asbe 07.04.2012 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Poszukuję niedrogiego dostawcy ziemi do podniesienia terenu i pod trawę oraz kogoś do układania kostki brukowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek2011 09.04.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Sprzedam przyczepę kempingową, Przyczepka 3/4 osobowa idealna dla ekipy budowlanej. W pełni sprawna z działającymi lodówką, kuchenką.Do obejrzenia w Marianowie koło Leszna.Sprzedam kompletną skrzynkę elektryczną (stan - jak nowa) wraz ze słupem i pełnym okablowaniem po prowizorce budowlanej. https://picasaweb.google.com/102257636504530932414/9Kwietnia2012?authkey=Gv1sRgCLj3-Nmtt4ufywE Wojtek504166524 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marconi_piaseczno 10.04.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Szukam namiarów na kominiarza, potrzebny mi dokument o możliwości przyłączenia sieci gazowej. Czy możecie mi kogoś polecić z Piaseczna lub najbliższych okolic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damzawaop.pl 11.04.2012 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Szukam namiarów na kominiarza, potrzebny mi dokument o możliwości przyłączenia sieci gazowej. Czy możecie mi kogoś polecić z Piaseczna lub najbliższych okolic? Witam sprobuj pod ten numer 601381660 lub 507134141 oni chyba wspolpracuja razem. Wystawia Ci wszystkie dokumenty ktore potrzebujesz. Czy miales cos wspolnego z firma Marconi dostawca sprzetu telekomunikacyjnego ? Pozdrawiam Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marconi_piaseczno 11.04.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Dzięki za namiary. Już jestem z człowiekiem umówiony na dzisiaj.Co do firmy Marconi to nie miałem nic z nimi wspólnego, przypadkowa zbieżność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko_man 19.04.2012 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Witam , to mój pierwszy post.Zwracam się z zapytaniem, czy ktoś z Was budował dom jednorodzinny w technologi słupów żelbetowych i stropów żelbetowych monolitycznych.Interesuje mnie czy ta technologia się Wam sprawdziła. Po wybudowaniu ramy nośnej całego budynku będę go stopniowo wypełniał w miarę możliwości. Domek będzie spory - okolica wymarzona to i domek sam sobie narysowałem w 3d . Konstruktor go teraz przelicza. Planuję piwnicę ok 180m2 , parter ok 380m2 , piętro ok 320m. Możliwe ze cała budowa potrwa kilka lat , ze względu na brak funduszy na dzień dzisiejszy. W tym roku planuje zrobić szczelna piwnicę , fundamenty, słupy nośne , stropy i ściany zewnętrzne i wewnętrzne może dach , choć ostatnia kondygnacje tez przykrywam stropem. Ponawiając pytanie czy komuś sprawdziła się taka technologia, metoda budowy ? Będę wdzięczny za komentarz dotyczący takiego planu realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 20.04.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Witam , to mój pierwszy post. Zwracam się z zapytaniem, czy ktoś z Was budował dom jednorodzinny w technologi słupów żelbetowych i stropów żelbetowych monolitycznych. Interesuje mnie czy ta technologia się Wam sprawdziła. Po wybudowaniu ramy nośnej całego budynku będę go stopniowo wypełniał w miarę możliwości. Domek będzie spory - okolica wymarzona to i domek sam sobie narysowałem w 3d . Konstruktor go teraz przelicza. Planuję piwnicę ok 180m2 , parter ok 380m2 , piętro ok 320m. Możliwe ze cała budowa potrwa kilka lat , ze względu na brak funduszy na dzień dzisiejszy. W tym roku planuje zrobić szczelna piwnicę , fundamenty, słupy nośne , stropy i ściany zewnętrzne i wewnętrzne może dach , choć ostatnia kondygnacje tez przykrywam stropem. Ponawiając pytanie czy komuś sprawdziła się taka technologia, metoda budowy ? Będę wdzięczny za komentarz dotyczący takiego planu realizacji. Technologia niepopularna wśród budowniczych "kurników", choć w zasadzie każdy dom ma jakies elementy żelbetowe. Także o wymianę doświadczeń pewnie będzie ciężko. Ale w sumie czemu taka technologia ma się nie sprawdzić w domu mieszkalnym ? Jak nie będzie błędow wykonawczych to czemu nie. Napewno daje większe pole do popisu jezeli chodzi o rozpiętości / wielkość pomieszczeń w porównaniu do najpowszechniejszej Terivy. Ze wzgledu na spore koszty szalunków, myślę że konstruktor powinien zaproponować jakieś rozwiązania prefabrykowane (filigran, płyty kanałowe ?) Piszesz o kosztach, wiec nie rozumiem co w Twoim projekcie robi piwnica. To najdroższe z pomieszczeń a nie wiem czy najbardziej atrakcyjne. Osobiscie wolałbym rozbudować kondygnacje naziemne (choć Twoje już i tak dość imponujące ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl3434 22.04.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Witam! Moze polecilby mi ktos ekipe od ocieplania zew budynku? Kogos kto ociepli mi budynek i rzuci jakis kolor ... I posprzata po sobie.Boje sie ekip "znikad" ,wiec chcialabym zobaczyc ich prace.Jesli ocieplal wam ktos budynek i jestescie zadowoleni z pracy to prosze o kontakt na priva.Dzieki z gory.Praca kolo Tarczyna.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damzawaop.pl 23.04.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Witam,mam pytanie do osob ktore juz sie pobudowaly i mialy ekipy budowlane przyjezdne. Skad braliscie baraki dla ekip, czy moglibyscie polecic jakies miejsce gdzie mozna wypozyczyc taki barak.Moze ma ktos do odsprzedania barak ( do zamieszkania dla ludzi )?PozdrawiamDamian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 23.04.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Witam, mam pytanie do osob ktore juz sie pobudowaly i mialy ekipy budowlane przyjezdne. Skad braliscie baraki dla ekip, czy moglibyscie polecic jakies miejsce gdzie mozna wypozyczyc taki barak. Moze ma ktos do odsprzedania barak ( do zamieszkania dla ludzi )? Pozdrawiam Damian Ja mam inne rozwiązanie z którego korzystałem - spróbuj wynająć im kwaterę. Mozna znaleźć naprawdę niedrogo, a w sumie potrzeba jej na góra miesiąc. Potem chłopaki zazwyczaj mieszkają na budowie w zaimprowizowanym pokoju. Myślę że za 1000-1500 PLN spokojnie wynajmiesz 4-ro osobowy pokój dla ekipy. Barak to fajny ale strasznie nie poręczny klamot. Drogi w zakupie, osobówką nie przeciągniesz, często jest w takim stanie że w ogólne nie przeciągniesz a HDS drogi. Jako opcję można kupić przyczpę kempingową, ale moim zdaniem lepiej pokombinowac z kwaterą gdzies w okolicy. Moi przez chwilę mieszkali w blaszaku, uwili sobie niezłe gniazdko Ale jak się zrobiło chłodniej to kwatera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waz_2000 23.04.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Witam Szukam elektryka który wykona prowizorkę budowlaną i kierownika budowy. Dom jednorodzinny, parterówka, miejsce inwestycji Prażmów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marconi_piaseczno 23.04.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Podaję namiary na firmy, z których ja korzystałem:* kwatery pracownicze w Iwicznie k. Piaseczna - 602-316-432* kierownik budowy - 601-349-039 * przyłącze prowizoryczne - 506-143-302 (chociaż żałuję, ze w ogóle robiłem przyłącze prowizoryczne, lepiej było od razu załatwiać przyłącze docelowe a na budowę prąd wziąć od sąsiada wyszłoby sporo taniej ale mądry polak po szkodzie:/ ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 30.04.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 witam, mozecie polecić sprawdzoną firme która odwadnia tereny za pomocą igłofiltrów. potrzebuje skorzystać na czas kopania fudamentów ....pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość kwiatek6324 01.05.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Czesc, Czy ktos ma namiar na firme ktora posiada mini ladowarke, np Bobcat -a? PozdrawiamAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 03.05.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Witam wszystkich Czy wiecie może gdzie mozna kupić "używane" płyty chodnikowe? Mogą być z małymi uszczerbkami.W okolicy nie widziałam nigdzie żeby rozbierali chodniki a i takich z tradycyjnych płyt jest coraz mniej, wszystko z kostki.Potrzebuje ok 80szt. PozdrawiamBetsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaiBartekJ 03.05.2012 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Witam Chętnie zakupie niewielką betoniarkę.Proszę o info na prv. Bart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janusz J 03.05.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Czesc, Czy ktos ma namiar na firme ktora posiada mini ladowarke, np Bobcat -a? Pozdrawiam AK A chodzi Ci o Bobcata z operatorem, czy o samego bobcata? Takie sprzety widzialem w Cramo na Pulawskiej (wypozyczalnia narzedzi) i tam napewno mozna wypozyczyc. Nie wiem tylko czy nie trzeba sie okazac jakims "prawem jazdy" na taki sprzet, o ile cos takiego istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orion200 06.05.2012 03:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Witam, mam pytanie do osob ktore juz sie pobudowaly i mialy ekipy budowlane przyjezdne. Skad braliscie baraki dla ekip, czy moglibyscie polecic jakies miejsce gdzie mozna wypozyczyc taki barak. Moze ma ktos do odsprzedania barak ( do zamieszkania dla ludzi )? Pozdrawiam Damian Witam, jeśli chodzi o mnie to ja zakwaterowałem moją ekipę w garażu metalowym kótry zakupiłem i muszę przyznać że sprawdziło to się świetnie. Po pierwwszym etapie jak już powstał strop moi budowlańcy przenieśli się do pokoju na dole a garaż zaczął sprawować funkcję magazynu.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pauliszka 06.05.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Witam, mam pytanie do osob ktore juz sie pobudowaly i mialy ekipy budowlane przyjezdne. Skad braliscie baraki dla ekip, czy moglibyscie polecic jakies miejsce gdzie mozna wypozyczyc taki barak. Moze ma ktos do odsprzedania barak ( do zamieszkania dla ludzi )? Pozdrawiam Damian Witam, moim zdaniem warto kupić barak i potem go sprzedać jak nie będzie potrzebny. Ja na swoim nawet zarobiłam parę złotych I pytanie z innej beczki, potrzebuję poleconego glazurnika, który nie będzie miał problemów z cięciem płytek, bo trochę tego u nas będzie. Będę wdzięczna za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janusz J 06.05.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Witam, moim zdaniem warto kupić barak i potem go sprzedać jak nie będzie potrzebny. Ja na swoim nawet zarobiłam parę złotych I pytanie z innej beczki, potrzebuję poleconego glazurnika, który nie będzie miał problemów z cięciem płytek, bo trochę tego u nas będzie. Będę wdzięczna za namiary Ja na temat baraku nie mam zbyt wiele do powiedzenia - jako skladzik wykorzystywalem SSO u sasiada a ekipa miala wlasne przyczepy kempingowe. Chetnie natomiast podlacze sie do pytania o polecanych glazurnikow, wiec jesli ktos wysyla na priv, to ja tez poprosze. Dzieki, Janusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts