Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Ile płaciliście za schody dębowe (pytam oczywiście tych którzy płacili :wink: )

Znajomy niedawno 8000 (robocizna + materiał), pełne obłożenie. Schody +/- takie jak u nas

A ile wychodziło za schodek??

Spróbuję namierzyć znajomego to Ci powiem dokładnie

Fizyk

Moje schody oblożone dębem kosztowały (materiały + robocizna) 5000 zł. 17 stopni + boki na ścianie + spoczynek 1 m. kw. + pełna balustrada z dębu.

Ten sam fachowiec robił schody u Guita. Jestem z nich bardzo zadowolony. Przyjedź do mnie to je zobaczysz.

Pozdrawiam

Wiesiek

Witam

Mam pytanie na które nigdzie nie mogę uzyskac jednoznacznej odpowiedzi.

Mianowicie :

W moim projekcie jest sciana fundamentowa z bloczka o grubosci 38 cm.Zastanawiam się czy warto zastosowac dodatkowo styropian na masę bitumiczną.Metr kwadratowy to prawie 22 zł więc jest to spory wydatek prawie 2500 zł.Projektant nie przewidzał takiej potrzeby.Co zrobić ,czy wpuszczac sie w koszty i ocieplac specjalnym do fundamentów 4 cm styropianem .Może tak grubość ściany jest wystarczajaca .A może jest coś tańszego?

Witam Wszystkich

No teraz juz pozwolenie jest budynek wytyczony ekipa zamowiona wykopy ruszają 20.03 ( tak zaplanowałem) Dach robi również Pan Sienkiewicz cena 45zl/m2 koniec kwietnia początek maja

Pozdrawiam

Witamy :) Gdzie będą te wykopy (i reszta)? Jaki dom budujesz?

proszę Was o kilka porad , gdzie warto kupić materiał na więzbę dachową ,primo po pierwsze- jakość, sekundo po drugie -cena.

A także dachówkę jak wyżej.

dziękuję

Materiał na więźbę sporo ludzi brało od p. Łupikaszy - raczej nikt nie narzekał. Ktoś niedawno podawał na forum telefon do niego.

Mój dach był liczony jako komplet, także nie kupowałam poszczególnych elementów. Firmę która mi dach wykonywała mogę polecić z czystym sumieniem :-). Naprawdę dobrzy fachowcy i pełen luz dla inwestora :-) Wiem też, że akurat na dachówke ceny mają bardzo dobre. Taniej jednak na całości wychodzą chyba ekipy...

proszę Was o kilka porad , gdzie warto kupić materiał na więzbę dachową ,primo po pierwsze- jakość, sekundo po drugie -cena.

A także dachówkę jak wyżej.

dziękuję

Mam dachówkę z Robena kupiona w promocji w Stalmecie nie wiem czy jeszcze mają można zapytać W sprawie drewna mam nr tel gościu pod Bielgorajem jeszcze nie dzwoniłem podobno jakość dobra ceny nie znam