fizyk 08.02.2005 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Dzięki Agamon- podjadę rzucić okiemBuduje też osiedle w miejscowości Pólko na drodze do Dysa.Umowa podpisana. Klamka zapadła. Niech się dzieje co chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 08.02.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Witam, my tu gadu gadu ..... może zaczniemy wybierać jakiś lokal ?? i skład pizzy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 08.02.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 popieram wniosek kolegi idkam. Skład pizzy określimy na miejscu, ale skład brygady budowlańców i miejsce należy określić tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 08.02.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 idkam, fizyk, ..................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 08.02.2005 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 WAŻNE !!! Jak ktoś z Was jest zainteresowany przydomową oczyszczalnią to jest najlepszy moment .... kurs euro jest ciekawy i ceny spadły kilkaset złotych Np. Poniżej przeliczone (wg kursu 1EUR=4 PLN) materiały rozliczane wg tegu kursu: 1. Osadnik 2000 z puzzolaną - 2284 2. Studzienka RR450 - 192 3. Studzienka RBOU450 - 160 ------------------------------------- Razem: 2636.00 zł netto Zawsze to parę złotych, a może poleżeć ... zresztą już niedługo. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 09.02.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 WAŻNE !!! Jak ktoś z Was jest zainteresowany przydomową oczyszczalnią to jest najlepszy moment .... kurs euro jest ciekawy i ceny spadły kilkaset złotych M wlasnie czekam z niecierpliwoscia na wycene z Hydrosystemu, licze na duza roznice w stosunku do wyceny z przed roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 09.02.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 wlasnie czekam z niecierpliwoscia na wycene z Hydrosystemu, licze na duza roznice w stosunku do wyceny z przed roku Ja też chcę kupić i instalować w tym roku Jak długie masz drenaże? Daj znać o cenie. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swbeata 09.02.2005 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 A może ktoś wie coś o możliwości dofinansowania z funduszy unijnych, państwowych przydomowej oczyszczalni ścieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 09.02.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 obyście kupili jak najtaniej ja wziąłem po najwyższym kursie EURO ))) swbeata, znajdz moje wcześniejsze posty - dowiadywałem się w ministerstwie co i jak, opisałem to w ramach tego forum gdzieś wcześniej pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 09.02.2005 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Quit, jak się sprawuje oczyszczalnia? Czy dziś też byś ją wybrał?Pytałem w Gminie w Głuski, raz to nie mają forsy na dofinansowanie( planują kanalizacje ) dwa to mówili mi coś o przeciwskazaniach - okazało się ze buduje na terenie Parku Krajobrazowego Czerniejowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 09.02.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 wlasnie czekam z niecierpliwoscia na wycene z Hydrosystemu, licze na duza roznice w stosunku do wyceny z przed roku Ja też chcę kupić i instalować w tym roku Jak długie masz drenaże? Daj znać o cenie. M jak tylko bede znal szczegoly to sie odezwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 09.02.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Yares, czy będziesz sprzedawał garaż??? Koszt transportu pokrywam ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 10.02.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Oczom nie wierzę . Czyżby nikt się nie chciał spotkać ? Idkam - czy ty widzisz to samo co ja?? Hej ludziska - co Wy na przyszły tydzień powiecie. Np wtorek? Kto jest zainteresowany. jeśli ktoś ma dość pizzy to możemy pójść gdzieś indziej. Spotkajmy się. Wiecie - już mi lepiej - najgorzej jest chyba podjąć decyzję. Podjąłem, mimo wielu watpliwości, na razie dochodzimy z najlepszą z żon, że decyzja jest trafna. Jak wszystko się dobrze ułoży, do końca lipca będę właścicielem domku w stanie surowym zadaszonym . Wszystko zależy od daty uzyskania pozwolenia (jeśli uda się je uzyskać w miarę wcześnie to może nawet szybciej). Założyliśmy, że pozwolenie uprawomocni się w kwietniu, więc poczatek budowy - dopiero maj . Ale jak się uda niektóre rzeczy pozałatwiać szybciej - to oczywiście szybciej. Powiedzcie jak robiliście podłączenie wody. Czy mogę to zrobić dopiero po otrzymaniu pozwolenia na budowę, czy wcześniej. Jeśli wcześniej to jak to załatwiać. Darek - czy ty masz juz wodę?? Mimo pewnych komplikacji urzędowych, w tym tygodniu będę w posiadaniu wszelkich dokumentów potzrebnych do złożenia wniosku o pozwolenie na budowę. Podobno czeka się 65 dni ale zobaczymy. Na jedną rzecz pragnę zwrócić uwagę moich dzielnych kolegów i koleżanek: jeśli niedawno nabyliście działkę i posiadacie akt notarialny lub inny dokument stwierdzający waszą własność to musicie się pofatygować do starostwa i napisać wniosek o zmianę właściciela w rejestrze gruntów. Ani sąd rejonowy (Księgi Wieczyste), ani notariusz, ani gmina, nie przesyła tych dokumentów. Trzeba się pofatygować z oryginałem dokumentu własności (jak się okazuje wystarczy wypis z księgi wieczystej) i z tym oryginałem trzeba się niestety pożegnać. Będzie wam to potrzebne już w momencie robienia wyłączenia gruntów pod budynek (czy coś w tym stylu). Być może wiedzieliście już o tym, ale ja nie wiedziałem i jestem kilka dni w plecy z dokumentami. Pomyślałem, że może komuś taka informacja się przyda. Pawson - chorujesz?? Wcale cie na forum nie "słychać" Ellu - jak tam sesja?? ( a co za tym idzie - obiecany cd dziennika??) Starsi koledzy stażem - jak załatwiliście sprawę prądu? Czy braliście od sąsiadów - i jak się dogadywaliście? W jakim czasie Lubzel zamontował Wam skrzyneczkę od momentu uprawomocnienia się pozwolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 10.02.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Yares, czy będziesz sprzedawał garaż??? Koszt transportu pokrywam ja bardzo chetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 10.02.2005 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 witam ALL! Nareszcie mam stały net wiec chyba częściej się będę odzywać ! -co do spotkania to mam wolny właściwie tylko wtorek - jak ostatnio, ale... jak będzie fajna pogoda to po południu jadę na narty do rąblowa bo zima się zara kończy - a może tam się spikniemy...? -właśnie doszły do mnie warunki z lubzelu - i niebardzo rozumiem kilka kwestji. za wydanie war. przyłącza zapłaciłem ratę 146,4 PLN z VAT z kwoty całościowej 2083 PLN zVAT za "przyłączenie na etapie określania warunków przyłączenia". W w/w warunkach okreslono "projektowany koszt wykonania przyłącza przez LUBZEL - 2231,15" czy w związku z tym: -muszę zapłacić łącznie 4314.91 z VAT + umowa aby mieć prąd na działce? przyłącze jest wpięciem do lini ciągniętej do sasiada. -muszę zlecic wykonanie przyłacza LUBZELOWI czy mogę prywatnie? ile to kosztuje? - w lubzelu powiedziałem,ze projekt przyłącza wykona mi architekt(kompleksowo z innymi przył.) czy mogę sobie to odliczyć od jakiejś kwoty? - jak wy poradziliście sobie z LUBZELEM? czy to naprawdę musi tyle kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 10.02.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 witam ALL! Nareszcie mam stały net wiec chyba częściej się będę odzywać ! -co do spotkania to mam wolny właściwie tylko wtorek - jak ostatnio, ale... jak będzie fajna pogoda to po południu jadę na narty do rąblowa bo zima się zara kończy - a może tam się spikniemy...? -właśnie doszły do mnie warunki z lubzelu - i niebardzo rozumiem kilka kwestji. za wydanie war. przyłącza zapłaciłem ratę 146,4 PLN z VAT z kwoty całościowej 2083 PLN zVAT za "przyłączenie na etapie określania warunków przyłączenia". W w/w warunkach okreslono "projektowany koszt wykonania przyłącza przez LUBZEL - 2231,15" czy w związku z tym: -muszę zapłacić łącznie 4314.91 z VAT + umowa aby mieć prąd na działce? przyłącze jest wpięciem do lini ciągniętej do sasiada. -muszę zlecic wykonanie przyłacza LUBZELOWI czy mogę prywatnie? ile to kosztuje? - w lubzelu powiedziałem,ze projekt przyłącza wykona mi architekt(kompleksowo z innymi przył.) czy mogę sobie to odliczyć od jakiejś kwoty? - jak wy poradziliście sobie z LUBZELEM? czy to naprawdę musi tyle kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 10.02.2005 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 witam ALL! Nareszcie mam stały net wiec chyba częściej się będę odzywać ! -co do spotkania to mam wolny właściwie tylko wtorek - jak ostatnio, ale... jak będzie fajna pogoda to po południu jadę na narty do rąblowa bo zima się zara kończy - a może tam się spikniemy...? -właśnie doszły do mnie warunki z lubzelu - i niebardzo rozumiem kilka kwestji. za wydanie war. przyłącza zapłaciłem ratę 146,4 PLN z VAT z kwoty całościowej 2083 PLN zVAT za "przyłączenie na etapie określania warunków przyłączenia". W w/w warunkach okreslono "projektowany koszt wykonania przyłącza przez LUBZEL - 2231,15" czy w związku z tym: -muszę zapłacić łącznie 4314.91 z VAT + umowa aby mieć prąd na działce? przyłącze jest wpięciem do lini ciągniętej do sasiada. -muszę zlecic wykonanie przyłacza LUBZELOWI czy mogę prywatnie? ile to kosztuje? - w lubzelu powiedziałem,ze projekt przyłącza wykona mi architekt(kompleksowo z innymi przył.) czy mogę sobie to odliczyć od jakiejś kwoty? - jak wy poradziliście sobie z LUBZELEM? czy to naprawdę musi tyle kosztować? A jaką masz umowę? Generalnie są 2 warianty - u3 - Ty wykonujesz przyłącze+projekt, oni odbierają, lub u2 - oni wykonują po podanej stawce i odbierają, Ty wykonujesz projekt. Ja ze względu na baardzo krótkie przyłącze (ze 3m do siatki) mam u2. Koszty wyliczyli mi następująco: pierwsza część 120+VAT druga - 1560 + VAT wg ich stawek (w tym szafka) Co Wy z tym wtorkiem Apeluję gorąco o spotkanie w dzień nie będący wtorkiem, to Was w końcu na żywo zobaczę Mi najbardziej pasują weekendy, ale niestety, nie wszystkim. Może piątek... BabaB BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 10.02.2005 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 B_B: umowy jeszcze nie mam! tylko złożyłem wniosek o warunki i dostałem odpowiedź - pocztą. w liście był wzór (projekt) umowy - in'blanco- więc nie wiem czy mam spisać u2 czy u3 chyba,że to było okreslane na etapie wniosku ale nie pamiętam. również mam 3m do granicy działki od przyłacza i zależy mi na mniejszych kosztach. jaka umowa jest wiec dla mnie lepsza?jakie jeszcze mogę spotkać niespodzianki? nikt mi nic nie mówił o różnych wersjach umowy! skąd mam wiedzieć która jest dla mnie lepsza? i jeszcze sprawa - kiedy mam isć podpisac tę umowę/ chciałbym mieć prad na działce do budowy i rozumiem że należy miec do tego pozwolenie na budowę czy tak? długo robią takie przyłacze? i ewent. kto robi prywatnie - jakieś namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 10.02.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Cześć, czy ktoś z was wie dlaczego nie przychodza mi powiadomienia? . Jeśli chodzi o lubzel to najpierw za wydanie warunków zapłaciliśmy 200 zł, a powykonaniu przez lubzel przyłącza dopłacamy resztę tzn. 1680 zł. U nas jest rozbudowa istniejącej sieci, tak więc koszty zostały podzielone na właścicieli działek, którzy tenże prąd będą chcieli mieć. A przetarg na wykoanie sieci został już podobno ogłoszony, tak więc możliwe, że prąd będzie niedługo. Jeśli chodzi o spotkanie, to my chyba wypadamy tym razem (no chyba, że małe piwko). Powód - brak, kompletny brak, funduszy. Chory ząbek potrzebował doktorka, a ten za darmo nie chciał mu pomóc . Możemy spotkać się we wtorek, miejsce generalnie obojętne, chociaż na Rąblów się piszę, ale na miejscu wszędzie. B-b możemy się spotkać w weekend jeśli masz ochotę, a jak ktoś jeszcze się pisze, to prosze bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 10.02.2005 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Jeśli chodzi o fizyków to przyszły piątek (na chwilę obecną może być).Jeśli chodzi o Lubzel, to mnie nastraszyli rozbudową sieci o stację transformatorową (około 30-50 tys zł). Ale okazało się że to będą oni wykonywać z własnych środków. Ja mam własny projekt i ich wykonastwo, ale mam tylko wpięcie do istniejącego przewodu. W tej chwili nie pamiętam na ile oszacowali mi koszt, bo dokumenty są u projektanta. Myślę że wychodziło to taniej niż u Rafała bo nie utkwiła mi ta kwota w pamięci. Czy ktos odpowie na moje poprzednie pytania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts