Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

Witajcie, gdzie w Lublinie można zakupić parapety wewnętrzne z mdf??? Okna mamy w orzechu z Oknoplastu i zależy mi na podobnych parapetów ... przystępnej cenie.

Może słabo szukałam, ale nie wpadły mi w oko takie parapety, dlatego zamówiliśmy przez allegro. Cena była przystępna więc zaryzykowaliśmy.

Parapety mamy już zamontowane i wyglądają ok, ładnie zgrały się z oknami. Na allegro to sklep toma24. Zamówiłam grubość 2 cm i chyba dzisiaj 3 cm - być może zrobiłyby "mocniejsze wrażenie"

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Właśnie zalałem stropy. Jeżeli poszukujecie przystępnej cenowo, solidnej i oszczędnej ekipy budowlanej to polecam pana Piotra Smyka 609 793 740. Specjalnie wyszukałem 'surowego' kierownika budowy do nadzoru z racji tego iz pracuje poza Lublinem i dojeżdżam na weekend. Kierownik powiedzial ze nie ma sie do czego przyczepić a nawet ich chwalił. Tak wiec jezeli chcecie budowac bez stresu to Piotr Smyk jest tym fachowcem :)

witam

macie jakieś namiary na kogoś od kominków, tak żeby pogadać, doradzić, ew. kupić wkład (sam będę robił)? dział kominki na forumie to tragedia i porażka... kilku "miszczów" tylko sobie dogryza, a porad ni chu-chu.. może ktoś tarfił na jakiś wątek/albo rankig wkładów? i czemu jutul kosztuje kilka razy więcej niż wkłąd z makrokesza? aż się boję pytać na dziale kominki, bo czuję jak to się skończy.....

witam

macie jakieś namiary na kogoś od kominków, tak żeby pogadać, doradzić, ew. kupić wkład (sam będę robił)? dział kominki na forumie to tragedia i porażka... kilku "miszczów" tylko sobie dogryza, a porad ni chu-chu.. może ktoś tarfił na jakiś wątek/albo rankig wkładów? i czemu jutul kosztuje kilka razy więcej niż wkłąd z makrokesza? aż się boję pytać na dziale kominki, bo czuję jak to się skończy.....

Na ostatnich targach budowlanych stoisko miała firma http://www.robiren.pl/

Zaznaczam, że nie korzystałem z usług tej firmy.

Witam wszystkich

Na pewno ktoś zna dobrego i sprawdzonego wykanawcę do hydroizolacji balkonu (nie na pomieszczeniem). Potrzebuję fachowca do zrobienia całego systemu (warstwa, spadkowa, bitumiczna, ocieplenie, obróbki blacharskie itd). Budowa w Dąbrowicy. Sprawa dość pilna

pozdr

Darek (tel 501070667)

dzięki Efka, koniec końcem zamówiliśmy parapety z aglomarmuru Venus 3 - 3 cm. Fajne i nie "salcesony":)

Co do kominków znajomi zamawiali na kratki.pl i my tez przymierzamy się do zakupu!

Nie ma sprawy.

My też planujemy "kratki" z płaszczem wodnym. Nie jest to może mercedes ;)) ale chyba jedyny w swojej grupie cenowej o tak rozbudowanej sieci sprzedaży i serwisu. Potem to już tysiączki idą w górę :)) Wykonawca naszego domu też ma ich kominek, uczulił nas za co "nie przepłacać", co poprawić i będzie ok ;)

Na targach był tez ich przedstawiciel airhot.pl, twierdzili że mają szybki serwis i nie robią problemów... pewnie przyjdzie nam się niedługo o tym przekonać....

witam

Bastek, na targach rozmawiałam z właścicielami airhot.pl Stoisko było dość oblegane więc trudno było się dostać. Właścicielka powiedziała, że są bardzo elastyczni co do współpracy. Mogą sprzedać Ci wkład z usługą podłączenia do komina VAT 8%, dalej działasz sam... Mogą zrobić Ci zabudowę, a gipsiarze przy okazji innych robót mogą to obrobić. Może warto popytać

Jakiego producenta wkładać do gniazdek elektrycznych? - zastanawiam się nad Ospelem seria AS - nieźle cenowo wychodzi (około 50% Hagera..), ale są różne głosy: że badziewie, że ramkowy system do bani całkiem, że klawisze źle pstrykają- zacinają się...

Polecam Legranda. Drogie, ale solidne.

Nie tylko ramka stalowa, ale mocowanie kabli w stali, a nie plastikowe.

Ospel i inne polskie zastosowałem w kotłowni, czy na strychu, gdzie rzadziej korzystam i mam nadzieję, że nie będę musiał często odkręcać.