adam_los 17.06.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Cześć, Ma ktoś namiar na ziemię ogrodową w okolicy Łosia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 17.06.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 mysle, ze ceramika, ale kupowałem 10 lat temu i nie jestem pewien. Roca, model bodajże georgia, 70x57. Znalazlem jedna firme i czekam na odpowiedz. Raczej nikt rzeczywiście nie naprawia. Glupia sprawa, bo myslalem, ze będę kupowal już do nowego domu a nie na 2 lata. Jak nie przecieka to możesz nie wymieniać, ewentualnie dopasuj coś z niższej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipi 17.06.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Niedługo rozpoczynam budowę i chętnie odkupię Wasze pozostałości po budowie m.in: - deski szalunkowe- wychodek- stal zbrojeniową- xps I wiele innych. Posiadam dużego busa, więc z transportem nie będzie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marconi_piaseczno 18.06.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Witam, Ja w tym roku się przymierzam do zrobienia krawężników i wyłożenia tłucznia pod kostkę (w przyszłości). Poszukuję namiarów na sprawdzoną ekipę ewentualnie namiary na skład gdzie w okolicy Piaseczna tanio dostane takie surowce. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damzawaop.pl 23.06.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Witam,czy możecie mi powiedzieć ile płaciliście za wybudowanie przyłącza wodnego i sieci gazowej ?właśnie jestem na etapie poszukiwań firmy Dla zainteresowanych posiadam do sprzedaży barak budowlany stan bardzo dobry ,jeżdżący na kołach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
próchno 24.06.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Witam,Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi doradzić jak uporać się z operatem wodno-prawnym?W Melioracji poinformowano mnie o konieczności wykonania tego operatu. Nie wiem od czego zacząć? Pozdrawiam wszystkich.Grażyna Gozdal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubiębudować 25.06.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 przede wszystkim znajdz firme, która moglaby Ci przygotować odpowiedni dokument/projekt - zazwyczaj takie firmy też wykonują odpowiednie zmiany w terenie tylko wstępnie się kiedyś tym interesowałem, skończyło się bez operatu na stronie jednej z firm czytamSzczegółowy zakres operatu tj. załączniki graficzne oraz załączniki do wniosku o pozwolenie wodnoprawne zależą od rodzaju inwestycji – projektowanych urządzeń wodnych oraz planowanego korzystania z wód. Informacje w tym zakresie podaje art. 132 ustawy Prawo wodne (Dz.U. z 2012 poz. 145, z póź. zm.). to jest Twój pkt odniesienia prawdopodobnie w tej samej melioracji potrafią Ci doradzić, kto może Ci to wykonac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Halszka 25.06.2013 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Potrzebuję zamontować bramę /skrzydłową lub przesuwną/ i furtkę, wymienić siatkę ogrodzeniową oraz wstawić połówki płyt ogrodzeniowych z betonu w ogrodzeniu. Niestety, podczas grodzenia działki przez jednego pana okazało się, że jednym miejscu zastała przestrzeń, w którą nie zmieści się cała płyta.Teraz muszę poradzić sobie z tym sama.Znacie jakieś dobre firmy zajmujące się montażem ogrodzeń i bram? Myślicie, że opłaca się kupić elementy ogrodzenia przed wynajęciem firmy? Co myślicie o Centrum Ogrodzeń Wielgolas Brzeziński 28A, Halinów?Zależy mi na tym żeby kupować produkty polskich firm. Które polecacie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 25.06.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Od kilku osób słyszałem że najlepsze ogrodzenia posesyjne robi Wiśniowski, w naszej okolicy dystrybutor to min. firma Kielan z Głoskowa. Problemem jak zwykle jest cena, jeżeli okaże się zbyt wysoka to mogę polecić mojego ślusarza (na PRIV), zrobił mi kilka prac z których jestem bardzo zadowolony. Bramę i furtkę warto ocynkować, problem z korozją w zasadzie dożywotnio z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajanecka 25.06.2013 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Od kilku osób słyszałem że najlepsze ogrodzenia posesyjne robi Wiśniowski, w naszej okolicy dystrybutor to min. firma Kielan z Głoskowa. Problemem jak zwykle jest cena, jeżeli okaże się zbyt wysoka to mogę polecić mojego ślusarza (na PRIV), zrobił mi kilka prac z których jestem bardzo zadowolony. Bramę i furtkę warto ocynkować, problem z korozją w zasadzie dożywotnio z głowy. Czy można poprosić o namiar na ślusarza? Potrzebuje wymienić ruszt w kominku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
próchno 26.06.2013 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 przede wszystkim znajdz firme, która moglaby Ci przygotować odpowiedni dokument/projekt - zazwyczaj takie firmy też wykonują odpowiednie zmiany w terenie tylko wstępnie się kiedyś tym interesowałem, skończyło się bez operatu na stronie jednej z firm czytam Szczegółowy zakres operatu tj. załączniki graficzne oraz załączniki do wniosku o pozwolenie wodnoprawne zależą od rodzaju inwestycji – projektowanych urządzeń wodnych oraz planowanego korzystania z wód. Informacje w tym zakresie podaje art. 132 ustawy Prawo wodne (Dz.U. z 2012 poz. 145, z póź. zm.). to jest Twój pkt odniesienia prawdopodobnie w tej samej melioracji potrafią Ci doradzić, kto może Ci to wykonac Dziękuję za odpowiedź. Sprawa dotyczy przebudowy dwóch ciągów sączków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubiębudować 26.06.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 dokładnie taka sama sprawę miałem. Najpierw weź lopate i sprawdz czy saczki sa ta, gdzie maja być wg planu. U mnie tez miały być, szukałem gdzie maja być, poszedłem 20 m w lewo i prawo, zrobiłem 50m, okopalem pol domu, saczkow nie było, a miała być ewindenta kolizja w domu. Znalazlem saczek w końcu na etapie robot ziemnych, ponad 30 metrow od pierwotnej lokalizacji (i nie koliduje z domem a to robi roznice) warto najpierw pokopać i zobaczyć czy jest przy okazji - kupie 300-350 stempli 3 metrowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keramb 26.06.2013 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Witam, Poszukuję ekipy do wykonania podbitki drewnianej. Czy możecie kogoś polecić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symultana 26.06.2013 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Witam wszystkich!Właśnie otrzymałam pozwolenie na budowę po jedynym 1.5 roku załatwiania. Będę budować w gm. Lesznowola. Byłam przeszczęśliwa całe dwa dni, zanim nie pojechałam do ZE w Konstancinie. Pani powiedziała, że na przyłącze prądu będę czekać rok! Dodam, że kabel el. jest w drodze, 8 m od granicy mojej działki. Czy ktoś z budujących ma jakieś doświadczenia z elektrykami, którzy wygrywają przetargi na projekty przyłączy w naszej okolicy? Jeśli tak, to będę wdzięczna za pomoc... Może co da się przyśpieszyć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symultana 26.06.2013 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Witam wszystkich!Właśnie otrzymałam pozwolenie na budowę po jedynym 1.5 roku załatwiania. Będę budować w gm. Lesznowola. Byłam przeszczęśliwa całe dwa dni, zanim nie pojechałam do ZE w Konstancinie. Pani powiedziała, że na przyłącze prądu będę czekać rok! Dodam, że kabel el. jest w drodze, 8 m od granicy mojej działki. Czy ktoś z budujących ma jakieś doświadczenia z elektrykami, którzy wygrywają przetargi na projekty przyłączy w naszej okolicy? Jeśli tak, to będę wdzięczna za pomoc... Może co da się przyśpieszyć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_los 26.06.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 eeee rok to norma, przynajmniej na papierze Musisz się dogadać z odpowiednim elektrykiem i będziesz mieć prowizorkę w pare tygodni, a kto wie, może i przyłącze docelowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 26.06.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 poszukuję sprawnej ekipy do wykonania tarasów i kostki brukowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Halszka 28.06.2013 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Od kilku osób słyszałem że najlepsze ogrodzenia posesyjne robi Wiśniowski, w naszej okolicy dystrybutor to min. firma Kielan z Głoskowa. Problemem jak zwykle jest cena, jeżeli okaże się zbyt wysoka to mogę polecić mojego ślusarza (na PRIV), zrobił mi kilka prac z których jestem bardzo zadowolony. Bramę i furtkę warto ocynkować, problem z korozją w zasadzie dożywotnio z głowy. Bardzo proszę o namiar na priv. Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubiębudować 28.06.2013 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 eeee rok to norma, przynajmniej na papierze Musisz się dogadać z odpowiednim elektrykiem i będziesz mieć prowizorkę w pare tygodni, a kto wie, może i przyłącze docelowe... napisz mi z kim poki co zrezygnowalem nawet z prowizorki, koszty byly kosmiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_los 05.07.2013 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Witam wszystkich, Szukam namiaru na kogoś od świadectw energetycznych. Macie kogoś do polecenia? Miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts