Pawson 21.02.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 a teraz Ci opowiem co mi sie śniło zeszłej nocy!!!!!!!!!!!!!! (Monika pisze) śniło mi się ze Ciebie i Fizule odwiedziło ze 100 formułowiczów i była impreza ze hej ale najlepsza impreza była w piwnicy gdzie mieliście zrobioną saunę (super urządziliście ją) a potem ta sauna przeistoczyła się w basen taki jak jest w nałęczowie z bąbelkami - super było pod koniec imprezy wkurzyliście się na fotmułowiczów ze każdy tylko bałagani i wyszliście z domu :) :) pozdrawiamy was gorąco a tylko spóbujcei, kurna, o nas śnić !!!!!!!!! buahahahhaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 21.02.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 30 zl za robocizne dachu to tanio (oczywiscie jesli jest w tym wiezba i krycie i obrobki) mostki termiczne przy scianie DW nie maja znaczenia prawie zadnego bo tutaj ze ciepelko odpowiada styropian ew. welna Z materialow ja bym polecal PTH - mam i jestem zadowolony ... Sluchajcie jakie ceny placi sie za punkt elektryczny ?? i ile takich punktow wychodzi/wyszlo w domku waszym ..wlasnie dostalem ofete i ......... az mnie serce rozbolało :( Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 21.02.2006 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Będę kryć dachówką cementową Braas,21 zł/m2.Dach ma pow. 270 m2.Sciany zrobię z bk belix,ocieplę styropianem.Murarze chcą od pierwszej łopaty do więżby ale bez niej 12 tys. zł.Pawson,ktoś pisał,że 20 zł za punkt to mało bo on płacił 30.Jak to się ma do twojej wyceny?Na ból serca proponuję naleweczkę z pigwy-pycha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzct 22.02.2006 03:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Czesc Wam wszystkim, jak widac jestem tutaj calkiem nowy i chyba niezbyt swiadom tego co oczekuje.Ostatnio dosyc czesto zagladam na forum lubelskie i jestem bardzo mile zaskoczony tym , jak sobie dajecie rady i wymieniacie sie wlasnymi doswiadczeniami i mam nadzieje ,ze kiedys i mojej osobie udzielicie kilka wsparc i rad.Ale to nie powod mojego zalogowania sie tutaj, a chodzi mi mianowicie o to,zezamierzam wrocic do lublina po paro letniej emigracji,ale niestety nie mam wsparcia ze strony rodziny czy znajomych co do realiow pobudowania sie w okolicach Lublina.Pierwsza prosbe bede mial do Was taka ,a mianowice dotyczaca dzialki:W jakich rejonach sa teraz popularne i fajne dzialki i w jakich cenach oscyluja?czy te ktore podaje biuro AnMa sa wiarygodneza odpiwedzi z gory slicznie dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazber 22.02.2006 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam wszystkich, Tym zaczynajacym polecam wielogodzinne sleczenie na stronach forum muratora. Warto czytac.Ostatniej nocy zglebialem temat wlasnosci dzialki i doszedlem do wniosku, ze konieczna jest rozmowa z rejentem.Aby w przyszlosci nie placic wysokiego podatku musimy byc jej jedynym wlascicielem. I tu mila niespodzianka mozemy byc wlascicielem i niepotrzebna jest nasza obecnosc w Polsce. Wystarcza nasze pelnomocnictwa.A ja juz chcialem kombinowac, motac a potem placic jak za mydlo. Nasza Pani rejent wybudowala dom w Dabrowicy z Porotherm.... i nie poleca nam tego materialu.Brat tescia- inzynier budowlany, nie pracujacy w budownictwie- i jego kolega budowlaniec polecaja sciane 2W /porotherm + welna/. I badz tu madry. Obaj kpia z naszego zamiaru budowy domku parterowego z ytong 36.5. Trzeba rozgryzac ten temat a tu juz tuz, tuz i trzeba wracac do pracy bo laba sie konczy. FIZYK, BARDZO MI PRZYKRO W ZWIAZKU Z TWOJA PIWNICA.Mam pytanie- czy Wy stosujecie rurki miedziane 1/2, 3/4 i 1 inch, czy plastikowe w systemie metrycznym. Pytam gdyz tutaj nigdy nie mialem problemow z zaworami i byc moze to dobry pomysl uzyc je na budowie w Polsce. Pozdrawiam serdecznie, Kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazber 22.02.2006 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Czesc Wam wszystkim, jak widac jestem tutaj calkiem nowy i chyba niezbyt swiadom tego co oczekuje.Ostatnio dosyc czesto zagladam na forum lubelskie i jestem bardzo mile zaskoczony tym , jak sobie dajecie rady i wymieniacie sie wlasnymi doswiadczeniami i mam nadzieje ,ze kiedys i mojej osobie udzielicie kilka wsparc i rad.Ale to nie powod mojego zalogowania sie tutaj, a chodzi mi mianowicie o to,zezamierzam wrocic do lublina po paro letniej emigracji,ale niestety nie mam wsparcia ze strony rodziny czy znajomych co do realiow pobudowania sie w okolicach Lublina.Pierwsza prosbe bede mial do Was taka ,a mianowice dotyczaca dzialki: W jakich rejonach sa teraz popularne i fajne dzialki i w jakich cenach oscyluja? czy te ktore podaje biuro AnMa sa wiarygodne za odpiwedzi z gory slicznie dziekuje Witaj, Niestety nie buduje tam gdzie bym chcial ale tam gdzie mam dzialke. Kiedys myslalem o budowie przy drodze biegnacej na Naleczow. Skad klikasz? Pytam bo my tez myslimy kiedys wrocic ale chcemy rozpoczac budowe juz w tym roku. Kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazber 22.02.2006 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Czesc Wam wszystkim, jak widac jestem tutaj calkiem nowy i chyba niezbyt swiadom tego co oczekuje.Ostatnio dosyc czesto zagladam na forum lubelskie i jestem bardzo mile zaskoczony tym , jak sobie dajecie rady i wymieniacie sie wlasnymi doswiadczeniami i mam nadzieje ,ze kiedys i mojej osobie udzielicie kilka wsparc i rad.Ale to nie powod mojego zalogowania sie tutaj, a chodzi mi mianowicie o to,zezamierzam wrocic do lublina po paro letniej emigracji,ale niestety nie mam wsparcia ze strony rodziny czy znajomych co do realiow pobudowania sie w okolicach Lublina.Pierwsza prosbe bede mial do Was taka ,a mianowice dotyczaca dzialki: W jakich rejonach sa teraz popularne i fajne dzialki i w jakich cenach oscyluja? czy te ktore podaje biuro AnMa sa wiarygodne za odpiwedzi z gory slicznie dziekuje Nie zwrocilem uwagi. Looks like Connecticut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazber 22.02.2006 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Dzieki za wszystkie informacje na temat zwiazany z adaptacja projektu. Czy ktos z Panstwa korzystal z uslug Art Studio z Zana 41? Chce miec wybor a ten gosc odpowiedzial zachecajaco na mojego email.Jesli tak, to prosze o referencje.Lubie wybierc z wielosci. Pozdrawiam,Kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 22.02.2006 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 a teraz Ci opowiem co mi sie śniło zeszłej nocy!!!!!!!!!!!!!! (Monika pisze) śniło mi się ze Ciebie i Fizule odwiedziło ze 100 formułowiczów i była impreza ze hej ale najlepsza impreza była w piwnicy gdzie mieliście zrobioną saunę (super urządziliście ją) a potem ta sauna przeistoczyła się w basen taki jak jest w nałęczowie z bąbelkami - super było pod koniec imprezy wkurzyliście się na fotmułowiczów ze każdy tylko bałagani i wyszliście z domu :) :) pozdrawiamy was gorąco a tylko spóbujcei, kurna, o nas śnić !!!!!!!!! buahahahhaha a ja nie będę taki, Kubus jakby się wam tak przyśniło że forumowicze mi ziemię spod salonu wytargali ... echhh . Ale ziemię! tylko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 22.02.2006 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Fizyka po co Ci te gumiaki?Teraz taka moda,tak? No jak to po co... Fizyk ma za ich pomocą zamiar pokonać prawa fizyki ... fizyka ... czy jakoś tak i do sauny ... tfu piwnicy zejść a nie się znowu spier..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 22.02.2006 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam wszystkich A dzisiaj śniło mi sie ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 22.02.2006 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam wszystkich A dzisiaj śniło mi sie ...... no i zobacz coś narobił, jaka cisza ... wszyscy pobiegli zobaczyć czy to nie ich budowa Ci się śniła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 22.02.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Dołączając się do pytania Pawsona, to też jestem ciekawa ile płaciliście za elektrykę za punkt, ale ile z materiałem a ile bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 22.02.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam wszystkich nowych forumowiczow. Szczegolnie goraco z Jaroszewic. Switnie znam ta miejscowosc Powodzenia... Elektryka: U nas w domu wyszlo ok. 150 punktow plus 12 na zewn domu plus oswietlenie ogrodowe szt dwie tyl i przod, podlaczenie do bramy oraz domofonu. Za calosc zaplacilismy 6 tys. material i robocizna. Pozniej jeszcze placilismy za uzbrojenie skrzynki i wlaczniki wylaczniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 22.02.