę, reszta to chwasty i dzika trawa) Trzeba naiweść trochę ziemi i wyrównać, wszystko przejechać glebogryzarką oraz posiać trawę. Trzeba też ukształtować klomby, które już są. Nie zalezy mi na tym żeby była to droga i najlepsza firma Jakbyście kogoś mogli polecić to będe wdzięczna. wykończeniówke mają u mnie , dzięki za namiary . Pozdrawiam Betsi wykończeniówke mają u mnie , dzięki za namiary . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts