Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mysle, ze ceramika, ale kupowałem 10 lat temu i nie jestem pewien. Roca, model bodajże georgia, 70x57. Znalazlem jedna firme i czekam na odpowiedz. Raczej nikt rzeczywiście nie naprawia. Glupia sprawa, bo myslalem, ze będę kupowal już do nowego domu a nie na 2 lata.

Jak nie przecieka to możesz nie wymieniać, ewentualnie dopasuj coś z niższej półki.

przede wszystkim znajdz firme, która moglaby Ci przygotować odpowiedni dokument/projekt - zazwyczaj takie firmy też wykonują odpowiednie zmiany w terenie

tylko wstępnie się kiedyś tym interesowałem, skończyło się bez operatu

na stronie jednej z firm czytam

Szczegółowy zakres operatu tj. załączniki graficzne oraz załączniki do wniosku o pozwolenie wodnoprawne zależą od rodzaju inwestycji – projektowanych urządzeń wodnych oraz planowanego korzystania z wód. Informacje w tym zakresie podaje art. 132 ustawy Prawo wodne (Dz.U. z 2012 poz. 145, z póź. zm.).

to jest Twój pkt odniesienia

prawdopodobnie w tej samej melioracji potrafią Ci doradzić, kto może Ci to wykonac

Potrzebuję zamontować bramę /skrzydłową lub przesuwną/ i furtkę, wymienić siatkę ogrodzeniową oraz wstawić połówki płyt ogrodzeniowych z betonu w ogrodzeniu. Niestety, podczas grodzenia działki przez jednego pana okazało się, że jednym miejscu zastała przestrzeń, w którą nie zmieści się cała płyta.

Teraz muszę poradzić sobie z tym sama.

Znacie jakieś dobre firmy zajmujące się montażem ogrodzeń i bram? Myślicie, że opłaca się kupić elementy ogrodzenia przed wynajęciem firmy?

Co myślicie o Centrum Ogrodzeń Wielgolas Brzeziński 28A, Halinów?

Zależy mi na tym żeby kupować produkty polskich firm. Które polecacie?

Pozdrawiam

Od kilku osób słyszałem że najlepsze ogrodzenia posesyjne robi Wiśniowski, w naszej okolicy dystrybutor to min. firma Kielan z Głoskowa. Problemem jak zwykle jest cena, jeżeli okaże się zbyt wysoka to mogę polecić mojego ślusarza (na PRIV), zrobił mi kilka prac z których jestem bardzo zadowolony.

Bramę i furtkę warto ocynkować, problem z korozją w zasadzie dożywotnio z głowy.

Od kilku osób słyszałem że najlepsze ogrodzenia posesyjne robi Wiśniowski, w naszej okolicy dystrybutor to min. firma Kielan z Głoskowa. Problemem jak zwykle jest cena, jeżeli okaże się zbyt wysoka to mogę polecić mojego ślusarza (na PRIV), zrobił mi kilka prac z których jestem bardzo zadowolony.

Bramę i furtkę warto ocynkować, problem z korozją w zasadzie dożywotnio z głowy.

Czy można poprosić o namiar na ślusarza? Potrzebuje wymienić ruszt w kominku.

przede wszystkim znajdz firme, która moglaby Ci przygotować odpowiedni dokument/projekt - zazwyczaj takie firmy też wykonują odpowiednie zmiany w terenie

tylko wstępnie się kiedyś tym interesowałem, skończyło się bez operatu

na stronie jednej z firm czytam

Szczegółowy zakres operatu tj. załączniki graficzne oraz załączniki do wniosku o pozwolenie wodnoprawne zależą od rodzaju inwestycji – projektowanych urządzeń wodnych oraz planowanego korzystania z wód. Informacje w tym zakresie podaje art. 132 ustawy Prawo wodne (Dz.U. z 2012 poz. 145, z póź. zm.).

to jest Twój pkt odniesienia

prawdopodobnie w tej samej melioracji potrafią Ci doradzić, kto może Ci to wykonac

Dziękuję za odpowiedź. Sprawa dotyczy przebudowy dwóch ciągów sączków.

dokładnie taka sama sprawę miałem. Najpierw weź lopate i sprawdz czy saczki sa ta, gdzie maja być wg planu. U mnie tez miały być, szukałem gdzie maja być, poszedłem 20 m w lewo i prawo, zrobiłem 50m, okopalem pol domu, saczkow nie było, a miała być ewindenta kolizja w domu. Znalazlem saczek w końcu na etapie robot ziemnych, ponad 30 metrow od pierwotnej lokalizacji (i nie koliduje z domem a to robi roznice)

warto najpierw pokopać i zobaczyć czy jest

przy okazji - kupie 300-350 stempli 3 metrowych

Witam wszystkich!

Właśnie otrzymałam pozwolenie na budowę po jedynym 1.5 roku załatwiania. Będę budować w gm. Lesznowola. Byłam przeszczęśliwa całe dwa dni, zanim nie pojechałam do ZE w Konstancinie. Pani powiedziała, że na przyłącze prądu będę czekać rok! Dodam, że kabel el. jest w drodze, 8 m od granicy mojej działki. Czy ktoś z budujących ma jakieś doświadczenia z elektrykami, którzy wygrywają przetargi na projekty przyłączy w naszej okolicy? Jeśli tak, to będę wdzięczna za pomoc... Może co da się przyśpieszyć.

Pozdrawiam

Witam wszystkich!

Właśnie otrzymałam pozwolenie na budowę po jedynym 1.5 roku załatwiania. Będę budować w gm. Lesznowola. Byłam przeszczęśliwa całe dwa dni, zanim nie pojechałam do ZE w Konstancinie. Pani powiedziała, że na przyłącze prądu będę czekać rok! Dodam, że kabel el. jest w drodze, 8 m od granicy mojej działki. Czy ktoś z budujących ma jakieś doświadczenia z elektrykami, którzy wygrywają przetargi na projekty przyłączy w naszej okolicy? Jeśli tak, to będę wdzięczna za pomoc... Może co da się przyśpieszyć.

Pozdrawiam

Bardzo proszę o namiar na priv.

Dziękuję za odpowiedź.