BORF 29.12.2005 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Nasza 3 (Basia, Ola i ja Radek) też się przyłącza do gratulacji. Nasz Skarb ma 1R9M i wiemy ile to szcześcia. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 29.12.2005 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Borf - moj aoczyszczalnia działa (wcale nie śmierdzi!!!!) . Jutro jadę do gminy do gościa któy mi eadoptował projekt. NIech się wypowie. Podobno zmiana z POŚ drenażowego na bezdrenażowy - to formalność. W przypadku zmiany z szamba na POŚ - wtedy trzeba robić projekt POŚ. Dowiem się szczegółów to dam znać. Wielkie dzięki, za wszelkie informacje, bo mój architekt niestety nie robił nigdy oczyszczalni (w Lubartowie jest kanalizacja). Sami kopaliście studnie chłonne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 29.12.2005 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Mariucha - gratulacje Widzę bardzo rozwojowe to nasze forum, może nazwę by tak uzupełnić o jakiś wątek oseskowy A nasza pociecha cała w centki - wiatrówkę podłapała. Jakby ktoś chciał żeby jego pociecha/pociechy miały to już za sobą to zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 29.12.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Dziękuję Wszystkim za życzenia i Wszystkim chorujacym pociechom życzę szybkiego powrotu do zdrowia.Nasz syn bedzie miał na imię FILIP. POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 29.12.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Mariucha - z całego serca Wam GRATULUJĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 29.12.2005 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 GRATULACJE Mariucha .... od naszej trojki Fizyk .. my niestety kiedy indziej wpadniemy ... zalezy mi zeby wziasc cala rodzinke ze soba a pod wieczor to raczej trudne... Wszystkim chorym szkrabom zyczenia powrotu do zdrowia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 29.12.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Mariucha ja również składam GRATULACJE Fizyk, nie damy rady w tym roku Ciebie odwiedzić (totalny brak czasu). Spróbujemy z małżonką odwiedzić Ciebie w pierwszej połowie stycznia 2006. PozdrowieniaWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 29.12.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Mariusz - GRATULACJE!!!! Czyli plan na ten rok wykonany Zaproszenie oczywiście aktualne dla wszystkich. Borf - studnię chłonną kopał mi sąsiad, któy ma formę to tego ustrojstwa. Nawet tanio wziął. Ale ile dokłądnie - nie pamiętam. Muszę sprawdzić. Czekamy w okolicach 18-tej. No ii oczywiście życzymy zdróweczka dla wszystkich źle się mających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek81 29.12.2005 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Mariucha, gratulacje niech wam się syn zdrowo chowa !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 29.12.2005 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Jeszcze raz dziękuję wszystkim za życzenia. Mały czuje się dobrze, jednak nie wiem czy mama dojdzie do sił na tyle by Sylwestra spędzić w domu - zobaczymy. PAWSON - czy możesz dać namiary na miejsce gdzie kupowałeś wełnę?? U mnie tez na poddaszu bedzie Izover. Podaj również ceny, porównam je z moją ofertą. Za tydzień wreszcie będę miał prąd w skrzynce przy działce, kabel do domu przekopany więc i w domu wkrótce też Pozdrawiam Ps. Napiszcie jak spakowała pizza u Fizyka, nie dałem rady dojechać. 1. Nikt w tym miescie nie sprzedaje welny Isovera bez faktury :( to smutne 1.5 Ja wybralem isover UNIMATA (podstawowy ich produkt) bo szklany i znana firma ... welne szklana troche tansza robi jeszcze KNAUF ale ma gorsze wspolczynniki cieplochronnosci i to firma ktora generalnie nie siedzi w welnie (sprowadzaja ja skads z belgii) 2. wg mnie lepiej brac welne szklana bo a) jest lzejsza b) odparowuje lepiej wilgoc c) nie zamieszkaja w niej robaki / myszy oczywiscie to tylko i wylacznie moje zdanie ... a w trakcie zbierania opinii okazalo sie ze czesc specjalistow wymienia identyczne zalety welny mineralnej (skalnej) :) i badz tu madry ... chociaz generalnie oceniam ze to taki sam problem jak to z czego budowac sciany .. czyli kazdy kombinuje a i tak zawsze wychodzi OK 3. minimalistyczne podejscie do grubosci czyli 15+5 podstawowej welny to ledwo na granicy rozsadku czyli jesli nie musimy starsznie oszczedzac to warto dac wiecej albo lepszej-cieplejszej (a co za tym idzie drozszej) welny. ja daje 15+10 bo 15 miedzy krokwie pasuje mi idealnie a 10 na wierzch. Moglem rownie dobrze dac SUPERMATE (najlepszy produkt ISOVERA) 15 + 5. "R" wyszloby podobne ale to drozej wychodzi ... 4. Jak jutro dostane fakture z wynegcjowanymi cenami to dam namiar na super sklep ... chyba zebym nie dostal tych cen :) to tyle oczywiscie to tylko moje zdanie wiec fizyk nie kloc sie za minute ze rockwool jest lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 30.12.2005 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Pawson, Mariucha ja rownież na ocieplenie poddasza dałem wełnę ISOVER tylko tą o lepszych parametrach cieplnych czyli SuperMata. Jest ona oczywiście droższa, ale wtedy można dać grubość wełny 15+5 cm i uzyska się wymagany współczynnik oporu cieplnego R=6,0.Jak dacie grubość 15+10 cm to wtedy zabieracie 5 cm z wysokości poddasza. Musicie o tym pamiętać, szczególnie gdy na poddaszu są skosy i mieszkańcy mają wysoki wzrost (będziecie walić głową w skosy). Wtedy każde 5 cm jest ważne. Wszystkiego najlepszego wszystkim budowlańcom z okazji nadchodzącego Nowego Roku, pomyślnego i szybkiego zakończenia budów życzy Wiesiek z Rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 30.12.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Borf - studnię chłonną kopał mi sąsiad, któy ma formę to tego ustrojstwa. Nawet tanio wziął. Ale ile dokłądnie - nie pamiętam. Muszę sprawdzić. Jeśli mógłbyś. Czy odbiór takiej studni musi ktoś wykonać? Czy to samowolka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 30.12.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Pawson, Mariucha ja rownież na ocieplenie poddasza dałem wełnę ISOVER tylko tą o lepszych parametrach cieplnych czyli SuperMata. Jest ona oczywiście droższa, ale wtedy można dać grubość wełny 15+5 cm i uzyska się wymagany współczynnik oporu cieplnego R=6,0. Jak dacie grubość 15+10 cm to wtedy zabieracie 5 cm z wysokości poddasza. Musicie o tym pamiętać, szczególnie gdy na poddaszu są skosy i mieszkańcy mają wysoki wzrost (będziecie walić głową w skosy). Wtedy każde 5 cm jest ważne. Wszystkiego najlepszego wszystkim budowlańcom z okazji nadchodzącego Nowego Roku, pomyślnego i szybkiego zakończenia budów życzy Wiesiek z Rodziną ja pamietalem ... u mnie to i tak sie wszyscy pomieszcza a jak sprawdzalem ceny to supermata 15+5 wychodzi drozej niz unimata 15+10 ... a wspolczynnik ma jednak troche gorszy (w zasadzie to bez zmaczenia ale....) PS. kolejne cm sie traci jesli sie daje welne pomiedzy łaty nabite na krokwie a nie chowa pomiedzy profilami... ale na moj rozum to solidniejsza konstrukcja wiec wlasnie tak mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 30.12.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 PIZZA u Fizyka i Fizuli była rewelacyja ( różne rodzaje ) minam miniam , miło było również spotkać sie z innymi formułowiczami pozdrawiamy wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 30.12.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Mój mąż napalił się na poddasze na PAROC. I to jeszcze musimy kupić o nietypowej grubości (18cm +5cm). Co lepiej położyć na strop poddasza (czyli podłogę stryszku) dechy czy jakieś płyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 30.12.2005 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Mój mąż napalił się na poddasze na PAROC. I to jeszcze musimy kupić o nietypowej grubości (18cm +5cm). Co lepiej położyć na strop poddasza (czyli podłogę stryszku) dechy czy jakieś płyty? PAROC maja w stalmecie i chwala bardzo . pogadaj z ACh to dostaniesz dobra cene ... ja sie nie zdecydowalem bo wole szklana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 30.12.2005 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Patrzyłam sobie na ten Paroc - i chyba jednak ma gorsze parametry od Rockwoola, który na 90% będzie u mnie (chyba 18+ 8 ). Jak ta wełna wychodzi cenowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 30.12.2005 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Mam pytanie odnosnie instalacji CO + cała hydraulika.Gdzie kupowaliście/bedziecie kupować materiały ( rury, grzejniki, piece itd). Mam oferte od mojego fachowca i chciałem sprawdzić czy ma dobre ceny na materiał.I pytanie drugie, jak się rozliczliscie lub będziecie za instalacje. Oni liczą za punkt czy jakoś inaczej??I jakie grzejniki bedą u Was w domu ( chodzi mi o firmę).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 31.12.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 Wszystkim forumowiczom z okazji nadchodzącego Nowego Roku życzymy dużo zdrowia, pieniędzy, aby nadchodzący 2006 był lepszy od odchodzącego roku i spełnienia wszystkich marzeń, nie tylko tych budowlanych.http://gifowisko.neostrada.pl/sylwestrowe_pliki/image029.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 31.12.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 My też życzymy Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, spełnienia wszystkich (nie tylko budowlanych) marzeń, DO SIEGO ROKU A dla klikaczy http://c.icq.com/img/friendship/static/card_16960_rs.swf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts