Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

też oknoplast. nawet nie wyszło dużo drożej od innych....

Ja polecę Oknoplast bo ..... nie udało się ich sforsować złodziejom. Próbowali otworzyć je łomem czy czymś w tym stylu ale nie dali rady, spowodowali uruchomienie się czujki stłuczeniowej. Oczywiście ramy poniszczyli (okno i drzwi balkonowe), w drzwiach balkonowych słupek wygięli widocznie, obie sztuki zostały wymienione w ramach ubezpieczenia. Ostatnio słyszałem o kilku historiach jak to weszli do środka w podobny sposób, który jest chyba bardzo popularny. Te okna nie są antywłamaniowe, ale mają metalowe rygle w około przykręcone do metalowego stelaża więc nie da się ich tak łatwo podważyć i otworzyć. Utylizowałem uszkodzone ramy wiec przy okazji poznałem budowę tych okien.

Co do zakupu to znajomi powiedzieli mi (sam im poleciłem Oknoplast), że warto wyceny zrobić u przedstawicieli w Lublinie i np. Lubartowie, bo twierdzili, że tam im policzyli taniej. Aczkolwiek ja brałem w Lublinie i teraz jeśli jest jakiś temacik serwisowy to nie ma problemu z załatwieniem, a jak serwis jest dalej to może być trudniej.

Co do półki cenowej to jak ja robiłem wywiad to mój pakiet wyliczali mi od ponad 9tys do 16tys., a w Oknoplaście zapłaciłem bodajże niecałe 12,5tys. zł.

I jeszcze jedno - można do nich zamówić (od razu albo i później - do okien które chcesz) firmowe moskitiery siatkowe w kolorze ram - teraz nie wyobrażam sobie lata bez nich.

To tyle od ich użytkownika od 5 lat:-)

Przyłączam się do pytania o okna - jakie polecacie z doświadczenia, ale również interesuje mnie jakiego sprzedawcę/dealera/przedstawiciela, biorąc pod uwagę nie tylko same okna ale również jakość ich montażu i obsługi klienta, ewentualnych reklamacji itd.

A może macie negatywne doświadczenia z jakimś sprzedawcą, którego należy omijać szerokim łukiem?

Proszę o info tutaj lub na priv.

Z góry dziękuję.

Witam ja brałem okna z Vetrexu na Diamentowej

Jeszcze nie mieszkam ale nie mogę nic na razie zarzucić

montaż był w terminie, pierwsza regulacja i montaż klamek po tynkach

Okna są na profilu Veka V70, plusem jest że mają systemowe poszerzenia

pod okna tarasowe, a nie stawiają na cegłach :bash:

Brałem też pod uwagę okna MS od sprzedawcy na nałęczowskiej

wyceny były bardzo podobne.

Wlasnie zakonczylem zabudowe poddasza. Z pracy fachowca jestem bardzo zadowolony- fachowa robota za przystepna cene.

Po elektryku jest to kolejna osoba, ktora z czystym sumieniem polecam:yes:. Jesli ktos sobie zyczy moge przeslac jego dane na Priv.

Jak robi podwieszane sufity ozdobne to poproszę.

Pozdrawiam Chris