Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sprzedam przyczepę kempingową,

Przyczepka 3/4 osobowa idealna dla ekipy budowlanej. W pełni sprawna z działającymi lodówką, kuchenką.

Do obejrzenia w Marianowie koło Leszna.

Sprzedam kompletną skrzynkę elektryczną (stan - jak nowa) wraz ze słupem i pełnym okablowaniem po prowizorce budowlanej.

https://picasaweb.google.com/102257636504530932414/9Kwietnia2012?authkey=Gv1sRgCLj3-Nmtt4ufywE

Wojtek

504166524

Szukam namiarów na kominiarza, potrzebny mi dokument o możliwości przyłączenia sieci gazowej.

Czy możecie mi kogoś polecić z Piaseczna lub najbliższych okolic?

Witam sprobuj pod ten numer 601381660 lub 507134141 oni chyba wspolpracuja razem. Wystawia Ci wszystkie dokumenty ktore potrzebujesz.

Czy miales cos wspolnego z firma Marconi dostawca sprzetu telekomunikacyjnego ?

Pozdrawiam

Damian

• 2 weeks później...

Witam , to mój pierwszy post.

Zwracam się z zapytaniem, czy ktoś z Was budował dom jednorodzinny w technologi słupów żelbetowych i stropów żelbetowych monolitycznych.

Interesuje mnie czy ta technologia się Wam sprawdziła. Po wybudowaniu ramy nośnej całego budynku będę go stopniowo wypełniał w miarę możliwości. Domek będzie spory - okolica wymarzona to i domek sam sobie narysowałem w 3d . Konstruktor go teraz przelicza. Planuję piwnicę ok 180m2 , parter ok 380m2 , piętro ok 320m. Możliwe ze cała budowa potrwa kilka lat , ze względu na brak funduszy na dzień dzisiejszy. W tym roku planuje zrobić szczelna piwnicę , fundamenty, słupy nośne , stropy i ściany zewnętrzne i wewnętrzne może dach , choć ostatnia kondygnacje tez przykrywam stropem. Ponawiając pytanie czy komuś sprawdziła się taka technologia, metoda budowy ?

Będę wdzięczny za komentarz dotyczący takiego planu realizacji.

Witam , to mój pierwszy post.

Zwracam się z zapytaniem, czy ktoś z Was budował dom jednorodzinny w technologi słupów żelbetowych i stropów żelbetowych monolitycznych.

Interesuje mnie czy ta technologia się Wam sprawdziła. Po wybudowaniu ramy nośnej całego budynku będę go stopniowo wypełniał w miarę możliwości. Domek będzie spory - okolica wymarzona to i domek sam sobie narysowałem w 3d . Konstruktor go teraz przelicza. Planuję piwnicę ok 180m2 , parter ok 380m2 , piętro ok 320m. Możliwe ze cała budowa potrwa kilka lat , ze względu na brak funduszy na dzień dzisiejszy. W tym roku planuje zrobić szczelna piwnicę , fundamenty, słupy nośne , stropy i ściany zewnętrzne i wewnętrzne może dach , choć ostatnia kondygnacje tez przykrywam stropem. Ponawiając pytanie czy komuś sprawdziła się taka technologia, metoda budowy ?

Będę wdzięczny za komentarz dotyczący takiego planu realizacji.

Technologia niepopularna wśród budowniczych "kurników", choć w zasadzie każdy dom ma jakies elementy żelbetowe. Także o wymianę doświadczeń pewnie będzie ciężko. Ale w sumie czemu taka technologia ma się nie sprawdzić w domu mieszkalnym ? Jak nie będzie błędow wykonawczych to czemu nie. Napewno daje większe pole do popisu jezeli chodzi o rozpiętości / wielkość pomieszczeń w porównaniu do najpowszechniejszej Terivy. Ze wzgledu na spore koszty szalunków, myślę że konstruktor powinien zaproponować jakieś rozwiązania prefabrykowane (filigran, płyty kanałowe ?)

Piszesz o kosztach, wiec nie rozumiem co w Twoim projekcie robi piwnica. To najdroższe z pomieszczeń a nie wiem czy najbardziej atrakcyjne. Osobiscie wolałbym rozbudować kondygnacje naziemne (choć Twoje już i tak dość imponujące :-))

Witam! Moze polecilby mi ktos ekipe od ocieplania zew budynku? Kogos kto ociepli mi budynek i rzuci jakis kolor ...:) I posprzata po sobie.Boje sie ekip "znikad" ,wiec chcialabym zobaczyc ich prace.Jesli ocieplal wam ktos budynek i jestescie zadowoleni z pracy to prosze o kontakt na priva.Dzieki z gory.Praca kolo Tarczyna.Pozdrawiam

Witam,

mam pytanie do osob ktore juz sie pobudowaly i mialy ekipy budowlane przyjezdne.

Skad braliscie baraki dla ekip, czy moglibyscie polecic jakies miejsce gdzie mozna wypozyczyc taki barak.

Moze ma ktos do odsprzedania barak ( do zamieszkania dla ludzi )?

Pozdrawiam

Damian

Ja mam inne rozwiązanie z którego korzystałem - spróbuj wynająć im kwaterę. Mozna znaleźć naprawdę niedrogo, a w sumie potrzeba jej na góra miesiąc. Potem chłopaki zazwyczaj mieszkają na budowie w zaimprowizowanym pokoju. Myślę że za 1000-1500 PLN spokojnie wynajmiesz 4-ro osobowy pokój dla ekipy.

Barak to fajny ale strasznie nie poręczny klamot. Drogi w zakupie, osobówką nie przeciągniesz, często jest w takim stanie że w ogólne nie przeciągniesz a HDS drogi.

Jako opcję można kupić przyczpę kempingową, ale moim zdaniem lepiej pokombinowac z kwaterą gdzies w okolicy.

Moi przez chwilę mieszkali w blaszaku, uwili sobie niezłe gniazdko :-) Ale jak się zrobiło chłodniej to kwatera.

Podaję namiary na firmy, z których ja korzystałem:

* kwatery pracownicze w Iwicznie k. Piaseczna - 602-316-432

* kierownik budowy - 601-349-039

* przyłącze prowizoryczne - 506-143-302 (chociaż żałuję, ze w ogóle robiłem przyłącze prowizoryczne, lepiej było od razu załatwiać przyłącze docelowe a na budowę prąd wziąć od sąsiada wyszłoby sporo taniej ale mądry polak po szkodzie:/ )

Czesc,

Czy ktos ma namiar na firme ktora posiada mini ladowarke, np Bobcat -a?

Pozdrawiam

AK

A chodzi Ci o Bobcata z operatorem, czy o samego bobcata? Takie sprzety widzialem w Cramo na Pulawskiej (wypozyczalnia narzedzi) i tam napewno mozna wypozyczyc. Nie wiem tylko czy nie trzeba sie okazac jakims "prawem jazdy" na taki sprzet, o ile cos takiego istnieje.

Witam,

mam pytanie do osob ktore juz sie pobudowaly i mialy ekipy budowlane przyjezdne.

Skad braliscie baraki dla ekip, czy moglibyscie polecic jakies miejsce gdzie mozna wypozyczyc taki barak.

Pozdrawiam

Damian

Witam, jeśli chodzi o mnie to ja zakwaterowałem moją ekipę w garażu metalowym kótry zakupiłem i muszę przyznać że sprawdziło to się świetnie. Po pierwwszym etapie jak już powstał strop moi budowlańcy przenieśli się do pokoju na dole a garaż zaczął sprawować funkcję magazynu.Pozdr.

Witam,

Pozdrawiam

Damian

Witam, moim zdaniem warto kupić barak i potem go sprzedać jak nie będzie potrzebny. Ja na swoim nawet zarobiłam parę złotych :)

I pytanie z innej beczki, potrzebuję poleconego glazurnika, który nie będzie miał problemów z cięciem płytek, bo trochę tego u nas będzie. Będę wdzięczna za namiary :)

Witam, moim zdaniem warto kupić barak i potem go sprzedać jak nie będzie potrzebny. Ja na swoim nawet zarobiłam parę złotych :)

I pytanie z innej beczki, potrzebuję poleconego glazurnika, który nie będzie miał problemów z cięciem płytek, bo trochę tego u nas będzie. Będę wdzięczna za namiary :)

Ja na temat baraku nie mam zbyt wiele do powiedzenia - jako skladzik wykorzystywalem SSO u sasiada a ekipa miala wlasne przyczepy kempingowe.

Chetnie natomiast podlacze sie do pytania o polecanych glazurnikow, wiec jesli ktos wysyla na priv, to ja tez poprosze.

Dzieki,

Janusz.