forum_user 09.02.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 U nas porotherm 25 + planowane 14 cm styropianu. Miał być dom z maxa, ale wystąpiły obiektywne problemy jakościowe O bloczki spytajcie jeszcze w SYKE/Bud-Mixie na Krochmalnej (2 konkurencyjne składy ulokowane na jednym podwórku, od niedawna oddzielone siatką). W tamtym roku mieli dobre ceny na niektóre materiały, w tym właśnie bloczki. Ja sporo kupowałam jeszcze w firmie Ewkon w Jabłonnej, tel. 751 90 40 Strasznie podrożały bloczki od tamtego roku... Na handlowcach z Radomia ja się osobiście zawiodłam - przez telefon obiecywali dobrą cenę, a jak przyszło do zamówienia, podrożało nagle o 40 groszy/szt No więc panom podziękowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 09.02.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 My mamy dom z BK 24 do tego będzie prawdopodobnie 14-15 cm styropianu. Nasi sąsiedzi budowali dom z Ytonga i z tego co kojarzę jak budowali stan surowy otwarty to stał u nich na działce jakiś kontener czy cos takiego i na nim było napisane, że wykonuje im to jakaś firma, jeśli dobrze pamiętam, z ul. Gospodarczej (gdzieś te okolice). Jak się im tam mieszka nie wiem. My też myśleliśmy kiedyś o Ytongu, ale zrezygnowaliśmy. Co do bloczków to faktycznie sprawdźcie jeszcze Bud-Mix i Syke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wolf PL 09.02.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 My mamy dom z BK 24 do tego będzie prawdopodobnie 14-15 cm styropianu. Nasi sąsiedzi budowali dom z Ytonga i z tego co kojarzę jak budowali stan surowy otwarty to stał u nich na działce jakiś kontener czy cos takiego i na nim było napisane, że wykonuje im to jakaś firma, jeśli dobrze pamiętam, z ul. Gospodarczej (gdzieś te okolice). Jak się im tam mieszka nie wiem. My też myśleliśmy kiedyś o Ytongu, ale zrezygnowaliśmy. Co do bloczków to faktycznie sprawdźcie jeszcze Bud-Mix i Syke. Dziękuję za odpowiedzi! MaPi dlaczego zrezygnowaliście z Ytonga co za tym się kryło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 09.02.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Już pamiętam - bloczki fundamentowe razem ze stropem teriva (materiał na piwnicę) brałem z Lubartowa przez Stalmet. Cena (wtedy) była przyzwoita. Oferta Maxformu ... nie, oferty z Maxformu nie miałem na te materiały wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 09.02.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Dyz - dzieki za zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wolf PL 09.02.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 U nas porotherm 25 + planowane 14 cm styropianu. Miał być dom z maxa, ale wystąpiły obiektywne problemy jakościowe O bloczki spytajcie jeszcze w SYKE/Bud-Mixie na Krochmalnej (2 konkurencyjne składy ulokowane na jednym podwórku, od niedawna oddzielone siatką). W tamtym roku mieli dobre ceny na niektóre materiały, w tym właśnie bloczki. Ja sporo kupowałam jeszcze w firmie Ewkon w Jabłonnej, tel. 751 90 40 Strasznie podrożały bloczki od tamtego roku... Na handlowcach z Radomia ja się osobiście zawiodłam - przez telefon obiecywali dobrą cenę, a jak przyszło do zamówienia, podrożało nagle o 40 groszy/szt No więc panom podziękowałam Co do bloczków z Radomia to nie wiem czy o tych samych panach mówimy, ale do mojego znajomego dowieźli transport ok 30% bloczków w kawałkach tłumacząc że są one bardzo kruche i delikatne to nie ich wina że tak się potłukły. MaPi czy Wy byliście zadowoleni bo faktycznie cenę mają niską jak jest z ich jakością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 09.02.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 U nas porotherm 25 + planowane 14 cm styropianu. Miał być dom z maxa, ale wystąpiły obiektywne problemy jakościowe O bloczki spytajcie jeszcze w SYKE/Bud-Mixie na Krochmalnej (2 konkurencyjne składy ulokowane na jednym podwórku, od niedawna oddzielone siatką). W tamtym roku mieli dobre ceny na niektóre materiały, w tym właśnie bloczki. Ja sporo kupowałam jeszcze w firmie Ewkon w Jabłonnej, tel. 751 90 40 Strasznie podrożały bloczki od tamtego roku... Na handlowcach z Radomia ja się osobiście zawiodłam - przez telefon obiecywali dobrą cenę, a jak przyszło do zamówienia, podrożało nagle o 40 groszy/szt No więc panom podziękowałam Co do bloczków z Radomia to nie wiem czy o tych samych panach mówimy, ale do mojego znajomego dowieźli transport ok 30% bloczków w kawałkach tłumacząc że są one bardzo kruche i delikatne to nie ich wina że tak się potłukły. MaPi czy Wy byliście zadowoleni bo faktycznie cenę mają niską jak jest z ich jakością? Ci "moi" handlowcy wystawiali się na targach budowlanych. Bloczki na wygląd były ładne, równe, ponoć wibroprasowane. Nie wiem, czy to ci sami Co do rzeczywistej jakości - trudno mi powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 09.02.