adam_los 24.04.2015 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Dzień dobry, Poszukuję fachowca do obłożenia schodów zewnętrznych drewnem. Możecie kogoś polecić? Pozdrawiam,Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes55 04.05.2015 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes55 04.05.2015 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 witam, może komuś zostało po ociepleniu budynku gruntu caparola putzgrund 610 chętnie odkupię. kontakt: 601739408 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Halszka 23.05.2015 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 Proszę pozwólcie, że zamieszczę to ogłoszenie:Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Józefowie20 maja o 04:12BARDZO PROSZĘ O POMOC!!!!!13 MAJA W KONIKU NOWYM (HALINÓW) ZAGINĘŁA SUCZKA.RASA MIESZANA, MAŚCI BEŻOWEJ, Z BIAŁYM KRAWATEM,9 LAT, ZADBANA, ZDROWA.MA NA IMIĘ MELA.GDYBY KTOKOLWIEK WIDZIAŁ PSA BARDZO PROSIMY O KONTAKT:TEL KOM: 512 425 225NA MELĘ CZEKA DWULETNIA DZIEWCZYNKA Fotka Meli na: https://pl-pl.facebook.com/schroniskojozefow Udostępniajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 17.07.2015 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Mieszkańcy Złotokłosu, Henrykowa - czy ktoś z Was próbował w ostatnim czasie oficjalnie zbudować przydomową oczyszczalnię ścieków ? Kanaliza oddala się coraz bardziej, wywóz tańszy nie będzie. Ja mam w "kwitach" z gminy że jedynie szambo szczelne, ale to rok 2007, zastanawiam się czy może ostatnio coś się nie zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 28.07.2015 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Mam do sprzedania 3 skrzynki i rozdzielnię potrzebną do podłączenia prądu budowlanego. Wystarczy zainstalować licznik i można korzystać z 2 gniazd 220v i 1 siły. W komplecie drewniany słup i kilkanaście metrów kabla do podłączenia do linii. Odbiór tylko osobisty w Złotokłosie pod Piasecznem, chyba że odbierający rezygnuje ze słupa - resztę mogę bez problemu spakować i wysłać. Może ktoś rozpoczyna właśnie budowę i będzie jak znalazł Pozdrawiam Sąsiadów. kalafiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rob74 01.08.2015 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Mieszkańcy Złotokłosu, Henrykowa - czy ktoś z Was próbował w ostatnim czasie oficjalnie zbudować przydomową oczyszczalnię ścieków ? Kanaliza oddala się coraz bardziej, wywóz tańszy nie będzie. Ja mam w "kwitach" z gminy że jedynie szambo szczelne, ale to rok 2007, zastanawiam się czy może ostatnio coś się nie zmieniło. Witam szanownych forumowiczów serdecznie. Jestem na etapie szeroko pojętego planowania budowy domu w Marylce k.Złotokłosu. Warunki określone np. w MPZP dla gminy Tarczyn określają system kanalizacji miejscowej przydomowych oczyszczalni ścieków oraz szczelnych zbiorników na nieczystości szczelne. Być może u Ciebie będzie podobnie. Porażka to stopień świadomości urzędników w UG Tarczyn w aspekcie dofinansowania budowy oczyszczalni w ramach funduszu wojewódzkiego funduszu ochrony środowiska i gospodarki. W kwietniu gdy chodziłem koło tego tematu - to wszyscy robili wielkie oczy o co mi chodzi, dopiero jak przetłumaczyłem im skrót JST - czyli jednostki samorządu terytorialnego to zwrócili na to uwagę. W roku 2015 właśnie JST mogły zbierać wnioski i starać się o dotację, w kwietniu byłem "only one" interesant, który się o to zwrócił. Nie może być inaczej - skoro na stronie gminy nie było żadnej informacji w tym temacie, potem dopiero się podobno coś ruszyło. Temat dla mnie był ważny - ja mam wysoko wodę gruntową, przy moim metrażu działki wchodzi tylko w rachubę oczyszczalnia biologiczna - a to już około 12k. "pod klucz", zatem zwrot około 4000 PLN był warty zachodu w mojej ocenie. Swoją drogą ile kosztuje rocznie w naszych okolicach wywóz szamba ? - rodzina 4 osobowa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 03.08.2015 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Witam szanownych forumowiczów serdecznie. Jestem na etapie szeroko pojętego planowania budowy domu w Marylce k.Złotokłosu. Warunki określone np. w MPZP dla gminy Tarczyn określają system kanalizacji miejscowej przydomowych oczyszczalni ścieków oraz szczelnych zbiorników na nieczystości szczelne. Być może u Ciebie będzie podobnie. Porażka to stopień świadomości urzędników w UG Tarczyn w aspekcie dofinansowania budowy oczyszczalni w ramach funduszu wojewódzkiego funduszu ochrony środowiska i gospodarki. W kwietniu gdy chodziłem koło tego tematu - to wszyscy robili wielkie oczy o co mi chodzi, dopiero jak przetłumaczyłem im skrót JST - czyli jednostki samorządu terytorialnego to zwrócili na to uwagę. W roku 2015 właśnie JST mogły zbierać wnioski i starać się o dotację, w kwietniu byłem "only one" interesant, który się o to zwrócił. Nie może być inaczej - skoro na stronie gminy nie było żadnej informacji w tym temacie, potem dopiero się podobno coś ruszyło. Temat dla mnie był ważny - ja mam wysoko wodę gruntową, przy moim metrażu działki wchodzi tylko w rachubę oczyszczalnia biologiczna - a to już około 12k. "pod klucz", zatem zwrot około 4000 PLN był warty zachodu w mojej ocenie. Swoją drogą ile kosztuje rocznie w naszych okolicach wywóz szamba ? - rodzina 4 osobowa. Pozdrawiam. A no właśnie, gmina Tarczyn, inne warunki. Nie wiem czy w całej, ale w gminie Piaseczno dopuszczony jest jedynie zbiornik szczelny do momentu wybudowania kanalizacji sanitarnej. Duża część gminy jest już skanalizowana, natomiast na terenach ekstensywnych takich jak Złotokłos czy Henryków, kanalizacja nie do końca spełnia zakładane kryteria ekonomiczne -> 120 mieszkańców z kilometra -> być może nie powstanie nigdy. Najgorszy jest brak konkretnej decyzji, takie zamydlanie oczu, zresztą gminie takie mydlenie oczu jest trochę na rękę (np. potencjalna kanalizacja to świetny argument aby nie kłaść nakładek asfaltowych na drogi). Wywóz to jakieś 200-250 PLN za 10m3, raz na miesiąc = 2500 - 3000 PLN rocznie. Ścieki odprowadzane kanalizacją to 8,91 PLN m3 = 1100 PLN rocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rob74 05.08.2015 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Dzabij - szczerze powiedziawszy słabo to wygląda, z drugiej zaś strony myślę, że na terenie Złotokłosu czy Henrykowa jakieś POŚ-ki na pewno są zainstalowane. Wg. mnie musisz konkretnie uderzyć do gminy, podstawą pracy urzędu to kwit/opinia/decyzja, na tzw. "gębę" nic nie uzgodnisz, zawsze się w razie czego się wycofają. Ja cały czas biję się z myślami odnośnie instalacji POŚ, po prostu przez kilka najbliższych lat dom będzie użytkowany w weekendy i urlopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rob74 05.08.2015 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Właśnie zajrzałem ma stronę funduszu, wygląda na to że są środki na dofinansowanie, od 29.07 dla osób fizycznych z terenu naszego województwa, w ramach programu na 2015 można składać wnioski o dofinansowanie POŚ. http://www.wfosigw.pl/strefa-beneficjenta/programy-2015-osoby-fizyczne Ważne niestety są zapisy regulaminu - pkt. 5.4.2 Warunki dofinansowania, ppkt 5 - Nie dopuszcza się budowy drenaży rozsączających i studni chłonnych w nasypach ziemnych w tzw. kopcach - ten ppkt sprawia, że inwestorzy chcący założyć POŚ biologiczną a występuje na działce wysoki poziomem wód gruntowych mogą mieć problem. Pozdrawiam. A no właśnie, gmina Tarczyn, inne warunki. Nie wiem czy w całej, ale w gminie Piaseczno dopuszczony jest jedynie zbiornik szczelny do momentu wybudowania kanalizacji sanitarnej. Duża część gminy jest już skanalizowana, natomiast na terenach ekstensywnych takich jak Złotokłos czy Henryków, kanalizacja nie do końca spełnia zakładane kryteria ekonomiczne -> 120 mieszkańców z kilometra -> być może nie powstanie nigdy. Najgorszy jest brak konkretnej decyzji, takie zamydlanie oczu, zresztą gminie takie mydlenie oczu jest trochę na rękę (np. potencjalna kanalizacja to świetny argument aby nie kłaść nakładek asfaltowych na drogi). Wywóz to jakieś 200-250 PLN za 10m3, raz na miesiąc = 2500 - 3000 PLN rocznie. Ścieki odprowadzane kanalizacją to 8,91 PLN m3 = 1100 PLN rocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 30.08.2015 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 witam, Mam do odsprzedania po bardzo niskiej cenie płytki elewacyjne, które pozostały mi po budowie. Producent INCANA płytka Arnhelm Grigio płytka 21,5m2 (43 paczki plus paczka napoczeta) plus narożnik 9mb tutaj link do aukcji allegro http://allegro.pl/plytka-i-naroznik-incana-arnhelm-grigio-najtaniej-i5637138899.html cena do negocjacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 30.08.2015 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 witam, Mam do odsprzedania po bardzo niskiej cenie płytki elewacyjne, które pozostały mi po budowie. Producent INCANA płytka Arnhelm Grigio płytka 21,5m2 (43 paczki plus paczka napoczeta) plus narożnik 9mb tutaj link do aukcji allegro http://allegro.pl/plytka-i-naroznik-incana-arnhelm-grigio-najtaniej-i5637138899.html cena do negocjacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 20.09.2015 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 witam Poszukuje namiary na wykonawce bramy przejezdnej wraz z furtkąMozecie kogoś polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 22.09.2015 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Piotr Klaus, 502 622 764, robił u mnie kilka dużych tematów i zawsze byłem zadowolony. Gdybym ponownie robił moją bramę to dał bym do cynkowania, problem z korozją rozwiązany na zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 25.09.2015 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Piotr Klaus, 502 622 764, robił u mnie kilka dużych tematów i zawsze byłem zadowolony. Gdybym ponownie robił moją bramę to dał bym do cynkowania, problem z korozją rozwiązany na zawsze. dziękuje, właśnie rozmawiałem z Panem Piotrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 25.09.2015 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 dziękuje, właśnie rozmawiałem z Panem Piotrem Jak planujesz do bramy napęd, to poproś aby przyspawał od razu tulejki montażowe do zębatki. Potem trudniej to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukkaas 28.09.2015 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 WitamPo tynkowaniu zostało mi 35 worków Tynku Knauf MP 75 DiamantJeżeli ktoś potrzebuje prośba o kontaktCena do dogadania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trais 12.11.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Witam, Na wiosnę chciałbym zacząć budowę domu 200m2 z garażem w Gołkowie. Poszukuję kompleksowej ekipy, która sprawnie pobuduje mój wymarzony dom.Czytając forum natknąłem się na następujące ekipy:1. DARBUD2. ROSŁAN3. ABCDOMEK4. Arkadiusz Frączak5. Paweł Bernacki6. ENVIRO-BUD7. ARKADA BUDOWNICTWO Którą wybrać? Wysłałem prośbę o wyceny. Koszty są ważne, nie mniej jednak rekomendacje przy kwocie 400-500tyś są dla mnie istotne. Mniejsze znaczenie ma czy zapłacę 450 dobrej, sprawdzonej wiarygodnej ekipie czy 420 partaczom i nieudacznikom. dziękuję wszystkim, którzy pomogą-podpowiedząpozdrawiam trais Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trais 20.11.2015 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 ktoś tu w ogóle zagląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SGS2013 20.11.2015 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Witam, Na wiosnę chciałbym zacząć budowę domu 200m2 z garażem w Gołkowie. Poszukuję kompleksowej ekipy, która sprawnie pobuduje mój wymarzony dom. Czytając forum natknąłem się na następujące ekipy: 1. DARBUD 2. ROSŁAN 3. ABCDOMEK 4. Arkadiusz Frączak 5. Paweł Bernacki 6. ENVIRO-BUD 7. ARKADA BUDOWNICTWO Którą wybrać? Wysłałem prośbę o wyceny. Koszty są ważne, nie mniej jednak rekomendacje przy kwocie 400-500tyś są dla mnie istotne. Mniejsze znaczenie ma czy zapłacę 450 dobrej, sprawdzonej wiarygodnej ekipie czy 420 partaczom i nieudacznikom. dziękuję wszystkim, którzy pomogą-podpowiedzą pozdrawiam trais Spróbuj porozmawiać KON-BUD'em z Góry Kalwarii. Robią kompleksowo wszystko (u mnie tylko sufity k-g) http://koniecbud.w.interiowo.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts