forum_user 10.02.2005 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 W kwestii Lubzelu - nie rozgladałam się jeszcze na dobrą sprawę za wykonawcą. Nasza ekipa radzi nie podpisywać umowy o dostawę prądu na budowę i robić przyłącza "tylko do siatki", ale zawrzeć porozumienie z sąsiadem i brać prąd od niego (w moim przypadku jest to możliwe). Ponoć (nie wgryzałam się w to głębiej, proszę o potwierdzenie lub sprostowanie) w przypadku podpisania umowy o "prąd na budowę" Lubzel bierze 2 razy koszt podłączenia - raz do siatki, później do budynku. Lepiej to zrobić za jednym zamachem, jak już będzie stał stan surowy. Proszę o poprawkę, jeśli coś pokręciłam - tak jak mówię, sprawy nie analizowałam. Pewnie w przypadku mojej umowy u2 panowie zgodzą się przekopać mi resztę po godzinach na ustalonych obustronnie warunkach Czy znacie stawki co do wykonawstwa przyłączy wszelakich? Ja słyszałam, że gaz kosztuje 100/mb (robocizna+materiał), woda+kanaliza 80/mb. Jesli macie poleconych wykonawców, szczególnie od gazu, bardzo proszę o namiary (na priva lub nie ). W kwestii piątku i spotkania - bardzo chętnie . BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 10.02.2005 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 I jeszcze pytanie: skąd i po ile bierzecie beton i bloczki fundamentowe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 10.02.2005 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 No właśnie skąd bierzecie beton i bloczki? Napiszcie jeśli znacie jakieś inne wytwórnie betonu poza faelbudem, artbetem i elektrobetem. Jak narazie najtańsze bloczki fundamentowe (nie interesowałam sie jeszcze za bardzo) widziałam na Krochamlnej w składzie budowlanym za chyba 2,5 za sztukę, nie jestem w stanie powiedzieć z vatem czy bez.Jeśli chodzi o spotkanie, to wstępnie umawiamy sie na nastepny piątek, tak?Szczerze mówiąc, jeśli chodzi o prąd, to czy później pobierają drugą opłatę za podłączenie do domu, to nic nie wiem. Mam nadzieję, że nie, to samo dotyczy prądu i wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 10.02.2005 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Przepraszam, ze tak dlugo sie nieodzywalam ale jakis ten tydzien jest bardzo pracowity idkam: czy te Twoje ceny POŚ sa z HYDROSYSTEMU?? tez tam jutro sie wybieramy marszal: okna M&S z termo uszczelnieniem teraz doplata tylko 5% do 5-komorowych. Jesli chcesz to napisze Ci dokladna wycene naszych okien na priv. Nasze sa wszystkie standardowe. yares: moze nas troche inaczej traktuja bo to znajomy ale okna maja ladne i ceny konkurencyjne. zastanawialismy sie jeszcze nad Goranem, Deckenickiem (czy jak to sie tam pisze) oraz Salamander, Rehau. Zobaczymy jak bedzie z montazem Pozdrawiamy. My oczywiscie jedziemy gdziekolwiek i kidykolwiek po 19 powiecie na pizze!!! evevet&Pyza1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 10.02.2005 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Yares, czy będziesz sprzedawał garaż??? Koszt transportu pokrywam ja bardzo chetnie Yares, poproszę o wysoki rabat, weź pod uwagę koszty transportu, które biorę na siebie !!!! A tak na serio ... nie zdzieraj z sąsiada Podeślij cenę na PRIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 10.02.2005 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Oczom nie wierzę . Czyżby nikt się nie chciał spotkać ? Idkam - czy ty widzisz to samo co ja?? Brak czasu ... papierki i etap oszczędzania Powiedzcie jak robiliście podłączenie wody. Czy mogę to zrobić dopiero po otrzymaniu pozwolenia na budowę, czy wcześniej. Jeśli wcześniej to jak to załatwiać. Wg mnie TAK, ja mam już PRAWOMOCNE POZWOLENIE (CHWALĘ SIĘ) ... a przyłącze zrobię jak zaleją mi ławy. jeśli niedawno nabyliście działkę i posiadacie akt notarialny lub inny dokument stwierdzający waszą własność to musicie się pofatygować do starostwa i napisać wniosek o zmianę właściciela w rejestrze gruntów. Ani sąd rejonowy (Księgi Wieczyste), ani notariusz, ani gmina, nie przesyła tych dokumentów. U mnie notariusz załatwił sprawę i w chwili odbierania odpisu z rejestru gruntów byłem z małżonką już wpisany, wg mnie to obowiązek notariusza ... Czy znacie stawki co do wykonawstwa przyłączy wszelakich? Ja słyszałam, że gaz kosztuje 100/mb (robocizna+materiał), woda+kanaliza 80/mb. Jesli macie poleconych wykonawców, szczególnie od gazu, bardzo proszę o namiary (na priva lub nie ) Dołączam się do pytania !!! No właśnie skąd bierzecie beton i bloczki? Napiszcie jeśli znacie jakieś inne wytwórnie betonu poza faelbudem, artbetem i elektrobetem. Jak narazie najtańsze bloczki fundamentowe (nie interesowałam sie jeszcze za bardzo) widziałam na Krochamlnej w składzie budowlanym za chyba 2,5 za sztukę, nie jestem w stanie powiedzieć z vatem czy bez. Widzę, że kilka osób szuka bloczków ... może spółdzielnia ??? W anonsach 1,40 - 1,90. Jak chcecie mogę podzwonić i dam znać. Chyba gdzieś z okolic Radomia, jednym transportem byłoby można negocjować cenę i koszt transportu. Ja potrzebuję 1300 szt., a cena zaproponowana bez rabatu to 2,55 netto z Lubartowa. czy te Twoje ceny POŚ sa z HYDROSYSTEMU?? tez tam jutro sie wybieramy Siur ... daj znać co Ci zaproponują, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 11.02.2005 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 idkam: w sprawie garazu - jak sie spotkamy to pogadamy (ale ladny wierszyk mi wyszedl ) a co do przylacza wodnego - moze lepiej je zrobic PRZED zalaniem law, wez pod uwage, ze rura bedzie przechodzila pod lawami, a i do polewania betonu woda ci sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 11.02.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Z tego co się orientowałam, te 2,5 to dobra cena za dobre bloczki. Tych za 1,4 chyba bym się bała kupić, choroba wie co w tym siedzi, kiedy się rozlezie albo czyje było przedwczoraj Co do spoółdzielni - ciekawe, ile by się dało potargować. Muszę jeszcze przeliczyć ile mi potrzeba - w projekcie mam bloczki o wymiarach bodajże 25x25x12, a wszędzie sprzedają takie o długości 38. Podejrzewam, że też mi potrzeba ok 1500 szt. Czy ktoś jeszcze jest chętny na bloczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 11.02.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Witam ja rowniez pisze sie na bloczki tylko jeszcze niewiem ile potrzebuje , bo rezygnuje z piwnicy ale zato dostawiam garaz i moj architekt dopiero bedzie mi to przeliczal. Podobno pod Radomiem sa tanie ok 1.9 szt i dobre jakosciowo, zdobylam namiar , jak zadzwonie i sie dokladniej zorientuje to dam znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 11.02.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Czy kogos interesuje styropian?? Mam super namiar!!Dzis zamowilismy, cena jak marzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 11.02.2005 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Interesuje nas wszystko co ma dobrą cenę i dobrą jakość. Co do styropianu - na pewno będzie nam potrzebny na izolacje fundamentów i podłogi, co do ścian, jeszcze się wahamy wełna/styropian. Także poproszę o ceny i namiary Aik - a jak z transportem jeśli chodzi o bloczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 11.02.2005 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Evevet - napisz jaka cena tego styropianu. Nam również na fundamenty będzie potrzebny, w prawdzie nie wiem ile, ale będzie. Aik - napisz jak z transportem tych bloczków. Spółdzielnia to byłaby bardzo dobra rzecz. Może przy jakichś większych zamówieniach dałoby radę załatwic transport gratis? Mamy tego samego architekta adaptującego. Czy on ci wyliczy wszystkie ilości materiałów potrzebnych na budowę? Zastanawiamy się, czy nie nawiązać z nim dłuższej współpracy, tzn. czy nie będzie nam kierownikował. Pytałaś go może ile bierze za to?No a jak ze spotkaniem, następny piątek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 11.02.2005 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Styropian FS 15 - 95 PLN, a FS 20 - 127 PLN bez faktur. Firma SYKE na ul. Krochmalnej (na rogu z Jana Pawła) tel. 442-44-02. Serdecznie polecam. Maja bardzo dobre ceny i ida na reke. Nam wielokrotnie przywozili materialy na budowe nawet bez zaliczki (zamawiane przez tel z pracy ). Wiem napewno, ze w najblizszym czasie idzie w gore cena styropianu, welny i belitu (tez maja teraz bardzo dobra cene). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 11.02.2005 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Cena bloczkow 2,0 zl szt z transportem ale wziasc moze na jeden raz tylko 1300szt. Bloczki z betonu B15. Powiedzcie mi na ile leje sie lawe a na ile muruje reszte z bloczkow. Dalam projekt do adaptacji a chce sobie obliczyc ile mi potrzeba tych bloczkow. Mapi ten nasz architekt za kierownictwo chce 1000-1500zl i niejest tylko figurantem. My sie chyba zdecydujemy na niego. Jutro jade zaliczkowac za barak na budowe, moze wie ktos z was gdzie mozna kupic kibelek, a i betoniarke taka 150l. Jesli chodzi o spotkanie to mi najbardziej pasuje w soboty, ale w sobote nikt niechce Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 11.02.2005 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 aik: my kupowalismy betoniarke 200 l. w Belzycach w sierpniu 2004. Bez faktury zaplacilismy 1350 PLN w Lublinie byly mniejsze i sporo drozsze. Chcielismy taka duza bo wylewalismy stopy z betoniarki. Calkiem niezla ta cena za kierownika. W sprawie fundamentow nie pomoge bo kupilismy juz z fundamentami, ktore i tak musielismy poprawiac i dodawac wieniec ale teraz jest jak pod wiezowiec Kibelek sami zbilismy z desek. Taka troche prowizorka ale wystarczylo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 11.02.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Cena bloczkow 2,0 zl szt z transportem ale wziasc moze na jeden raz tylko 1300szt. Bloczki z betonu B15. Powiedzcie mi na ile leje sie lawe a na ile muruje reszte z bloczkow. Dalam projekt do adaptacji a chce sobie obliczyc ile mi potrzeba tych bloczkow. Mapi ten nasz architekt za kierownictwo chce 1000-1500zl i niejest tylko figurantem. My sie chyba zdecydujemy na niego. Jutro jade zaliczkowac za barak na budowe, moze wie ktos z was gdzie mozna kupic kibelek, a i betoniarke taka 150l. Jesli chodzi o spotkanie to mi najbardziej pasuje w soboty, ale w sobote nikt niechce Poz Aik - czy wiesz coś więcej na temat źródła pochodzenia tych bloczków? Czy mają jakieś atesty itp? Czy to producent, czy skład? Jakby było OK, to pewnie bym wzięła, tylko muszę policzyć, ile mi tego trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 11.02.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Bloczki sa od producenta z betonu B15. Nr tel. mam z polecenia od osoby ktora kupowala te bloczki w zeszlym roku. Budowala z nich fundamenty i piwnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 12.02.2005 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 Aik, a jakie wymiary tych bloczków? Jak będziemy mieli te dane to obliczymy sobie ile bloczków będzie nam potrzeba. A może jak weźmiemy większą ilość, rozłożoną na kilka transportów, to uda się jeszcze coś stargować z ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 12.02.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 Mapi niewiem czy byloby cos taniej, przy wiekszej ilosci, wszystko zalezy ile osob ostatecznie by sie zdecydowalo. Bloczki sa wielkosci 12/36/24. Jeszcze musze sie zorientowac w cenie bloczkow w Swidniku, jest tutaj taki producent, ktory podobno robi bloczki i kostke w dosc dobrej cenie. Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 12.02.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 Aik - czy możesz się zorientować, czy mają też bloczki M4 (25x25x12)? I w jakiej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts