magdalenca 14.10.2015 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Czy możecie polecić firmę z Lublina lub bliskich okolic, która zrobiłaby dobrze i przy okazji niezbyt drogo instalacje: ogrzewanie podłogowe + pompa ciepła + stacja uzdatniania wody. Orientujecie się na jakie rabaty można liczyć zamawiając kompleksową usługę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 14.10.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Podłogówka+stacja uzdatniania wody to mogę potwierdzić recenzje formułowiczów z poprzednich postów P. Marek P. telefon podany i dostępny na lubelskim.A jak sprawa ma się z pc, to nie mam:no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 16.10.2015 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 A ja poszukuję dobrej i taniej ekipy do ocieplenia. Mogę czekać bo planuję to w przyszłym roku. I jeszcze mam problem z wyborem oczyszczalni. Jakie firmy polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 16.10.2015 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 A ja poszukuję dobrej i taniej ekipy do ocieplenia. Mogę czekać bo planuję to w przyszłym roku. I jeszcze mam problem z wyborem oczyszczalni. Jakie firmy polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 21.10.2015 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 A ja poszukuję dobrej i taniej ekipy do ocieplenia. Mogę czekać bo planuję to w przyszłym roku. I jeszcze mam problem z wyborem oczyszczalni. Jakie firmy polecicie? Odnośnie ocieplenia to można zadzwonić 730 996 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spawos 27.10.2015 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Witam Panie i panowie co ta mu was na budowie albo juz w domu sie dzieje ? jakies zmiany ? u mnie przez lato doszlo 15cm welny na poddaszu nieuzytkowym aby w kanalach do wentylacji nie skraplala sie woda bo poprostu lezaly na welnie mam nadzieje ze bedzie lepiej, z gminy zamontowali solary(jakis tydzien temu) hewalex 3 panele zbiornik 300L dzisiaj jakas ladna pogoda wiec mozna sprawdzic dzialanie na solarach okkolo 68 na dole 64 a woda 60 stopni , troche musze rury podocieplac bo w kotlowni zostalili prawie wszytko nieocieplone ;/ i jeszcze gazu poszlo od 02.01.2015 do 26.10.2015 749m3 ciepla woda + ogrzewanie , a plany okna wyregulowac bo po roku srednio chodza...., a drewnem 4 razy palone ja cos hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel85 28.10.2015 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Aktualnie wybrana ekipa do murowania. Teraz czas na dekarzy i cieśli, a przy okazji wizyta u projektanta z kompletem dokumentów. Ale jeszcze parę dylematów dotyczących m.in. rodzaju stropu na piętrze, rodzaju pokrycia dachowego, wentylacji. No i jeszcze jeżeli pogoda pozwoli to dowiezienie 60m3 ziemi na działkę na podrównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 29.10.2015 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Zabieram się za kostkę(ja w przenośni, ekipa przychodzi w sobotę), ostatnia (trzecia) łazienka prawie wyłożona, zamówiony stolarz do drewnianych chodów, zaczynam malować wszystko i zamówiłem panele do moich lalek do pokoi, tyle u mnie na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spawos 30.10.2015 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 A ja obserwujac moje solary zauwazylem ze nie ma zaworu zwrotnego.....bo jak mialem 58 stopni wieczorem 23 godzina wode ,to rano o 9 juz 44stopnie... a o 22 godzinie na solarach 33 stopnie...., i maja mi zamontowac aby tak nie spadala temp straszie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 30.10.2015 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 A moja gmina jest w czarnej rzopie i nie ma żadnych dotacji.Ludziska przychodzą do wójta z zapytaniami, a ta gnidoza mówi prosto w oczy "nikt nie zgłaszał że chce".Omijać gm. Wojciechów głębokim łukiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 31.10.2015 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Wieniec zalewamy, więźba zaraz przyjedzie i kryjemy (dachówka). Później chwila przerwy i od wiosny ciśniemy dalej. Zimę wykorzystamy na wybór okien i zakup po