Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

adam_los dzięki za info. Nikt więcej nie kupował okien do domu? Dajcie znać jak Wam się współpracowało ze sprzedawcami/monterami. Może możecie kogoś polecić albo odradzić.

Jeżeli ktoś by potrzebował mam do sprzedania 130-140 stempli sosnowych długości 250-300 cm.

Odbiór w pierwszym tygodniu października. Mogę pomóc w transporcie.

Kontakt na priv

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Może trochę z innej bajki. Macie jakieś doświadczenia z Piaseczyńskimi sprzedawcami okien?

Mam ofertę od MS okna na Dworcowej w Piasecznie i od Vetrex na Powstańców Warszawy. Bardzo dobrą cenę mają też okna z Raszyna al Krakowska producent Abakus. Czy ktoś miał może przyjemność kupować od w/w firm?

Wczoraj byliśmy u znajomych, którzy mają w mieszkaniu okna Abakus. Nie polecają. Pokazali nam tylko tyle, że okno balkonowe z ruchomym słupkiem im się rozchodzi na centymetr...

Jak dla mnie to wystarczy.

Witam,

Czy ktoś mógłby polecić dobrego hydraulika, znającego się dobrze na ogrzewaniu podłogowym.

Pozdrawiam

Damian

Myślę że o takiego hydraulika będzie ciężko. Na Twoim miejscu zamówił bym projekt i trzymał się tego co wyjdzie. Możesz rzucić okiem na ofertę kan-therm, mają jakieś biuro techniczne w okolicach Magdalenki. Jak sami nie zrobią to może kogoś polecą.

Zasadniczo trzeba policzyć zapotrzebowanie poszczególnych pomieszczeń na ciepło (często jest podane w projekcie, ale zmiana np. grubości czy rodzaju ocieplenia skreśla to źródło) i pod tym kątem projektować ogrzewanie (plus wszystkie inne zmienne, jak np. rodzaj wykończenia posadzek, medium grzewcze itp.). Pomyśl też o ogrzewaniu ściennym, moim zdaniem fajna alternatywa dla grzejników gdy nie można dać podłogowego.

Witam serdecznie, najprawdopodobniej jako przyszły Wasz "ziomek", a może i sąsiad :), bowiem szukamy jakiegoś domku w bliższej lub dalszej okolicy Piaseczna. I a propos okolicy - czy jest ktoś na forum zza wielkiej drogi ;) tzn Stachowo/Mroków....(chyba, że to już po za zasięgiem Waszej Grupy). Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje o tej okolicy np. czy teren podmokły, co z punktami pierwszej potrzeby jak: sklep spożywczy/przemysłowy,kawiarnia,apteka? Co z odśnieżaniem dróg itp. itd. Pewnie będę dla większości odszczepieńcem, bo nie dość, że nie chcemy się budować, to szukamy nieruchomości już gotowej do zamieszkania/używanej. Ale może będzie nam to kiedyś wybaczone :rolleyes:

Pozdrawiam i mam nadzieję, że do zobaczenia! :)

Witam,

Czy ktoś mógłby polecić dobrego hydraulika, znającego się dobrze na ogrzewaniu podłogowym.

Pozdrawiam

Damian

Ja osobiście takowego nie znam, ale przeglądając forum, zapisuje sobie różne pożyteczne informacje.

Wrzucę wpis z "warszawskiej białej księgi" zamieszczony dn.18.04.2013

Polecam hydraulika p.Andrzeja Matusika.Szybko,fachowo i niedrogo.Robił mi całą instalację C.O.,wodną,kanalizację i podłogówkę.Zero problemów,miła współpraca..Tel.do p.Andrzeja502358661.

• 2 weeks później...
Wiecie może czy została już otwarta Apteka Miejska na Nefrytowej? Słyszałam, że miała powrócić, a fajnie by było bo lubiłam tam realizować swoje recepty i nie tylko...

No już jakiś czas jest z powrotem z tego co widziałem, też będzie trzeba zajść, ale na razie na szczęście nie mam potrzeby.

Witam, czy znacie w naszych okolicach firmę co robi elewacje drewniane?

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?48916-Warszawa-i-okolice-bia%C5%82a-lista/page174

Jak Zygii pochwalił to muszą ładnie robić - nie ma innej opcji :)

No i blisko, można podjechać ewentualnie.

Witam

Dla zainteresowanych budujących oferuję usługę transportową , lub może jakieś inne propozycje współpracy. Przestrzeń ładunkowa auta ma 3,4m dł /2 szer / 2 wys .

Sąsiad ze Złotokłosu. 513 629 901

Napisz jeszcze jaką masz ładowność, to dość istotne. Szkoda że dopiero teraz piszesz, szukałem ostatnio transportu do drewna z lasu. Ale spopko, myślę że taka usługa będzie wielu osobom przydatna.

Dzień dobry,

czy macie może do polecenia jakiegoś serwisanta od alarmów. Po ostatnim teście zauważyłem, że sygnalizator zewnętrzny nie daje sygnałów optycznych. Syrenę slychać. Sama wizyta serwisanta Juwentus to 123pln. Z góry dziekuję.

http://www.agat-security.pl/index0.htm - zdaje się że w naszych okolicach sporo instalacji robią więc może przy okazji podjadą do Ciebie.

Dzień dobry,

czy macie może do polecenia jakiegoś serwisanta od alarmów. Po ostatnim teście zauważyłem, że sygnalizator zewnętrzny nie daje sygnałów optycznych. Syrenę slychać. Sama wizyta serwisanta Juwentus to 123pln. Z góry dziekuję.

Zapytaj na forum hal9

Witam i zapraszam do podzielenia się refleksjami co do

oczekiwanego miejsca zamieszkania. Oto odnośnik do formularza:

http://www.ankietka.pl/ankieta/113850/zamieszkanie-jakiego-sobie-zycze-3.html

W razie potrzeby proszę o kontakt na adres podany w nagłówku ankiety. Zaproście znajomych myślących o budowie do wypełnienia.

Krzysztof