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam wszystkich A dzisiaj śniło mi sie ...... no i zobacz coś narobił, jaka cisza ... wszyscy pobiegli zobaczyć czy to nie ich budowa Ci się śniła a dzisiaj same przyjemne rzeczy mi sie śniły nie musicie gonić na wasze budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 22.02.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam. Kazber - pisałem o pełnomocnictwach przecież Co do gumiaków - u nas na wsi taka moda - wszyscy noszą. NIe chcę się wyróżniać. Artur - witaj. Zastanów się, czy nie lepiej już na wstępie zmienić nicka na bardziej anonimowego. Rzucisz jakiś epitet w kierunku urzędasa, który czyta to forum a gość łatwo Cię zlokalizuje i może potem robić jakieś brudy. Podobnie ma się sprawa ze złodziejami. Oni też czasem odwiedzają to forum i ... Zresztą co do zmiany nicka poprze mnie Pawson Co do elektryki - ja płaciłam za punkt około 35-37 zł. Punktów mam ... ze 150-160 (1,5 km kabla w ścianach). Dodatkowo tablica. Jeśli chodzi o atrakcyjność działek - to cóż o gustach się nie dyskutuje. Ja polecam Dąbrowicę - okolice ul. Nałęczowskiej. Klimat fajny, blisko do miasta. Ceny w miarę oddalania się od ulicy Nałęczowskiej - spadają. Nasza działka była bardzo tania - ale to było 10-11 lat temu . Teraz zdecydowanie nie było by nas na nią stać. W temacie rurek - nadal funkcjonują cale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 22.02.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Oj i tu bym sie nie zgodzila z fizykiem Najbardziej atrakcyjne dzialki sa w Motyczu zreszta wystarczy przypomniec sobie kto jeszcze tam mieszka A tak na powaznie to nasze okolice to jeszcze totalna wies co nam bardzo odpowiada a do Lublina bardzo blisko: ulica Wojciechowska jakies 7 km od naszego domu do ulicy Zana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wolf PL 22.02.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam Moim skromnym zdaniem najlepsze działki jakie można kupić są w rejonach Świdnika i Krępca. A to dla tego że pod względem cenowym są tam jeszcze oferty nie z kosmosu . Gdzie ludzie np. w Motyczu chcą zrobić interes życia .Co jeszcze. Mianowicie dojazd do centrum w szczycie graniczy z cudem a z Krepca dwupasmówka ,jedzie się rewelacyjnie (pomijam to że ma być obwodnica z pająkami ze Świdnika do trasy Lublin – Piaski). No Lotnisko jeszcze będzie że cho cho.Uwiodło mnie to że jest nie daleko do Świdnika raptem 3 KM. a zarazem daleko od LublinaDaleko od kominów i betonów .Jedyny plus Motycza to bardziej malownicze tereny a co do osób mieszkających to nie wiem czy tacy skrajni bogacze są dobrymi sąsiadami z którymi można wypić flaszkę, pośpiewać .Tacy to uznaja biedniejszych ludzi za pospulstwo i jako podgatunek (nie wszyscy ale zdecydowana większość)Więc nie ma czym się chwalić że mieszka tam poseł ,bo i tak ma cię w dup.... Zachęcam zainteresować się Krepcem i Okolicami.Są tam bardziej przyziemni sąsiedzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.02.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Mi się bardzo podobają Osmolice - ale to raczej na później - troszkę jednak daleko i w lesie No i Urzędów - ale to już zupełne letnisko Ale ładnie jest Działki też polecam w okolicy Lipniaka/Szerokiego - wiejskie klimaty, ładne miejsce i blisko do miasta. Dąbrowica tez suuper. Z Motyczem jest lekka kaszana - nie mogą dogadac się co do trasy obwodnicy i trzeba mocno uważać . Też tam "strzelaliśmy" i zrezygnowaliśmy jednak. Poza tym sporo tam jest terenów podmokłych i duże górki - budowa domu kosztowniejsza niż na w miarę równym terenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pivoski 22.02.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Z obwodnicą to trzeba uważać we wszystkich zachodnich, północnych i nawet północno-wschodnich okolicach Lublina bo taki jest planowany przelot obwodnicy. Czyli wszystkie najbardziej atrakcyjne lokalizacje zaczynając od zachodu: Lipniak, Motycz, Dąbrowica, Natalin, Marysin, Jakubowice...są niestety na trasie obwodnicy i trzeba dokładnie sprawdzać. A co do atrakcyjności terenu to te co wymieniłem wyżej to najbardzej atrakcyjne i niestety najdroższe terny. Na południu Lublina jest taniej i nie ma obwodnicy, ale to tereny zwykle znajdujące się dalej od centrum miasta. Ja poleam oczywiście Jakubowice Konińskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts