Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Z innej beczki:

Szukam nowej miejscówki na bazę - na starym miejscu kończy się umowa i trochę za dużo płacę :)

Może ktoś z Was kojarzy w okolicach Piaseczna jakiś niedrogi domek - warunki nie muszą być super, może być jakiś stary dom do remontu, zawsze możemy się dogadać z właścicielem i wyremontować za wynajem.

2 pokoje min. i łazienka.

Jeszcze jak by był jakiś garaż to już bajka :)

Dziękuję za ewentualne info.

667 003 003

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam w klubie. Mi zepsuli silnik źle składając rozrząd i nastąpiła kolizja tłoków z zaworami. Auto poszło na żyletki...

Trzeba o tym pisac , bo szkoda jakby ktos jeszcze sie nacial.

Mojemu mezowi nie dokrecili tez kiedys kola po wymianie opon .Dobrze , ze zwykle srawdza takie rzeczy , bo moglo sie ze skonczyc .

napisze jak u mnie sie zakonczyla sprawa , bo ja tego tak nie zostawie na pewno.

Trzeba o tym pisac , bo szkoda jakby ktos jeszcze sie nacial.

Mojemu mezowi nie dokrecili tez kiedys kola po wymianie opon .Dobrze , ze zwykle srawdza takie rzeczy , bo moglo sie ze skonczyc .

napisze jak u mnie sie zakonczyla sprawa , bo ja tego tak nie zostawie na pewno.

Życzę powodzenia, ale niestety udowodnienie komuś winy w takiej sytuacji to zwykle trudna sprawa.

Jeżeli ktoś z Szanownych Forumowiczów będzie szukał okien to polecę z czystym sumieniem forumowego "Stary"'ego, firma Aprel z Bemowa.

Okna przyjechały w umówionym terminie, zamontowane szybko i sprawnie. Przyjemny kontakt z właścicielem Panem Krzysztofem. Mogę z czystym sumieniem polecić. Ja akurat mam schuco ct 70 cava - 3 szyby z ciepłą ramką w kolorze. Cena bardzo rozsądna jak na ten profil i wyposażenie.

Wybór ekipy zakończony, padło na górali, umowa na SSO podpisana :-) teraz pozostaje czekać do wakacji....mam nadzieję, że wtedy też będziemy zadowoleni.

Kolejny temat to składy budowlane. Może uda nam się jeszcze coś kupić w tym roku z przechowaniem i mieć chociaż kilka groszy zwrotu VAT.

• 2 weeks później...
Z innej beczki:

Szukam nowej miejscówki na bazę - na starym miejscu kończy się umowa i trochę za dużo płacę :)

Może ktoś z Was kojarzy w okolicach Piaseczna jakiś niedrogi domek - warunki nie muszą być super, może być jakiś stary dom do remontu, zawsze możemy się dogadać z właścicielem i wyremontować za wynajem.

2 pokoje min. i łazienka.

Jeszcze jak by był jakiś garaż to już bajka :)

Dziękuję za ewentualne info.

667 003 003

Dalej szukam :)

Chciałabym się przywitać :) już jakiś czas się udzielam, ale dopiero dzisiaj trafiłam na Waszą - moją :) grupę :) ...mam nadzieję, że przyjmiecie? :D

Obecnie mieszkamy w Piasecznie, docelowo - w okolicach Złotokłosu.

Jest nas pięcioro - dwoje trzydziestoparoletnich wariatów z 20-letnią historią :) dwoje równie szalonych dzieci w wieku 9 i 5 lat :D i pies rasy West, chyba najbardziej rozsądny z nas wszystkich ;)

I od razu mam pytanie, a właściwie dwa... polecicie architekta do adaptacji? Mamy parę namiarów, głównie dwie osoby, ale jedna nas nie przekonuje, a druga dość drogo chce policzyć, jak na projekt bez żadnych zmian (wszystkie zrobiliśmy w biurze autorskim) i z projektem zamiennym na płytę fundamentową dostarczanym przez firmę specjalistyczną...

No i może ktoś ma sprawdzonego kierownika budowy?

Czy ma ktoś z Was namiary na kogoś z PGE Jeziorna, kto pokierowałby przepięciem przyłącza elektrycznego jednego budynku na drugi (oba są na tej samej działce)

Witaj, nam elektryk z PGE podłączał budowlankę. Sprawnie. Zapewne z przepięciem też sobie poradzi. Ważne, żeby formalności załatwił...Nie pamiętam jak się nazywa (pewnie jest gdzieś na dokumntach, ale wybacz nie będę szukać), ale mam tel. 600 344 271.

Z innej beczki - potrzebuję KOMINIARZA z okolicy, który przeczyści nam komin od kominka, bo coś nam się kopci do wewnątrz:cool:

kalafiorek

Chciałabym się przywitać :) już jakiś czas się udzielam, ale dopiero dzisiaj trafiłam na Waszą - moją :) grupę :) ...mam nadzieję, że przyjmiecie? :D

Obecnie mieszkamy w Piasecznie, docelowo - w okolicach Złotokłosu.

Jest nas pięcioro - dwoje trzydziestoparoletnich wariatów z 20-letnią historią :) dwoje równie szalonych dzieci w wieku 9 i 5 lat :D i pies rasy West, chyba najbardziej rozsądny z nas wszystkich ;)

I od razu mam pytanie, a właściwie dwa... polecicie architekta do adaptacji? Mamy parę namiarów, głównie dwie osoby, ale jedna nas nie przekonuje, a druga dość drogo chce policzyć, jak na projekt bez żadnych zmian (wszystkie zrobiliśmy w biurze autorskim) i z projektem zamiennym na płytę fundamentową dostarczanym przez firmę specjalistyczną...

No i może ktoś ma sprawdzonego kierownika budowy?

My możemy polecić:

Kierownik Budowy - Krzysztof Sieradzan 602 764 133

Architekt - Izabela Dziedzic 601 929 293

kalafiorek

Witaj, nam elektryk z PGE podłączał budowlankę. Sprawnie. Zapewne z przepięciem też sobie poradzi. Ważne, żeby formalności załatwił...Nie pamiętam jak się nazywa (pewnie jest gdzieś na dokumntach, ale wybacz nie będę szukać), ale mam tel. 600 344 271.

Z innej beczki - potrzebuję KOMINIARZA z okolicy, który przeczyści nam komin od kominka, bo coś nam się kopci do wewnątrz:cool:

kalafiorek

Dzięki na info.

Apropos tematu kominiarza - mam 2 systemowe kominy i aby miały gwarancję, kominiarz musi dokonać ich odbioru.

Czy ktoś z Was przeprowadzał taką operację? ile może to kosztować?

Czy ma ktoś z Was namiary na kogoś z PGE Jeziorna, kto pokierowałby przepięciem przyłącza elektrycznego jednego budynku na drugi (oba są na tej samej działce)

I ja się przyłączam do pytania , bardzo pilne.

Witam również sąsiadów, do tej pory czytałam tylko, ale obiecuje od teraz dzielić się namiarami na fachowców godnych polecenia, bo wiem jak o to ciężko .

Dzięki na info.

Apropos tematu kominiarza - mam 2 systemowe kominy i aby miały gwarancję, kominiarz musi dokonać ich odbioru.

Czy ktoś z Was przeprowadzał taką operację? ile może to kosztować?

Odbiór kominaraki jest jednym z elementów nezbędnych do odebrania domu do użytkowania. Pytanie czy to wystarczy do gwarancji - zadzwoń do producenta i zapytaj. Standardowy odbiór to koszt ok 250 - 350 PLN.

Odbiór kominaraki jest jednym z elementów nezbędnych do odebrania domu do użytkowania. Pytanie czy to wystarczy do gwarancji - zadzwoń do producenta i zapytaj. Standardowy odbiór to koszt ok 250 - 350 PLN.

Ja płaciłem chyba 200zł, oczywiście za "papierek" bo odbiór sprowadził się do jego wypisania.

Kominiarza załatwiłam. Gdyby ktoś potrzebował - kominiarz z Piaseczna 601-261-718. Był. Przegląd zrobił. Kominy wyczyścił ( 2 szt.). Wziął 150 zł. Mam papier z przeglądu kominiarskiego.

Poszukuję do robót w 2014r.:

- ekipy z okolicy do tynków zewn., która robi tynkami kabe (żeby choć porównać cenowo z caparolem wszechobecnym)

- ekipy z okolicy od tynków wewn. - Diamant

- poleconego przez Sąsiadów instalatora od rekuperatora bez GWC , który nie będzie chciał z nas zedrzeć 20 tys. netto

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie :-)

kalafiorek