EiP 11.06.2003 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 tkep, wydaje mi sie ze "Piaseczno-Baza" to ta naprzeciwko Polkoloru. Ten PKS musi jednak zatrzymywac sie gdzies w Piasecznie np. przy Laminie, skad jest 709 i oczywiscie 727 na Wilanowska. 709 jezdzi obecnie ze stacji PKP w Piasecznie i kursują dość czesto, bo to linia, ktora zastapila pare lat temu (nieodzałowane jak dla mnie) trolejbusy, a te jezdziły kiedys prawie jeden za drugim.ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 11.06.2003 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Witaj Ela. Tkep. Do tej bazy to się skręca z Puławskiej a więc nie ma problemu z przesiadką na 709 i 727 a nawet na inne linie co jeżdżą do Piaseczna. Rozkłady masz tutaj:http://www.ppkspiaseczno.plhttp://www.ztm.waw.plDrogo teraz chcą za działki w Piskórce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkep 11.06.2003 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 dzieki za infoi ... powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkep 11.06.2003 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 O rany, ale sie uaktywniło nasze forum - super.Jezier - to oczywiscie zalezy od dzialy, ja zaplacilem ponizej pln 50 za dziale z przylaczem energetycznym i woda w drodze. To jest tanio czy drogo? Dzieki za informacje - cale zycie w warszawce i jeszcze nie znam piaseczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 11.06.2003 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Chyba nie za drogo. Ja płaciłem podobnie ale przyłącza były w dodze i to trochę oddalone. Ty za to pewnie masz asfalcik niedaleko. A ja ze 2 km. Jednak coś za coś obok mnie jest wieś Złotokłos z Autobusem ZTM szkołą i pocztą. Rowerkiem to kilka minut a piechotą 25. Ale po długich deszczach droga do mnie jest mało ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkep 11.06.2003 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Dokładnie - kazda działka ma swoje wady i zalety.Ja mam do asfaltu 50m (choc slaba, rozjezdzona droga- 2 sasiadow dopiero buduje, a nie bylo komu jeszcze zainwesowac w dojazd),do Chojnowskiego Parku Krajobrazowego jakies 100m (dzialka sasiada +droga), ale nie mam ZTM - tylko PKS (ale za to przystanek 200m ode mnie), wiec jakos musze kombinowac z dojazdami.Ty chyba masz tez bardziej cywilizowana okolice (masz juz gaz ziemny?),ze szkola itd., a u mnie - totalna wies...Mam z tym niezly zgryz (jeszcze nic nie zaczalem budowac), przyznaje...A jak Twoja budowa - juz wykonczeniowka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 11.06.2003 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Gaz ziemny jest jakieś 400 m. Wystąpiłem kiedyś o warunki ale dostałem odmowę podłączenia. Może jak będzie więcej chętnych to PGNiG się ugnie. Na razie było tylko czterech. Zresztą już mi nie zależy. Chodzą słuchy, że chcą trochę poszerzyć ten park Chojnowski i wtedy mieszkałbym w parku ale nie wiem ile w tym prawdy. Aktualny stan zaawansowania na mojej budowie można zobaczyć klikając na moją stronę internetową. Niestety jeszcze nie wykończeniówka. Teraz zbieram dokumenty do kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkep 11.06.2003 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 nie zalezy Ci na gazie? czym bedziesz ogrzewac? rany, jak to co widac na zdjeciach trzasnales bez kredytu, to niezle! ostatnie pytanie- gdzie chcesz brac kredyt? i spadam... jutro znow bede "przeczesywal" forum... Pozdrawiam, DOBREGO DNIA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 11.06.2003 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Nie zależy to znaczy, że już nie będę zbierał wniosków od sąsiadów, załatwiał map połowy wsi, jeździł na Kasprzaka do PGNiG. Jak ktoś powalczy i mu się uda to ja zapłacę za przyłącze. A teraz montuję konwektory na prąd. Zapotrzebowanie na ciepło mojego domu jest niewielkie i będę płacił za prąd do ogrzewania 2400 zł rocznie. Poza tym 600 zł wydam na ogrzanie CWU.Miałem działkę, miałem już podciągnięte media, ogrodzenie