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 My na bloczki nie narzekaliśmy, a namiar na nie dostaliśmy od naszego murarza, więc pewnie wcześniej też z nich robił i był zadowolony. Zresztą my też jesteśmy. Nie pamiętam, czy w ogóle były jakieś potłuczone bloczki, pewnie tak, ale nie było ich dużo. Co do Ytonga, zrezygonowaliśmy ze względu na cenę. A w końcu to też BK tylko, że nazywa się Ytong. Ma on pewnie jakieś lepsze właściwości od zwykłego bk, ale jakoś nas to nie przekonało. A wybudowaliśmy z belixu, czyli tego równiejszego bk, do klejenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 09.02.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Dyz - dzieki za zdjecia spoko, mam nadzieję że się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 09.02.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 To jak to jest że materiały podrozały w ciagu roku dwukrotnie. Bo ja znalazłem najtaniej za 2.8 z transportem i rozładunkiem.A wiem że to niska cena (chyba) bo gdzie indziej mają ponad 3 zł. Podaj mi namiary na twoje źródło. Wolfie - ja kupowalem bloczki w super cenie od Idkama Ale wziąłem wszystko co miał To co, nikt nie jedzie do W-wy?? A co trzeba, ja praktycznie teraz raz w tygodniu jestem w stolicy. U mnie bloczki były po 2,2 brutto - od LEWTAKA z Lubartowa.Polecam również stropy Terriva od tego producenta - wykonawca był bardzo zadowolony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wolf PL 09.02.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 To jak to jest że materiały podrozały w ciagu roku dwukrotnie. Bo ja znalazłem najtaniej za 2.8 z transportem i rozładunkiem.A wiem że to niska cena (chyba) bo gdzie indziej mają ponad 3 zł. Podaj mi namiary na twoje źródło. Wolfie - ja kupowalem bloczki w super cenie od Idkama Ale wziąłem wszystko co miał To co, nikt nie jedzie do W-wy?? A co trzeba, ja praktycznie teraz raz w tygodniu jestem w stolicy. U mnie bloczki były po 2,2 brutto - od LEWTAKA z Lubartowa.Polecam również stropy Terriva od tego producenta - wykonawca był bardzo zadowolony. Pozdrawiam Tylko czy ta kwota 2,2 to już z transportem i rozładunkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 09.02.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Jak pamietam ja tez brałem terrive z leftaka z tamtąd też miałem pustaki na kominy wentylacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 09.02.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 No i jestem po rozmowach z Maxformem i Stalmetem. Uwaga uwaga Maxform mnie mile zaskoczyl, moze tym razem trafilam na lepszego sprzedawce. ceny tez mni zaskoczyly, bloczki fundamentowe 2,4 szt i to z Lubartowa, strop tez konkurencyjny 6,6tys. Zdenerwowal mnie natomiast Stalmet i pan Chudziak, strasznie pozanirzal mi ilosc materialow i na pierwszy rzut oka cenowo to wychodzilo bardzo atrakcyjnie ale dobrze ze zaczelam te wszystkie wyceny dokladnie sprawdzac. Niewiem jak panu Chudziak udalo sie wyliczyc belki stropowe o 20 cm krotsze i o 7szt mniej. przy wyliczeniu dachu zapomnial o trujnikach i 2 gasiorach koncowych i wielu innych rzeczach.Pytanko do wszystkich co kupowali materialy w Maxformie jak u nich wyglada sprawa dostaw materialow, reklamacji no i wogole podejscia do klienta juz po zakupie materialow. Ja materialy chce kupic juz teraz i zostawic u nich na przechowanie, czy niebede miala puzniej problemu z odbioremi czy dostane to za co zaplacilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 09.02.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Jeszcze jedno pytanko czy okna weluxa G2L jednokrotnie lakierowane i z szyba niehartowana sa dobre czy lepiej kupic fakro FTPV, dwokrotnie lakierowane i z szyba hartowana, roznica w cenie to 1100zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 09.02.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Spróbuj się umówić, że teraz płacisz 10-20% wartości materiałów jako zaliczka a resztę przy odbiorze wtedy masz kontrole nad tym, co ci przywożą inaczej różnie może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 09.02.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Tylko czy ta kwota 2,2 to już z transportem i rozładunkiem? Dokładnie tak, z tym że kupiłem od razu 16 palet. No i jestem po rozmowach z Maxformem i Stalmetem. Uwaga uwaga Maxform mnie mile zaskoczyl, moze tym razem trafilam na lepszego sprzedawce. ceny tez mni zaskoczyly, bloczki fundamentowe 2,4 szt i to z Lubartowa, strop tez konkurencyjny 6,6tys. Zdenerwowal mnie natomiast Stalmet i pan Chudziak, strasznie pozanirzal mi ilosc materialow i na pierwszy rzut oka cenowo to wychodzilo bardzo atrakcyjnie ale dobrze ze zaczelam te wszystkie wyceny dokladnie sprawdzac. Niewiem jak panu Chudziak udalo sie wyliczyc belki stropowe o 20 cm krotsze i o 7szt mniej. przy wyliczeniu dachu zapomnial o trujnikach i 2 gasiorach koncowych i wielu innych rzeczach. Pytanko do wszystkich co kupowali materialy w Maxformie jak u nich wyglada sprawa dostaw materialow, reklamacji no i wogole podejscia do klienta juz po zakupie materialow. Ja materialy chce kupic juz teraz i zostawic u nich na przechowanie, czy niebede miala puzniej problemu z odbioremi czy dostane to za co zaplacilam Ja większość materiałów brałem w Maxformie, z dostawami nigdy nie było zadnego problemu. Z płatnosciami również, wpłacałem zaliczkę a za całość rozliczyłem się na końcu. Chyba że na coś mogli mi w danym momencie dać extra cenę ( np. tak kupiłem dachówkę Creatona) - to wtedy wykładałem 100% kasy. Co do stropu i bloczków tez miałem brać od nich, z tym że Maxform te materiały kupuje u Lewtaka i Prefabecie, więc sam się tam dogadałem i to co by zarobił Maxform zostało mi w kieszeni. Jest tylko 1 minus takiego rozwiazania - dokładne wyliczenie. Jak Ci czegoś zabraknie albo Ci zostanie to będzie to ciezko oddać. Ale moja ekipa tak wyliczyła strop, że zostały mi 3 pustaki, bloczków fundamentowych 2 sztuki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 09.02.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Mariucha,mogę prosić o kontakt do stropów i bloczków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 09.02.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Pawson,no czy ta kobieta jest w ciąży czy nie bo nadal nie wiem czy dobrze trafiłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 09.02.2006 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Tylko czy ta kwota 2,2 to już z transportem i rozładunkiem? Dokładnie tak, z tym że kupiłem od razu 16 palet. No i jestem po rozmowach z Maxformem i Stalmetem. Uwaga uwaga Maxform mnie mile zaskoczyl, moze tym razem trafilam na lepszego sprzedawce. ceny tez mni zaskoczyly, bloczki fundamentowe 2,4 szt i to z Lubartowa, strop tez konkurencyjny 6,6tys. Zdenerwowal mnie natomiast Stalmet i pan Chudziak, strasznie pozanirzal mi ilosc materialow i na pierwszy rzut oka cenowo to wychodzilo bardzo atrakcyjnie ale dobrze ze zaczelam te wszystkie wyceny dokladnie sprawdzac. Niewiem jak panu Chudziak udalo sie wyliczyc belki stropowe o 20 cm krotsze i o 7szt mniej. przy wyliczeniu dachu zapomnial o trujnikach i 2 gasiorach koncowych i wielu innych rzeczach. Pytanko do wszystkich co kupowali materialy w Maxformie jak u nich wyglada sprawa dostaw materialow, reklamacji no i wogole podejscia do klienta juz po zakupie materialow. Ja materialy chce kupic juz teraz i zostawic u nich na przechowanie, czy niebede miala puzniej problemu z odbioremi czy dostane to za co zaplacilam Ja większość materiałów brałem w Maxformie, z dostawami nigdy nie było zadnego problemu. Z płatnosciami również, wpłacałem zaliczkę a za całość rozliczyłem się na końcu. Chyba że na coś mogli mi w danym momencie dać extra cenę ( np. tak kupiłem dachówkę Creatona) - to wtedy wykładałem 100% kasy. Co do stropu i bloczków tez miałem brać od nich, z tym że Maxform te materiały kupuje u Lewtaka i Prefabecie, więc sam się tam dogadałem i to co by zarobił Maxform zostało mi w kieszeni. Jest tylko 1 minus takiego rozwiazania - dokładne wyliczenie. Jak Ci czegoś zabraknie albo Ci zostanie to będzie to ciezko oddać. Ale moja ekipa tak wyliczyła strop, że zostały mi 3 pustaki, bloczków fundamentowych 2 sztuki. Pozdrawiam Potwierdzam, bez problemów. Dla zainteresowanych - w Maxformie promocja na Creaton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 10.02.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Pawson,no czy ta kobieta jest w ciąży czy nie bo nadal nie wiem czy dobrze trafiłam? kurde nie wiem ze 3 m-ce temu nic ni bylo widac ... ale wez poprawke ze to patrzyl facet :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts