Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Myślę, że można poczekać trochę ze spotkaniem. Tak z dnia na dzień to nie każdy może zajrzy na forum, albo termin nie będzie pasował. Długie weekendy ludzie często sobie ze sporym wyprzedzeniem planują. Może zaczekajmy, napiszmy "ogłoszenie":

SPOTKANIE!!!!

KIEDY I GDZIE???

Pozdrawiam

Marta

idkam napisał:
  Beata i Darek napisał:
Mam pytanko,

właśnie poszukuję dobrych okien PCV. Może macie jakieś sprawdzone namiary w dobrych cenach?

Musiałbym więcej wiedzieć o Waszych potrzebach

- ile komór

- kolor

- czy szpros?

- co dla Was jest ważne (jakość, cena)?

Chcemy minimum 4 komory, kolor z jednej strony złotydąb bez szprosów. Cena musi być wypadkową jakości czyli dobre okna.

Beata i Darek napisał:
  idkam napisał:
  Beata i Darek napisał:
Mam pytanko,

właśnie poszukuję dobrych okien PCV. Może macie jakieś sprawdzone namiary w dobrych cenach?

Musiałbym więcej wiedzieć o Waszych potrzebach

- ile komór

- kolor

- czy szpros?

- co dla Was jest ważne (jakość, cena)?

Chcemy minimum 4 komory, kolor z jednej strony złotydąb bez szprosów. Cena musi być wypadkową jakości czyli dobre okna.

Hmmm,

jeśli zdecydujemy się na PCV wybierzemy Goran lub Szewpol.

Nawet dziś jeszcze oglądaliśmy w Goranie okna 3-komorowe, ale o przepięknym profil, po prostu zaj2@#$%^ (oczywiście rzecz gustu, ale w tym profilu niestety nie robią 4 komorowych, Szewpol bardzo podobne - zobaczymy)

Są zresztą w salonie na Wolskiej.

Dzisiaj otrzymaliśmy informację, że Goran nie dzieli zleceń na okna "typowe" i "nietypowe". Oczywiście na korzyś klienta.

Quit ma znajomego, który handlują tą firmą i ich poleca (cena).

Oglądałem wiele okien, ale te spełniały nasze oczekiwania.

Cena OK, oczywiście trzeba ponegocjować.

Witam wszystkich ,

właśnie jesteśmy przy wyborze okien i raczej na pewno wybierzemy Gorana , bo cenowo nie przebiła go jak do tej pory zadna firma ( jeśli chodzi o tę klasę )

Robiliśmy już wycenę u znajomych od Zbyszka i niestety wyszło drożej niż w Goranie( upusty są rzeczywiście wieksze i montaż tańszy , ale ceny wyjściowe wyższe , co daje 3200 zł różnicy )

Jeśli chodzi o podłaczenie wody do głównego wodociągu , to różnie z tym bywa ; podobno zależy kto jest właścicielem wodociągu . U nas gmina jest właścicielem wodociągu i trzeba u nich zakupić warunki przyłaczenia za 500 zł i właściwie decyzja należy do nas , czy robimy indywidualnie , czy bierzemy wykonawców z gminy . Zwykle jest trochę taniej jeśli robimy przyłacze prywatnie . Ale np.:w Świdniku , gdzie właścicielem przyłaczy są wodociągi , zastrzegaja oni sobie zrobienie samej wcinki , co nie zawsze na końcu musi być tańsze , jeśli resztę przyłacza robi ktoś inny ( ale czasem jest ) . Tak więc morał z tego taki że zawsze trzeba patrzeć na ceny końcowe.. :wink:

Wukan dzieki za namiar, bede dzwonic. W koncu podjelismy decyzje bedzie dachowka tylko niewiem czy Euronit profil S czy Braas 2S, doradzcie ktora lepsza. A co do ekipy od dachu to jestem w kropce, bo ta moja ,,tania,, niechce klasc dachowki, :cry: wiec musze szukac nowej, moze ma ktos namiary na dobrych , niedrogich dekarzy. Ps co ze spotkaniem?