MaPi 18.01.2005 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Po przeanalizowaniu wszystkich "za i przeciw" jednak zdecydujemy sie na oczyszczalnię. Warunki z gazowni dostaliśmy wczoraj. Tak więc komplet dokumentów jest i teraz tylko dokończyć adaptację i składać dokumenty do pozwolenia . Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 18.01.2005 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 dobry wybór chociaż wydacie na to 2-3 razy więcej, to naprawdę warto pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyza1 18.01.2005 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Cholerka a my sie jeszcze ciagle zastanawiamy.... : szambo - czy oczyszczalnia, okna biale - czy w okleinie ? to sa dylematy Qba i Eve PS: Margolcia, co do spotkania to oczywiscie zapraszamy sie do Was najchetniej przy wspoludziale Magdaleny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 18.01.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Widzę spotkania, spotkania... A może by tak jeszcze przed sezonem budowlanym spotkać się w trochę większym gronie? Ja rzucam hasło i czekam na odzew . Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyza1 18.01.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Ja jestem "za", tymbardziej ze juz chwile jestesmy na liscie a jeszcze sie z nikim w "realu" nie widzielismy Rzuccie haslo gdzie i kiedy ( w razie czego zapraszamy do nas na budowe - tylko moze byc troszke zimnawo) Moze ktos bedzie mial lepszy pomysl ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 19.01.2005 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Yares, wywalczyłem ku pociesze i zadowoleniu nas wszystkich z Jarzębinowej ... działki stanowiące drogę dojazdową będą oficjalnie na STANIE GMINY Czekam na pismo Mam nadzieję, że w przyszłości gmina zainteresuje się asfalcikiem, oficjalnym odśnieżeniem itp itd SPOTKANIE - JAK NAJBARDZIEJ !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 19.01.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Spotkanie, spotkanie, spotkanie .... i wszystko jasne ponawiam pytanie o namiary na kogos do zrobienia przylacza wodnego ... Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 19.01.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 BELIT, BELIX ITP - OD 1 LUTEGO - DROŻEJE !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 19.01.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Ja chcę spotkanie, ja chcę ja chcę. Jestem otwarty - ale może tym razem zmienimy lokal dla urozmaicenia (choć przeciwko wiadomej pizzerni nie mam nic przeciwko). Nam z reguły nie pasuje tylko czwartek. Oj Pyza - jak ja bym chciał mieć takie dylematy, ech ... Temat oczyszczalni - ja też chcę mieć POŚ. Uważam że warto dorzucić. To dobrze wpływa na komfort psychiczny podczas kąpieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 19.01.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Temat oczyszczalni - ja też chcę mieć POŚ. Uważam że warto dorzucić. To dobrze wpływa na komfort psychiczny podczas kąpieli Tak, tak zwłaszcza podczas kąpieli. Jakoś nie bardzo wyobrażam sobie rezygnącję z gorącej kąpieli, długiego wylegiwania się w wannie pełnej pachnącej piany. A tak - uwaga bo się szambo przeleje. Nie, nie. A tak zupełnie poważnie to myślę, że naprawdę warto. Tym bardziej, że przecież można wziąć ją na kredyt. Wydaje mi się, że BOŚ proponuje jakieś preferencyjne kredyty, bo to przecież proekologiczne. A jeśli chodzi o spotkanie, to może faktycznie zmieńmy lokal. Troszkę nas tu przybyło i może spotkamy się większą grupą. Wtedy ta pizzeria może okazać się trochę za mała. Więc bywalców pizzerii, pubów i innych takich prosimy o propozycje. BELIT, BELIX ITP - OD 1 LUTEGO - DROŻEJE !!!! O kurcze, ciekawe co jeszcze podrożeje. Cement, belit, właściwie to chyba te najważniejsze. Może pomyśleć o ceramice? Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.01.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 O kurcze, ciekawe co jeszcze podrożeje. Cement, belit, właściwie to chyba te najważniejsze. Może pomyśleć o ceramice? Ceramika też I stal, blacha Zastanawiam się o ile i na ile - już kilka było takich "owczych pędów", podobno właśnie z blachą w zeszłym roku. Ale my i tak kupimy teraz materiały z wywalczonymi upustami. Taniej raczej nie będzie, drożej - zobaczymy, a z czegos ten dom trzeba wybudować. Także nie wybierajcie jakiegoś ultra drogiego miejsca na spotkanie BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatek 73 19.01.