i w tym roku sprzedałem kawalerkę 28 m2 w Warszawie. Za te pieniądze wybudowałem to co widać i jeszcze zostało mi na okna, ściany szczytowe, podbitki i instalację wodną. A reszta to kredyt plus jakieś przyszłe dochody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkep 12.06.2003 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 to milo,widziales w Gazecie Dom ranking kredytow?Expander najlepiej ocenil PKO BP, Multibank i BPH-PBK.Kolega wlasnie bral kredyt na mieszkanie (CHF) i wybral BPH-PBK-dlugi czas kredytowania, krotki rozpatrywania wniosku,cena - mniej wiecej jak wszedzie (Szczegolnie jak sie wezmie pod uwagespread miedzy kursem tabelowym kupna i szprzedazy, co tez trzeba doliczyc do kosztu kredytu...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 12.06.2003 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Wzorem jeziera parę fotek z budowy w Gołkowie wrzuciłem do galeriiZapraszamwoytekhttp://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=7841&grupa=0&kat=2&a=owoytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkep 12.06.2003 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 woytek, zrobiłeś poziomy kominek? to oczywiście żarcik... bardzo przyjemny dom - co to jest za dachówka? ale najlepsze są drzewa - zazdroszcze, są super !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 12.06.2003 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Wszyscy mają kominki pionowe to ja musiałem być oryginalny To jest blachodachówka Rautarruki. A drzew mam pod dostatkiem ( lipa, jesion, klon, świerk ponad 100 lat moga mieć), jak pozwoli gmina to najprawdopodobniej coś mniej szlachetnego tam wytnę. Przez moją działkę przebiegała kiedyś aleja to przedwojennego budynku, a na działce był zapewne ogród sądząc po tujach i innych okazach. Pozdrawiam woytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 12.06.2003 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Inwestuje w chałupe w miejscowości Prace Duże.Narazie stoją mury.Czytając Wasze wypowiedzi chciałbym zadać następujące pytanko.Wykonawca zaproponował mi wykonanie dwukomorowego zelbetowego zbiornika o pojemności ok. 10 m sześciennych za 1000 zł robocizny plus materiał którego koszt określił na 1500 zł. jakie jest Wasze zdanie. /-/ tadzel+++ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 12.06.2003 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Witaj Tadzel. Budujemy całkiem niedaleko. Cena za szambo nie jest zła jeśli te 2500 to wszystko co wydasz na szambo. Ja zapłaciłem w sumie podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 12.06.2003 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 woytek. Fajny dom i już prawie skończony. Ja jeszcze się pomęczę zanim osiągnę to co ty. A ile będę musiał czekać na takie drzewa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 14.06.2003 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2003 Jezier dzięki za info./-/ Tadzel+++ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkep 16.06.2003 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 coś mi chyba nie wyszło z poprzednim postem,a mam pytanie - macie jakiś namiar na dobrego geodetę z naszych okolic?- ile płaciliście za mapy do warunków zabudowy? dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EiP 16.06.2003 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 tkep, mapy do warunków zagospodarowania i zabudowy kupuje sie w składnicy map w starostwie piaseczyńskim (ul. Chyliczkowska 14). Są to mapy archiwalne. Komplet (3 szt) kosztuje chyba ok. 100zł. Ja zamówiłam więcej i te same mapy z pieczątką "mapa aktualna" uprawnionego geodety służyły do celów projektowych. Aktualizacja: 200 zł - niezależnie od ilości. Mapy ważne są 3 miesiące.ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkep 16.06.2003 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 Ela,napisałaś "zamówiłam".Musiałaś zamawiać je z wyprzedzeniem?Możesz mi dać namiar na jakiegoś geodetę?Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts