Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Idkam - xerujesz pierwsze strony projektu z obmiarami. Każda porządna hurtowania wyliczy ci zapotrzebowanie na materiał.

Tu już prawie wybrałem ... Zemborzycka lub Energetyków ... jeszcze się waham ...

O jakich kwitach piszesz? - Masz już pozwolenie na budowę uprawomocnione? Wiem że trzeba chyba 2 odczekać, potem dać info w gminie o rozpoczęciu robót, tydzień zaczekać i dopiero działać.

Decyzję mam, w czwartek mam nadzieję, ją uprawomocię.

Kwity do banku mamm jutro idę do sądu po wypis z KW.

Jeśli tak to załatwiaj (tak jak Pawson mówił) przyłącza. Część przyłączy zrobią fachowcy z Gazu i Lubzelu. Już musisz zacząć załatwiać.Ważna rzecz - załatwiaj ładną pogodę ;)

TO JEST EXTRA POMYSŁ, JAK MACIE NAMIARY NA SOLIDNE I OCZYWIŚCIE ROZSĄDNE CENOWO EKIPY, PROSZĘ O WSKAZÓWKI.

Dzięki

M

IDKAM: za free - zawsze - mysle ze moze by sie tam wybrac w sobote / niedziele z rana ... ja jestem w dwóch osobach (ja + zona)

Tu nie ma problemu, tylko że ... w ten weekend siedzę z córką (żona chłonie wiedzę) .... za tydzień jadę do Wawy, ale wracam w sobotę ... może niedziela?

namiary na hydraulika jak sie okaze Ok to ci dam w czwartek - gazu nie robie a prad mi robi znajomy, ktory normalnie sie tym nie zajmuje to tyle

Oki, czekam z nieierpliwością

Mysle ze mozemy sie zdzwonic wieczorem na stacjonarne i pogadac. Przeslij mi numer i godzine na priv

Oki, wysyłam.

Pozdrawiam

M

A z Vatem dzięki za info, jeszcze to z hurtownią ustalę...

No toś mi Baba zabiła ćwieka. Słyszałem że niektóry materiały można kupić baardzo promocyjnie z 0 % Vatem (wypadły z transportu czy coś w tym stylu:)) Ale tak formalnie 0 VAT. Napisz coś więcej.

JA CHCĘ, JA, JA CHCĘ..... Spotkanie - każdy dzien w przyszłym tygodniu.

Idkam - ty się nie wahaj dawaj do wyceny i tu, i tu. Im więcej ofert tym lepiej.

I jeszcze w kwestii formalnej: dzisiaj też mi się nie chce! I co z tego?

Ech, życie ...

Ja się przyłączę do pytań o kwestię gazowniczą: jak sie w L-nie bardziej opłaca - zlecic to gazowni czy szukać prywatnego wykonawcy? Mamy do zrobienia z sąsiadami ok. 30m przyłącza do granicy działek (na 3 osoby) + u nas na działce ze 20m

Przyłączam sie też do prośby o ciekawe namiary w kwestii kredytowej. Mnie to bedzie interesowało ok. marca/kwietnia (wtedy spodziewam sie w końcu dostać pozwolenie na budowę).

BabaB

Ja zrobiłam to wten sposób, że dotarłam do ludzi pracujących w gazowni i zajmujących się tym zawodowo i zrobili mi przyłącze po godzinach taniej i lepiej. Spróbuj w ten sposób, podobnie robiłam z wodą.POZDROWIENIA

Ja i moja córcia.... obie ząbkujemy :wink: :D :D . Ale mnie chyba bardziej boli :cry: .

Spotkanie, owszem, piszę się na to.

Współczuję, jeszcze pamiętam jak rok temu mój mały ząbkował (tydzień czasu wychodziły mu zęby przedtrzonowe), gorączka, biegunka, nawet leki przeciwbólowe nie pomagały. Ale jeżeli jest ciężko, to spróbuj dać małej Panadol lub Nurofen, po co macie się męczyć : Ty i Ona.POZDROWIENIA

Fizyk - napisz mi na priva, co Cię interesuje, spróbuję podać cenę bez ***

All - czy posiadacie namiary na magików-gazowników, wod-kan czy elektryków, co po godzinach lubią sobie popracować? W samym Lublinie :-)

Co do spotkania - ja zawsze jestem chętna, tylko mam ograniczenia :-( Ale ten weekend na ten moment pasuje mi w całości

BabaB

Jeśli chodzi o spotkanie, to, jak już chyba kiedyś pisałam, pasuje mi prawie zawsze. Muszę tylko wiedzieć z parodniowym wyprzedzeniem, co planować. A może piątek po południu będzie bardziej pasował?

swbeata, weź malucha ze sobą. Nasza Jagódka już 2 lub 3 razy była na spotkaniu.

Jeśli chodzi o spotkanie, to, jak już chyba kiedyś pisałam, pasuje mi prawie zawsze. Muszę tylko wiedzieć z parodniowym wyprzedzeniem, co planować. A może piątek po południu będzie bardziej pasował?

swbeata, weź malucha ze sobą. Nasza Jagódka już 2 lub 3 razy była na spotkaniu.

Tylko że Wy jesteście na miejscu a ja muszę jechać do Lublina ok. 100 km. Zima, zaspy, wieczór, itp. Ale zobaczę co da się zrobić na wiosnę.

spotaknie - jak dla mnie to lepiej na tygodniu bo z weekendami to roznie bywa ...

Nastepny tydzien np: wtorek ??

jakby ktos mial namiary na instalatorów to ja tez prosze ... woda woda woda ....

fizyk: to nie jest formalnie 0 % :):):)

IDKAM - co do wycen zgadzam sie z fizykiem - dawaj kazdemu kto ci sie nawinie nawet jak wiesz ze nie skorzystasz - moze akurat ci cos madrego powiedza podczas spotkania co ci pozwoli nie popelnic jakiegos bledu ...

Co do wystawiania do wiatru to mi nie zrobila wyceny OMEGA - obczajacie zostawilem projekt gadalem z gosciem potem ze dwa razy dzwonilem i bylo jeszcze tydzien a dzisiaj minelo ze 3 m-ce i sie nie odzywaja - dziwne czasy nastaly ....

Czy ktos chce namiary na wykonawcow - bo mam przy sobie tajny zeszyt z numerami telefonow :):)

Pawson

spotaknie - jak dla mnie to lepiej na tygodniu bo z weekendami to roznie bywa ...

Nastepny tydzien np: wtorek ??

jakby ktos mial namiary na instalatorów to ja tez prosze ... woda woda woda ....

fizyk: to nie jest formalnie 0 % :):):)

IDKAM - co do wycen zgadzam sie z fizykiem - dawaj kazdemu kto ci sie nawinie nawet jak wiesz ze nie skorzystasz - moze akurat ci cos madrego powiedza podczas spotkania co ci pozwoli nie popelnic jakiegos bledu ...

Co do wystawiania do wiatru to mi nie zrobila wyceny OMEGA - obczajacie zostawilem projekt gadalem z gosciem potem ze dwa razy dzwonilem i bylo jeszcze tydzien a dzisiaj minelo ze 3 m-ce i sie nie odzywaja - dziwne czasy nastaly ....

Czy ktos chce namiary na wykonawcow - bo mam przy sobie tajny zeszyt z numerami telefonow :):)

Pawson

Pawson - jak masz gazownika od przyłączy w tym zeszycie to ja chętnie :-)

Co do spotkania, to ja najchętniej w weekend (sobota-niedziela) Piatek "wylata" :-(, wtorek w przyszłym tygodniu też