Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

No niby tak, ale część wykonawców jest "lokalna", dla każdego nowego użytkownika to mordęga przeszukiwać wątek w poszukiwaniu koparki czy kierownika budowy. Poza tym, nie wiem jak to ująć, wolałbym mieć taki grupowy wątek polecania wykonawców, kwestie zaufania, czy jak to tam, tak po prostu czuję.

A przy okazji, ma ktoś namiary na tani HDS?

Pozdrawiam,

Adam

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No niby tak, ale część wykonawców jest "lokalna", dla każdego nowego użytkownika to mordęga przeszukiwać wątek w poszukiwaniu koparki czy kierownika budowy. Poza tym, nie wiem jak to ująć, wolałbym mieć taki grupowy wątek polecania wykonawców, kwestie zaufania, czy jak to tam, tak po prostu czuję.

A przy okazji, ma ktoś namiary na tani HDS?

Pozdrawiam,

Adam

Kiedys kozystałem z usług jednego pana, jest z piaseczna, 509 279 754

Inna opcja, jak w lokalnym składzie nie mają za duzo roboty to moze wynajmą HDS za rozsądnie pieniądze.

Kiedys kozystałem z usług jednego pana, jest z piaseczna, 509 279 754

Inna opcja, jak w lokalnym składzie nie mają za duzo roboty to moze wynajmą HDS za rozsądnie pieniądze.

Dzięki za kontakt.

Chciałem przewieźć drzewo na więźbę z Legionowa. Tartak życzy sobie 1100 za transport. Myślałem, że jak wezmę transport oddzielnie to wyjdzie taniej i może by wyszło, ale Pan z Piaseczna ma HDS na końcu naczepy, a drzewo jest długie i najlepiej jakby HDS był zaraz za kabiną.

Ale może przydać się w przyszłości.

Przy okazji jakby ktoś szukał betonu komórkowego w atrakcyjnej cenie to polecam ATS z Warszawy (ul. Zawodzie 16). Ma pełno aukcji na allegro. Bloczek 24 (600) kupowałem po 6,5. Co prawda transport był trochę drogi, ale i tak wyszło taniej niż jakbym brał z okolicznych hurtowni. I to wszystko z fakturą.

Pozdrawiam,

Adam

Witamy.

Staliśmy się od niedawna posiadaczami działeczki w Henrykowie Uroczu . Pierwsze co trzeba zrobić to ją ogrodzić. Czy w związku z tym, macie jakieś podpowiedzi co jest najlepsze na ogrodzenie żeby było tanio ale i ładnie.Oraz wiecie kto może się tym zająć ?. Pozdrawiamy serdecznie sąsiadów. Dorota i Artur

Witamy.

Staliśmy się od niedawna posiadaczami działeczki w Henrykowie Uroczu . Pierwsze co trzeba zrobić to ją ogrodzić. Czy w związku z tym, macie jakieś podpowiedzi co jest najlepsze na ogrodzenie żeby było tanio ale i ładnie.Oraz wiecie kto może się tym zająć ?. Pozdrawiamy serdecznie sąsiadów. Dorota i Artur

Witam sąsiadów :-)

Będziecie niedługo budować ? Jeżeli tak to nie róbcie teraz ogrodzenia, przeszkadza w pracach (pompy do betonu, manewry koparką, rozładunek materiałów itp.). Ewentualnie kupcie jakieś używane stemple i siatkę tzw. leśną i zróbcie ogrodzenie prowizoryczne. Po budowie, jak starczy kasy :-) to zrobicie ogrodzenie docelowe. Najlepiej "podmurówka" betonowa (utrudnia migracje kretom), słupki stalowe co 2,5-3m a wypełnienie takie jak wam się spodoba (i wystarczy budżetu).

Witaj :)

Dziękujemy za miłe przywitanie. Niestety nie wiemy jak się potoczą nasze marzenia o własnym mały domku, więc najpierw chcieliśmy działeczkę ogrodzić, zrobić trochę nasadzeń ( drzewa długo rosną:( ) i zacząć szukać projektu. Nie jest to proste, tyle tego w necie, że co chwila zmieniamy koncepcję a i tak nie do końca jest to to co byśmy chcieli. Pewnie wszyscy przez to przeszli. Prawdopodobnie będzie to projekt indywidualny. Na początek, ogrodzenie docelowe chcieliśmy zrobić z trzech stron a od frontu takie ładne po zakończeniu budowy, jak będzie to się zobaczy.

Pozdrawiamy D i A

Witaj :)

Dziękujemy za miłe przywitanie. Niestety nie wiemy jak się potoczą nasze marzenia o własnym mały domku, więc najpierw chcieliśmy działeczkę ogrodzić, zrobić trochę nasadzeń ( drzewa długo rosną:( ) i zacząć szukać projektu. Nie jest to proste, tyle tego w necie, że co chwila zmieniamy koncepcję a i tak nie do końca jest to to co byśmy chcieli. Pewnie wszyscy przez to przeszli. Prawdopodobnie będzie to projekt indywidualny. Na początek, ogrodzenie docelowe chcieliśmy zrobić z trzech stron a od frontu takie ładne po zakończeniu budowy, jak będzie to się zobaczy.

Pozdrawiamy D i A

Z tymi nasadzeniami to też uważajcie, budowlańcy to niezła szarańcza, krajobraz po budowie jest zazwyczaj dość księżycowy.

Co do porojektu, jeżeli dom ma być w miare tradycyjny (a plan zagospodarowania w HU nie daje za bardzo poszaleć) to szukajcie gotowych projektów, szkoda przepłacać za indywidualny. Inna sprawa gdyby dom miał być nowoczesny (płaski dach, duże przeszklenia itp.), takich projektów gotowych zbyt wiele nie ma.

Witamy.

Cześć,

Jak to czytam to widzę siebie zaraz po zakupie działki. Też myśleliśmy, że dom to sprawa kilkuletniej przyszłości, a potem się okazało, że po roku już się budowaliśmy :) I projekt szybko znaleźliśmy.

Przychylam się do zdania przedmówcy, że w przypadku szybkiego budowania lepiej nie grodzić i nie nasadzać. My wsadziliśmy parę drzewek, parę mieliśmy, a potem się okazało, że to przeszkadzało koparce, tamto HDSowi przy rozładunku, a kolejne przez przypadek zostało wyrwane jak piasek przywozili. Zdecydowanie lepiej zainwestować w większe po budowie niż teraz maluszki sadzić.

Pozdrawiam

Witam,:) bardziej się obawiam, że mi te moje drzewka ukradną zanim urosną ale się zobaczy. Co do waszych rad to i ja się zgadzam ,ale moja żona nie może usiedzieć w miejscu i chce grodzić, sadzić i sam nie wiem co jeszcze:no: Teraz jak byście mogli podzielić się dobrym geodetą, któremu nie straszne błocko to proszę o namiary.

A jak w naszym Henrykowie z drogami zawsze takie czy jest szansa na poprawę???? Coś wiecie sąsiedzi? Pozdrawiam i dziękuję Artur.

Witam,:) bardziej się obawiam, że mi te moje drzewka ukradną zanim urosną ale się zobaczy. Co do waszych rad to i ja się zgadzam ,ale moja żona nie może usiedzieć w miejscu i chce grodzić, sadzić i sam nie wiem co jeszcze:no: Teraz jak byście mogli podzielić się dobrym geodetą, któremu nie straszne błocko to proszę o namiary.

A jak w naszym Henrykowie z drogami zawsze takie czy jest szansa na poprawę???? Coś wiecie sąsiedzi? Pozdrawiam i dziękuję Artur.

Przy której ulicy masz działkę ?

Drogi są beznadziejne i wiele się nie zmienia. Raz na rok jest szansa na wywrotkę tłucznia z gminy (rozgarnięcie na własny koszt), co wiosnę jeździ glównymi drogami równiarko-zgarniarka, co poprawia sytuację do letnich burz. Oficjalna wymówka gminy w sprawie remontu dróg to brak kanalizacji. Niby sensowne, ale kanaliza oddala się z kazdym rokiem w coraz większy niebyt, przez co drogi rowniez .... My o naszą drogę (Polna) dbamy wspólnie z sąsiadami i jest w ogólnie niezłym stanie.

W potencjalnym budżecie na budowe domu załóżcie jakies pieniądze na samochod 4x4, bo w zimę sytuacja jeszcze bardziej nieciekawa (w roku 2010/2011 droga Piaseczno-Tarczyn nie widziała ani razu pługa ...)

Ale poza tym, wiosną / latem mieszka się genialnie :-) Dojazd na mokotów w szczycie srednio 50 min.

Geodeta - Andrzej Wesołowski 602 713 445

Drogi są beznadziejne i wiele się nie zmienia. Raz na rok jest szansa na wywrotkę tłucznia z gminy (rozgarnięcie na własny koszt), co wiosnę jeździ glównymi drogami równiarko-zgarniarka, co poprawia sytuację do letnich burz. Oficjalna wymówka gminy w sprawie remontu dróg to brak kanalizacji. Niby sensowne, ale kanaliza oddala się z kazdym rokiem w coraz większy niebyt, przez co drogi rowniez .... My o naszą drogę (Polna) dbamy wspólnie z sąsiadami i jest w ogólnie niezłym stanie.

W potencjalnym budżecie na budowe domu załóżcie jakies pieniądze na samochod 4x4, bo w zimę sytuacja jeszcze bardziej nieciekawa (w roku 2010/2011 droga Piaseczno-Tarczyn nie widziała ani razu pługa ...)

Ale poza tym, wiosną / latem mieszka się genialnie :-) Dojazd na mokotów w szczycie srednio 50 min.

dzabij ja wlasnie jestem na etapie kupna dzialki na Polnej w Henrykowie, chcialbym sie cos wiecej dowiedziec o tej lokalziacji. Czy moglbys mi podeslac na skrzynke [email protected] jakis kontakt do siebie.

Cześć.

Drogi są faktycznie beznadziejne, nasza działka jest na ulicy Słowiczej. Z tego co wiem, jest najwęższa w całym Henrykowie. Do naszej działki przylega rów i już wiem, że się przyda. Wysokość wód gruntowych jest wszędzie taka wysoka czy tylko u nas ? Dzięki za geodetę, my na razie mamy do zrobienia drogę dojazdową do działki, jest co robić i potrzeba kasy:( A to dopiero początek:bash:

Witam.

Będę za chwile potrzebowała dekarza do przykrycia dachu (blacha na rąbek stojący). U kogo kupowaliście swoje blachy na dach i czy możecie polecić jakąś hurtownię i dobrego wykonawcę z okolicy Piaseczna?

Dach u nas robil pan Rafal (tel: 721 762 120) uwazam, ze dach jest zrobiony niezle, a zgloszone uwagi poprawia bez zwloki i narzekania na wybrednego inwestora. Jest z konca wojewodztwa, ale dziala w naszym rejonie.

Witam

Czy możecie podzielić się namiarami na wykonawce szamba ?

Nie wiem jak tam u Was z warunkami gruntowymi na dzialce, ale jesli macie mozliwosc, to przemyslcie czy nie lepiej zamiast szamba zrobic przydomowa oczyszczalnie sciekow. Teraz sa dotacje z WOFS, wiec nie wychodzi to drozej niz szambo, a koszty eksploatacji sporo nizsze (ja jeszcze nie uzytkuje, ale zyje nadzieja, ze koszty eksploatacji beda nizsze :) )

Kolejny etap budowy zakończony.

Z czystym sumieniem mogę polecić p. Dariusza Laska (nieraz polecanego na tym forum). Prawdziwy fachowiec w swojej profesji, dopasowuje się do wymagań klienta (a przyznam się, że trochę ich mieliśmy). Jest otwarty na wszelkie niestandardowe rozwiązania (np. barierki). Zawsze odbiera telefony (jak wiecie z doświadczenia nie wszystkim się to zdarza). W kwestii kolorystyki schodów - ma szeroką paletę kolorów jak i również sam usiłuje znaleźć dany kolor jeśli tylko pokaże się do czego ma dopasować (akurat u nas do koloru drzwi). Kolejna ważna rzecz - dokładnie sprząta po wykonanej pracy. Polecam tel. D. Lasek-608404823

Nie wiem jak tam u Was z warunkami gruntowymi na dzialce, ale jesli macie mozliwosc, to przemyslcie czy nie lepiej zamiast szamba zrobic przydomowa oczyszczalnie sciekow. Teraz sa dotacje z WOFS, wiec nie wychodzi to drozej niz szambo, a koszty eksploatacji sporo nizsze (ja jeszcze nie uzytkuje, ale zyje nadzieja, ze koszty eksploatacji beda nizsze :) )

Niestety warunki glebowe nie są korzystne do tego typu rozwiązań - glina :/