Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Hello,

Do Piomod!

Mogę polecić starszego pana - geologa, który robił mi odwierty przed zakupem działki w... Łosiu w ubiegłym roku - he, he witam sąsiada...

Tel. 22 8498873. Pan jest dokładny i nie najdroższy. Aha i mieszka na Starym Mokotowie.

Pozdrawiam,

Dzięki za namiary. Jestem juz po badaniach gruntu.

Pozdrawiam Piomod

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czesc mila Grupo,

Zwracam sie do Was, bo pilnie potrzebuje kilku fachowcow. Bylabym baaardzo wdzieczna za jakies namiary na kogos, kto moglby wykonac ogrodzenie, oraz na jakiegos milego murarza (no, moze dwoch) do drobnych robot murowych (obmurowanie murlaty, jedna scianka dzialowa, itp. - ogolnie roboty na zaledwie kilka dni).

Blagam, pomozcie sierotce :)

Jeszcze raz witam wszystkich.

Przymierzamy się z żoną do budowy domu parterowego o pow. 140m2 w Henrykowie-Uroczu.

Plan maksimum na ten rok to stan zerowy czyli fundamenty i przyłącza. Proszę o pomoc w wyborze dobrego studniarza oraz ekipy od fundamentów.

Może ktoś wie jak długo trwa przyłączenie en.el. przez ZEWT w Jeziornej.

Pozdrawiam

JOHAN: w warunkach przyłączenia powinieneś mieć planowana datę wykonania przyłącza. W Jeziornej są to 2 lata. Jeżeli chcesz wcześniej to musisz napisać do nich pismo, że sam sfinansujesz przygotowanie dokumentacji technicznej (oczywiście sam musisz sobie znaleźć elektryka, który to zrobi, ale mogą ci oni też kogoś polecić jak będziesz chciał). Taka dokumentacja "kosztuje" ok. 2300 - tyle ja muszę zapłacić, chyba, że masz jakiegoś kolegę elektryka, który potraktuje cię ulgowo... W zamian za to ZEWT zwraca ci 10% wartości opłaty przyłączeniowej, u nas to było 144 zł. Od momentu dostarczenia im kompletu dokumentacji oni w ciągu 3-4 miesięcy podłączają ci prąd.

Pozdrawiam,

Iwona

• 2 weeks później...