dobrych cenach. Szukam kolejnych fachowców. I tyle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel85 31.10.2015 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Jaki rodzaj pokrycia dachowe macie u siebie na domach? Zastanawialiśmy się nad blachą albo dachówką ceramiczna z przewagą dachówki ceramicznej, ale po wizycie w dwóch hurtowniach doradzali jeszcze dachówkę betonową. Ktoś ma może taki rodzaj pokrycie i chciałby się podzielić opinią? Wieniec zalewamy, więźba zaraz przyjedzie i kryjemy (dachówka). Później chwila przerwy i od wiosny ciśniemy dalej. Zimę wykorzystamy na wybór okien i zakup po dobrych cenach. Szukam kolejnych fachowców. I tyle.... Gdzie zamawialiście więźbę i pokrycie dachowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoffo 10.11.2015 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Jaki rodzaj pokrycia dachowe macie u siebie na domach? Zastanawialiśmy się nad blachą albo dachówką ceramiczna z przewagą dachówki ceramicznej, ale po wizycie w dwóch hurtowniach doradzali jeszcze dachówkę betonową. Ktoś ma może taki rodzaj pokrycie i chciałby się podzielić opinią? Gdzie zamawialiście więźbę i pokrycie dachowe? Pokrycie Cerdach dachówka cementowa Brass celtycka więźbę patrz wcześniejsze posty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek__ 11.11.2015 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 czy ktoś z Was składał w ostatnim czasie wniosek o pozwolenie na budowę w Łęcznej i orientuje się jak długo trzeba czekać ? czy jest to ustawowo 65 dni czy raczej wydają wcześniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek__ 11.11.2015 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 czy ktoś z Was składał w ostatnim czasie wniosek o pozwolenie na budowę w Łęcznej i orientuje się jak długo trzeba czekać ? czy jest to ustawowo 65 dni czy raczej wydają wcześniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 11.11.2015 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Jeśli się dobrze orientuje to nie trzeba już składać takiego wniosku. Prawo w tym wypadku zostało zmienione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek__ 11.11.2015 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 tak, wiem, że można na zgłoszenie, ale ja w tym przypadku potrzebuję pozwolenia na budowę do banku muszę mieć dokument Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 11.11.2015 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Jaki rodzaj pokrycia dachowe macie u siebie na domach? Zastanawialiśmy się nad blachą albo dachówką ceramiczna z przewagą dachówki ceramicznej, ale po wizycie w dwóch hurtowniach doradzali jeszcze dachówkę betonową. Ktoś ma może taki rodzaj pokrycie i chciałby się podzielić opinią? Gdzie zamawialiście więźbę i pokrycie dachowe? Ja mam dachówkę betonową Brassa, cisar, antracyt, celtycka. Za kilka dni będzie kładziona - wtedy coś powiem więcej. Mi się bardzo podoba. Uważam, że to dobry kompromis pomiędzy ceramiką a blachą. Więźba właśnie przyjechała z green star - uścimów, współpraca ok, na czas, cena też w miarę ok. Żałuję, że nie zamówiłam wcześniej, nie wiedziałam. teraz mam drzewo świeżo wycięte, no, ale.... będzie schło na dachu Na dachówkę miałam oferty z kilku firm, nie wybrałam najtańszej, chociaż teraz chyba bym tak zrobiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 11.11.2015 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 czy ktoś z Was składał w ostatnim czasie wniosek o pozwolenie na budowę w Łęcznej i orientuje się jak długo trzeba czekać ? czy jest to ustawowo 65 dni czy raczej wydają wcześniej ? Ja! Złożone w kwietniu, pozwolenie w lipcu, po 20 Jeden dokument trzeba było uzupełnić. Ogólnie ok, ale nie spieszyli się. Pomaga jak sie tam wydzwania i pyta. Ogólne wrażenie na plus, tylko czas nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek__ 11.11.2015 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 może trafiłeś na gorący okres, bo każdy składa w kwietniu i chce najszybciej zacząć teraz może mają mniej pracy, chociaż Ci wszyscy urzędnicy to nigdy się nie spieszą nigdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts