Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam Panie i panowie co ta mu was na budowie albo juz w domu sie dzieje ?:) jakies zmiany ? u mnie przez lato doszlo 15cm welny na poddaszu nieuzytkowym aby w kanalach do wentylacji nie skraplala sie woda bo poprostu lezaly na welnie mam nadzieje ze bedzie lepiej,

z gminy zamontowali solary(jakis tydzien temu) hewalex 3 panele zbiornik 300L dzisiaj jakas ladna pogoda wiec mozna sprawdzic dzialanie na solarach okkolo 68 na dole 64 a woda 60 stopni , troche musze rury podocieplac bo w kotlowni zostalili prawie wszytko nieocieplone ;/

i jeszcze gazu poszlo od 02.01.2015 do 26.10.2015 749m3 ciepla woda + ogrzewanie , a plany okna wyregulowac bo po roku srednio chodza....,

a drewnem 4 razy palone ja cos hehe :)

Aktualnie wybrana ekipa do murowania. Teraz czas na dekarzy i cieśli, a przy okazji wizyta u projektanta z kompletem dokumentów. Ale jeszcze parę dylematów dotyczących m.in. rodzaju stropu na piętrze, rodzaju pokrycia dachowego, wentylacji.

No i jeszcze jeżeli pogoda pozwoli to dowiezienie 60m3 ziemi na działkę na podrównanie.

Jaki rodzaj pokrycia dachowe macie u siebie na domach? Zastanawialiśmy się nad blachą albo dachówką ceramiczna z przewagą dachówki ceramicznej, ale po wizycie w dwóch hurtowniach doradzali jeszcze dachówkę betonową.

Ktoś ma może taki rodzaj pokrycie i chciałby się podzielić opinią?

Wieniec zalewamy, więźba zaraz przyjedzie i kryjemy (dachówka). Później chwila przerwy i od wiosny ciśniemy dalej. Zimę wykorzystamy na wybór okien i zakup po dobrych cenach. Szukam kolejnych fachowców. I tyle....

Gdzie zamawialiście więźbę i pokrycie dachowe?

• 2 weeks później...
Jaki rodzaj pokrycia dachowe macie u siebie na domach? Zastanawialiśmy się nad blachą albo dachówką ceramiczna z przewagą dachówki ceramicznej, ale po wizycie w dwóch hurtowniach doradzali jeszcze dachówkę betonową.

Pokrycie Cerdach dachówka cementowa Brass celtycka więźbę patrz wcześniejsze posty. Pozdrawiam

Ja mam dachówkę betonową Brassa, cisar, antracyt, celtycka. Za kilka dni będzie kładziona - wtedy coś powiem więcej. Mi się bardzo podoba. Uważam, że to dobry kompromis pomiędzy ceramiką a blachą.

Więźba właśnie przyjechała z green star - uścimów, współpraca ok, na czas, cena też w miarę ok. Żałuję, że nie zamówiłam wcześniej, nie wiedziałam. teraz mam drzewo świeżo wycięte, no, ale.... będzie schło na dachu :(

Na dachówkę miałam oferty z kilku firm, nie wybrałam najtańszej, chociaż teraz chyba bym tak zrobiła.

czy ktoś z Was składał w ostatnim czasie wniosek o pozwolenie na budowę w Łęcznej i orientuje się jak długo trzeba czekać ?

czy jest to ustawowo 65 dni czy raczej wydają wcześniej ?

Ja! Złożone w kwietniu, pozwolenie w lipcu, po 20 :( Jeden dokument trzeba było uzupełnić. Ogólnie ok, ale nie spieszyli się. Pomaga jak sie tam wydzwania i pyta. Ogólne wrażenie na plus, tylko czas nie bardzo.