Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Hej, u nas parapety wewnętrzne były montowane razem z oknami. Są one z agromarmuru, czy jakoś tak, grubości 2,5 cm. Kolor boticcino. Nie pamiętam dokładnie ceny, ale za całość zapłaciliśmy coś około 400 zł.

A u nas skończona oczyszczalnia, dziś miały robić się glify, ale nas tynkarze olali :evil: . Poza tym układamy podłogi w łazience na górze i w przedsionku. A i mamy rozprowadzoną całą instalację do kominka. W następnym tygodniu wybieramy się do gazowni, może uda się już podpisać umowę na odbiór gazu.

Hej, u nas parapety wewnętrzne były montowane razem z oknami. Są one z agromarmuru, czy jakoś tak, grubości 2,5 cm. Kolor boticcino. Nie pamiętam dokładnie ceny, ale za całość zapłaciliśmy coś około 400 zł.

Napisz coś o tym agromarmurze, bo temat jescze przede mną. Gdzie był zakup i za ile, i kurka, co to właścwie jest? :oops:

Docart. Glify to w sumie wykończenie tynków wokół okien. Noo... tam gdzie kończy się ściana a zaczyna wnęka okienna. To sie robi razem z tynkami, ale nie da sie masszyną przy tynkowaniu maszynowym.

Babo! Ja drzwi mam już, ale słyszę, że można kupić drweniane w cenie Porty i są dobre. Za późno się dowiedziałam.

Napisz coś o tym agromarmurze, bo temat jescze przede mną. Gdzie był zakup i za ile, i kurka, co to właścwie jest? :oops:

Docart. Glify to w sumie wykończenie tynków wokół okien. Noo... tam gdzie kończy się ściana a zaczyna wnęka okienna. To sie robi razem z tynkami, ale nie da sie masszyną przy tynkowaniu maszynowym.

Babo! Ja drzwi mam już, ale słyszę, że można kupić drweniane w cenie Porty i są dobre. Za późno się dowiedziałam.

Monika - czy mogłabyś podzielić się namiarami na drzwi???

Cześć

parapety - we wtorek prawdopodobnie będę rozmawiał z wł. firmy Granmar. Mam lekkie dojście :wink: Jak czegoś się dowiem - napiszę!

Glify - u mnie na części robili maszynowo i wyszło rewelacyjnie! W oknach z łukami pojawił się problem z dopasowaniem nadproża (okna i drzwi balkonowe otwierały się na 45 stopni a nie 90 :evil:) więc musieliśmy je dopieścić i ręcznie wykonać glify... nie do końca jestem zadowolony, ale dobrze, że to gips, więc można dopracować :-?

Kominek - my zamówiliśmy Blanzek

U nas:

- ocieplenie poddasza - znowu syf :evil: , a tak było ładnie posprzątane

- po ociepleniu - posadzki

Pytanka:

- czy 48 PLN / m2 za materiał i robociznę (bez styropianu) za tynk silikatowy 1,5 mm to dużo, czy przyzwoicie?

- kiedy montuje się oświetlenie i elektrykę w suficie na skosach w KG???

Pytanka:

- czy 48 PLN / m2 za materiał i robociznę (bez styropianu) za tynk silikatowy 1,5 mm to dużo, czy przyzwoicie?

- kiedy montuje się oświetlenie i elektrykę w suficie na skosach w KG???

Hej :)

48 za m2 i za tynk silikatowy to wściekle tanio :o , wręcz podejrzanie... Czy uwzględnili takie elementy jak obróbki okien, listwy startowe, narożniki, jaka siatka zbrojeniowa, jaki klej... Robocizna w taniej wersji to ok. 20/m (rzadko spotykane, raczej 25 - to ile zostaje na chemię przy tej cenie :o )?

Co do elektryki - u nas instalacja została wykonana na profilach, do których przykręcane są płyty (czyli po wełnie, przed płytami). Na tym samym etapie rozprowadziliśmy przewody dgp

Cześć

My mieliśmy tanię poręcz do schodów wewn. Robiłem ją razem z teściem ;)

Teraz już mamyt barierki na balkonie i tarasie.

Podajcie proszę namiary na tanią siatkę ogrodzeniową. Sprawa pilna. Chcę podczas urlopu zrobić ogrodznie.

Baba i MaPi - kiedy rodzicie?

NIe wiecie co u Eveveta??

Idkam - my mieliśmy rozprowadzone przed KG. Elektryk zostawił odpowiednio dużo kabla, co by potem karton-gipsiarze mogli umieścić kabelek w odpowiednim miejscu.

Siatka, siatka, Siatka, siatka,

Siatka, siatka,

Siatka, siatka,

Tania i dobra oczywiście.!!!!!!!!!

KOstka tez nadal aktualna.

Hej :)

48 za m2 i za tynk silikatowy to wściekle tanio :o , wręcz podejrzanie... Czy uwzględnili takie elementy jak obróbki okien, listwy startowe, narożniki, jaka siatka zbrojeniowa, jaki klej... Robocizna w taniej wersji to ok. 20/m (rzadko spotykane, raczej 25 - to ile zostaje na chemię przy tej cenie :o )?

Hmm

w cenie (1m kw.):

- klej do klejenia styropianu 2,68

- klej do szpachlowania 3,84

- siatka 1,85

- grunt 0,87

- tynk 12,38

- kołki 0,9

- robocizna 26,00

brutto

Jaki klej i siatkę - polecasz?

Idkam - my mieliśmy rozprowadzone przed KG. Elektryk zostawił odpowiednio dużo kabla, co by potem karton-gipsiarze mogli umieścić kabelek w odpowiednim miejscu.

Siatka, siatka, Siatka, siatka,

Siatka, siatka,

Siatka, siatka,

Tania i dobra oczywiście.!!!!!!!!!

KOstka tez nadal aktualna.

Grzesiu

ja i Yares kupowaliśmy "zieloną" siatkę (o parametry nie pytaj bo nie pamiętam) w ... jadąc na Kraśnik skręcasz za kościołem w Motyczu w prawo. Na odcinku do przejazdu kolejowego po lewej stronie. Dokładnych namiarów niestety nie mam. Popytaj...

Kable mam wyprowadzone długie, ale czy wystarczy elektryk po zabudowaniu skosów da sobie później radę, by podłączyć kilka punktów świetlnych )przebić się przez wełnę) ????