siemka 18.03.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Mam prośbe do posiadaczy/użytkowników........niestety moja działeczka chociaż w granicach miasta Lublina.....nie posiada kanalizacji i niestety długo nie jej nie bedzie, dlatego zdecydowałem się na przydomową oczyszczalnię, mam dwa pytania1. gdzie zgłaszam budowę.....starostwo powiatowe czy UM2. prosze o polecane firmy sprzedające i ew. instalatorskie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdula 18.03.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Mam prośbe do posiadaczy/użytkowników........niestety moja działeczka chociaż w granicach miasta Lublina.....nie posiada kanalizacji i niestety długo nie jej nie bedzie, dlatego zdecydowałem się na przydomową oczyszczalnię, mam dwa pytania 1. gdzie zgłaszam budowę.....starostwo powiatowe czy UM 2. prosze o polecane firmy sprzedające i ew. instalatorskie pozdrawiam Kupiliśmy oczyszczalnie w OBI. Wyszlo okolo 2800zl. Zamierzamy sami zainstalowac. Czy będzie ok, dowiemy się dopiero podczas uźytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdula 18.03.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Mam prośbe o namiary na osobe wykonującą projekt ogrzewania podłogowego. I jeśli moźecie podać jakie są aktualne ceny w lubelskim. Chodzi mi o robocizne i materiały. A co do cen to tez Wam sie słabo robi jak słyszycie ile co kosztuje? Mnie chyba ta budowa wykończy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maziar 18.03.2007 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 POszukuję rozpaczliwie drzwi wewnerznych. Tzn model mam wybrany z Porty, cenowo nic droźszego moja kieszeń nie wytrzyma. ALe o Porcie opinie są różne, może polecicie mi coś innego, poza DRE, POLSKONE, STOLARKA WOLOMIN - tam nie znalazłam podobnego do mojego modelu. MOże ktoś ma namiary na jakiegoś sprawdzonego stolarza, który zrobi drzwi ofornirowane?Będę wdzęczna za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 19.03.2007 02:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Kupiliśmy oczyszczalnie w OBI. Wyszlo okolo 2800zl. Zamierzamy sami zainstalowac. Czy będzie ok, dowiemy się dopiero podczas uźytkowania. Ta oczyszczalnia to z drenażem, czy studnią chłonną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 19.03.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 WITAM WSZYSTKICH BUDUJĄCYCH LUBELAKÓW !!! Witam w imieniu grupy. Byłbym bardzo wdzięczny za namiary na jakieś ekipy do postawienia stanu surowego. Z tym może być teraz problem, bo większość ekip ma juz sezon ustawiony. Zdaję sobie sprawę, że trudno będzie kogoś znaleźć, ale mimo wszystko proszę o namiary na sprawdzonych wykonawców do stanu surowego, jeśli ktoś może kogoś polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 19.03.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Witam wszystkich. Czy mieliście szczęście trafić na dobrego kierownika budowy?Takiego, którego nie trzeba poganiać i wielokrotnie zapraszać żeby się pojawił na budowie? Jesli tak- bardzo proszę o namiary. Jeśli mogę to również byłbym zainteresowan namiarami na dobrego kierownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 19.03.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 witam oglądaliśmy dziś okna z oknodomu podobają sie nam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 19.03.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Mam prośbe do posiadaczy/użytkowników........niestety moja działeczka chociaż w granicach miasta Lublina.....nie posiada kanalizacji i niestety długo nie jej nie bedzie, dlatego zdecydowałem się na przydomową oczyszczalnię, mam dwa pytania 1. gdzie zgłaszam budowę.....starostwo powiatowe czy UM 2. prosze o polecane firmy sprzedające i ew. instalatorskie pozdrawiam Ja mam JPR, cenę da sie negocjować - oczyszczalnia plus studnia chłonna. Oczyszczalnię zgłaszaliśmy w gminie, na studnie potrzeba było pozwolenie wodno - prawne w starostwie. potwierdzam, że porta to badziew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 20.03.2007 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Ja mam JPR, cenę da sie negocjować - oczyszczalnia plus studnia chłonna. Oczyszczalnię zgłaszaliśmy w gminie, na studnie potrzeba było pozwolenie wodno - prawne w starostwie. potwierdzam, że porta to badziew. Jak ja w listopadzie 2005 byłem (podczas papierologii) w JPR, to mieli w ofercie tylko drenażówki. Napisz na priv jaką dostałaś ofertkę, to się przejdę, bo chcemy montować lipiec - wrzesień. Co prawda w papierkach mamy bioeko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 20.03.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Aleś mnie zazył! A gdzie ja to mam Niby też meili drenażówkę, ale myśmy troche pokombinowali. Jak znajdę to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 20.03.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Aleś mnie zazył! A gdzie ja to mam Niby też meili drenażówkę, ale myśmy troche pokombinowali. Jak znajdę to napiszę. Długo już użytkujesz? Jak się sprawuje? Fizyk a jak tam Twoje bioeko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 20.03.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Od kilku tygodni jestem biernym sympatykiem forum. Zadając sobie z żoną kardynalne pytanie: "mieszkanie czy dom?" co jakiś czas zaglądałem tu szukając inspiracji do podjęcia decyzji. No i stało się, kupiliśmy działkę i teraz trzeba by coś na niej postawić. Pomyślałem więc, że czas już żeby wyjść z ukrycia i zalogować się. Tak więc WITAM WSZYSTKICH BUDUJĄCYCH LUBELAKÓW !!! Nie ukrywam, że liczę na informacje i rady. Trochę zazdroszczę tym, którzy są już bardziej zaawansowani. My jesteśmy na etapie załatwiania papierologii - idzie dość sprawnie, choć pewnie jeszcze trochę to potrwa. Równocześnie próbuję rozglądąc się za fachowcami i te pierwsze kroki nie nastrajają optymistycznie. No i tu mam pierwszą prośbę. Byłbym bardzo wdzięczny za namiary na jakieś ekipy do postawienia stanu surowego. Pozdrawiam Wacku, czy to WY ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 20.03.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Daj znać jaką kupujesz i ile wynegocjowałeś. Ja właśnie 2 tyg.temu dokonałem zakupu kostki w Bruk Becie, Pozdrawiam Ja tez przymierzalam się w zeszlym roku do Bruk betu, moze latem wrocę do tematu - jak wygląda tam sytuacja cenowa w porownaniu z innymi firmami? Pamietam, ze w zeszlym roku Bruk bet byl sporo drozszy od Jadaru - ale niestety tylko w Bruk becie znalazlam akceptowalny typ kostki. Witaj, ja kupiłem kostke Nostalit grubość 6 i 4 cm, kolor pomarańczowy. Kupiłem jeszcze po starej cenie (od 1 marca podwyżka około 10%), i dostałem 11 % rabatu od cennika. Pozdrawiam Dzięki! Daj znać, czy będziesz zadowolony z jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebarc 20.03.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Czy ktoś może polecić firmę, w której mógłbym kupić w rozsądnej senie siatkę oraz słupki do ogrodzenia? wykonawca też naturalnie by się przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdula 21.03.2007 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Kupiliśmy oczyszczalnie w OBI. Wyszlo okolo 2800zl. Zamierzamy sami zainstalowac. Czy będzie ok, dowiemy się dopiero podczas uźytkowania. Ta oczyszczalnia to z drenażem, czy studnią chłonną? ...z drenazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 21.03.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Aleś mnie zazył! A gdzie ja to mam Niby też meili drenażówkę, ale myśmy troche pokombinowali. Jak znajdę to napiszę. Długo już użytkujesz? Jak się sprawuje? Fizyk a jak tam Twoje bioeko? Od listpada. Na razie jest ok. Nic nie smrodka Zobaczymy w lecie. Wchłania sie b.dobrze bo w Abramowicach pod lessem jest opoka i ciagnie wodę jak gąbka Z tego co pamietam, to zamiast rozsączkowania zrobiliśmy baniak i stamtąd dopiero przelewowo do studni chłonnej. Nie miałam czasu poszukać w domu - sorki. Postaram sie jescze w wolnej chwili o szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imhotep 21.03.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witam wszystkich Mam do Was pytanie, właśnie zaczynamy drugi etap budowy. Musimy podłączyć wodę do domu. Niestety rura która biegnie przez naszą działkę okazała się o zbyt małej przepustowości , także musimy ją wymienić na większą i wprowadzić do domu. W związku z tym potrzebujemy kogoś kto by nam to zrobił jak i rozprowadził w budynku rury do wody i kanalizacji. Jak byście znali kogoś z "umiarkowanym" apetytem na pieniążki i w miare solidnych to proszę o namiary. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GK7 21.03.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witam wszystkich budujących z okolic Lublina. Szkoda, że dopiero teraz trafiłam na to forum do tej grupy budującej. Budujemy z mężem domek w okolicach Lubartowa. Projekt Przestronny D08 z kolekcji muratora, parterowy domek bez piwnicy i poddasza. Jeżeli ktoś również zdecydował się na budowę Przestronnego w okolicach Lublina bardzo proszę o kontakt, wymienimy fotki itd. Ciekawa jestem jakie macie opinie o ekipach budowlanych u Was pracujących, bo u nas wyglądało to różnie. - Najgorzej było z dekarzami. Ale nie będę ich na razie opisywać ponieważ muszą jeszcze coś poprawić. Poza tym mogli mieć gorszy okres u innych wypadali podobno lepiej. - Murarze, tynkarze, hydraulicy całkiem nieźle godni polecenia - Zdecydowanie najlepiej wypadli panowie od posadzek (p. Makuch) elektrycy (p. Podleśny) i panowie od okien (p. Gajos) okna z firmy Oknoplast – Kraków są piękne. Jeżeli koś chce kontakt bardzo prosze o wiadomośc na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imhotep 21.03.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Aha, jakbyście mieli jeszcze kogoś godnego polecenia od podłóg(chudziak, ogrzewanie podłogowe) to również bym prosił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts