dyz 11.01.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Elais, to deskowanie to chyba najprostsza robota (oprócz oblewania kolejnych etapów ) na budowie. Mój ojciec odeskował całość w 2 dni. Tak mu się spodobało że zabronił, żeby mu pomagać Deskowanie daje dodatkową korzyść - pozbywasz się kupy niepotrzebnych desek pozostałych po budowie Eska, podłączę się do Ciebie z pytaniem tylko o drzwi DRE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 11.01.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Dzięki Dyz za pocieszenie. Tak więc nie bedę się nawet zastanawiała: zrobimy deskowanie sami . A desek mamy bardzo dużo, płyt osb nie bedę kupowała bo są drogie. M2 płyty 18mm kosztuje 27zł w Meblo-Luxie na Zemborzyckiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 11.01.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Aha Dyz mam jeszcze pytanko: wszystkie te deski impregnowałeś? Czy kładłeś nie impregnowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 11.01.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Elais te deski to tylko z zaprawy oczyściliśmy z grubsza. A co do płyty OSB to 18mm to musiały by miec dość gęsto podparcie, żeby niespodzianki nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atam 11.01.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Dyz, a jaka jest "bezpieczna" grubość desek, żeby niespodzianki nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 11.01.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Dzięki Dyz, to chyba sie nie bedę bawiła w to impregnowanie. Mi po budowie zostało najwiecej desek calówek, czyli 25mm, i chyba takie urzyję, chyba wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 11.01.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 No wiesz Elais deski calówki to napopularneijszy materiał na budowie. My takie zastosowaliśmy i nijakich niespodzianek narazie nie ma. Przykręcone do jętek wkrętami 5x50mm. Nawet nie zatrzeszczy Wiem że niektórzy weterani forum jak np. Wukan też w ten sposób "zrobili porządek" z dechami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 11.01.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Drzwi Porty i Dre są na Rusałce bodajze 3, Porty w sklepie "gerdy" a Dre w następnym w kolejności czyli w "Kolorze". I mój mąż z tatkiem zamierzają sami ocieplać poddasze wełna , kiedyś juz razem robili u wuja, takze juz u siebie chyba nie bedzie mąż nikogo wynajmował tylko sam sprosta zadaniu! Mają tylko dylemat jak zacząć i kiedy, bo na wiosne wełna i inne materiały znowu skoczą zapewne w górę ( po ile jest teraz wełna?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 11.01.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Dziękuję za odpowiedzi w sprawie wody i prądu:) Tak sobie przeglądam różne wątki tematyczne i i trochę się przeraziłam...Tyle rzeczy jest o których sama z siebie nawet bym nie pomyślała, a tu się okazuje że trzeba... Jak to jest na przykład z projektem zjazdu z drogi, czy ma to jakieś znaczenie przy pozwoleniu na budowę? Nasza działka leży bezpośrednio przy drodze prywatnej, której jesteśmy współwłaścicielami,to musimy robić projekt zjazdu z tej drogi na działkę? Właściwie to dopiero będzie droga, na razie jest tylko wydzielona pod nią oddzielna działka i nie zamierzamy nic tam robić dopóki się nie wybudujemy, ale może projekt trzeba? I druga sprawa, czy z kolei musimy robić projekt zjazdu z drogi gminnej na tą naszą prywatną drogę? Bedziemy się budować jako pierwsi, ale może można coś takiego zrobić raz i skorzystają z tego potem wszyscy którzy mają działki przy drodze prywatnej? I czy w ogóle jest to potrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maden 12.01.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 witam można prosić o namiary na elektryków od przyłącza i ewentualnie ile Was to kosztowało ja mam do położenia 90m przewodu w ziemi dosłownie bo droga to też ziemia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar-Tur 12.01.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 A ja poszukuję DOBREGO kierownika budowy. Takiego który faktycznie interesowałby się budową, a nie był "na sztukę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 13.01.2008 04:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Witam, jestem na etapie parapetów wewnętrznych. czy może ktoś mi polecić ? Razcej zastanawiam sie nad konglameratem.Mam juz uruchomiony kominek z płaszczem wodnym , z buforem ciepła. Rewelacja.Jęsli chodzi o kierownika budowy to ja swojego nawet najgorszemu wrogowi nie polecę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 13.01.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 elais ja mam zrobiony strych właśnie z deskowaniem, a na to płyta wiórowa (chyba tak się nazywa ), napewno nie OSB (zakupiona w OBI) jak na razie jestem zadowolona a ile rzeczy można na takim strychu upchnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 13.01.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 nie polecam na strych płyt OSB, korzystniej jest kupić deski podłogówki grubości 3cm pozagatunek . Deska jest w cenie 18mm. OSB. Kupowałem koło Biłgoraja w Zarzeczu z transportem do Lublina po 24zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 13.01.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 [quote="agamon" Mam juz uruchomiony kominek z płaszczem wodnym , z buforem ciepła. Rewelacja. Możesz się podzielić jakiego producenta i moc kominka oraz jaki upuścik zdołałeś wytargować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 13.01.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 mam kominek o mocy 24KW, lokanego producenta- Firmy Robiren. mają sklep na pięknej.kupowałem jeszcze w lecie .Była promocja. bufor mam CTM 380/120l. z 2 wężownicami- w przyszłości solary. tez w lecie kupowałem. Wiec ceny nieaktalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 13.01.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Agamon - ja robiłem parapety w Markuszowie. Co do DRE - ja kupiłem w Ferno na Rusałce. Były małe problemy. Uparłem się, że zapłacę przelewem z odroczonym terminem. Myśleli, że żartuję. Bo oni nie sprzedają na przelew tylko za gotowiznę ! (przynajmniej wtedy). Oparło się o kierownictwo/dyrekcję w Lubartowie. Powiedziałem, że to się okaże, czy będę musiał wykłądać gotówkę, czy jednak uzyskam zgodę na przelew. Trochę na ambicję mi nadepnęli. No i oczywiście znalazł się jakiś tam znajomy. I zapłąciłęm zgodnie z ze swoimi założeniami przelewem. Żeby nie drażnić handlowca - to już nie zadałaem mu pytania - i co Pan na to? Generalnie było OK, poza tym , że się pomylili i zamówili nie taki drzwi (jedne z pięciu). Co do desek na strych - ja popełniłem błąd - zamontowałem płyty OSB. Ale te cieńsze Teraz jak chodzę to skrzpią i mnie stresują. Co prawda nic isę nie powinno wydarzyć, ale ta obawa pozostaje Acha - DRE jeszcze były na Chemicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 14.01.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 A gdzie dokładnie w Markuszowie, dobra cena, z czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uba 14.01.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Witam.Jestem nowy na tym forum i z ciekowością czytam wasze posty.Jestem na etapie wyboru projektu i w związku z tym szukam ludzi którzy budują domki wg projektów: Przytulny, Bartek, Dominik lub Azalia.Chętnie nawiązałbym z nimi kontakt lecz jeśli takich nie znajdę w grupie lubelskiej to wszystkim budującym życzę jak najszybszej przeprowadzki do nowego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calvus 14.01.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Chcialbym zamowic juz teraz materialy budowlane: pustaki, stal, bloczki itp. POleccie mi prosze wasze sklady budowlane, takie co dadza dobra cene i obsluge. Bardzo dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts