Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Darek Rz: napisz gdzie budujesz- okolica lublina jest spora a mój murarz nie lubi daleko dojeżdżać! poza tym u mnie jeszcze nie zaczął więc w zasadzie nie powinienem "chwalić dnia przed wymurowaniem słońca" ale... widziałem jego robotę i byłem zadowolony - dlatego go wybrałem. Robi sam + ty jako pomocnik lub on+pomocnik+ ty - trzeba się dogadać!

będziesz zainteresowany to napisz na priva.

Załączam linka:

http://www.innemeble.pl/ Mi sie np. strasznie podobaja, tylko potrzebuja oprawy

Musiałaś ... tak? Skąd ja wezmę dla żony 15-20 kPLN ???

Ale są przepiękne!!!!!

"inne meble", kominek, lampka koniaku, duży włochaty pies, sms od córki, że zdała egzamin .... to mi jakoś wszystko pięknie pasuje ...

Witam !!!!

Do Stmara - chcę budować wczesnym latem w miejscowości Dąbrowica (boczna nałęczowskiej lub warszawskiej ) Do tego czasu chciałbym juz mieć umówiona jakąś ekipę .

pozdr D.RZ

Darek - to będziecie się budowali całkiem blisko nas :-) (my na Szerokim)

Idkam - a co, tylko mnie ma głowa boleć ;-)? Fajnie, że Wam się spodobało. Ja mam też chrapkę na cegły i kamień od nich, tylko ta kasa :o . Ale pomarzyć dobra rzecz ;-)

Co do "wystawionych" - ekipy z którymi rozmawialiśmy albo mają już komplet, albo zaporowe ceny :-(

BabaB

I blisko nas w miare (Motycz)

--->Co do ekip murarskich: my swojej nie polecamy, dlaczego?- juz wczesniej pisalem.

--->U nas kosztorys zrobila Ewelina, a kierownik tylko podpisal... w razie czego chetnie pomozemy. To musi byc rozsadnie zrobione bo pozniejsze ewentualne zmiany sa dosc kosztowne.

To kiedy nastepna pizza? :wink:

PS: Idkam jak chcesz to dawaj na priva...

Cześć All

Pizza super, spotkanie jeszcze fajniejsze, ale w większym gronie będzie fajniej.

Jejku - przepraszam Idkam. Kurcze nikt z nas nie przewidział, że jeszcze ktoś dojdzie. Zmarzliśmy i nikt nie wpadł na pomysł zostawić info w pizzerni. Głupio wyszło. Pomysł z telefonami jest dobry.

Jeśli chodzi o termin - przyszły tydzień poza czwartkiem jest OK. Godzina też pasuje - +/- 19.00 - to przyjdę z dzieciakami (przynajmniej jedną sztuką) plus moja ładniejsza połówka.

Darek Rz - wreszcie jakiś sąsiad bezpośredni - ja też tam buduję. W którym miejscu dokładnie będziesz mial swą siedzibę, bo ja blisko tego sklepiku (jakiś kilometr od końcowego 3-ki) troszkę za skrzyzowaniem na Barak. Fajne miejsce.

Może ta ekipa która nie chce budować u Kwiatka ze względów technicznych, z której ja zrezygnowałem. Jak jesteś zainteresowany daj znać na priva.

Pawson - ja mam używaną siatkę. Mogę Ci ją oddać za darmo. Kontakt na priv. (oczywiście mówię o siatce na zakupy) :lol:

Zadzwoń jak bedziesz miał chwilke.

Idkam - jeśli chodzi o skrzynkę gazową to może być w ogrodzeniu lub na ścianie budynku. U mnie będzie na ścianie domku (mniej ciągnięcia przewodów). Ale to już określa ZG w warunkach przyłącza gazu.

Kwiatek - a jesteś zalogowana??

FIZYK: to nie taka ... ja szukam siatki do włosów - wiesz takiej zakladanej na noc zeby mi sie fryzura nie psuła.... :):)

FIZYK 2 - ty zdrajco - kiedys to ze mna miales blisko do sklepiku :cry: :cry:

To co nastepne spotkanie w nastepny tydzien ?? - to bedzie nałóg .... ale bardzo przyjemny ...

IDKAM: poszlo

Pawson

Morning wszystkim!

Radosc maluje sie na mym licu :lol: , gdyż gmina ma przyszła wysłała drogą lądową mój nieskromny wniosek o WZ do starostwa Świdnik, azaliż sprawa się posówa dalej (trzeba uruchomić następne znajomości i popedzać, popędzać...)

Może macie jakieś blaszaczki- nie nowe i tanie? a może jakasik tania ekipa do grodzenia siatką się napatoczy? :o

Ale tu ruch :D . Fajnie.

Do nas wczoraj przyszła decyzja, że coś będzie się ruszało z prądem (niedługo ma być przetarg, więc prawdopodobnie na wiosnę będziemy mieli prąd przy działce :) :) :) ). Wczoraj również byli przyszli sąsiedzi i podpisywaliśmy zgodę na przeprowadzenie gazu w drodze. Tak więc może i gaz też niedługo będzie?

Czy ktoś z was robił badania geotechniczne gruntu? Chodzi mi przede wszystkim o badania do oczyszczalni? Jeśli macie jakieś namiary na kogoś kto ewentualnie takie coś robi (niedrogo) to prośba o kontakt.

Marta