milkowska 04.06.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Ktoś wie jak daleko sięga ten piękny asfalt za Łosiem w kierunku Prażmowa? Pozdrawiam Ten piekny kawałek kończy się w Łosiu, potem troszke nowego asfaltu w miejscowości Dobrzenica do Gościeńczyc a potem bez zmian. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_los 08.06.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Dla potomności i ku potwierdzenia opinii chcę zakomunikować, że firma Dachmax z Tarczyna jest firmą wartą polecenia. Kupowaliśmy u nich materiał i robociznę. Uwinęli się ze wszystkim bardzo szybko. A w rozliczeniu okazało się, że jest jeszcze taniej niż miało być. Polecam! Janusz JNo właśnie, jak u Ciebie zakończyła się historia montażu WM? Którą firmę wybrałeś? Pozdrawiam,Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturbo 09.06.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Witam,mam pewien problem, którego nie udało mi sie rozwiązać delikatnymi i sąsiedzkimi metodami. Może tu znajdzie się ktoś, kto ma podobne doświadczenia. Będzie trochę długie ale postaram się przekazać wszytko solidnie.W 2006 roku kupiłem w Pilawie działkę, która sąsiaduje z jednej strony (30m) z działkami należącymi do jednego z obecnych Europosłów. W 2006r. za tą granicą miałem ładną łąkę. Zaraz po tym sąsiednia działka wydzierżawiona została lokalnemu biznesmenowi. Rzeczony biznesmen zajmuje się usługami koparkowo-transportowymi. Pan przyjmuje najróżniejsze usługi, począwszy od rozbiórek po wycinkę drzew, porządkowanie terenów, wywózkę gruzu i złomu. Wszystkie zbyteczne u usługodawców przedmioty trafiają na plac obok, część obok samego płotu, przed moje okno salonowe. Reakcje moich gości na widok z głównego okna domu można sobie wyobrazić. Przez jakiś rok wywierałem presję na posprzątanie poprzez rozmowy, prośby nawet zaproszenie sąsiada z żoną w niedzielne popołudnie i samodzielne popatrzenie na dobra, które nam dostarcza. Przyszedł, miło porozmawiał, obiecał poprawę, po jakimś czasie nawet odrobinę posprzątał, po czym dziś rano przywiózł dwie wywrotki karp i gałęzi i zrzucił przy samej granicy.Sąsiadująca działka wg planu zagospodarowania ma kod taki jak moja 6MN (mieszkalnictwo jednorodzinne) a jedynie róg mam sąsiadujący z kodem 23U/ZP (nieuciążliwe usługi, rekreacja, kultura) tak to rozszyfrowałem. Ja jednak na sąsiedniej działce (6MN) widzę śmietnisko. Dodatkowo właściciel (Europoseł), kiedy tylko się pojawia, niestety rzadko to się dzieje, naciska na posprzątanie. Skutek zerowy. Przygotowałem sobie właśnie maila do biura Europosła, zastanawiam się dodatkowo jakimi metodami mogę zaprowadzić tu względny porządek. Myślę o urzędach środowiskowych etc. podpowiecie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_los 12.06.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 arturbo Tak się zastanawiam, że pewnie każdy urząd z europosłem będzie się bał zaczynać, ale jak to kolega dzisiaj powiedział wypisanie na końcu skargi/reklamacji tekstu "Nr mojej legitymacji prasowej..." zawsze pomaga Może trzeba iść w tą stronę, prasa to czwarta władza, dużo może. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marconi_piaseczno 12.06.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 1. 2. Kogoś od hydrauliki. 3. Kogoś od elektryki. 2. 506-394 658 3. 601-267-941 Obaj fachowcy robili u mnie instalacje, godni polecenia. Ja aktualnie szukam namiarów na dobrą ekipę od ocieplenia i elewacji. Będę wdzięczny za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_los 12.06.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 2. 506-394 658 3. 601-267-941 Obaj fachowcy robili u mnie instalacje, godni polecenia. Ja aktualnie szukam namiarów na dobrą ekipę od ocieplenia i elewacji. Będę wdzięczny za namiary. Dzięki za namiary. Co prawda ociepleń jeszcze nie robiłem, ale z naszego forum swego czasu wygrzebałem polecanego ocieplacza: Ocieplenia – p. Franciszek 667 01 62 40 Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_los 13.06.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Ja aktualnie szukam namiarów na dobrą ekipę od ocieplenia i elewacji. Mój kierownik budowy bardzo poleca pana Stefana 605 835 017. Podobno bardzo dobrzy i bardzo zajęci, ale próbuj. Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marconi_piaseczno 13.06.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 OK, dzięki. Gdyby ktoś chciał karpy na opał lub ogniska to zapraszam. Oddam za free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl3434 13.06.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Od ocieplania poddasza to ja moge polecic moich.Byli w porzadku.Czysto i porzadnie.Na priva. Nadszedł czas na poszukiwania następujących specjalistów: 1. Kogoś od ociepleń poddaszy. 2. Kogoś od hydrauliki. 3. Kogoś od elektryki. Czy szanowni grupowicze mogliby kogoś polecić? Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_los 14.06.2012 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Od ocieplania poddasza to ja moge polecic moich.Byli w porzadku.Czysto i porzadnie.Na priva. To poproszę. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pauliszka 14.06.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Sprzedam stemple budowlane używane. Długość 2,00 m.-2,70 m. Cena 2 zł za sztukę za krótsze do 2,50 m, a dłuższe za 2,50 zł.Ilość ok.250 sztuk. Odbiór osobisty Warszawa-Ursynów, niedaleko Puławskiej. Tel.501-562-023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość kwiatek6324 20.06.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Witam. Ja tez w ramach porzadkow bede mial po 02/03 lipca pozostalosci po stropie: stemple 4m (ok 40sztuk) po 5PLNstemple 3,1m (ok 300 sztuk) po 3,5 PLNDeski szalunkowe (calowe, ok 25x400cm) ok 18m^3 w cenie 450 za m^3Mam gotowe blaty z desek calowych 61x400cm myslze ze za 30 zl za taki gotowy blat. Lokalizacja Łbiska/Jazgarzew.tel: 515 085 256 PozdrawiamAndrzej Kwiatkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 24.06.2012 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 W 2006 roku kupiłem w Pilawie działkę, która sąsiaduje z jednej strony (30m) z działkami należącymi do jednego z obecnych Europosłów. W 2006r. za tą granicą miałem ładną łąkę. Zaraz po tym sąsiednia działka wydzierżawiona została lokalnemu biznesmenowi. Rzeczony biznesmen zajmuje się usługami koparkowo-transportowymi. Pan przyjmuje najróżniejsze usługi, począwszy od rozbiórek po wycinkę drzew, porządkowanie terenów, wywózkę gruzu i złomu. Wszystkie zbyteczne u usługodawców przedmioty trafiają na plac obok, część obok samego płotu, przed moje okno salonowe. porządek. Myślę o urzędach środowiskowych etc. podpowiecie coś? Swego czasu walczyłam z kumplem , który gościnnie bytował na dzierżawionej działce jako dyrektor firmy ogrodniczej. Zwoził dokładnie wszystko na podobnej zasadzie. Kumpel znany - ale rozmowa była " gadał dziad do obrazu". Wezwałam straż miejską, pokazując co mam za ogrodzeniem i opowiedziałam o szczurach , które nocami niczym ordy Tatarskie próbują zeżreć wpierw moje psy a potem moją rodzinę. Pan spisał co trzeba, ja spisałam pana - żeby była równowaga. Panowie strażnicy mają obowiązek ustawowy nakazać panu doprowadzenie działki do "zgodnego z przeznaczeniem" I nie ma się nic do tego, czy to poseł czy znajomy . Trzeba opowiadać urzędnikom o szczurach wielkich jak konie co ganiają dzieci - i powoływać się na owy przepis stanowiący iż musi być pozwolenie gminy na składowanie złomu oraz elementów odpadowych na terenie niezgodnym z przeznaczeniem. Cudownie było by, gdyby włączyli się w to sąsiedzi graniczący z tym panem. Trzeba podreptać do gminy, wydziału ochrony środowiska, złożć podanie , nawet ogólne - z prośbą o interwencję. Urząd musi odpowiedzieć w ciągu 30 dni w temacie. I będzie pieczątka jako podkładka że nie działa się samowolnie. Jak nie pomoże, molestować namolnie. Zresztą poseł kiedyś tam przestanie być posłem i będzie mu można bezkarnie w mordę dać, o czym pana należy głośno i dobitnie powiadomić werbalnie w cztery oczy. Należy też powiadomić biuro poselskie pana posła iż ma się zamiar wstąpić na drogę urzędową, oraz zawiadomić hieny reporterskie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 24.06.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Witam, gdyby ktoś potrzebował sprawdzonej ekipy budowlanej to polecam chłopaków od siebie. Od 12 lat budują w powicie pruszkowskim wiec można pojezdzić po okolicy i ocenić prace. Oprócz budowania zajmują się również ocieplaniem.Wszelkie dane kontaktowe na priva. POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturbo 29.06.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Swego czasu walczyłam z kumplem , który gościnnie bytował na dzierżawionej działce jako dyrektor firmy ogrodniczej. Zwoził dokładnie wszystko na podobnej zasadzie. Kumpel znany - ale rozmowa była " gadał dziad do obrazu". Wezwałam straż miejską, pokazując co mam za ogrodzeniem i opowiedziałam o szczurach , które nocami niczym ordy Tatarskie próbują zeżreć wpierw moje psy a potem moją rodzinę. Pan spisał co trzeba, ja spisałam pana - żeby była równowaga. Panowie strażnicy mają obowiązek ustawowy nakazać panu doprowadzenie działki do "zgodnego z przeznaczeniem" I nie ma się nic do tego, czy to poseł czy znajomy . Trzeba opowiadać urzędnikom o szczurach wielkich jak konie co ganiają dzieci - i powoływać się na owy przepis stanowiący iż musi być pozwolenie gminy na składowanie złomu oraz elementów odpadowych na terenie niezgodnym z przeznaczeniem. Cudownie było by, gdyby włączyli się w to sąsiedzi graniczący z tym panem. Trzeba podreptać do gminy, wydziału ochrony środowiska, złożć podanie , nawet ogólne - z prośbą o interwencję. Urząd musi odpowiedzieć w ciągu 30 dni w temacie. I będzie pieczątka jako podkładka że nie działa się samowolnie. Jak nie pomoże, molestować namolnie. Zresztą poseł kiedyś tam przestanie być posłem i będzie mu można bezkarnie w mordę dać, o czym pana należy głośno i dobitnie powiadomić werbalnie w cztery oczy. Należy też powiadomić biuro poselskie pana posła iż ma się zamiar wstąpić na drogę urzędową, oraz zawiadomić hieny reporterskie . Dziękuję za podpowiedzi. Moje dyplomatyczne metody niczego nie zmieniają, od 2 tygodni grzeczne maile wędrują do p. Europosła. Odpowiedzi ani działań na działce nie widać. Dam im jeszcze tydzień. Potem mam urlop i ruszę na urząd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 01.07.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 2. 506-394 658 3. 601-267-941 Obaj fachowcy robili u mnie instalacje, godni polecenia. Ja aktualnie szukam namiarów na dobrą ekipę od ocieplenia i elewacji. Będę wdzięczny za namiary. Polecę siebie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 01.07.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Szukam do wynajęcia jakiejś działki - najlepiej z domkiem Może ktoś z forumowiczów dysponuje takową? 667 003 003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 01.07.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Mam do upłynnienia paletę porothermu 30 cm i również paletę bloczków betonowych 30x20x20cm i pare m3 desek po budowie, i jeszcze trochę stempli zostało, ale to dosłownie z 50 szt., może mniej. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to zapraszam Może komuś się to jeszcze przyda Transport we własnym zakresie. Lokalizacja: Nowa Wola k. Lesznowoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_los 02.07.2012 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Konkurencja na rynku stempli duża, ale cóż robić... Gdyby ktoś potrzebował to i ja mam: ze 20 stempli takich 2,50-2.60 metra po 2,5 złocisza 130 stempli 2,90 metra po 3 złocisze i 80 stempli 3,20 metra po 3,5 złocisza Jak kto chętny to zapraszam. Można się targować Stemple rezydują w Łosiu. Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.07.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 [spam] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts