Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chcielibyśmy kupić teraz część materiałów do wiosennej budowy - sprawdzimy jak tam z cenami (czy faktycznie zimą taniej??:rolleyes:). Czy możecie polecić w naszym rejonie jakieś hurtownie, które nie zdzierają, udzielają rabatów, przyjmują zwroty, jak coś zostanie?

kalafiorek

Sprawdź ceny w ANDZIE

tel.22 723 80 80

Mieli w zeszłym roku niezłe ceny i przyjmowali zwroty.

Witam

Jestem tu tak stary, że aż nowy. Trochę odechciało mi się budować na razie. Od ponad roku mieszkam w drugim domu i nie planuję tego trzeciego dla siebie na razie. Miałem tak dość budowania, że po przeprowadzce nie napisałem na forum nic przez cały 2011 r.

Założyłem właśnie serwis ogłoszeń sąsiedzkich. Dopiero raczkuje. Chciałbym aby pomagał on mieszkańcom i tym, którzy chcą niedługo zamieszkać na terenie gmin: Piaseczno, Tarczyn, Prażmów. Można dodać ogłoszenie właściwie każdego rodzaju.

http://ogloszenia-sasiedzkie.pl/

• 2 weeks później...

Zapraszam forumowiczów z okolic Piaseczna po podłogi do nas .

Bardzo bogaty wybór Wykładzin dywanowych , Paneli laminowanych , paneli drewnianych , parkietów gotowych ,oraz wszystkich akcesoriów .

Dodatkowo wszystko można zamówić z montażem ( stawka 8% VAT zamiast 23 % )

Montujemy także wykładziny i panele laminowane na schodach . przykładowe zdjęcia w moim profilu .

Zapraszam do oceniania zdjęć : Lubię to !

Witam

Jestem tu tak stary, że aż nowy. Trochę odechciało mi się budować na razie. Od ponad roku mieszkam w drugim domu i nie planuję tego trzeciego dla siebie na razie. Miałem tak dość budowania, że po przeprowadzce nie napisałem na forum nic przez cały 2011 r.

Założyłem właśnie serwis ogłoszeń sąsiedzkich. Dopiero raczkuje. Chciałbym aby pomagał on mieszkańcom i tym, którzy chcą niedługo zamieszkać na terenie gmin: Piaseczno, Tarczyn, Prażmów. Można dodać ogłoszenie właściwie każdego rodzaju.

http://ogloszenia-sasiedzkie.pl/

Napisz kiedyś jak się mieszka, z tego co pamiętam nowy dom planowałeś dość mocno energooszczędny. U mnie w minionym tygodniu schodziło 18m3 gazu na dobę, 2x więcej niz w grudniu.

A portal ogłoszeniowy to bardzo dobry pomysł, napewno skorzystam.

Wracam do walkowanego tematu butli z lpg.Czy ktos samodzielnie przebrnal przez formalnosci kupna takiej butli plus zalatwienia wszystkich pozwolen? Mam oferte firmy ktora robi to od a do z ,ale za prawie 12.000 :bash:. Nie stac mnie na taka sume.Mozna na priva mozna napisac tutaj.Dzieki z gory. :)

Sposobem na obniżkę /kilkaset złotych/ kosztów jest wykonanie robót ziemnych we własnym zakresie.

Pozostaje jeszcze: zakup zbiornika i wykonania instalacji w systemie ratalnym. Robimy to rozkładając płatność na 12, 24 lub 36 miesięcy.

Można też zakupić zbiornik, postument pod zbiornik wykonać we własnym zakresie, projekt musi wykonac niestety uprawniony architekt, a instalację niestety uprawniona ekipa + materiały. Złożyć dokumenty "do kupy" i przesłać do UDT. I to już wszystko.

Teraz mieszka się już bardzo dobrze. Większy o jakieś 50 m2 (poprzednio niecałe 140) i przez to wygodniejszy a jeszcze jest garaż w bryle. Mimo to na ogrzewanie idzie o 1/4 więcej energii a dom jeszcze świeży. Sporo do zrobienia ale małymi kroczkami posuwa się do przodu. Od 2 miesięcy mam drugą łazienkę. Na wiosnę może ruszy się coś z ogrodem.

witam, potrzebuje około 50szt stempli długości 2m wzwyż

jakby komu zostało pisać na priva ...

poszukaj tu

http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?21-Og%C5%82oszenia-drobne-szukam-sprzedam-kupi%C4%99-oddam-zamieni%C4%99

i może te jeszcze aktualne?

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?184161-Sprzedam-stemple-budowlane-2-9-m-Warszawa-Wawer

Witam! Czy ktos moglby mi polecic jakiegos glazurnika ,ktory zrobilby mi 2 lazienki plus polozenie gresu w holu i na tarasie? Szukam kogos kto moglby mi pokazac swoje prace,zebym mogla zobaczyc "na zywo" za co bede placic.Okolice Tarczyna. A tak w ogole moglby sie ktos podzielic cenami za polozenie glazury|terakoty,gresu ????? Moze ktos robil z was remont lazienki ostatnio? Ja wiem,ze to zalezy od wielkosci lazienki,detali,półeczek itp,ale ja mam lazienke niecale 4m2 w ktorej trzeba polozyc kafelki ( te wieksze,chyba) plus podlaczyc geberit,obudowac go,kabine prysznicowa(nie obudowywujemy),umywalka i tyle.Meble kupie gotowe do lazienki.Kurcze,czasami mam wrazenie,ze sie gubie w tych cenach.Jedni mowia,ze tyle.Drudzy,ze tyle.Jestem zwolennikiem-dobra praca,dobre wynagrodzenie.Ale niektorzy mysla,ze jak czlowiek buduje dom to ma skarbonke bez dna.Ja nie mam.Pozdrawiam wszystkich Budowniczych :popcorn:

Czy komus zaginal pies w typie amstafa , pregowany ?

Przyblakal sie do domu w Łosiu i tam tez przebywa , jest dokarmiany , bo bardzo chudy , mysle , ze blaka sie juz ze 2 tygodnie .

Ewentualnie jesli nie znajdzie sie wlasciciel piesek bedzie do adopcji .

Jest bardzo grzeczny , mlody . Nie zostanie oddany na lancuch czy do budy , wymaga pobytu w domu , nie ma podszerstka .

Zdjecia dodam pozniej .

Zastanowcie sie czy ktos moze nie szukal , czy komus nie zaginal , bo z pewnoscia jest z domu , ma ladna obrozke , moze zwia komus za suczka ?

Teraz mieszka się już bardzo dobrze. Większy o jakieś 50 m2 (poprzednio niecałe 140) i przez to wygodniejszy a jeszcze jest garaż w bryle. Mimo to na ogrzewanie idzie o 1/4 więcej energii a dom jeszcze świeży. Sporo do zrobienia ale małymi kroczkami posuwa się do przodu. Od 2 miesięcy mam drugą łazienkę. Na wiosnę może ruszy się coś z ogrodem.

Witajcie stara piseczyńska wiaro:)

Zaglądm na forum już coraz rzadziej, ale jak miło było zobaczyć że Wy też tu zaglądacie.

Jezier

Czy to prawda że pierwszy dom buduje się dla wroga, drugi dla przyjaciela a dopiero trzeci dla siebie?

Pewnie po 2 budowach na na długo już sie nic nie chce.

Ja mieszkam już 4 lata ( rany, jak ten czas leci) a ogród nadal mam nie skonczony:( i nadal troche rzeczy do zrobienia a w zasadzie do kupienia w domu

( głownie oświetlenie i różne drobiazgi stolarskie)

Mieszka sie dobrze, dom był bardzo dobrze zaprojektowany i na razie nic bym w nim nie zmieniła.Tu łamie się zasada że pierwszy dom jest dla wroga.

Po tych 4 latach powinnam zrobić drobny remont na poddaszu-gdzieniegdzie popękłay łączenia GK a najbardziej w okolicach słupów.

A jak Wam się mieszka w Waszych domach?

Pozdrawiam

Betsi