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Nareszcie udało mi się przebrnąć przez tudności techniczne,nie zaglądałam do Was aż przez dwa dni (chyba jestem uzależniona od forum i forumowiczów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 19.01.2005 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Od 1 lutego Ciekawe o ile.?? Proszę nie wywoływać wilka z lasu (a'propo podwyżek ceramiki). Bo rzeczywiście może to być podpucha, żeby napędzić klientów. Albo zrobią podwyżkę - a zaraz potem WIELKĄ PROMOCJĘ i cena zostanie bez zmian. Chyba tańsza będzie ziemianka Spotkanie - objętne gdzie - bylebyśmy się pomieścili. U mnie na działce są straszne przeciągi - raczej nie jest to dobre miejsce na spotkanie (chyba żeby zrobić ognisko ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 19.01.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Yares, wywalczyłem ku pociesze i zadowoleniu nas wszystkich z Jarzębinowej ... działki stanowiące drogę dojazdową będą oficjalnie na STANIE GMINY Czekam na pismo Mam nadzieję, że w przyszłości gmina zainteresuje się asfalcikiem, oficjalnym odśnieżeniem itp itd Idkam moje gratulacje, chociaz wydaje mi sie, ze gmina caly czas "przyznawala" sie do tej drogi, o czym moze swiadczyc fakt, ze wlasnie byla odsniezana odkad zamieszkali tam ludzie w blizniaku a na asfalcik raczej bym nie liczyl, jesli juz, to na cos w rodzaju nawierzchni jaka sa utwardzone Dwie Topole - mysle, ze na poczatek takie cos by wystarczylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 19.01.2005 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 hej Yares u nas powstaje podobne zagadnienie - utwardzenie asfaltowe dróg osiedlowych (gminnych). Juz wadomo, że trzeba powołać stowarzyszenie i zebrać jakieś fundusze, resztę mają stanowić dopłaty unijne (ok. 90%kosztów inwestycji). Mam nadzieję, że się uda pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyza1 19.01.2005 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 W zaleznosci ile bedzie osob na spotkaniu forumowiczow, taki trzeba wybrac lokal... Ja proponuje pizzerie Zodiak na ul Jana Sawy (za MediaMarkt-LSM) moze ktos ma inne propozycje?? odnosnie POS, kto ma namiary telefoniczne? bardzo prosze podac na forum lub na priv do mnie , thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.01.2005 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Chyba tańsza będzie ziemianka Fizyk - ziemianki, słomianki i glinianki są teraz trendy - vide ostatni Murator czy Ładny Dom . Może by tak porobić za prekursora - TV przyjedzie, Unia sfinansuje, złodziej popuka się w głowę i pójdzie gdzie indziej No i na koncie nie będzie tak źle BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 19.01.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 W zaleznosci ile bedzie osob na spotkaniu forumowiczow, taki trzeba wybrac lokal... Ja proponuje pizzerie Zodiak na ul Jana Sawy (za MediaMarkt-LSM) moze ktos ma inne propozycje?? Ja jestem za i nawet niedaleko do domu będzie później . Jeżeli reszcie forumowiczów pasuje to umówmy się na jakiś dzień i .... jesteśmy umówieni. Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 19.01.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 moje gratulacje, chociaz wydaje mi sie, ze gmina caly czas "przyznawala" sie do tej drogi, o czym moze swiadczyc fakt, ze wlasnie byla odsniezana odkad zamieszkali tam ludzie w blizniaku a na asfalcik raczej bym nie liczyl, jesli juz, to na cos w rodzaju nawierzchni jaka sa utwardzone Dwie Topole - mysle, ze na poczatek takie cos by wystarczylo Jak będę miał pismo z gminy i potwierdzenie z wydziału ewidencji gruntów ze starostwa dam znaki. Musimy to wykorzystać !!! Z relacji sąsiadów (bliźniak) wynikało, że trzeba było się dogadywać z odśnieżarką ... MOŻE WE WTOREK JUŻ BĘDĘ COSIK WIEDZIAŁ W SPRAWIE POZWOLONKA FIU FIU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 19.01.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Witam! Guit jakby bylo tak jak mowisz (tzn. tylko 10 % musieliby wplacic mieszkancy), to byloby niezle, mozna wtedy rzeczywiscie powalczyc o konkretna droge, oby sie wam udalo Idkam ciekawe jak do sprawy drogi podejdzie nasza gmina, mysle jednak, ze dopoki nie zamieszkaja tam wszyscy budujacy to raczej nie bedzie zbyt wielu chetnych do "zrzutki" no i powodzenia w uzyskaniu pozwolenia - w tym roku mozna na naszej ulicy liczyc chyba tylko na Was, tak wiec do dziela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts