Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

czesc ALL:

No w koncu jestem po ostatecznym spotkaniu z majstrem - obejrzal dzialke pochodzic, podumal i powiedzial

- "startujemy jak pogoda pozwoli" :lol: :lol: :lol:

Poza tym dalej kombinuje kogo wziasc do dachu ... do ostatecznej rozgrywki przeszlo dwoch wykonawcow decyzja w nastepna sobote...

Pytanie techniczne - jakie sobie planujecie stropy - u mnie generalnie ceramiczny tylko nie wiem czy fert (markowicze, harasiuki) czy porotherm ?? STALMET naciska na poro... ale ogolnie to wiem ze fert jest sporo tanszy ?? - co o tym myslicie

SZUKAM namiarow na tania cegielnie interesuje mnie kolo 7k cegiel jak cos macie to piszcie na priva - moglbym kupic teraz wykorzystujac zastoj jakby mi dali dobra cene i obiecali przetrzymac ... do marca / kwietnia

I jeszcze jedna gdzie dokladnie lezy / jak sie nazywa ta knajpa na sawy w ktorej ise jutro spotykamy ??

PAwel

Na Ceramy jest teraz naprawdę dobra cena w Harasiukach. Tylko decydować się trzeba w tym tygodniu (odbiór w dowolnym terminie) Może porozmawiamy dokładniej jutro w Zodiaku, zobaczę :-)

BabaB

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

OX - nazwa wystarczy ,,, jutro o 19:00

b_b dowiedz sie szczegolow nt harasiukow ja sobie policze ile mi potrzeba - moze jeszcze ktos - moze bysmy zamowili wieksza ilosc....

Pawel

Pustak stropowy z 17% rabatu kosztuje 2,45 brutto (ich transport). Z własnym transportem można dostać 25%, ale różnica w rabacie pokrywa praktycznie koszt transportu HDS-em. Można jeszcze troszkę utargować :-)

Moje belki stropowe kosztują 4200 (to juz w zależności od projektu)

Promocja (na pewno) do końca stycznia. Potem trudno powiedzieć.

Cennik i katalog: http://www.harasiuki.com.pl

BabaB

Baba-B: możesz mi powiedzieć ile ten architekt bierze za "całokształt"? tak orientacyjnie! jakby nie robić zmian w projekcie domu ewent. może wiesz jak się ceni za wszelkie zmiany. Napisz najlepiej na priva lub emalie. Jeśli cena będzie dobra może i ja skożystam. Mam jednego architekta (biuro) , który za wszystkie przyłącza kompleksowo bierze 3000 - i jego projekty przechodzą bez problemów w większości urzędów. nie wiem czy to dobra cena - chciałbym porównać z innymi przez was polecanymi architektami.

a pozostałym! - DO ZOBACZENIA JUTRO! :lol:

Hej All

Pawson - zycie to nie bajka - zycie jest ... nowelą :D .

Jestem dzisiaj na 100% (mimo pewnych pogróżek :wink: ).

Jutro jadę po odbiór oferty z Omegi. Zobaczymy co wymyślili.

Jeśli chodzi o projekt - to Stmara - uważaj - każde biuro mówi - że ich projekty przechodzą szybko i bezproblemowo, ale nie zawsze jest to prawda. Lepiej popytać w Starostwie (lub gminie). Z tego co wiem ceny kształtują się od 2500 do 3000 (w zależności od zawartości projektu) za adaptację + oczywiście sam projekt (1200-1400). W tej cenie zawzwyczaj ujęte są opłaty za ZUDP.

do wieczora

Witam wszystkich serdecznie. Jestem z woj .lubelskiego ale nie z samego Lublina i daltego też mam prośbę. Jestem na etapie wykańczania i wyposażania domu. I chciałabym dokonać wreszcie wyboru sprzętu, mebli, wykładzin (byłam już w paru miejscach w Lublinie, niestety znam tylko: OBI, Media-Markt, Salon Wokulski, Galę). Podajcie proszę namiary (adresy, nazwy) na sklepy (w których jest duży wybór) w Lublinie z:

-sprzętem agd firm: AEG, Bosch, Siemens, Elektrolux(w moim mieście mogę wszystko zamówić ale niestety obejrzeć tylko w katalogu lub w internecie),

-wykładzinami dywanowymi,

-meblami do sypialni i salonu (komplet wypoczynkowy skórzany, witryna).

I jeszcze jedna prośba: Może ktoś ma namiary na metalowe barierki na balkony i schody zewnętrzne?

POZDROWIENIA

Meble, wykladziny, panele- DOMIX na Leczynskiej, kawaleczek dalej po tej samej stronie( wiazd zaraz za przystankiem) kilka(4) sklepow z meblami: Swarzedz, Wokulski, Krosno. Na Smoluchowskiego Meble, dywany i metalowe elementy do szafek kuchennych i szaf. Na Energetykow- meble ok 4 sklepow+ sprzed AGD.Na Budowlanej- wykladziny, panele, sprzed AGD, A i jest sklep z okuciami i elementami metalowymi. Szopena -meble troche drogie ale swietne :cry: . Centrum OLIMP na Spoldzilczosci Pracy- AGD, duzy wybor sprzetu do zabudowy.Na Meczennikow Majdanka, przed tunelem jest sklep z Agd a w glebi obok niego z meblami. Miedzy Media Markt a rondem jest sklep z meblami a obok z wykladzinami i panelami. Narazie tyle pamietam jesli chcesz dokladniejszych namiarow na ktorys ze sklepow daj znac. Swego czasu znajoma chciala zebym ja zawiozla do kilku sklepow meblowych, po obejrzeniu dwoch na Smoluchowskiego stwierdzila ze ma dosc i bola ja nogi :p , sklepy te sa naprawde gigantyczne. Jesli bedziesz miala problemy z lokalizacja sluze pomoca ( posiadam wolny czas i samochod :wink: )

Meble i witrynki: Sklep firmowy Kler, Łęczyńska 51. Są tam też mebelki Klose. Po przeciwnej stronie podwórka są meble rattanowe. Zaraz obok jest JYSK (czasem maja fajną pościel i ręczniki) i jeszcze jeden sklep z wyposażeniem (tam kiedyś widziałam całkiem ładne sypialnie, ale teraz nie wiem, co sprzedają) jeśli coś bardziej nowoczesnego, na ul. Narutowicza bliżej Politechniki jest sklep Bo Concept Na ul. Diamentowej jest sklep Swarzędza.

Jeśli lubisz mebelki drewna egzotycznego, gdzieś obecnie na ul Lucyny Herc jest firma Inne meble.

Załączam linka:

http://www.innemeble.pl/ Mi sie np. strasznie podobaja, tylko potrzebuja oprawy

BabaB

Nasz Najmniejszy Skarb rośnie ...

Witam wszystkich. Po dlugiej nieobecnosci znowu goszcze na forum lecz niestety za budowe sie jeszcze niebiore :cry: , moze na wiosne, jak to moje piekielne samopoczucie sie poprawi :-? . Jeszcze raz wszystkich nowych i starych forumowiczow pozdrawiam i zeby chociaz wam wszystkim zdrowko dopisalo.

Witam wszystkich. Po dlugiej nieobecnosci znowu goszcze na forum lecz niestety za budowe sie jeszcze niebiore :cry: , moze na wiosne, jak to moje piekielne samopoczucie sie poprawi :-? . Jeszcze raz wszystkich nowych i starych forumowiczow pozdrawiam i zeby chociaz wam wszystkim zdrowko dopisalo.

Aik - zyczę zdrówka :-) Byle do wiosny...

BabaB