gaston 25.06.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Mam działke w Lesznowoli, ok 100 metrów od granicy z Piasecznem. W drodze granicznej jest wodociąg nalezacy do Piaseczna, do mnie prowadzi slepa odnoga tej drogi. Elmar, Lesznowola i PWiK Piaseczno wysyłaja mnie na drzewo jak proszę o przyłaczenie wodociągu lub warunki techniczne. Na działce niestety nie mam wody- da sie zrobic tylko studnie podskorna z której woda sie nie nadaje do uzywania w domu. Jak to ugryźć? Pozdrawiam,M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_los 27.06.2011 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 gaston, a dlaczego da się zrobić tylko studnię podskórną? głębszej się nie da? skoro wysłali Cie na drzewo to chyba nie byłoby problemu, od strony formalnej, zrobić sobie własne ujęcie wody zdatnej do picia Pozdraiwam,Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 27.06.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Mam działke w Lesznowoli, ok 100 metrów od granicy z Piasecznem. W drodze granicznej jest wodociąg nalezacy do Piaseczna, do mnie prowadzi slepa odnoga tej drogi. Elmar, Lesznowola i PWiK Piaseczno wysyłaja mnie na drzewo jak proszę o przyłaczenie wodociągu lub warunki techniczne. Na działce niestety nie mam wody- da sie zrobic tylko studnie podskorna z której woda sie nie nadaje do uzywania w domu. Jak to ugryźć? Pozdrawiam, M. A proponowałeś im że sam zapłacisz za wykonanie przyłącza ? Lesznowola to inna gmina, Elmar i PWiK Piaseczno dostarczają wodę w gminie piaseczno więc gonią Cię bo nie chcą ponosić kosztów budowy wodociągu w innej gminie. Ale jeżeli zechcesz sam za to zapłacić to może bęzie inna rozmowa. Że będzie kosztowało to inna sprawa, ale jak nie ma możliwosci budowy studni / perspektyw na wodociąg ze strony Lesznowoli to może być jedyna szansa. Być może kiedyś będzie okazja odzyskania części kosztów od innych właścicieli działek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaston 27.06.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 gaston, a dlaczego da się zrobić tylko studnię podskórną? głębszej się nie da? skoro wysłali Cie na drzewo to chyba nie byłoby problemu, od strony formalnej, zrobić sobie własne ujęcie wody zdatnej do picia Pozdraiwam, Adam Studni glebinowej sie nie da zrobic bo nie ma odpowiedniej warstwy wodonosnej na calej dzialce. W tym miejscu jest wypietrzony trzeciorzed i zamiast piasku jest tzw. kurzawka (frakcja b. drobna) ktora słabo oddaje wode. Badanie elektroporowe bylo robione w strategicznych punktach działki i tu niestety nie widac mozliwosci. Był tez jeden odwiert probny, ale bez powodzenia. Co do finansowania to nawet nie doszlo do rozmowy na ten temat- odpowiedz juz byla na nie juz na wstepie w Elmarze, PWiK Piaseczno i w odpowiednim dziale gminy Lesznowola. Bedziemy dalej meczyc urzędy, ale nie bardzo wiemy juz z kim dalej rozmawiac. Odsylaja od Annasza do Kajfasza. Zastanawia mnie tylko jak to jest rozwiazywane w innych gminach?Przeciez takie sytuacje sa powszechne. Nikt nie robi chyba podwojnych wodociagow i kanalizacji w ulicach granicznych? Czy jest jakies prawo regulujace wspolprace gmin w tym zakresie? Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 28.06.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Studni glebinowej sie nie da zrobic bo nie ma odpowiedniej warstwy wodonosnej na calej dzialce. W tym miejscu jest wypietrzony trzeciorzed i zamiast piasku jest tzw. kurzawka (frakcja b. drobna) ktora słabo oddaje wode. Badanie elektroporowe bylo robione w strategicznych punktach działki i tu niestety nie widac mozliwosci. Był tez jeden odwiert probny, ale bez powodzenia. Co do finansowania to nawet nie doszlo do rozmowy na ten temat- odpowiedz juz byla na nie juz na wstepie w Elmarze, PWiK Piaseczno i w odpowiednim dziale gminy Lesznowola. Bedziemy dalej meczyc urzędy, ale nie bardzo wiemy juz z kim dalej rozmawiac. Odsylaja od Annasza do Kajfasza. Zastanawia mnie tylko jak to jest rozwiazywane w innych gminach?Przeciez takie sytuacje sa powszechne. Nikt nie robi chyba podwojnych wodociagow i kanalizacji w ulicach granicznych? Czy jest jakies prawo regulujace wspolprace gmin w tym zakresie? Pozdrawiam, M. Ja spróbowałbym umówić się na spotkanie z jakimś dyrektorem / kierownikiem w PWiK Piaseczno (nie pracownikiem BOK) i tam ponegocjować, zaproponować finansowanie itp. Może się uda. Elmar zdaje się że za chwile wypada z gry więc chyba mozna go sobie odpuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 29.06.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Szanowni budujący sąsiedzi,Potrzebuje wiaderko drobnego piasku do uzupełnienia przerw pomiędzy kostką. Ostatnio szorowałam karcherem taras i sporo niestety się wypłukało.Może ktoś z wam ma na budowie trochę " za dużo" i mógłby mi wiaderko odstąpić. Hania 123Przykro mi słyszeć że Mariusz źle zrobił podbitkę. Nie wiem dlaczego im to nie wyszło.U mnie też robili i jest OK. Widziałam wcześniej 2 inne domy w której kładli podbitkę zanim zleciłam robienie jej u siebie. PozdrawiamBetsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hania123 30.06.2011 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Hania 123Przykro mi słyszeć że Mariusz źle zrobił podbitkę. Nie wiem dlaczego im to nie wyszło.U mnie też robili i jest OK. Widziałam wcześniej 2 inne domy w której kładli podbitkę zanim zleciłam robienie jej u siebie. PozdrawiamBetsi niestety, może kiedyś, jak było ich wielu to robota im szła, u mnie był sam i naprawdę zachowywał się i wykonywał tę pracę tak, jakby robił to pierwszy raz w życiu, efekt był taki , że wszystko musiał pościągać. Przykro mi to to stwierdzić, ale to nie jest fachowiec od podbitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikula7 02.07.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Witam .Zapraszamy do nowego salonu z podłogami i materiałami wykończeniowymi - Tapety , rolety , karnisze i inne .adres : LESZNOWOLA ul. SŁONECZNA 242 W dniach : 2 - 9.07.2011 Promocja na panele Laminowane : Dodatkowy rabat 10 % Już Otwarte Zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pagien 03.07.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Hej,szukam murarza, który mógłby wykonać ogrodzenie z cegły w formie muru. Długość około 90mb. Czy znacie kogoś wartego polecenia? Pozdrawiampagien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qboos 05.07.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Witam,mam do sprzedania 5 rolek welny ISOVER gr 10cm. Cena do uzgodnienia - zagraca mi tylko garaz a komus sie jeszcze przyda. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magappa 05.07.2011 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Witam, budujemy z mężem dom w gminie Prażmów. Właśnie jesteśmy na etapie wyboru POŚ. Wiosną 2010 robiliśmy badania gruntu i okazało się, że na działce są warunki srzyjające budowie oczyszczalni ze studnią chłonną. W związku z tym, czy moglibyście podzielić się doświadczeniami w temacie, tzn - gdzie kupiliście poszczególne elementy takiej oczyszczalni(zbiornik gnilny, - jaką firmę polecacie, - czy montowaliście wszystko sami? - czy ubiegaliście się o dofinansownaie z Unii? Napiszcie proszę na co zwrócić uwagę decydując się na POŚ ze studnią chłonną? Pozdrawiam, Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziewam 05.07.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Ja posiadam POŚ ze złożem biologicznie czynnym firmy ekopol + studnia chłonna .Wiele szukałem w tym temacie i zdecydowałem się na tą firmę . Co do montażu to nie wiem czy samemu wyjdzie Ci wiele taniej i tak trzeba koparkę do dziury pod zbiornik + wykopanie studni chłonnej + żwir na dno studni+ krąg który tęż trzeba posadzić w dole do odbiory czystej wody.Nie wiem czy twoja gmina daje dofinansowanie do tego typu inwestycji ja sobie odpuściłem ale może warto (w moim dzienniku są zdjęcia z montażu). A dlaczego zdecydowałem się na tą firmę- wydawali mi się najbardziej konkretni. Jeśli będziesz chciała to podeślę ci telefon do człowieka który montuje te oczyszczalnie (firma jest w Łosiu)- jest ich dystrybutorem.Pozdrawiam ziewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magappa 06.07.2011 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Dzięki ziewam. My myslimy raczej o oczyszczalni niebiologicznej. Chcemy ograniczyć ilość elementów, które mogą się psuć lub stanowić o awaryjności systemu. Zdaje się, że ekpol nie oferuje samych osadników gnilnych i podstawowego osprzętu. Jak możesz, to podaj mi proszę numer telefonu do tego dystrybutora, to zadzwonię i wypytam konkretnie.Pozdrawiam, Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 07.07.2011 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Ja polecam firmę EKODREN, szwedzka technologia, jedziemy na niej już dwa lata i myślę że spełnia Twoje oczekiwania jako oczyszczalnia nie biologiczna, mieszczą się w Raszynie.Jak ja robiłam to nie było dofinansowania, teraz sie pojawiła możliwość ale trzeba wszytsko robić samemu, ewentualnie gmina pomaga wypełnić wniosek, z tego co się zorientowałam najpierw trzeba wyłożyć kasę a potem jest zwrot jakieś 70-80% do jakiejś kwoty i oczywiście czeka się na rozpatrzenie wniosku. Poza tym trzeba mieć już m.in pozwolenia na budowę oczyszczalni a samo badanie gruntu do POŚ kosztuje ok 500-600 zł. Wymagana jest dokumentacja fotograficzna. informacje znajdziesz na stronie gminy Prażmów. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziewam 10.07.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Mam do sprzedania dwa ceowniki 200 po 4,1m długości, może komuś się przeda a u mnie tylko zalegają (cena mniejsza jak na składzie) zainteresowanych zapraszam. Pozdrawiam ziewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
innovate 13.07.2011 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Witam na sąsiedzkiej grupie, Budujemy się w okolicach Tarczyna i poszukuję solidnej ekipy do dachu. Przy czym chodzi mi o dekarzy kładących gonty bitumiczne, czy jak ktoś woli - papę.Większość firm/ekip robi blachodachówkę/ceramikę i jak słyszą o gontach to oczywiście są chętni, bez problemu. Wolałbym jednak kogoś kto się w tym specjalizuje. PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl3434 13.07.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Witam!Pilnie potrzebuje kierownika budowy z Piaseczna lub okolic.Jezeli ktos moglby mi polecic kogos rzetelnego to będę BARDZO wdzieczna.Pozdrawiam Sprawa dosyc pilna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keramb 13.07.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Czy ktoś może się podzielić namiarem na rzetelnego elektryka? Do zrobienia mam domek 180 m2.Pozdrawiam keramb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milkowska 14.07.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Witam,Czy ktos z Was zna firme Opalexim z Tarczyna, robia schody, barierki z nierdzewki? Szukam o nich opinii, czy ktos korzystal z ich uslugPzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 15.07.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Witam Wszystkich,Będę wdzięczny za namiary na sprawdzoną osobę od nadzoru inwestorskiego (standardowo taką funkcje prowadzą Kierownicy Budowy).pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts