Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich po Świetach. Mam nadzieję że nie przejedliście sie za bardzo, a na pewno nie na tyle aby nie odpowiedzieć na moje pytanie :wink:

Poszukuje ludzi do tynków wewnętrznych, jakbyście mieli kogoś poleconego dajcie znać. Dzięki

Jeśli potrzebujesz od cementowo-wapiennych to mogę podać namiary :D

Właśnie o takie mi chodzi, jakby mozna było podać namiary byłbym wdzieczny.

Mam pytanie do bardziej doświadczonych.

Dostałem od potencjalnego wykonawcy wstępną wycenę postawienia stanu surowego otwartego. Dom ma 117,5 m2 (użytkowej 111,6, całkowitej 148,8) na planie prostokąta (z jednym małym wypustem na klatkę schodową), bez piwnic, z użytkowym poddaszem, bez wykuszy, dach dwuspadowy z dwoma symetrycznymi lukarnami ("Dom w lukrecji" z katalogu Archonu). Człowiek jest polecony, byłem na trzech budowach które robił i zebrał bardzo dobre recenzje. Wykonanie stanu surowego otwartego (bez tarasu) wycenił mi na 30 tys (robocizna). Co myślicie o takiej cenie?

Z dachem czy bez?

Jeśli z dachem, to cena wydaje mi się całkiem OK, ale jeżeli same mury... to dość dużo...

Mam pytanie do bardziej doświadczonych.

Dostałem od potencjalnego wykonawcy wstępną wycenę postawienia stanu surowego otwartego. Dom ma 117,5 m2 (użytkowej 111,6, całkowitej 148,8) na planie prostokąta (z jednym małym wypustem na klatkę schodową), bez piwnic, z użytkowym poddaszem, bez wykuszy, dach dwuspadowy z dwoma symetrycznymi lukarnami ("Dom w lukrecji" z katalogu Archonu). Człowiek jest polecony, byłem na trzech budowach które robił i zebrał bardzo dobre recenzje. Wykonanie stanu surowego otwartego (bez tarasu) wycenił mi na 30 tys (robocizna). Co myślicie o takiej cenie?

Z dachem czy bez?

Tak, cena jest z dachem. We wstępnej wersji ma też zajmować się załatwianiem większości materiałów, choć z tym to jeszcze nie wiadomo, bo z materiałami to teraz nic nie wiadomo.

Pozdrawiam.

A może ktoś ma namiary na dobrą ekipę do stanu surowego?

Jak ekipa dobra to łap i trzymaj

oj i ja taką nadzieję mam

chocby i późną jesienią

a cen tynkarzy też ciekawam

Tynki cementowo-wapienne podaję namiary zainteresowanym :

695-426-487 p. Piotr Sosnowski.

A jak u nich z jakością wykonania?

Też jestem teraz na etapie poszukiwania ekipy do tynków cementowo-wapiennych, więc jakby ktoś miał kogoś sprawdzonego to byłbym wdzięczny za info.

Witam, witam. Dawno mnie nie było. ALe jestem i jeszcze się buduję ;)

Olewacja skończona, teraz kończymy ogrodzenie. A po łykendzie - kostka.

Jak się nazywa osoba robiąca elewacje ?

ELEWATOR

Jak się nazywa osoba kłądąca kostkę brukową?

BRUKOWIEC.

To do naszego słownika języka budowlanego ;)

A wiecie, że jest drugie forum lubelskie, gdzie młodzi budowlańcy się forumują? Poczytałem i mi się stare czasy przypomniały.

My już chyba trzecie pokolenie jesteśmy :)