dzabij 19.09.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Hello, Czy do pozwolenia na budowę w Piasecznie wymagają uzgodnienia w ZUD? Czy wystarczą same warunki techniczne i umowy dla wszystkich przyłączy? Pytam doświdczonych sąsiadów, którzy piekło papierologii :bash:mają za sobą. We wtorek składamy dokumenty, bo wreszcie uprawomocnił sie mpzp w Złotokłosie... kalafiorek Moje pozwolenie to rok 2007, do samego budynku nie był potrzebny ZUD. Za to do gazu jak najbardziej. Nie wiem jak woda, bo wodę miałem wcześniej na działce (społeczny komitet budowy wodociągu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 19.09.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Moje pozwolenie to rok 2007, do samego budynku nie był potrzebny ZUD. Za to do gazu jak najbardziej. Nie wiem jak woda, bo wodę miałem wcześniej na działce (społeczny komitet budowy wodociągu). Dzięki dzabij. My rownież mamy już wodę na dziełce. W starostwie i gminie każdy mówi co innego, nie ma szans, żeby wydebić listę potrzebnych dokumentów. Jutro skąłdamy i niech się dzieje wola nieba... Żby nam tylko potem za 2 msc nie powiedzieli, że czegoś brakuje....kalafiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulinki 19.09.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 sluchajcie poszukuje ekipy od bram suwanych zakup i montaz..macie jakas sprawdzona do polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 20.09.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Dzięki dzabij. My rownież mamy już wodę na dziełce. W starostwie i gminie każdy mówi co innego, nie ma szans, żeby wydebić listę potrzebnych dokumentów. Jutro skąłdamy i niech się dzieje wola nieba... Żby nam tylko potem za 2 msc nie powiedzieli, że czegoś brakuje....kalafiorek No niestety, lista niezbędnych dokumentów dość szybko ewoluje, ja też byłem kilka razy zaskoczony i musiałem z "wywalonym" jęzorem latać i załatwiać dodatkowe dokumenty. Jedyne wyjscie jak się wydaje, to lokalny architekt / projektant który zna aktualne "kaprysy" starostwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 20.09.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 sluchajcie poszukuje ekipy od bram suwanych zakup i montaz..macie jakas sprawdzona do polecenia Jak by co to mam zdolnego i godnego polecenia ślusarza (kontakt niestety zostawiłem w domu). A jak chcesz gotowca, to chyba szukaj lokalnego dystrybutora firmy Wiśniowski, mówią że ma jedne z lepszych powłok galwanicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Filipowski 20.09.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Witam Poszukuję sprawdzonej ekipy do wykończenia wnętrz (kafle, podłoga, kominek, lazienki, malowanie. Jeśli możecie kogoś polecić dajcie znać na PW Grzesiek o mało co z Łozisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.09.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 polecam forumowego Vadiola http://forum.muratordom.pl/showthread.php?145926-Glazurnik-po%C5%82udnie-Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hania123 20.09.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Witam Poszukuję sprawdzonej ekipy do wykończenia wnętrz (kafle, podłoga, kominek, lazienki, malowanie. Jeśli możecie kogoś polecić dajcie znać na PW Grzesiek o mało co z Łozisk u mnie w tej chwili są robione kafelki, glazurnik w porządku, mogę go polecić, jeżeli chcesz mogę dać namiary na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hania123 20.09.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Szukam hydraulika z okolic Złotokłosu, bardzo pilna sprawa, może ktoś da mi jakieś namiary?Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 22.09.2011 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 No niestety, lista niezbędnych dokumentów dość szybko ewoluje, ja też byłem kilka razy zaskoczony i musiałem z "wywalonym" jęzorem latać i załatwiać dodatkowe dokumenty. Jedyne wyjscie jak się wydaje, to lokalny architekt / projektant który zna aktualne "kaprysy" starostwa. Ja podobnie jak dzabij załatwiałam pozwolenie na budowę w 2007 roku (jak dla mnie bardzo dawno!). Uzgodnienia z ZUD i pozwolenie na budowę przyłącza gazowego latem/jesienią 2008 r. Nie wiem czy coś się pozmieniało od tamtej pory. Swego czasu też zastanawiałam się o co chodzi z tym ZUD w czasie załatwiania pozwolenia na budowę. Do gazu potrzebny był projekt przyłącza i aktualna mapa do celów projektowych (nie starsza niż - chyba(?) - trzy miesiące.). Ja oczywiście sprawę przegapiłam, potem płaciłam geodecie za nową mapę, traciłam czas na czekanie. Wszystkie media miałam w ulicy, czyli przy granicy działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 22.09.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Szukam hydraulika z okolic Złotokłosu, bardzo pilna sprawa, może ktoś da mi jakieś namiary? Dzięki Tadeusz Seremak 602-511-764 Niestety od pewnego czasu lubi się cenić, ale to ostatnio chyba dość powszechne u speców od rur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annd 22.09.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Witam, ja nowa. Czy okolice Raszyna (Rybie, dokładnie) to ta grupa? Znalazłam raszyńską i okolic Janek, ale one nieaktywne... Jeśli tak, to miałabym pytanie do kogoś z tych okolic - jakie studnie macie? Bo studniarz kazał pytać sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hania123 22.09.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Tadeusz Seremak 602-511-764 Niestety od pewnego czasu lubi się cenić, ale to ostatnio chyba dość powszechne u speców od rur. Dzięki za odpowiedź, ten co do tej pory coś tam zrobił, też się cenił, a ostatnio tak wysoko się ceni , że przestał przychodzić, bo podobno mu się nieopłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Filipowski 24.09.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Witam No to jeszcze pytanie 1 jaki wkład do kominka polecacie i na zwrócić uwagę prz wyborze2 jakiegoś speca od kominkow - doradztwo i wykonanie Gf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Freno 25.09.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Cześć! Jeśli ktoś potrzebuje, to my chętnie odsprzedamy: Dwie palety YTONG 24 cm (PP4/06). 48 sztuk na palecie. Cena: 5,6 PLN/szt.Jedną paletę SILKA E18 klasa 15. 60 sztuk na plecie. Cena: 2,5 PLN/szt.Zaprawa cienkowarstwowa do gazobetonu i silikatów Baumit Planofix W. Cena: 10 PLN/worek 25kgTrasport własny z okolic Raszyna. Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_los 26.09.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Witam, Może macie do polecenia jakąś przyjazną wypożyczalnię sprzętu bud.? Potrzebuję skoczka do zagęszczania piachu. Pozdrawiam,Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 26.09.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Witam, Może macie do polecenia jakąś przyjazną wypożyczalnię sprzętu bud.? Potrzebuję skoczka do zagęszczania piachu. Pozdrawiam, Adam Boels - koło Platform (Puławska, al. Jerozolimskie) oraz Wola Mrokowska (chyba), po lewej stronie al. Krakowskiej jadąc w kierunku Krakowa, za światłami w Mrokowie. Ramirent - min. w Ładach, przy al. Jerozolimskich Z tych dwóch brałem sprzęt. Oczywiście jak wszędzie chcą kaucję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.09.2011 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 [...] 1 jaki wkład do kominka polecacie i na zwrócić uwagę przy wyborze [...] W czasie budowy często ostetecznie decydujemy się nie na to cobyśmy chcieli mieć, tylko na to na co nas stać albo akurat jest dostępne od ręki. Wkłady kominkowe, jak każde urządzenie grzewcze, mają określoną "moc". Dla mnie było to wyznacznikiem przy porównywaniu modeli różnych producentów. Jeśli chcesz kupić kominek z płaszczem wodnym - wiadomo, że będzie cię interesował tylko konkretny asortyment. Kolejna sprawa: jeśli masz kanał doprowadzający powietrze do kominka - trzeba kupić wkład dostosowany do pobierania doprowadzonego powietrza. Potem pytanie: czy masz wentylację grawitacyjną czy mechaniczną. To oznacza wybór wkładu z "zamkniętą komorą spalania" - do paleniska nie jest zasysane powietrze z pomieszczenia. Teraz czas na doznania estetyczne - jedna szyba, dwie, wkład narożny itp. Na forum, jeden ze specy kominkowych wyraził ciekawe spostrzeżenie: bardzo często klienci stawiają warunek, że wkład może kosztować maksymalnie 500 zł, a potem wywalają grube tysiące na granitową obudowę, wznosząc niemalże domowe ołtarzyki (zgodnie z logiką: po co przepłacać za to czego nie widać). W tych sprawach akurat ważne jest to co w środku. Aha, ja akurat mam wskład Sparke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Filipowski 27.09.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 W czasie budowy często ostetecznie decydujemy się nie na to cobyśmy chcieli mieć, tylko na to na co nas stać albo akurat jest dostępne od ręki. Wkłady kominkowe, jak każde urządzenie grzewcze, mają określoną "moc". Dla mnie było to wyznacznikiem przy porównywaniu modeli różnych producentów. Jeśli chcesz kupić kominek z płaszczem wodnym - wiadomo, że będzie cię interesował tylko konkretny asortyment. Kolejna sprawa: jeśli masz kanał doprowadzający powietrze do kominka - trzeba kupić wkład dostosowany do pobierania doprowadzonego powietrza. Potem pytanie: czy masz wentylację grawitacyjną czy mechaniczną. To oznacza wybór wkładu z "zamkniętą komorą spalania" - do paleniska nie jest zasysane powietrze z pomieszczenia. Teraz czas na doznania estetyczne - jedna szyba, dwie, wkład narożny itp. Na forum, jeden ze specy kominkowych wyraził ciekawe spostrzeżenie: bardzo często klienci stawiają warunek, że wkład może kosztować maksymalnie 500 zł, a potem wywalają grube tysiące na granitową obudowę, wznosząc niemalże domowe ołtarzyki (zgodnie z logiką: po co przepłacać za to czego nie widać). W tych sprawach akurat ważne jest to co w środku. Aha, ja akurat mam wskład Sparke. Witam Dzięki wielkie to się nazywa pomoc Dla uściślenia 1. nie interesuje mnie z płaszczem wodnym 2. ma być drugim źródłem ogrzewania - czyli bardziej jako kominek, mniej jako żródło ciepła podstwowe. Ma grzać ewentualnie dół domu czyli salon, jadalnie, kuchnie i hall 3. Mam kanał doprowadzający 4. Wentylacja grawitacyjna 5. wkład prosty, nie narożny - co dając dwie szyby ? oprócz wpływu na cenę ? 6. ma być nowocześnie, bez granitu co najwyżej ramka wokół kominka 8-10 cm, bo jak się zostawci bez ramki to się ściana brudzi a ma być biała 7. otwierany na bok, nie musi być do góry - to już wiem że droga opcja Obecny typ jaki rozważam to jotul i 570 ? ktoś ma ? jakieś wrażenia ? Pozdrawiam GF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.09.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 5. wkład prosty, nie narożny - co dając dwie szyby ? oprócz wpływu na cenę ? możesz przez szyby w kominku spoglądać na drugą stronę salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts