Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dla potomności i ku potwierdzenia opinii chcę zakomunikować, że firma Dachmax z Tarczyna jest firmą wartą polecenia. Kupowaliśmy u nich materiał i robociznę. Uwinęli się ze wszystkim bardzo szybko. A w rozliczeniu okazało się, że jest jeszcze taniej niż miało być. Polecam!

Janusz J

No właśnie, jak u Ciebie zakończyła się historia montażu WM? Którą firmę wybrałeś?

Pozdrawiam,

Adam

Witam,

mam pewien problem, którego nie udało mi sie rozwiązać delikatnymi i sąsiedzkimi metodami. Może tu znajdzie się ktoś, kto ma podobne doświadczenia. Będzie trochę długie ale postaram się przekazać wszytko solidnie.

W 2006 roku kupiłem w Pilawie działkę, która sąsiaduje z jednej strony (30m) z działkami należącymi do jednego z obecnych Europosłów. W 2006r. za tą granicą miałem ładną łąkę. Zaraz po tym sąsiednia działka wydzierżawiona została lokalnemu biznesmenowi. Rzeczony biznesmen zajmuje się usługami koparkowo-transportowymi. Pan przyjmuje najróżniejsze usługi, począwszy od rozbiórek po wycinkę drzew, porządkowanie terenów, wywózkę gruzu i złomu. Wszystkie zbyteczne u usługodawców przedmioty trafiają na plac obok, część obok samego płotu, przed moje okno salonowe. Reakcje moich gości na widok z głównego okna domu można sobie wyobrazić.

Przez jakiś rok wywierałem presję na posprzątanie poprzez rozmowy, prośby nawet zaproszenie sąsiada z żoną w niedzielne popołudnie i samodzielne popatrzenie na dobra, które nam dostarcza. Przyszedł, miło porozmawiał, obiecał poprawę, po jakimś czasie nawet odrobinę posprzątał, po czym dziś rano przywiózł dwie wywrotki karp i gałęzi i zrzucił przy samej granicy.

Sąsiadująca działka wg planu zagospodarowania ma kod taki jak moja 6MN (mieszkalnictwo jednorodzinne) a jedynie róg mam sąsiadujący z kodem 23U/ZP (nieuciążliwe usługi, rekreacja, kultura) tak to rozszyfrowałem. Ja jednak na sąsiedniej działce (6MN) widzę śmietnisko. Dodatkowo właściciel (Europoseł), kiedy tylko się pojawia, niestety rzadko to się dzieje, naciska na posprzątanie. Skutek zerowy.

Przygotowałem sobie właśnie maila do biura Europosła, zastanawiam się dodatkowo jakimi metodami mogę zaprowadzić tu względny porządek. Myślę o urzędach środowiskowych etc. podpowiecie coś?

arturbo

Tak się zastanawiam, że pewnie każdy urząd z europosłem będzie się bał zaczynać, ale jak to kolega dzisiaj powiedział wypisanie na końcu skargi/reklamacji tekstu "Nr mojej legitymacji prasowej..." zawsze pomaga :) Może trzeba iść w tą stronę, prasa to czwarta władza, dużo może.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Adam

2. 506-394 658

3. 601-267-941

Obaj fachowcy robili u mnie instalacje, godni polecenia.

Ja aktualnie szukam namiarów na dobrą ekipę od ocieplenia i elewacji.

Będę wdzięczny za namiary.

Dzięki za namiary.

Co prawda ociepleń jeszcze nie robiłem, ale z naszego forum swego czasu wygrzebałem polecanego ocieplacza:

Ocieplenia – p. Franciszek 667 01 62 40

Pozdrawiam,

Adam

Od ocieplania poddasza to ja moge polecic moich.Byli w porzadku.Czysto i porzadnie.Na priva.:)

Nadszedł czas na poszukiwania następujących specjalistów:

1. Kogoś od ociepleń poddaszy.

2. Kogoś od hydrauliki.

3. Kogoś od elektryki.

Czy szanowni grupowicze mogliby kogoś polecić?

Pozdrawiam,

Adam

Gość kwiatek6324

Witam.

Ja tez w ramach porzadkow bede mial po 02/03 lipca pozostalosci po stropie:

stemple 4m (ok 40sztuk) po 5PLN

stemple 3,1m (ok 300 sztuk) po 3,5 PLN

Deski szalunkowe (calowe, ok 25x400cm) ok 18m^3 w cenie 450 za m^3

Mam gotowe blaty z desek calowych 61x400cm myslze ze za 30 zl za taki gotowy blat.

Lokalizacja Łbiska/Jazgarzew.

tel: 515 085 256

Pozdrawiam

Andrzej Kwiatkowski

W 2006 roku kupiłem w Pilawie działkę, która sąsiaduje z jednej strony (30m) z działkami należącymi do jednego z obecnych Europosłów. W 2006r. za tą granicą miałem ładną łąkę. Zaraz po tym sąsiednia działka wydzierżawiona została lokalnemu biznesmenowi. Rzeczony biznesmen zajmuje się usługami koparkowo-transportowymi. Pan przyjmuje najróżniejsze usługi, począwszy od rozbiórek po wycinkę drzew, porządkowanie terenów, wywózkę gruzu i złomu. Wszystkie zbyteczne u usługodawców przedmioty trafiają na plac obok, część obok samego płotu, przed moje okno salonowe. porządek. Myślę o urzędach środowiskowych etc. podpowiecie coś?

Swego czasu walczyłam z kumplem , który gościnnie bytował na dzierżawionej działce jako dyrektor firmy ogrodniczej. Zwoził dokładnie wszystko na podobnej zasadzie. Kumpel znany - ale rozmowa była " gadał dziad do obrazu". Wezwałam straż miejską, pokazując co mam za ogrodzeniem i opowiedziałam o szczurach , które nocami niczym ordy Tatarskie próbują zeżreć wpierw moje psy a potem moją rodzinę. Pan spisał co trzeba, ja spisałam pana - żeby była równowaga. Panowie strażnicy mają obowiązek ustawowy nakazać panu doprowadzenie działki do "zgodnego z przeznaczeniem"

I nie ma się nic do tego, czy to poseł czy znajomy . Trzeba opowiadać urzędnikom o szczurach wielkich jak konie co ganiają dzieci - i powoływać się na owy przepis stanowiący iż musi być pozwolenie gminy na składowanie złomu oraz elementów odpadowych na terenie niezgodnym z przeznaczeniem. Cudownie było by, gdyby włączyli się w to sąsiedzi graniczący z tym panem. Trzeba podreptać do gminy, wydziału ochrony środowiska, złożć podanie , nawet ogólne - z prośbą o interwencję. Urząd musi odpowiedzieć w ciągu 30 dni w temacie. I będzie pieczątka jako podkładka że nie działa się samowolnie. Jak nie pomoże, molestować namolnie.

Zresztą poseł kiedyś tam przestanie być posłem i będzie mu można bezkarnie w mordę dać, o czym pana należy głośno i dobitnie powiadomić werbalnie w cztery oczy.

Należy też powiadomić biuro poselskie pana posła iż ma się zamiar wstąpić na drogę urzędową, oraz zawiadomić hieny reporterskie .

Swego czasu walczyłam z kumplem , który gościnnie bytował na dzierżawionej działce jako dyrektor firmy ogrodniczej. Zwoził dokładnie wszystko na podobnej zasadzie. Kumpel znany - ale rozmowa była " gadał dziad do obrazu". Wezwałam straż miejską, pokazując co mam za ogrodzeniem i opowiedziałam o szczurach , które nocami niczym ordy Tatarskie próbują zeżreć wpierw moje psy a potem moją rodzinę. Pan spisał co trzeba, ja spisałam pana - żeby była równowaga. Panowie strażnicy mają obowiązek ustawowy nakazać panu doprowadzenie działki do "zgodnego z przeznaczeniem"

I nie ma się nic do tego, czy to poseł czy znajomy . Trzeba opowiadać urzędnikom o szczurach wielkich jak konie co ganiają dzieci - i powoływać się na owy przepis stanowiący iż musi być pozwolenie gminy na składowanie złomu oraz elementów odpadowych na terenie niezgodnym z przeznaczeniem. Cudownie było by, gdyby włączyli się w to sąsiedzi graniczący z tym panem. Trzeba podreptać do gminy, wydziału ochrony środowiska, złożć podanie , nawet ogólne - z prośbą o interwencję. Urząd musi odpowiedzieć w ciągu 30 dni w temacie. I będzie pieczątka jako podkładka że nie działa się samowolnie. Jak nie pomoże, molestować namolnie.

Zresztą poseł kiedyś tam przestanie być posłem i będzie mu można bezkarnie w mordę dać, o czym pana należy głośno i dobitnie powiadomić werbalnie w cztery oczy.

Należy też powiadomić biuro poselskie pana posła iż ma się zamiar wstąpić na drogę urzędową, oraz zawiadomić hieny reporterskie .

Dziękuję za podpowiedzi. Moje dyplomatyczne metody niczego nie zmieniają, od 2 tygodni grzeczne maile wędrują do p. Europosła. Odpowiedzi ani działań na działce nie widać.

Dam im jeszcze tydzień. Potem mam urlop i ruszę na urząd.

Pozdrawiam

Mam do upłynnienia paletę porothermu 30 cm i również paletę bloczków betonowych 30x20x20cm i pare m3 desek po budowie, i jeszcze trochę stempli zostało, ale to dosłownie z 50 szt., może mniej. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to zapraszam :) Może komuś się to jeszcze przyda :)

Transport we własnym zakresie.

Konkurencja na rynku stempli duża, ale cóż robić...

Gdyby ktoś potrzebował to i ja mam:

ze 20 stempli takich 2,50-2.60 metra po 2,5 złocisza

130 stempli 2,90 metra po 3 złocisze

i 80 stempli 3,20 metra po 3,5 złocisza

Jak kto chętny to zapraszam. Można się targować :) Stemple rezydują w Łosiu.

Pozdrawiam,

Adam