Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Yares,

wywalczyłem ku pociesze i zadowoleniu nas wszystkich z Jarzębinowej ... działki stanowiące drogę dojazdową będą oficjalnie na STANIE GMINY :D :D Czekam na pismo :wink:

Mam nadzieję, że w przyszłości gmina zainteresuje się asfalcikiem, oficjalnym odśnieżeniem itp itd

SPOTKANIE - JAK NAJBARDZIEJ !!!!

Ja chcę spotkanie, ja chcę ja chcę. :D

Jestem otwarty - ale może tym razem zmienimy lokal dla urozmaicenia (choć przeciwko wiadomej pizzerni nie mam nic przeciwko). Nam z reguły nie pasuje tylko czwartek.

Oj Pyza - jak ja bym chciał mieć takie dylematy, ech ...

Temat oczyszczalni - ja też chcę mieć POŚ. Uważam że warto dorzucić. To dobrze wpływa na komfort psychiczny podczas kąpieli :wink:

Temat oczyszczalni - ja też chcę mieć POŚ. Uważam że warto dorzucić. To dobrze wpływa na komfort psychiczny podczas kąpieli :wink:

Tak, tak zwłaszcza podczas kąpieli. Jakoś nie bardzo wyobrażam sobie rezygnącję z gorącej kąpieli, długiego wylegiwania się w wannie pełnej pachnącej piany. A tak - uwaga bo się szambo przeleje. Nie, nie. A tak zupełnie poważnie to myślę, że naprawdę warto. Tym bardziej, że przecież można wziąć ją na kredyt. Wydaje mi się, że BOŚ proponuje jakieś preferencyjne kredyty, bo to przecież proekologiczne.

A jeśli chodzi o spotkanie, to może faktycznie zmieńmy lokal. Troszkę nas tu przybyło i może spotkamy się większą grupą. Wtedy ta pizzeria może okazać się trochę za mała. Więc bywalców pizzerii, pubów i innych takich prosimy o propozycje.

BELIT, BELIX ITP - OD 1 LUTEGO - DROŻEJE !!!!

:evil: :cry: :o

O kurcze, ciekawe co jeszcze podrożeje. :evil: :evil: :evil:

Cement, belit, właściwie to chyba te najważniejsze. Może pomyśleć o ceramice? :roll:

Pozdrawiam

Marta

O kurcze, ciekawe co jeszcze podrożeje. :evil: :evil: :evil:

Cement, belit, właściwie to chyba te najważniejsze. Może pomyśleć o ceramice? :roll:

Ceramika też :-( I stal, blacha :evil: Zastanawiam się o ile i na ile - już kilka było takich "owczych pędów", podobno właśnie z blachą w zeszłym roku.

Ale my i tak kupimy teraz materiały z wywalczonymi upustami. Taniej raczej nie będzie, drożej - zobaczymy, a z czegos ten dom trzeba wybudować. Także nie wybierajcie jakiegoś ultra drogiego miejsca na spotkanie :wink:

BabaB

Od 1 lutego :o :o :o :evil: Ciekawe o ile.??

Proszę nie wywoływać wilka z lasu :-? (a'propo podwyżek ceramiki).

Bo rzeczywiście może to być podpucha, żeby napędzić klientów. Albo zrobią podwyżkę - a zaraz potem WIELKĄ PROMOCJĘ i cena zostanie bez zmian.

Chyba tańsza będzie ziemianka :wink:

Spotkanie - objętne gdzie - bylebyśmy się pomieścili. U mnie na działce są straszne przeciągi - raczej nie jest to dobre miejsce na spotkanie (chyba żeby zrobić ognisko :wink: )

Yares,

wywalczyłem ku pociesze i zadowoleniu nas wszystkich z Jarzębinowej ... działki stanowiące drogę dojazdową będą oficjalnie na STANIE GMINY :D :D Czekam na pismo :wink:

Mam nadzieję, że w przyszłości gmina zainteresuje się asfalcikiem, oficjalnym odśnieżeniem itp itd

Idkam

moje gratulacje, chociaz wydaje mi sie, ze gmina caly czas "przyznawala" sie do tej drogi, o czym moze swiadczyc fakt, ze wlasnie byla odsniezana odkad zamieszkali tam ludzie w blizniaku

a na asfalcik raczej bym nie liczyl, jesli juz, to na cos w rodzaju nawierzchni jaka sa utwardzone Dwie Topole - mysle, ze na poczatek takie cos by wystarczylo :-)

Chyba tańsza będzie ziemianka :wink:

Fizyk - ziemianki, słomianki i glinianki są teraz trendy - vide ostatni Murator czy Ładny Dom :-). Może by tak porobić za prekursora - TV przyjedzie, Unia sfinansuje, złodziej popuka się w głowę i pójdzie gdzie indziej :-)

No i na koncie nie będzie tak źle :-)

BabaB

W zaleznosci ile bedzie osob na spotkaniu forumowiczow, taki trzeba wybrac lokal...

Ja proponuje pizzerie Zodiak na ul Jana Sawy (za MediaMarkt-LSM)

moze ktos ma inne propozycje??

Ja jestem za i nawet niedaleko do domu będzie później :D . Jeżeli reszcie forumowiczów pasuje to umówmy się na jakiś dzień i .... jesteśmy umówieni.

Marta

moje gratulacje, chociaz wydaje mi sie, ze gmina caly czas "przyznawala" sie do tej drogi, o czym moze swiadczyc fakt, ze wlasnie byla odsniezana odkad zamieszkali tam ludzie w blizniaku

a na asfalcik raczej bym nie liczyl, jesli juz, to na cos w rodzaju nawierzchni jaka sa utwardzone Dwie Topole - mysle, ze na poczatek takie cos by wystarczylo :-)

Jak będę miał pismo z gminy i potwierdzenie z wydziału ewidencji gruntów ze starostwa dam znaki. Musimy to wykorzystać !!!

Z relacji sąsiadów (bliźniak) wynikało, że trzeba było się dogadywać z odśnieżarką ...

MOŻE WE WTOREK JUŻ BĘDĘ COSIK WIEDZIAŁ W SPRAWIE POZWOLONKA FIU FIU

Witam!

Guit

jakby bylo tak jak mowisz (tzn. tylko 10 % musieliby wplacic mieszkancy), to byloby niezle, mozna wtedy rzeczywiscie powalczyc o konkretna droge,

oby sie wam udalo :-)

Idkam

ciekawe jak do sprawy drogi podejdzie nasza gmina, mysle jednak, ze dopoki nie zamieszkaja tam wszyscy budujacy to raczej nie bedzie zbyt wielu chetnych do "zrzutki"

no i powodzenia w uzyskaniu pozwolenia - w tym roku mozna na naszej ulicy liczyc chyba tylko na Was, tak wiec do dziela :-)