Tomaszs131 11.04.2014 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Witam Czy ktos z Panstwa montowal u siebie biologiczna oczyszczalnie sciekow i moglby polecic mi firme montazowa?Z gory dziekuje. [TABLE][TR][TD=class: c][/TD][TD=class: l] [/TD][/TR][/TABLE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastek1 12.04.2014 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 19 stopni jest nastawione na czujcejak rano mi się wstanie za wcześnie, przed właczeniem pieca, pokazuje teraz ok. 20*, czyli od wieczornego 22 spada przez noc do 20. w nocy piec się nie włączanie jest za zimno, a rano od 5 do do 6 się nagrzeje do 22pobór mocy dla 100 m3/godz I bieg 9,5-15 W, czyli 228-360 Wh na dobę, 7-11 kWh na m-cprąd chyba 0,6 zł, czyli 4,2-6,6 zł/mcalbo czytam źle tabelki...brink renoventvexcellent 400 plus-pewnie w sieci można znaleźć dane techniczne sam wentylator to 7 W na I biegu u mnie pracuje praktycznie cały czas na I biegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoffo 13.04.2014 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Witam po krótkiej przerwie i od razu pytanko Poszukuje kominka 14w z szyba panoramiczną bez płaszcza , czy możecie polecić jakieś strony internetowe lub firmy? Na co muszę zwrócić uwagę przy doborze j/w kominka? Jakie są Wasze doświadczenia? Czy jest wyraźny przyrost liniowy ceny do jakiości? Pozdrawiam Chris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 14.04.2014 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Witam! Potrzebuję namiary na osobę która szybko zaadoptuje projekt . Możecie kogoś polecić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 15.04.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Witam Czy moze ktos z Was, etap kostki brukowej ma juz za soba i moglby plecic mi sprawdznych fachowcow?Z gory dziekuje Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajo 16.04.2014 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Witam Polecam pana Marcina Makucha 792319021. Solidnie, szybko i fachowo. Jestesmy bardzo zadowoleni z zona z uslug ich firmy. Jedna z nielicznych ekip jaka sie spradzila u nas na budowie. Prosze powiedziec ze ma pan kontakt od osoby z Kalinowki. Witam Czy moze ktos z Was, etap kostki brukowej ma juz za soba i moglby plecic mi sprawdznych fachowcow? Z gory dziekuje Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 17.04.2014 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Witam po krótkiej przerwie i od razu pytanko Poszukuje kominka 14w z szyba panoramiczną bez płaszcza , czy możecie polecić jakieś strony internetowe lub firmy? Na co muszę zwrócić uwagę przy doborze j/w kominka? Jakie są Wasze doświadczenia? Czy jest wyraźny przyrost liniowy ceny do jakiości? Pozdrawiam Chris my mamy robi-ren i jesteśmy zadowoleni (producent jest z Lublina), odradzam kominki z marketów (bez względu jaka firma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spawos 17.04.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 kominkiem chcesz grzac czy tylko rekreacyjnie pzepalac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastek1 18.04.2014 04:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 mój kominek-kratki.plnie bardzo da się regulować, jak zamkniesz szybry wszyskie i przepustnice, to wygasa, jak ciut uchylisz bucha ciepłem trzyma ciepło po wygaśnięciu dość długo do Spawosowego przepalania rekreacyjnego dobry, bo tani, do ogrzewnia nie polecam marketowe było 30-50% lżejsze, jakoś nie miałęm zaufania do cieniutkiej blaszki - no, chyba że wyłącznie ma stać i zdobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 18.04.2014 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Ja mam Wiktor 14kW z kratek. Ogrzewam nim dom 150m2 (pełne 2 sezony). W zasadzie to nie wiem czego bym jeszcze mógł chcieć od 2 razy droższego wkładu, może żeby szyba mniej się brudziła w kątach, choć to może być też wina drewna przeze mnie spalanego (dużo owocowego, w tym czereśnia po likwidowanym przez lata przez teścia sadzie, jakiś orzech włoski i nawet suche deski różnej maści poszły w komin). Aż chyba przywiozę z wiadro dębu od rodziców w święta i zobaczę jak się brudzi na porządnym opale. Bastek, fachowcem nie jestem, ale w moich oczach laika Twoja przypadłość to zbyt mocny ciąg kominowy (jak tylko zrobisz nawet małą szczelinę, to zasuwa powietrzem w komin). Jeśli masz strażaka, to może trzeba by go zdemontować i założyć jakiś najprostszy daszek, żeby nie kapało do komina (trochę zniweluje siłę ciągu). Jeśli to faktycznie przeszkadza, skonsultuj z jakimś kominiarzem, bo może wina nie leży we wkładzie, a w kominie właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastek1 19.04.2014 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 komin, komin pytałęm gościa który mi odbierał kominy ale chyba nic nie będę zmieniał palę weekendowo, trochę szybrem poreguluję i jest git-już się nauczyłem może też kwestai drewna-stara czereśnia, ciut miejscami podpruchniała zobaczę jak będzie na dębie (chyba, że znów znajdę czreśnię okazyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoffo 22.04.2014 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Dzięki za odpowiedzi. A jak to się ma do rekuperacji Czy muszę zwracać na coś uwagę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastek1 25.04.2014 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 do rekuperacji kominek ma się chyba kiepskodom ma być szczelnya z kominkiem nie jestteoretycznie mam zrobioną rurę pod podłogą, skąd zaciąga powietrze do kominka, na szczelnie połaczona z kominkiem. ale kominek ma swoją regulację, która idealnie szczelna nie jest. choć, pzry zamkniętym szyberku oraz zamkniętej tej regulacji w kominku, nawet przy silnym wietrze, płomień świeczki się nie odchyla, czyli raczej szczelnie jest.... a cug w kominie mam olbrzymi z drugiej strony ma się dobrze. kominek mi grzeje dół, po południu bywa ok. 22-23* (staram się na więcej nie grzać), ale góra chłodno (poniżej 20*). piec się nie włącza, bo czujka na dole.więc wpadłem na pomysł podkręcenia rekuperotora (na 3-ci bieg) - dół się miło schładza, góra ciut cieplejteraz jak paliłem, po południu wrzucałem drugi bieg rekuperatora. wieczorem nie dokłądam. i jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 06.05.2014 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Może komuś przyda się porządna betoniarka? http://allegro.pl/betoniarka-agro-wikt-320l-200l-400v-jak-nowa-i4218543918.html Zaczynam odkładać na traktorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 09.05.2014 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Mam namiar na kostkę brukową holland 6cm szarą w przyzwoitej cenie (poniżej 28pln), około 40m2. Jakby ktoś potrzebował, to proszę o PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber2lublin 14.05.2014 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Witam, mam do sprzedania stemple, zimowały w suchym miejscu pod dachem http://imageshack.com/a/img843/9919/tgnw.jpg ok 70 szt. za 200 zł Czy ktoś może polecić swoich instalatorów wod-kan, gaz? Żeby dobra cena szła w parze z dobrą jakością pracy Witam, czy te stemple to jeszcze aktualne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czekereke 19.05.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 WitamGdzie w Lublinie udać się po lustro na wymiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 19.05.2014 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 do dowolnego zakładu szklarskiego w googlach ich znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_81 19.05.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Podzielcie się informacjami jaki koszt kierownika budowy, gdyż będę za trochę poszukiwać najlepiej kumatego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdziorka24 21.05.2014 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Witam Gdzie w Lublinie udać się po lustro na wymiar? witam, polecam zakład szklarski na ul.Kowalskiej fachowo i solidnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts