Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Polecam tartak Holz Polska w Lesznowoli, na ul. Biedronki 10. Odwiedzilem kilka tartakow/skladow drewna i tam mieli najnizsze ceny, co prawda patrzylem tylko na calowke (530zl/m3) i stemple 3m (6.5zl/szt)

A ja ich nie polecam. Zamówiłem deskę podłogową. Pozwoliłem właścicielowi wybrać termin dostawy zaznaczając, że wybrana przez niego data jest dla mnie bardzo ważna i wiążąca (zamówiłem ekipę na dzień następny ). Pan z tartaku powiedział 3 tygodnie ja mu dorzuciłem bufor bezpieczeństwa w postaci kolejnego tygodnia. Kilkakrotnie uprzedzałem go o tym, że termin jest dla mnie bardzo ważny.

Niestety, deski się robiły, później okazało się, że nie ma odpowiedniego freza i trzeba czekać. Zgodziłem się w międzyczasie na trochę wyższą cenę.

Deski po zrobieniu podobno były w suszarni ale jak to mi właściciel tłumaczył, że z drewnem to nigdy nie wiadomo ile to się będzie suszyło :).

Później okazało, że pracownik chory i po trzeci przełożeniu terminu powiedziałem, że rezygnuję z usługi. Właściciel oddał mi zaliczkę i tyle wyszło z naszej współpracy.

Oczywiście właściciel tartaku ani razu nie był łaskaw poinformować mnie o opóźnieniach. Zawsze ta kwestia wychodziła po moim kontrolnym telefonie.

Generalnie totalna zlewa i ignorowanie czasu innych (mojego i ekipy, która miała kłaść podłogę) i zwykłe okłamywanie klienta.

Maciek

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja dzisiaj z ważnymi dla mnie, ale chyba tez dla miłych Sasiadów newsami.

Po pierwsze 20.04 Rada Gminy uchwaliła w końcu mpzp dla Złotokłosu. Teraz Wojewoda ma 30 dni na podpisanie tego cuda (oczywieście, jak wyjaśniła mi pani z architektury Piaseczno "od daty otrzymania, a przeciez w tym tygodniu plan nie wyjdzie z gminy, bo trzeba nadac numer:mad:) i publikację. 30 dni od publikacji plan wchodzi w życie. Trzymam kciuki, że za jakieś 2 miesiące MOŻE będziemy mogli złożyć dok. do pozwolenia na budowę na ludzkich warunkach.

Dzisiaj 27.04 o godz. 19.00 w szkole w Złotokłosie odbywa sie zebranie mieszkańców dot. Parku Rozrywki, który ma tu powstać. Więcej o tym można przeczytać na http://forum.powiat-piaseczynski.info/viewtopic.php?t=5277&postdays=0&postorder=asc&start=120 Polecam i pozdrawiam. kalafiorek

Witam.

Czy ktos sie orientuje gdzie w naszych okolicach mozna kupic siatke lesna.

Gdzie Wy kupowaliscie siatke do tymczasowego ogrodzenia placu budowy?

Potrzebuje niskobudzetowego sposobu do ogrodzenia dzialki, ale na skladach budowlanych ciezko dostac ta siatke.

Buduje w Gabryelinie, jesli to ma jakies znaczenie.

Z gory dzieki.

Janusz.

ewa_77 daj jakiś namiar na Ciebie, mam budowę w Bogatkach więc całkiem blisko.

Witam.

Czy ktos sie orientuje gdzie w naszych okolicach mozna kupic siatke lesna.

Gdzie Wy kupowaliscie siatke do tymczasowego ogrodzenia placu budowy?

Potrzebuje niskobudzetowego sposobu do ogrodzenia dzialki, ale na skladach budowlanych ciezko dostac ta siatke.

Buduje w Gabryelinie, jesli to ma jakies znaczenie.

Z gory dzieki.

Janusz.

My również braliśmy siatkę z allegro. kurier przywiózł przesyłkę do domu.

100mb wcale nie jest ciężkie :) więc nie ma strachu :)

Witam mam do odsprzedania stemple tegoroczne raz użyte do mojej budowy. Jest ich około 300 szt. długość to 3,00 i 2,95m. Cena jaka mnie interesuje to 4zł ( do lekkiej negocjacji).Będą zdejmowane około 15maja. Wszelkich informacji udzielę na maila.

Pozdrawiam ziewam

ps. stemple nie sa zacinane

Hej, jestem tu po raz pierwszy, budujemy dom w Warszawie ale zaraz za Piasecznem, więc te tereny są mi bliskie

Potrzebuję poleconej ekipy która zrobi mi ślicznie łazienki. Podzielicie się?

I ps, Jakby ktoś był zainteresowany żółtką pianką dylatacyjną, zostało nam sporo po podłogówce :)

monsanbia

Masz ciekawy nik , musiałam skopiować bo inaczej bym nie napisała :)

Do łazienek miałam vadiol z forum , polecany wielokrotnie i w tym wątku i w solidnych .

My jesteśmy bardzo zadowoleni . Pracował tez u sąsiadów na ulicy i wszyscy zadowoleni .

Tak jak z naszej ekipy do stanu surowego .

Witam grupę ponownie .Widze , ze dużo się buduje , gdyby ktoś potrzebował jakieś namiary proszę pisać .

Ja natomiast potrzebuje kogoś do zrobienia drenażu . Nie zrobiliśmy tego w czasie budowy , teraz po tych deszczach woda stoi nie tam gdzie potrzeba . Dokładniej mówiąc mamy staw na działce . Ktoś ma podobnie czy ja mam coś nie tak na działce ? Zamierzam poszukać wątków z dyskusja w tym temacie , bo jesteśmy przerażeni .