Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam,

Czy ktoś może polecić kierownika i ekipę budowlaną, najlepiej niedrogą i taką, której nie trzeba by nieustannie nadzorować.

Jakie są obecnie orientacyjne koszty stanu surowego budowy prostego domu? Mamy w projekcie prosty dom z dwuspadowym dachem 130m2.

Czy ktoś ma na dachu panele na rąbek i jest zadowolony z wykonania?

Budowa w okolicy Świdnika.

pozdrawiam.

a.no napisał:
Witam,

Czy ktoś może polecić kierownika i ekipę budowlaną, najlepiej niedrogą i taką, której nie trzeba by nieustannie nadzorować.

Jakie są obecnie orientacyjne koszty stanu surowego budowy prostego domu? Mamy w projekcie prosty dom z dwuspadowym dachem 130m2.

Czy ktoś ma na dachu panele na rąbek i jest zadowolony z wykonania?

Budowa w okolicy Świdnika.

pozdrawiam.

Obawiam się, że stawiasz zbyt wygórowane wymagania w doborze ekipy budowlanej. Nie znajdziesz ekipy, której nie będziesz musiał kontrolować...

To tak jak byś chciał wybudować dom bez wbicia łopaty- coś ala "pomysłowy Dobromir", pstryk i dom stoi...

Dobrzy fachowcy wyjechali na zachód, a ci którzy postanowili pozostać nie zawsze są wykwalifikowani w swoim fachu, za to potrafią się cenić..

Życzę trafnego wyboru.

Czasami podziwiam entuzjazm i optymizm inwestorów- zwłaszcza tych przed rozpoczęciem budowy....

Tomaszs131 napisał:
Obawiam się, że stawiasz zbyt wygórowane wymagania w doborze ekipy budowlanej. Nie znajdziesz ekipy, której nie będziesz musiał kontrolować...

To tak jak byś chciał wybudować dom bez wbicia łopaty- coś ala "pomysłowy Dobromir", pstryk i dom stoi...

Dobrzy fachowcy wyjechali na zachód, a ci którzy postanowili pozostać nie zawsze są wykwalifikowani w swoim fachu, za to potrafią się cenić..

Życzę trafnego wyboru.

Czasami podziwiam entuzjazm i optymizm inwestorów- zwłaszcza tych przed rozpoczęciem budowy....

Tak To jest jak wybór między złem a złem gorszym:) Ciesz się ,że ktoś jeszcze chce coś zrobić za pieniądze w naszej Polsce, ten kto jeszcze nie wyjechał wyjedzie a ostatni gasi światło.

Tomaszs131 napisał:

Życzę trafnego wyboru.

nie liczę na "pstryk" i dom. Mimo wszytko liczę, że gdzieś tam są uczciwi fachowcy, niekoniecznie w "internecie" i są gdzieś osoby zadowolone z ekipy. Zakładam nadzór kierownika w kluczowych momentach i własny częściej nie zawsze codziennie.

Ale dzięki za odpowiedź.

Tomaszs131 napisał:

Życzę trafnego wyboru.

Wg mnie wyjechali wlasnie ci mniej wykwalifikowani ktorzy nie mieli zatrudnienia w PL. Dobrym fachowcom zlecen w Polsce nie brakuje.. To, ze ktos pracuje na zachodzie nie znaczy, ze jest dobrym fachowcem..

yaco181 napisał:
Wg mnie wyjechali wlasnie ci mniej wykwalifikowani ktorzy nie mieli zatrudnienia w PL. Dobrym fachowcom zlecen w Polsce nie brakuje.. To, ze ktos pracuje na zachodzie nie znaczy, ze jest dobrym fachowcem..

Sporo poleciłem firm na forum które robiły u mnie różne rzeczy i byłem z nich zadowolony ale kiedy zainteresowany do nich dzwonił to numer nie odpowiadał albo już się tym nie zajmują albo wyjechali.

margolcia2908 napisał:
a.no- Wiadomość wysłana na priv.

Jestem w trakcie wyboru okien PCV do domu jednorodzinnego. Może ktoś polecić sprawdzoną firmę, która fachowo montuje?

Zazwyczaj firmy montujące są podwykonawcami producentów okien lub ich pracownikami także w zależności które okna wybierzesz taka firma Ci zamontuje. Ja mam Oknoplastu z Lubartowa.

cristoffo napisał:
Sporo poleciłem firm na forum które robiły u mnie różne rzeczy i byłem z nich zadowolony ale kiedy zainteresowany do nich dzwonił to numer nie odpowiadał albo już się tym nie zajmują albo wyjechali.

Również się z tym spotkałem.

A tak w ogóle to dobrych fachowców na prawdę ciężko znaleźć, co do uwagi Yaco to mogę powiedzieć, że od kilkunastu lat zajmuje się wykończeniówkami na zachodzie i z autopsji wiem jak sprawy się tam przedstawiają.

margolcia2908 napisał:
a.no- Wiadomość wysłana na priv.

Jestem w trakcie wyboru okien PCV do domu jednorodzinnego. Może ktoś polecić sprawdzoną firmę, która fachowo montuje?

Uważaj na forumowego nikt ważny. Wiele osób wliczając w nich moją osobę dało się nabrać w jego zapewnienia o uczciwych intencjach, krótko mówiąc wyłudził mnóstwo kasy....