quisquis 22.10.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Dragasia, co tam u was?My w sobotę mamy spotkanie z geodetką - wreszcie!!!I już za moment działeczka będzie nasza. A jak załatwimy podział to pędzę do gminy i machina ruszy pełna parą. Chcę zrobić jak najwięcej w tym roku bo od stycznia wracam do pracy i z czasem będzie bardzo krucho. Słuchajcie, jak w mojej gminie jest plan zagospodarowania to ja wnioskuję o wypis i wyrys z planu czy tez o warunki zabudowy muszę? Z wypisu zorientuję się czy projekt, który sobie upatrzyłam nadaje się czy nie? Sorki, wiem , że głupie pytania zadaję, ale czas mnie trochę goni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 22.10.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 quisquis wejdz na watek z mojego podpisu tam sa zdjecia domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 22.10.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Dragasia, ja ci chciałam napisać, że przetrę szlak i będziesz miała łatwo, a ty mnie bijesz na łeb Jaki by nie był ten twój domek, zepsuty, czy nie zepsuty, ale JEST i już coś widać i papierologia skończona. A myslę, że spokojnie da się to jakoś fajnie zaaranżować, nawet gdyby schody miały być na środku kuchni:) Ja bym tak podeszła - co mogę zrobić, żeby jak najmniej burzyć i zmieniać. A jak juz nie da rady to dopiero jak dobudować, co i gdzie. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 22.10.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Dobudowac i tak musze, bo w tej wersji sie mieszkac nie da W sobote jade tam z architektem zeby mi poiwedzial ze mam zrobic dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 22.10.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 A masz może architekta ze starostwa, bo ja takiego poszukuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 22.10.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Nie mam kuzyna architekta,ale on jest z Krakowa. A do przebudowy/budowy bede brala jakiegos z Lublina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 23.10.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 witam od trzech tygodni w nowym, naszym domku super się mieszka a i necik już jest pozdrawiam i powodzenia w Waszych realizacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 24.10.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Witam wszystkich. Wczoraj odebrałem, a raczej inwestor odebrał, uprawomocnione pozwolenie na budowę. Działka nieduża (8a), w Tomaszowicach Kol. Lokalizacja ładna, media w działce. Chęci na budowę są, mam nadzieję, że ruszę jeszcze w tym roku. Dom mam zamiar budować sposobem połowicznie gospodarczym, czyli posiłkując się przy jak największej ilości prac pomocą rodziny i znajomych, w celu ograniczenia kosztów. Jedyne co mnie nie nastraja zbyt optymistycznie, to obecne zawirowania na rynku kredytowym. Całe szczęście jakieś pieniądze, około 1/3 wartości kosztorysowej domu leżą odłożone na koncie i czekają na wykorzystanie. I tu proszę o radę. Powiedzcie mi proszę, jak się u was miał / ma plan do rzeczywistych kosztów poniesionych na budowę domu ? Kosztorys mam z września ubiegłego roku, kiedy ceny materiałów osiągały szczyt. Teraz powinno być taniej, ale nie wiem jak z kosztem robocizny. I w związku z powyższym, nie wiem w jakiej wysokości kredyt sobie planować. Planować - bo pożyczać pieniążki będę najwcześniej an wiosnę przyszłego roku. I drugie pytanie - jak z dostępnością fachowców na naszym rynku ? Kierownika mam, ekipę do murowania także, a jak z resztą ? Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 24.10.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 witam od trzech tygodni w nowym, naszym domku super się mieszka a i necik już jest pozdrawiam i powodzenia w Waszych realizacjach Agaa gratulacje wielkie!! Bartek powodzenie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 24.10.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Czy ktoś z was robił sam styropian a resztę (tynk akrylowy) zlecał komuś?Mamy taki pomysł.Prawie znaleźliśmy wykonawcę i możemy część pracy wziąć na siebie - to obniżyłoby koszty.O ile damy radę, bo to nasz pierwszy dom:). Myślimy o g-k wewnątrz, podbitce i właśnie tym styropianie, tylko nie wiem, czy jakaś firma by na to poszła?Macie takie doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 24.10.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Ja mam już dosy budowania nie mogę pojac tych wykonawców, właśnie przed chwilą wystawił mnie facet od elewacji . Czekałam na niego 3 miesiace, co tydzień dzowniłam kiedy przyjdzie... a teraz wymówka, że ekipa mu sie rozleciała. Qrcze nie wiem co teraz robic, mam już gładzie w środku, płytki itp.. a sciany tylko 24cm supoerex, wiec jak nie docieplę przynjamniej samym styropianem...to straty będę miaął ogromne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika O 24.10.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Witam wszystkich!Czy ktoś może mi polecić jakiegoś dobrego glazurnika. Byłabym bardzo wdzięczna bo mam strasznego pecha do wykonawców i chciałabym kogoś sprawdzonego. Z góry dziękuję i pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 24.10.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Niestety nie polecę bo ja też mam pecha od wykonawców...z wszystkich ekip mogę polecic tylko elektryka i hydraulika, ewentulnie faceta od obudowy kominka i nikgo wiecej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarus72 25.10.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Witam wszystkich ponownie.Widzę że niektóży już pokończyli budowę,ale ja jestem na etapie okien .Napewno będo to pcv z okleiną złoty dąb chodzi mi konkretnie ,gdzie złożyc zamówienie jakieś namiary na konkretną firme gdzie kupowaliście. Pozdrawiam budujących Lubelszczyzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 25.10.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Hej.. wymarzłam się na polu, ale jestem taka zadowolona i to z powodu 4 palików wbitych w ziemię !!! Działka wydzielona, chociaż nie do końca, teraz gmina zaakceptuje a starostwo nada nowy numer i pewnie coś tam jeszcze. Sądzę, że za 2 tyg stanę się dumną posiadaczką ziemską Każdy powód do radości jest dobry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 25.10.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Jarus dobre okna są na profilu Salamander w Okno Domie na łęczyńskiej, ja osbiście kupowałam Okna z Krakowa na profilu Veka, jestem z nich nawet zadowlona. Jak chcesz tąnsze, to np. w Atosie na Choinach są okna na profilu Thyssena, nawet nie źle wyglądają... mi osobiście kolor złoty dąb sie nie podoba...wolę orzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 25.10.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 A możecie polecić jakieś porządne okna białe (lub śnieżno białe)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika O 25.10.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Ja też polecam okna Salamander z Okno-domu. Mam właśnie złoty dąb i są super każdy się nimi zachwyca. Firma też według mnie jest solidna, nie miałam z nimi problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 25.10.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Okno-Dom jest jak najbardziej godny polecenia. Robią naprawdę solidne okna. Mam od nich białe okna już 8 lat i kompletnie nic złego się z nimi nie dzieje. Najtańsi pewnie nie są ale myślę że ceny mają jednak przystępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 25.10.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 witam wszystkich budujacych na lubelszczyźnie i zwracam sie z pytaniem czy ktoś z Was ma może namiary na jakąs godną polecenia ekipe wykonującą szamba w okolicach Lublina. Będe wdzięczna za wszelkie info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts