Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ma ktoś namiar na speca od świadectw energetycznych?

Ja wybrałem jakiegoś z allegro. Robotę zrobił, PINB zadowolony.

Przyznaję że ten kwit jak dla mnie nie ma jakiejkolwiek wartości. Rozumiem ze gdyby to było poparte jakimiś badaniami (choćby termowizja) itp, a tak to wrzucone podstawowe dane w jakiś model matematyczny daje jakiś mało zrozumiały wynik... Dopiero rachunki za gaz prawdę powiedzą :-)

Z cyklu znalezione w garażu : oddam za darmo kołnież do okna dachowego Roto 70/140 (mogę sprawdzić w domu konkretny numer katalogowy). Rozpakowany ale wydaje się kompetny. Zawala tylko miejsce więc może komus się przyda.

Mam również do oddania "patent" do naciągania siatki ogrodzeniowej - profil z przyspawanymi oczkami, wystarczy przewlec przez oczka siatki pręt, podczepić pod jakiś "bloczek" albo nawet pod samochód (ja tak właśnie naciągałem) i można montować siatkę.

Info na priv.

Witam, jeżeli ktoś chce wykonań odwodnienie terenu, drenaż itp. instalacje, to szczerze mogę polecić Pana Andrzeja Zaporę (http://www.zapora.pl). Świetny kontakt, żadnych niespodzianek przy płaceniu :) doradzi, uprzejmy i co najważniejsze terminowy! Po wykonanej pracy, dostałem mapkę z wykonana instalacją i płytkę ze zdjęciami które były wykonywane podczas całego montażu!

Mówię wam, profeska w każdym calu, oby więcej takich fachowców! Polecam zdecydowanie dalej...

Witam

Poszukuje namiaru na osobę, która mogłaby zająć się montażem, późniejszym serwisem pieca gazowego kondensacyjnego.

Szukasz kogoś, do samego pieca czy kogoś kto zrobi kompleksowo kotłownie z takim piecem i zaproponuje różne możliwości?

Jeśli to drugi to mam sprawdzonego człowieka, robił u kilku moich klientów i ostatnio też u mnie całą hydraulikę i kotłownie.

Niby jestem w temacie ale zaskoczył mnie z możliwościami obecnych rozwiązań w kotłowniach.

Nie jest najtańszy ale jest wart wydanej każdej złotówki.

Jeśli będziecie nim zainteresowani, to namiar mogę podać na priv. ponieważ nie pytałem go czy mogę ogólnie udostępnić jego nr.

• 2 weeks później...

Mam do sprzedania 19 worków (25kg) tynku CERESIT CT 34. Data ważności 04/2013.

Produkt nowy, oryginalny, nieuszkodzony. Pozostałość po budowie.

Więcej informacji nt. produktu na stronie producenta http://www.ceresit.pl/produkty/produkty-do-tynkowania-malowania-i-ocieplania-budynkow/tynki/ct-34.

Odbiór osobisty Warszawa-Rembertów.

W przypadku pytań proszę o kontakt:

[email protected]

tel: 536901282

Szukasz kogoś, do samego pieca czy kogoś kto zrobi kompleksowo kotłownie z takim piecem i zaproponuje różne możliwości?

Jeśli to drugi to mam sprawdzonego człowieka, robił u kilku moich klientów i ostatnio też u mnie całą hydraulikę i kotłownie.

Niby jestem w temacie ale zaskoczył mnie z możliwościami obecnych rozwiązań w kotłowniach.

Nie jest najtańszy ale jest wart wydanej każdej złotówki.

Jeśli będziecie nim zainteresowani, to namiar mogę podać na priv. ponieważ nie pytałem go czy mogę ogólnie udostępnić jego nr.

Poproszę namiar na PRV. Dziękuje z góry.

Witam, mam pytanie w sprawie szamba szczelnego.

Rozmawiałem z kaparkowym i zaproponował mi 10m3 dwukomorowe z pokrywą najazdową za 4tys. łącznie ze wszystkim. Samo wykopanie i zasypanie 600zł Może macie rozeznanie w temacie, a zbiornik nie jest klejony tylko jedna całość.

Nie wiem jak te z pod radomia co sprzedają. Czy warte swojej ceny i nie będą przeciekały, bo umnie wysoki poziom wód gruntowych.

Witam, mam pytanie w sprawie szamba szczelnego.

Rozmawiałem z kaparkowym i zaproponował mi 10m3 dwukomorowe z pokrywą najazdową za 4tys. łącznie ze wszystkim. Samo wykopanie i zasypanie 600zł Może macie rozeznanie w temacie, a zbiornik nie jest klejony tylko jedna całość.

Nie wiem jak te z pod radomia co sprzedają. Czy warte swojej ceny i nie będą przeciekały, bo umnie wysoki poziom wód gruntowych.

Cena wydaje się rozsądna. Zapewne można taniej ale gigantycznych oszczędności nie będzie, max z 500 PLN (pytanie dodatkowe -> w tej cenie 4 k PLN jest szybkozłączka w lini ogrodzenia ?)

Sama szczelność szamba to połowa sukcesu, ważne jest również aby w trakcie montażu go nie rozszczelnić. Mam na myśli wprowadzenie rury z budynku, zbiorniki nie mają zazwyczaj gotowych otworów na rurę tylko wykuwa się je ad-hoc na budowie w trakcie montażu. Sztuka w tym aby taką dziurę potem dobrze uszczelnić.

Wymagaj od koparkowego gwarancji szczelności, jak będzie ciekło to ma to poprawić i tyle.