Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

O kurcze,az tyle? Ja tez sie zastanawialam nad nimi,ale nie chce wydawac takiej kasy na kuchnie...

Kuchnię można niedrogo zrobić samodzielnie, nawet sprzętu za dużo nie potrzeba (wiertarka, wkrętarka, 4 sprawne ręce :-)). Moja, całkiem spora, kosztowała jakieś 14-15 kPLN razem z AGD (w tym min. indukcja, okap wyspowy). Z bajerami typu samo-domykające szuflady, zawiasy z cichym domykaniem (BLUM), dwa wysokie kosze cargo z domykaniem itp. Fronty część lakier wysoki połysk część fornir. Mam przetarte szlaki jak by ktoś chciał to mogę podpowiedzieć co i jak.

Gość kwiatek6324

Witajcie.

Ktos ostatnio otrzymal PnB ? Po jakim czasie ?? Zlozylem dokumenty, ale pani powiedziala ze maja duzo roboty

i ze moze nawet ustawowe 2 miesiace. A mi sie marzy w miesiac ;-))

Pozdrawiam

AK

Co do kuchni podawalam namiar na mojego wykonawce w watku Solidni Wawa i okolice , wciaz polecam , niestety gdzies zgubilam namiar wiec tutaj juz nie podam , ale kto zechce moze odszukac .

Potrzebuje dosc pilnie namiar na kogos kto sprzedaje napedy do bram wjazdowych i najlepiej jesli ma od razu montaz .

Podzielcie sie prosze namiarem na kogos sprawdzonego .

Dzięki rrmi, udało mi się znaleźć ten kontakt. Pozwolę sobie zacytować Twoje słowa:

by rrmi

"Polecam moich chlopakow od mebli kuchennych . Cena to polowa tego co w Fabryce Wnetrz / a i to dlatego , ze mialam fanaberie , bo byloby jeszcze taniej / , dokladni , wszystko spasowane elegancko .

Maja tez swoje AGD , ja nie skorzystalam bo juz mialam dawno kupione , ale ceny tez ok .

Sa otwarci na sugestie , znosza fochy . Co wazne terminowi .

Piotrek 602 302 578

Prosze mowic , ze namiar z Muratora , bedzie Im milo , ze ich polecilam "

Potrzebuje dosc pilnie namiar na kogos kto sprzedaje napedy do bram wjazdowych i najlepiej jesli ma od razu montaz .

Ja ze swojej strony moge polecic rapi.eu k. Piaseczna zaraz przy Puławskiej, firma malutka, rodzinna, ale super kontakt, bardzo uprzejmi, terminowi, bez najmniejszych problemow, doradza i nie wciskaja drozszych rzeczy na sile, tylko powiedza zawsze jak mozna taniej a rownie dobrze. U nas montowali brame garazowa, ale napedy do bram wjazdowych tez maja z tego co pamietam.

Ja jestem zadowolony z usług firmy Bramer Konrad Brzeziński z Konstancina od kilku lat. Mam napęd firmy Tousek, bezobsługowy. Polecam tel 601-29-16-13

Ewentualnie 603 522 567. To jest człowiek który montuje bramy dla p. Darka z Aprel'u (Starego).

Dopiero jak napisalam tutaj prosbe o namiary pomyslalam wlasnie o Starym , juz dzwonilam , czekam a szczegoly .

Inne namiary , za ktore bardzo dziekuje tez sprawdze i mam nadzieje polece swojego wykonawce :yes:

Witajcie.

Ktos ostatnio otrzymal PnB ? Po jakim czasie ?? Zlozylem dokumenty, ale pani powiedziala ze maja duzo roboty

i ze moze nawet ustawowe 2 miesiace. A mi sie marzy w miesiac ;-))

Pozdrawiam

AK

Myślę,że powinieneś uzbroić się w cierpliwość. My złożyliśmy komplet dok. 27.09.2011r.Po miesiącu zadzwoniłam do przydzielonego nam inspektora w starostwie z pytaniem,czy są wszystkie dok. czy może trzeba coś uzupełnić. Dowiedziałam się, że jeszcze nie obejrzał naszej sprawy:mad:

Zostawiłam nr tel. (był też na wniosku i na pudle ze wszystkimi składanymi papierzyskami) z prośbą, że jakby co, to niech dzwoni. Nie raczył. Wysłał poleconym wezwnie:bash: I tu uwaga - jak odbierzesz na poczcie,to masz tylko 7 dni na uzupełnienie:evil: Na szczęście to była jakaś głupota - pieczątka, że sie uprawomocniła dec. o wjeździe na działkę. Czepiał się też do opisu technicznego budynku, że są jakieś braki. Dał listę. Podjechałam do naszej architekt, gdzie się okazało,że niczego nie brakuje, a pan po prostu nie przeczytał ...

Nic, uzupełniłam w terminie (w 3 dni). Do tej pory (30.11) CISZA

Aaaa- pan inspektor jest dostępny żadko,w dziwnych godzinach 8-12.00 i często zdarza mu się "niechcący" źle odłożyć słuchawkę, żeby ułatwić inwestorowi dostęp do informacji.

Jak już w końcu dostaniemy PnB, to dam znać. Tymczasem - powodzenia:rolleyes:

kalafiorek

A gdzie składaliście wnioski w Piasecznie?? Jeżeli tak to współczuję - ja skaładałam w marcu i dopiero w maju odebrałam decyzję. Cwaniaki - każde takie wezwanie oddala im datę koniecznego wydania pozwolenia :(. Najlepiej to nachodzić, nachodzić i pytać i truć. Tylko to trzeba mieć trochę czasu niestety i rozumiem, że jak ktoś pracuje to mu ciężko. Teraz też łatwo nie mam bo staram sie o pozwolenia na gaz i to samo się dzieje :(. Ehhh

Mam jeszcze do Was pytanie - szukam ekipy do malowania - macie kogoś kto zrobi to solidnie??

Jak tak slucham o waszych przejsciach to wam szczerze wspolczuje. Ja od kupna dzialki do zalatwienie pozwolenia na budowe (razem z odrolnieniem itp.) bujalem sie ze wszystkim raptem chyba z 4-5 tyg., co prawda wszedzie sie bardzo szeroko usmiechalem ;) ale udalo sie szbyko to wszystko zalatwic. Ale to Lesznowola, tutaj inny swiat ;)

Polecalam juz na wymianie doswiadczen , ale jeszcze tutaj dopisze odnosnie napedu do bramy .Zdecydowalam ostatecznie , ze zamowie naped u Starego z Forum , czyli polecana juz milion razy firma Aprel

Czas oczekiwania tak krotki ,ze szok , monterzy fachowi ,wszystko dziala bardzo dobrze . Tak jak przy zamowieniu okien , drzwi nie zawiodam sie i polecam .

A gdzie składaliście wnioski w Piasecznie?? Jeżeli tak to współczuję - ja skaładałam w marcu i dopiero w maju odebrałam decyzję. Cwaniaki - każde takie wezwanie oddala im datę koniecznego wydania pozwolenia :(. Najlepiej to nachodzić, nachodzić i pytać i truć. Tylko to trzeba mieć trochę czasu niestety i rozumiem, że jak ktoś pracuje to mu ciężko. Teraz też łatwo nie mam bo staram sie o pozwolenia na gaz i to samo się dzieje :(. Ehhh

Mam jeszcze do Was pytanie - szukam ekipy do malowania - macie kogoś kto zrobi to solidnie??

Tak, w Piasecznie...

02. 12 wydusiłam w końcu z pana inspektora decyzję, ale uprawomocnienie dopiero 20.12... W sumie formalnośći wszelakie zajęły nam ROK i to z zalecanym przez Ciebie nachodzeniem, dzwonieniem, pytaniem i truciem:evil:

kalafiorek

Czy znacie kogoś, kto mógłby zabrać z terenu pozostałości po wycince lasku brzozowego. Nie ma tam dużych pni, ale takich około 5-7 cm średnicy jest całkiem sporo. Gmina czyściła teren przed sprzedażą i oczywiście panowie zabrali grubsze a resztę zostawili. Nie chce mi się z nimi walczyć, ale też nie podoba mi się ten bałagan, który po sobie zostawili. Poza tym naprawdę ktoś mógłby sobie odzyskać sporo drewna - myślę, że tych ściętych drzewek, które śmiało można wykorzystać do palenia będzie ciężarówka albo nawet ze dwie. Jak by co, to uprzedzam, że transportu nie posiadam - trzeba we własnym zakresie. Mogę ewentualnie dać kogoś do pomocy w ładowaniu.

Lokalizacja Kawęczyn - okolice Tarczyna, Prażmowa.

O matko i córko !!!! Kalafiorek - współczuję Ci ogromnie. Ja to tam chodziłam z dwójką dzieci to może dlatego tylko 2,5 miesiąca :). A w tym roku jeszcze coś chcecie zaczynać?? Bo to troche późno nie?? I pytanie gdzie sie budujecie??

Pozdrawiam,

Ja ostatnio turlam się w zaawansowanej ciąży... Początek 9 msc. :rolleyes: Jak widać z marnym efektem...

W tym roku już nic nie zdążymy,niestety, a miało byc sso, ech... A pogoda była naprawdę niezła, nie padało, nie było zimno.Złość mnie bierze, jak sobie pomyślę, ile moglibyśmy zrobić gdyby nie biurokracja:-x Teraz nie będzie wyjścia - wszystko musi stanąć w jeden sezon, bo starszy syn idzie w nowym miejscu do 1wszej klasy.

Będziemy się budować w Złotokłosie.

kalafiorek

Witajcie,

Chciałam zapytać, czy robiliście projekty kuchni i łazienek we własnym zakresie, czy może w jakimś studio albo w sklepie? W Piasecznie jest np. studio mebli kuchennych Pati i zastanawiam się, czy ktoś z Forum korzystał z jego usług? Czy warto? Ile taki projekt kosztuje? Możecie kogoś polecić?

Dzięki.

Agnieszka

Od firmy Pati to lepiej z daleka, nie wiem jak ta firma funkcjonuje jeszcze (jesli funkcjonuje wogole) - i to nie tylko moje zdanie. Projektanta mieli super naprawde ale odszedl. Generalnie polecam skorzystanie z uslug projektanta przy kuchni-chyba ze masz bogata wyobraznie-moja az tak daleko nie siega ;), u mnie w dosc malej kuchni pomiescil wszystko co trzeba.